Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Θα ήθελες να αφήσεις αυστηρότητα και ρόπαλα στην άκρη, και να καταθέσεις τα επιχειρήματά σου;
     
  2. Nounou82

    Nounou82 New Member

    RESPECT....Συμφωνώ απόλυτα!
    Μόνο τα straight ζευγάρια μπορούν να ΕΙΝΑΙ γονείς?
    Τα παιδάκια που "πετάγονται"στα ιδρύματα, απο straight γονείς δεν προέρχονται?
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Μην λες "πετάγονται" ( που κι εγώ το ίδιο θα έλεγα χαχαχα ).
    Γιατί υπάρχει ο "κίνδυνος" ν' ανοίξει η ατέρμονη συζήτηση περί ηλικίας, λαθών, ανωτέρας βίας κλπ κλπ. Που θα ήταν όλα αποδεκτά, μα που δεν θα είχαν σχέση με το νήμα.
    Να δω, το πρόλαβα στο corner? Ή θ' ανοίξει κάποιος/α αυτή την "κουβεντούλα" έτσι κι αλλιώς? χαχαχα.

    Κι εγώ το ίδιο πράγμα με σένα διερωτώμαι εδώ και καιρό...Τεσπα, ειλικρινά συνεχίζω να πιστεύω ότι όλοι/ες μας, είμαστε ελεύθεροι/ες να έχουμε την άποψη μας.
    Εμένα δεν μ' ακουμπά το θέμα πέρα απ' την όποια συζήτηση. Αφού ούτε γονέας είμαι, ούτε τώρα σκέφτομαι να υιοθετήσω...Ότι είμαι υπέρ των ίσων πολιτικών/κοινωνικών δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων, μάλλον ήταν ξεκάθαρο.
    Και μόνο υπό αυτό το πρίσμα εξέφερα την άποψη μου...Πάντως gayλικι δια μιμήσεως εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω ότι θα υπήρχε...Και μια τελευταία ερώτηση ( εντελώς χαζή και τ' ομολογώ ).
    Οι όποιοι/ες gay από τι είδους ζευγάρια γεννήθηκαν, ομοφυλόφιλα ή έτερο? Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα είχαν καταλυθεί οι νόμοι της φύσεως...Ή μήπως κάποιος γονιός είπε στο παιδί του : Εσύ θα γίνεις gay, εσύ θα γίνεις έτερο?
    Τα περί ορθού ή λάθους στην επιλογή σεξουαλική προσανατολισμού δεν τ' ακουμπάω καν, αν το κάνω, θα με πάρω με τα γιαούρτια από μόνος μου...Εγώ θα πάρω εμένα με τα γιαούρτια... 
     
    Last edited: 20 Δεκεμβρίου 2015
  4. Nounou82

    Nounou82 New Member

    Ευχαριστώ για την "διόρθωση"!

    Φυσικά και ο καθένας είναι ελεύθερος/η να έχει την προσωπική του άποψη και να την στηρίζει...

    Κανένας γονιός δεν "προϊδεάζει"το παιδί του για το τι ΝΑ γίνει.
     
  5. Dapom

    Dapom Contributor

    Και το χαμόγελο του παιδιού....χαμογελάει ακόμα περισσότερο
     
  6. voluptas

    voluptas Regular Member

    Από τα πιο άτοπα επιχειρήματα.

    Συνεπώς, επειδή υπάρχει μία κατάσταση που κανείς δε θέλει (παιδιά σε ίδρυμα), ας την αντικαταστήσουμε πάση θυσία. Επειδή δε δουλεύει καλά ένα νοσοκομείο δηλαδή να το γκρεμίσουμε;
     
  7. Nounou82

    Nounou82 New Member

    Ούτως ή άλλως είναι η προσωπική μου άποψη...

