Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς να διακρίνετε έναν-μια Κυρίαρχο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Soraya

    Soraya Guest

    Λίγο σπάνιο αυτό που αναφέρεις αλλά σίγουρα όχι ανύπαρκτο...
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @Soraya, όλη μέρα κλωθογυρίζω το αρχικό σου κείμενο στο μυαλό μου. Καταλαβαίνω ότι λόγω προσωπικών επιλογών και ίσως λόγω ηλικίας προσεγγίζεις το θέμα από μια οπτική γωνία που είναι διαφορετική από τη δικιά μου.

    Αλλα διαβάζοντας την ανάρτησή σου, πολλές φορές μου προκλήθηκε η ερώτηση "μα σε τι διαφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά από εκείνα που πρέπει να προσέχει κάποιο άτομο όταν επιλέγει γενικά ένα σύντροφο, εντός ή εκτός BDSM;", και τελικά έχω την εντύπωση ότι το κείμενο σου μπορεί να διαβαστεί σχεδόν αυτούσιο - εξαιρώντας τα "τεχνικά" περί BDSM, στα οποία έχω κάποιες προσωπικές διαφορές λόγω διαφορετικής προσέγγισης - ως κείμενο περί σχέσεων. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις την έκφραση "ο-η Κυρίαρχος" με "o σύντροφος".

    Επίσης επιτρέψε μου να σημειώσω ότι συχνά σε βανίλλα σχέσεις παίζουν πολλά στοιχεία bdsm, απλώς χωρίς ετικέτα. Και ότι αυτές οι σχέσεις δεν είναι κατ' ανάγκη ούτε πιο ρηχές ούτε λιγότερο περίπλοκες.

    Κατά τη γνώμη μου, το πως διακρίνεται ένας-μια Κυρίαρχος έχει μόνο μια απάντηση.
    Δύσκολα.  
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2015
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κυριαρχικής ιδιοσυγκρασίας χαρακτηρίζεται το άτομο, το οποίο στην αντίληψη των άλλων πληροί τις έννοιες "πεδίο" (με την έννοια του γεωμετρικού και όχι μόνον χώρου) - "σώζεσθαι" - "γοητεία"...

    Από το παραπάνω συνάγεται πως τα όποια κυριαρχικά χαρακτηριστικά από μόνα τους δεν αρκούν για να κατατάξουν / ορίσουν κάποιο άτομο ως κυριαρχικό.
    (Τα -όποια- χαρακτηριστικά, δηλ. η περιγραφή τους, πόρρω απέχουν από το ζητούμενο αντιληπτό σημαινόμενο, να ξηγιόμαστε)...
    Κυριαρχικό είναι το άτομο το οποίο, και κατανοεί τα παραπάνω, αλλά και λειτουργεί στο πλαίσιο αυτό στο "δυνητικό κοινό" που απευθύνεται, όχι μόνον σεβόμενο, αλλά και υπηρετούν εν πλήρει επιγνώσει τις έννοιες αυτές .
     
  4. Soraya

    Soraya Guest

    με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν θα ρωτήσω κι εγώ εσενα
    σαν μεγαλύτερη θα μπορείς να μου απαντήσεις. Γιατί να μπω σε μια D/s σχέση και να μην μείνω σε μια βανίλια σχέση εφόσον τα κριτήρια του συντρόφου θα είναι τα ίδια;
     
    Last edited by a moderator: 16 Δεκεμβρίου 2015
  5. espimain

    espimain Contributor

    Αν έχεις πρόβλημα στα μάτια, πας σε οφθαλμίατρο, δεν πας σε ακτινολόγο, παρόλο που και οι δύο είναι γιατροί.

    Στην πραγματικότητα του D/s τα χαρακτηριστικά του Κυρίαρχου προφανώς διαφέρουν από αυτά του vanilla εραστή. Αυτή η διαφορά είναι που κάνει την υποτακτική να αναζητήσει Κυριαρχικό άνδρα.
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2015
  6. gaby

    gaby Guest

    Ή και διόλου. Εκτός κι αν το θέλει ο ίδιος να φαίνεται.

