Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. εγω ειμαι κατα ......καλα κανουν τα ομοφυλα ζευγαρια και μενουν μαζι και να περνουν καλα..... κατα την ταπεινη μου αποψη δεν τους θεωρω προτυπα και τα παιδια πρεπει να εχουν καλα προτυπα.....
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ερωτήσεις. Ένας αντρας που δέρνει την γυναίκα του, είναι καλό πρότυπο; Μια γυναίκα που σιωπά για το ξύλο που τρώει, είναι καλό πρότυπο; Ένα τέτοιο ζευγάρι είναι συνολικά καλό πρότυπο για τα παιδιά του;
    Μπορεί αυτό να φαίνεται ακραίο παράδειγμα, δεν είναι τόσο. Υπαρχουν και άλλα, πιο κοινά. Ένας πατέρας απών. Μια μητέρα υπεροπροστατευτική που πνίγει την ανεξαρτησία των παιδιών της.
    Τι σημαίνει τελικά καλό πρότυπο; Μήπως αύτο δεν έχει να κάνει τόσο με το φύλο και με τις σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά με τον άνθρωπο στο σύνολό του;
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @Estelwen
    Το καλό πρότυπο έχει να κάνει με ότι μπορεί και ν' αποκρυφτεί ( ενδοοικογενειακή βία ) ή σαν συμπεριφορά πλέον είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο ( γονείς απόντες, υπερπροστατευτικοί ) και μπορεί να "μπαλωθεί" με άλλους τρόπους.
    Θα είχε να κάνει με την ιδανική κατάσταση ( οικογένεια Μικρό σπίτι στο λιβάδι ). Το gayλικι δεν είναι ακόμη αποδεκτό σε αρκετά μεγάλο βαθμό και πάν΄απ' όλα υπό κάποιες συνθήκες δεν γίνεται ν' αποκρυφτεί.

    Ο έτερο πυρήνας της οικογένειας είναι by default το σωστό πρότυπο, αφού το σημαντικότερο απ' όλα είναι η επιφάνεια ( μαμά-μπαμπάς ) και όχι η ουσία ( συμπεριφορά τους απέναντι στα παιδιά, τρόπος που τ' ανατρέφουν ).
    Ένας ομόφυλος πυρήνας της οικογένειας είναι by default λάθος πρότυπο, αφού η επιφάνεια πάει καλιά της ( μπαμπάς-μπαμπάς, ή μαμά-μαμά δεν "παίζει" ) και την ουσία ούτε που μπαίνουμε στον κόπο να την διερευνήσουμε/λάβουμε υπ' όψιν.  
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2015
  4. Soraya

    Soraya Guest

    Άνθρωπος που πιστεύει πως το παιδί του τον έχει ως πρότυπο γελιέται....
    Το μόνο που μπορει ένας γονιός να δώσει στο παιδί του είναι σωστές βάσεις. Να του μάθει να σκέφτεται κ να συμπεριφερετε ορθά και οριμα... Όσο γίνεται φυσικά.
    Οποιος έχει παιδιά στην εφηβεία θα ξέρει πολυ καλά πως το παιδί θα αντιγράψει όποιον θεωρεί εκείνο πρότυπο... Και συνήθως δεν είναι το ιδανικό... Δυστυχώς... Οπότε ότι "φύλου" κ αν είναι οι γονείς δε μετράει για πρότυπο...
     
  5. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    @Tenebra_Silente @Estelwen νομίζω ότι μέχρι στιγμής στο νήμα αναφέρονται οράματα απ' τον καθένα μας. Όπως αναφέρθηκε στο άρθρο #46 περισσότερη σημασία έχουν οι προδιαγραφές η τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας κοινωνικής δυναμικής όπως η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Ένα παράδειγμα χαρακτηριστικών ενός οράματος είναι εκείνο που ανάφερε η @Soraya. Τα παιδιά λέει χρειάζονται Αγάπη, Στοργή, Ηρεμία, που εκείνο σημαίνει το γιατί και κατά πόσο θα ήθελε κανείς να υιοθετήσει κάποιο ορφανό, την οικονομική κατάσταση και την ασφάλεια που θα μπορούσε να παρέχει. Εκείνες οι σκέψεις αποτελούν τα χαρακτηριστικά της μελέτης μιας υιοθεσίας. Απ' την άλλη πλευρά τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας. Ένας άντρας που δέρνει την σύζυγο του (εξωβδσμιακά) όπως ανάφερε η @Estelwen η όποιος άλλος κλπ.