    Δεν αναφέρθηκα καν όσον αφορά στην καλή ή κακή λειτουργία ενός ιδρύματος, πόσο μάλλον στο γκρέμισμά του.
    Αναφέρθηκα καθαρά στην υιοθεσία.
    Γιατί ένα παιδί να μην υιοθετηθεί τόσο από ένα straight όσο και από ένα gay ζευγάρι, από το να μείνει σε ένα ίδρυμα...
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν νομίζω κανείς να υποστήριξε τα ορφανοτροφεία και συναφή να αντικατασταθούν ( με τι; ) ή/και πάση θυσία ( δηλαδή τι, να αναγκάζονται τα ομόφυλα ζυγάρια να υποθετούν παιδί; ).
    Αν ένα νοσοκομείο δεν δουλεύει καλά, δεν θα το γκρεμίσουμε, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε την περίπτωση να το χρειαστούμε, θα το επιδιώξουμε.
    Και τι καλύτερο από δυο ανθρώπους που συνειδητά επιλέγουν ότι θέλουν να αφιερώσουν την αγάπη τους και τον χρόνο τους στην ανατροφή ενός παιδιού, και ας μην είναι δικό τους;
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2015
  9. voluptas

    voluptas Regular Member

    Aν δεν πιάνεις την αναλογία, δυστυχώς είναι μάταια η κουβέντα.

    Λάθος μου, sorry γράψε λάθος.

    Αν είμαστε βέβαιοι ότι η ψυχική-συναισθηματική ανάπτυξη - αντίληψη ενός παιδιού δε θα επηρεαστεί με μη επιθυμητό τρόπο, μαζί σου. Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά πολύ αργότερα. Γνώμονας πάντα στην υιοθεσία είναι το συμφέρον των παιδιών και ποτέ τον γονέων, αυτή νομίζω πρέπει να είναι η βάση. Αν το έχουμε λύσει αυτό, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει.
     