    Γιατί εκτός από τα "κριτήρια επιλογής συντρόφου" παίζουν και οι ανάγκες επιλογής είδους σχέσης. Γιατί το να θέλεις και συνεπώς να αναζητάς Κύριο είναι τελείως διαφορετικό από το να αναζητάς εραστή, ίσως με κάποια χαρακτηριστικά φυσικού κυρίαρχου - αυτά που αρέσουν σ εσένα ιδίως και σε κάνουν να νιώθεις κάπως ασφαλής στην επιλογή σου να κάνεις D/s. Διότι, εφόσον το λες από μόνη σου, ως νεώτερη, ίσως ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ασφάλειά σου είσαι εσύ και όχι ο άλλος ούτε και πόσο σχετικό είναι το ότι εσύ, ως υποτακτική, επιλέγεις.

    Πέραν τούτων, επίτρεψέ μου να σε ρωτήσω, με τη σειρά μου, στο εναρκτήριο ποστ σου έχεις περιγράψει μόνον τα προτερήματα του Κυρίαρχου, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδο, απλός άνθρωπος είναι και αυτός και όσο πιο γρήγορα το νιώσεις αυτό τόσο λιγότερες δυσάρεστες εκπλήξεις θα έχεις στο BDSM. Επειδή, στο BDSM, όταν το προσεγγίζεις ευχολογικά, οι εκπλήξεις είναι πάντα δυσάρεστες. Για να συνεχίσω την ερώτηση, έστω ότι αυτά είναι κατά τη γνώμη σου τα χαρακτηριστικά Κυρίαροχυ ή τα κριτήρια με τα οποία η υποτακτική επιλέξει (my ass!) Κυρίαρχο. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στο αν ο Κυρίαρχος πρέπει να είναι έτσι ή αλλιώς. Ελαττώματα χαρακτηριστικά Κυρίαρχων δεν υπάρχουν; Δεν γνωρίζεις να υπάρχουν; Ή αυτά δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε καν να υπάρχουν ως υποτακτικές; Ή ίσως καλό να αποφεύγουμε - με κάθε τρόπο - να συζητάμε γι αυτά;

    Όσον αφορά την άλλη άποψη στο νήμα σου, και πάλι λέω ότι δεν είναι θέμα να πω ότι εγώ τον Κ τον θέλω πιο αφημένο από ό,τι εσύ και όχι τόσο full metal jacket γιατί αυτή δεν θα ήταν η άλλη άποψη απλά θα παίζαμε την κολοκυθιά - προσωπικά κολοκυθιά παίζω αλλού και αλλιώς   Θα θέσω όμως σε προσοχή σας τούτο το ποστ, που μεταφέρει κάποιες απόψεις σαφώς λιγότερο ακουσμένες αλλά όχι κατ ανάγκη λιγότερο ενδιαφέρουσες, ουσιαστικά αμφισβητώντας κάποιες από τις βασικές σου, αν και άρρητες παραδοχές.

    Και για όλη τη συζήτηση

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Διαστροφή-και-αφοσίωση-Ένα-τέλειο-εμετικό.35972/

    Τέλος, αυτή τη στιγμή εδώ ως μέλος σου ξαναλέω αυτό που προσπάθησα να σου πω με πριβέ τις προάλλες, έχε λίγο σε υπόληψη τα κείμενα που παίρνεις από διάφορες πηγές, ακόμα και συρραφή και διασκευή δική σου αν είναι προσπάθησε να μας λες τις πηγές, δεν είναι τυπικό, ενδιαφέρει σε ποιο πλαίσιο έχει ειπωθεί τι και με ποιες βασικές παραδοχές.

    Ευχαριστώ  
     
  7. Soraya

    Soraya Guest

    @gaby ο καθένας έχει την γνώμη του. Όλοι διαβάζουμε κ αποκτούμε γνώσεις. Οι εμπειρίες μας δινουν περισσότερες. Δεν είναι όλοι δεινόσαυροι. Κάποιοι δεν γνωρίζουν αυτά που εσύ και άλλοι σαν εσένα θεωρουν δεδομένα..κάποιοι θέλουν να ξέρουν. Αν τους κάνει το κείμενο το κρατούν αν όχι το πετούν στη άκρη. Έτσι είναι οι γνώσεις κοπτοραπτικη ....καλη σου μερα
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ο λόγος που θα ψάξω να βρω μια σωστή D/s και όχι μια σωστή βανίλα σχέση, είναι ότι προτιμώ τη πρώτη.