    Πιστεύω σαν μέλη μιας ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας που γνωρίζουμε καλύτερα από τον κάθε άλλον τα είδη ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που προσέγγισε ο @neos Protaris, ένα άλλο κοινωνικό χαρακτηριστικό, καλό θα ήταν μα θέσουμε τους εαυτού μας από την σκοπιά ενός εισαγγελέα για παράδειγμα, που του ζητείται να αδειοδοτήσει μια τέτοια κοινωνική διαδικασία όπως της υιοθεσίας, για δούμε καλύτερα και την θέση που μπορεί να πάρει ο καθένας μας, είτε υπέρ είτε κατά. Αν για παράδειγμα ένα ζευγάρι παρουσιαζόταν σε κάποιο αρμόδιο και αναγγέλλει ότι θα ήθελε να υιοθετήσει κάποιο παιδί μετά από 7 μήνες συμβίωσης ανάμεσα του κλπ, η ότι θα ήταν μεγάλη χαρά για ένα ζευγάρι να σφραγίσει αφοσίωση και αγάπη του μεταξύ του με ένα παιδί, τι θα γινόταν ? κλπ. ( δεν είναι και λίγα τα jazz-band ζευγάρια   και ιδίως ομόφυλα  )
     
  6. libra

    libra Regular Member

    Την αποψη μου την ειπα. Ομως δεν μπορω να διαβαζω συνεχεια το ιδιο επιχειρημα για γονεις που κακοποιουν τα παιδια τους ή που τα αφηνουν σε ιδρυματα. Οκ ισχυει, αλλα εχουμε διαβασει κ για γονεις που υιοθετησαν παιδια κ τους φεροταν το ιδιο ασχημα. Ή για γονεις που τα επεστρεψαν πισω στο ιδρυμα. Αυτα παντου κ παντα θα υπαρχουν. Εδω αλλου ειναι το θεμα. Νομιζω δλδ.
     
  7. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @libra αν μη τι άλλο έχω την εντύπωση, ότι δεν είσαι άνθρωπος που έχει μαλλιά στη γλώσσα.
    Απλά για μια φορά είπα να γίνω εγώ ο "κακός", που θα το πει χύμα ( δεν ήταν πρόθεση μου να σε "καπελώσω"   )
    Το θέμα είναι, αν υπάρχει ο "κίνδυνος" να γίνει ο γιόκας "πισωγλέντης" ή αν η κοράκλα προτιμήσει την "πατάτα" απ' το "λουκάνικο".
    Και όλα αυτά μόνο επειδή θα είχε το "άσχημο" παράδειγμα των θετών γονέων.
    Τουτέστιν το "ζήτημα" θα ήταν το κλασικό περί ορθότητας ή όχι της ομοφυλοφιλίας με άλλη sauce  
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2015
  8. Μιά τεκμηριωμένη άποψη είναι πρωτίστως μιά ψύχραιμη ματιά, απαλλαγμένη από συναισθηματικές προκαταλήψεις. Το ζητούμενο στην περίπτωση της ανατροφής παιδιών είναι ένα και μόνο: η καταλληλότητα των γονέων (πιό πάνω αναφέρθηκε). Η δυνατότητα για τεκνοποιία δε με κάνει αυτόματα άξιο να γίνω γονιός. Ο Πλάτωνας το γνώριζε καλά, για αυτό στην Πολιτεία του πρότεινε να αναλαμβάνει η πόλη την ανατρροφή των παιδιών, εφ' όσον όλοι θα αποκτήσουν κάποια στιγμή την ιδιότητα του πολίτη. Ακραίο? Με τις σημερινές κοινωνικές δομές, ίσως.

    Τα γονεϊκά πρότυπα σχετίζονται με ρόλους, όχι με φύλα. Ο λόγος είναι απλός: τα πρότυπα εμπεριέχουν ιδιότητες όπως δοτικότητα, αποδοχή, αγκαλιά, φροντίδα (μητρικό πρότυπο), βούληση, αποφασιστικότητα, δύναμη (πατρικό πρότυπο). Το παιδί έχει ανάγκη από ισορροπία: αποδοχή (για χτίσιμο της αυτοεκτίμησης), αλλά και ματαιώσεις (για κοινωνικοποίηση: "δεν είμαι το κέντρο του κόσμου"). Χρειάζεται δύο πόλους, ώστε να ταυτιστεί και να εναντιωθεί, να προστρέξει και να αμφισβητήσει.