  10. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Στη φαντασία του ανθρώπου επέρχονται οι ιδέες κάποιου οράματος. Εκείνες οι ιδέες σ' άλλους είναι λίγες και σ' άλλους πολλές, όπου είτε λίγες είτε πολλές συνήθως εκφράζονται με εικόνες. Εικόνες και οράματα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ήδη υπάρχουν σε πολλές χώρες. Οι εικόνες δείχνουν το έμπρακτο παράδειγμα μιας ιδεοληψίας, και οι αναγγελίες οραμάτων εκφράζουν επιθυμίες μέσα απ' τα πλαίσια εικονικών πραγματικοτήτων. Όμως κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί οποιαδήποτε εικόνα σαν μια γενίκευση ενός οράματος, χωρίς πρωτίστως επικεντρωθεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του οράματος του, εκ των οποίων χαρακτηριστικών αναδύουν και άλλα σημεία η χαρακτηριστικά μελέτης πραγματοποίησις μιας ιδέας. Εν ολίγοις η φαντασία γεννάει ιδέες, και οι ιδέες παροτρύνουν την φαντασία προς εύρεση χαρακτηριστικών προς την κατεύθυνση συναισθηματικής και ψυχικής ασφάλειας πρακτικά εφικτή, η όσο το δυνατόν εφικτότερη, συμπεριλαμβανόμενα οποιασδήποτε ηθικής που ο καθένας καθορίζει σαν τρόπο επιβίωσης του, μεταξύ ισορροπίας της συνύπαρξης του και του περιβάλλον του. Τα χαρακτηριστικά εκείνα μετατρέπονται σε παραμέτρους σύγκρισης οποιουδήποτε διλήμματος του στη πορεία σκέψης του, και οι παράμετροι σε μέτρα η κανόνες και κανονισμούς προς την επίτευξη της ιδέας του.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην υλοποίηση ιδεών όμως δημιουργούνται όταν τα αρνητικά χαρακτηριστικά οποιασδήποτε σύγκρισης υπερέχουν των θετικών, ιδίως όταν εκείνα προέρχονται από παράγοντες η παραμέτρους σκέψης πέραν είτε απ' την φαντασία ενός ατόμου, είτε πέρα απ' την συλλογική φαντασία μιας ομάδας ατόμων. Π.χ. ομόφυλα ζευγάρια, εκκλησιαστικοί κύκλοι, κυβερνώντες κλπ. Η και ομόφυλα ζευγάρια vs υπόλοιπη κοινωνία κλπ. Για παράδειγμα μερικά χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας είναι η κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, υγειονομική περίθαλψη, ένοπλη αμυντική ασφάλεια κλπ. Τα ερωτήματα που γεννιούνται από την ανισορροπία μοντέλων και χαρακτηριστικών σε μια ίδια ενότητα σκέψεων και πρακτικών είναι πολλά. Ένα από εκείνα τα ερωτήματα μπορεί να είναι το πως ένας οποιοσδήποτε εκκλησιαστικός κύκλος θα δεχτεί ένα παιδί ομόφυλου ζευγαριού στο περιβάλλον του, εφόσον δεν δέχεται το ίδιο το ομόφυλο ζευγάρι η το ομόφυλο άτομο. Ίσως κάλλιστα εκείνος ο εκκλησιαστικός κύκλος να δέχονταν οποιοδήποτε ομόφυλο άτομο σαν κοινό ασθενή, μιας και άλλοι κοινωνικοί παράγοντες της κοινωνίας που αναφέρεται εκείνος ο εκκλησιαστικός κύκλος, θεωρεί ένα ομόφυλο άτομο ως ασθενή πέρα οποιασδήποτε εκλογίκευσης. Με άλλα λόγια ένας εκκλησιαστικός κύκλος δέχεται ένα κουτσό άτομο από ατροφία οργάνου και να τον εκλαμβάνει ως ασθενή, και δεν δέχεται ένα ομόφυλο άτομο από συναισθηματική προτίμηση με οποιοδήποτε βαθμό αναπηρίας, την ίδια στιγμή που Ιατρικοί κύκλοι Ψυχικής Υγείας της κοινωνίας του οποιουδήποτε επικριτή εκκλησιαστικού κύκλου έχουν αναδείξει ένα άτομο με ακανόνιστες σεξουαλικές προτιμήσεις, ως ευάλωτο με παρορμητικές ευαισθησίες στη γεννητικότητα η συμπεριφοράς γεννητικότητας ενός ιδίου η ομόφυλου φύλλου, και το εκλαμβάνουν ως ασθενή. Ανάλογα με τα συμφέροντα η ηθικούς παράγοντες ο ένας είναι ασθενής ενώ ο άλλος δεν είναι. Επομένως δεν υπάρχει ούτε μέτρο σύγκρισης, αλλά και ούτε κάποια λογική υπόσταση στη συμπεριφορά μεταξύ παραγόντων διαμόρφωσης ηθικής και ισορροπημένης σκέψης για το πως θα μπορούσε ιδεαλιστικά να λειτουργήσει μια ενότητα η οργανισμός που διαρκώς μεταβάλλεται. εκτός ορίων ενός κύκλου. Ο καθένας κάνει και λέει ανάλογα με ότι εγείρεται περισσότερο, η έχει το συμφέρον που απορρέει από την ακέραια απόλαυση του έλεγχου στον τομέα του, τοιουτοτρόπως αισθανθεί ασφαλής στο σύμπαν του η με το σύμπαν του.