    Είναι γιατί, εκτός από τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο καθένας για να είναι η σχέση του βιώσιμη, εσύ - κι εγώ - θέλουμε να έχει και επιπλέον στοιχεία που θα μας καλύψουν - αν καλύψουν ή όχι το έτερον ήμισυ είναι δικό του θέμα. Το γεγονός ότι είναι και οι δυο σχέσεις δεν σημαίνει - και δεν εννοούσα ποτέ - ότι οι σχέσεις αυτές είναι ίδιες μεταξύ τους.
    Κάποια δομικά υλικά είναι ίδια, κάποια αλλάζουν ή προστίθενται. Αλεύρι, αλάτι και νερό είναι η βάση για τα μακαρόνια κάθε είδους. Αν όμως δεν βάλω μαγιά, δεν θα έχω ούτε ψωμί ούτε πίτσα. Αν προσθέσω και ζάχαρη δε, θα έχω ακόμα διαφορετικό αποτέλεσμα - ακόμα διαφορετική σχέση μεταξύ των υλικών και του αποτελέσματος.

    Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θεωρώ ότι η διάσταση του bdsm είναι απλά μια σάλτσα στην ουσία της σχέσης. Για μένα στο προηγούμενο παράδειγμα είναι η μαγιά που απογειώνει τα υπόλοιπα υλικά ώστε να φτιάξω πίτσα, γιατί πίτσα θέλω. Και ο παραλληλισμός συνεχίζεται, αν και ολίγον τι εκτός απάντησης. Στην bdsm πίτσα που λαχταρώ, ποια υλικά θα έχει απάνω της είναι και πάλι θέμα προτίμησης. Μπορεί εγώ να την ονειρεύομαι με λίγα υλικά, λιτή, μπορεί άλλος να τη θέλει α λα ελληνικά, να ξεχειλίζει από άφθονα υλικά. Διαφορετική πίτσα, διαφορετικοί Κυρίαρχοι, εντούτοις πίτσα, εντούτοις Κυρίαρχοι.

    Αν κάποιος τώρα θέλει να φάει σκέτα μακαρόνια νερόβραστα, γούστο του. Μόνο μην με βαλει να τα φάω κι εγώ με το ζόρι.
    Όπως λέει ένας φίλος μου, "Πίτσααααα"!  
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2015
  9. Soraya

    Soraya Guest

    μου άνοιξες την όρεξη και ειμαι σε δίαιτα....
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Αχ ναι, και ποστάροντας ξέχασα να ζητήσω συγγνώμη γιατί, όπως είπε κάποιος σε άλλο νήμα, από δω το πάμε, από κει το πάμε, πάντα στο φαγητό καταλήγουμε...
    Thanks που μου έδωσες τη δυνατότητα να απολογηθώ έστω εκ των υστέρων.
    Πάω ένα φάω ένα κομμάτι πίτσας που έμεινε απο χθες. Και όχι, δεν είναι υπονοούμενο για πρωινές bdsmιές, δυστυχώς, κρύα πίτσα είναι. Oh well.
     
  11. Soraya

    Soraya Guest

    την δυνατότητα απάντησης κ γνώμης την έχουν όλοι κ η γνώμη όλων για εμένα εοναι σεβαστή. Δεν ήρθα εδώ για να το παίξω πανυογνωστης. Ήρθα για να μάθω ολα όσα περισσότερα γίνεται. Καλή όρεξη και καλημέρα
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σου ζητάω συγγνώμη, δεν είχα καμία διάθεση να σε ειρωνευτώ. Αν θεωρείς ότι η απάντηση μου είναι προσβλητική τη σβήνω επιτόπου. Ήταν μια προσπάθεια να ελαφρύνω λίγο το κλήμα.
     
    Last edited: 16 Δεκεμβρίου 2015