    Στο βαθμό που οι δύο ρόλοι/πρότυπα μπορούν να υπηρετηθούν σωστά από ένα ομόφυλο ζευγάρι, δε βλέπω κανένα λόγο να μην τους επιτραπεί να υιοθετήσουν παιδιά. Όσο για την "ανησυχία" ορισμένων μήπως ο κανακάρης τους προκύψει γκέι (ακόμα και το συντηρητικό DSM χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία "προτίμηση", όχι "εκτροπή"), υπενθυμίζω πως όλοι οι ομοφυλόφιλοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ανατράφηκαν από ετερόφυλα ζευγάρια...
     
  9. Soraya

    Soraya Guest

    άρα... Για να μεγαλώσω ένα παιδί με σωστά πρότυπα θα πρέπει να μην κάνω παρέα με ομόφυλα ζευγάρια. Να μην του επιτρέπω να μιλάει σε ομοφυλόφιλους. Να το κρατήσω μακριά απο τις κακές "επιρροές" . Να μεγαλώσω έναν καθώς πρέπει φασίστα... Κι έπειτα από όλα αυτά να απομακρυνθώ κι εγω γιατί δεν είμαι σωστό πρότυπο μιας που ειμαι σκλάβα και να απομακρύνω και όλους τους βουδουσουμιαριδες φίλους μου απο κοντά της... Χμ...
     
    Last edited by a moderator: 21 Δεκεμβρίου 2015
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απο την στιγμή που στα πρωτεύοντα η φυσική επιλογή, περι ανατροφής παιδιών ειναι ειτε θεμα της αγέλης, ειτε θεμα του ετεροφυλόφιλου ζευγαριού , θα πρέπει όσοι ισχυρίζονται οτι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να μπορούν να υιοθετούν παιδια, δηλαδη προτείνουν την απομακρυνςη Ενος παιδιου, απο την φυσική καταςταςη των πραγμάτων, να προτάξουν θετικούς ισχυρισμούς περι αυτού και οχι να συγκρίνουν με προβληματικές περιπτωςεις ετεροφύλων ζευγαριών . Γιατι το μονο που κάνουν ειναι να λένε οτι η υιοθεσία παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια ειναι λιγότερο χειρότερη απο την ανατροφή παιδιών απο προβληματικούς ετεροφυλόφιλους γονείς. Αυτο μέχρι στιγμής, ουτε εδω ουτε σε αλλα συζητηρια που παρακολουθώ εχει συμβεί. Η θεςη μου, μέχρι τοτε ειναι οτι δεν βλέπω το λογο ενα παιδια γιατι πρέπει να μεγαλώσει σε ενα τέτοιο σχήμα, που πόρρω απέχει απο την φυσική καταςταςη. Η θεςη μου δεν ειναι θεςη αρχής αλλα δεν εχω δει ισχυρά επιστημονικά επιχειρήματα που να στηρίζουν το θετικό της "τεχνητής" κατασκευής ομόφυλης οικογένειας. Μέχρι τωρα αυτο που ακούω ειναι οτι ντε και καλα πρέπει να διαλέξω μεταξυ αλκοολικούς ετεροφυλόφιλους γονείς, κλπ η ομοφιλους γονείς....
     
  11. Soraya

    Soraya Guest

    Και ποιος ορίζει το φυσικό-φυσιολογικό;;;;
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Εάν υπήρχε ένα σχολείο, χαρακτηρισμένο επίσημα σαν σχολείο ομοφυλοφίλων, δηλαδή, όλα τα ενήλικα άτομα ήταν ομοφυλόφιλοι και τα ανήλικα πήγαιναν εκεί μόνο αν το επιθυμούσαν οι γονείς τους, θα στέλνατε το παιδί σας σε αυτό το σχολείο;
    Στο εξωτερικό γίνονται κινήσεις για την δημιουργία τέτοιων σχολείων από χρόνια, δεν ξέρω αν έχει λειτουργήσει κάποιο, υπάρχουν όμως αθλητικά και καλλιτεχνικά σωμάτια και οργανώσεις που έχουν τέτοια τμήματα.

    Προσωπικά είμαι υπέρ της ενιαίας εκπαίδευσης χωρίς κανένα διαχωρισμό.