    Απ' την άλλη πλευρά η ατομική ελευθερία και τα χαρακτηριστικά κάθε προσωπικού οράματος του καθένα είναι και 'κείνα μέρος οποιαδήποτε συνολικής μελέτης, εφόσον κάθε άτομο συνδράμει σε μια κοινωνία με τον ιδιαίτερο τρόπο του. Κάθε αντιδικία μεταξύ ατόμων συναντάται στα χαρακτηριστικά μιας προσωποποιημένης ιδεοληψίας. Στην περίπτωση υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια η οποιαδήποτε μελέτη εμπεριέχει δυναμικές όπως η μητρότητα, ο έντονος βίος μεταξύ ομόφυλων ατόμων, τα πάθη τους, τα αισθήματά τους, η ικανότητα ευελιξίας τους μέσα σ' ένα φοβικό περιβάλλον κλπ. Οπότε κάποιος που θα ήθελε να αναγνωρίσει την ομαλότητα η αρμονία χαρακτηριστικών μιας συνειρμικής σκέψης, με ένα τόσο μεγάλο αντίκτυπο με τις ανάλογες δυναμικές όπως η υιοθεσία ενός ανθρώπου, ανάμεσα σε ένα ευρύ χάσμα διαφορετικών αντιλήψεων, καλό θα ήταν να θέσει κανόνες και κανονισμούς για μια αποτελεσματικότερη προσέγγιση επιθυμιών όλων η κάθε γενικού συνόλου. Εκείνα τα χαρακτηριστικά η κανόνες και κανονισμοί θα μπορούσε να ήταν η διάρκεια συμβίωσης, π.χ. υιοθεσία μετά από πέντε χρόνια συμβίωσης, εισοδηματικά κριτήρια, περιουσιακά στοιχεία, προδιαγραφές υγιεινής, ψυχική κατάσταση συμβιώσεων κλπ.

    Περιληπτικώς όχι στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια με ακανόνιστες προδιαγραφές, ναι στη υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια υπό όρους και κανονισμούς και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ίσως οι κανόνες να είναι αποτρεπτικοί για κάποιους, αλλά δίκαιοι για κάποιους άλλους (υιοθετημένα, λοιπά κοινωνικά στρώματα), και το επίτευγμα κάθε προσωπικού οράματος να μπορέσει να υλοποιηθεί ευκολοχώνευτα.
     
  11. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    δεν ειναι κακο .... οπως δεν θα ηταν κακο και να διαφωνουμε
     
  12. Soraya

    Soraya Guest

    Στην ρομαντική, δική μου, πραγματικότητα, όλα τα παιδιά θα πρέπει να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον.
    Τι εννοώ υγιές περιβάλλον για ένα παιδί;
    1.Αγάπη
    2.Στοργή
    3.Ηρεμία
    Το ποιοι θα τα προσφέρουν αυτά είναι εως άσχετο για εμένα.
    Μπορεί να είναι μόνο ένας γονιός, μπορεί να είναι 2 γονείς αντρικού ή γυναικείου φύλου Μπορεί να είναι και ετερόφυλοι φυσικά.
    Μπορεί να είναι μόνο παππούδες ή θείοι κτλ... Ένας γονιός δεν έχει φύλο ούτε ιδιότητα. Βασικός του ρόλος είναι αυτός του γονιού και αυτός ο ρόλος καθορίζει την ζωή του  
    Το να γίνεις γονιός είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνεις στον εαυτό σου. Κρατήστε αυτό.
    Η δική μου σκέψη όμως δεν σταματά εκεί.
    Θα ήθελα καλύτερους εκπαιδευτικούς για τα παιδιά που να μην λένε πως είναι "ανώμαλη" η ομοφυλοφιλία.
    Που να ξέρουν να μιλάν και να εξηγούν στα παιδιά πως η διαφορετικότητα είναι κάτι που δεν πρέπει να κρίνουμε αλλά να αγκαλιάζουμε και να δεχόμαστε.
    Στον δικό μου κόσμο θα ήθελα όποιος αναλαμβάνει να κάνει παιδί ή να υιοθετήσει παιδί ή να διδάξει σε παιδιά να περνάει από ψυχολόγο!
    Να απαγορεύεται να διδάσκουν καθηγήτριες με ψυχολογικά και δάσκαλοι παιδεραστές!


    Στην πραγματική ζωή όμως πέραν από την δική μου ρομαντική πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν γιατί δεν έμαθαν να κάνουν τπτ άλλο, δε δέχονται την διαφορετικότητα και φυσικά μαθαίνουν και στα παιδιά τους να κρίνουν.
    Πως κρίνουν τα παιδιά; Με την περιέργεια. Το παιδικό μυαλό είναι μαθημένο να λειτουργεί με την συνήθεια και τη ρουτίνα. Οπότε όταν δει κάτι διαφορετικό αναρωτάται:
    Γιατί ο Γιαννάκης έχει μόνο μαμα και όχι μπαμπά; Γιατι η Ελενίτσα έχει 2 μπαμπάδες; Γιατί ο Κωστάκης έχει 2 μαμάδες; Γιατί η Μαρία μένει με τους παππούδες; κτλ κτλ.
    Ποιον θα ρωτήσουν τα παιδιά; Φυσικά τον γονιό τους γιατι αυτόν εμπιστεύονται.
    Εκεί ξεκινάει το μεγάλο λάθος.
    Ο γονέας σε μεγάλο ποσοστό δεν θα απαντήσει γιατι δεν θέλει ή γιατι έχει δουλειά η γιατι δεν ξέρει τι να απαντήσει. Το παιδικό μυαλό τότε μπαίνει σε διαδικασία ανάλυσης από μόνο του και φυσικά αντιλαμβάνεται λάθος τα πράγματα. Έτσι όταν θα μαλώσουν τα παιδάκια θα χρησιμοποιηθεί το "περίεργο" επιχείρημα για να πληγώσου το ένα το άλλο.
    Οκ. Δεν είμαι παιδοψυχολόγος και όλα αυτά τα λέω από προσωπικές εμπειρίες και βιώματα. Τα έζησα τα είδα και τώρα απλός τα μεταδίδω. Μπορεί να είναι και λάθος ο τρόπος σκέψης μου όμως την εποχή που το παιδί μου έκλαιγε γιατί το κορόιδευαν τα άλλα παιδάκια(επειδή η μαμά δεν εχει σύζυγο) έτσι ένιωθα και σκεφτόμουν. Την εποχή που με κορόιδευαν και εμένα τα παιδάκια (για τα περιττά κιλά μου) ακριβώς έτσι ένιωθα....

    (μια σχετική σκόρπια σκέψη)
    Όταν η δασκάλα της μικρής μου γύρισε και είπε στα παιδιά πως η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία ένιωσα την ανάγκη να την πνίξω!
    Όχι δεν είμαι ομοφυλόφιλη όμως δεν έμαθα ποτέ στο παιδί μου να κρίνει και δεν θα το κάνει καμία άσχετη εκπαιδευτικός (ο Θεός να την κάνει)...

    Ένα φαινόμενο της εποχής είναι και η "γυναίκα 30+ ανύπαντρη και χωρίς σχέση"
    Όπως σας είπα πιο πάνω το να είσαι γονιός είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει καποιος για τον εαυτό του!
    Έτσι όποτε με ρωτά κάποια φίλη μου με τα παραπάνω στοιχεία πως θα μου φαινόταν το να κάνει ένα παιδί μόνη της, είμαι μαζί της!
    Ναι είναι το ίδιο κατακριτέο εδω στο Ελλαδιστάν...όμως δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει σε κανέναν να γίνει ΓΟΝΙΌΣ!!!!

    Δεν θα μπω την διαδικασία να σκεφτώ πιο είναι χειρότερο γιατι για τα παιδιά οτιδήποτε αρνητικό για τον γονιό του είναι το ίδιο άσχημο....

    Κλείνοντας να πω πως το νήμα είναι πολύ καλό αλλά εγώ θα έβαζα τον τίτλο (διαφορετικές οικογένειες)
    Θα απέφευγα να στοχοποιήσω ένα μόνο είδος γιατί προβλήματα έχουν όλες οι διαφορετικές οικογένειες.
    Κλείνοντας ας μου επιτραπεί ένα κείμενο με την πραγματική μαρτυρία μιας κοπέλας όπου ο πατέρας της ήταν ομοφυλόφιλος...

    http://singleparent.gr/empeiries/exomologiseis/me-megalose-monos-toy-o-omofylofilos-pateras-moy/