Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Θα ηθελες να μας πεις γιατι το βρίσκεις τραγικο?
     
  2. Nomad

    Nomad Keyser Sose

    Είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα από τη στιγμή που μόνο η πράξη θα μας δείξει αν είναι σωστό ή λάθος. Απο εκεί και πέρα να ετοιμάζεται η συντηρητική πλευρά της κοινωνίας για υπογλώσσια καθώς είναι θέμα χρόνοι ομόφυλα ζευγάρια να προβούν σε υιοθεσία.

    Προσωπικά, κάποιοι από τους γκέϊ που γνωρίζω και συναναστρέφομαι καθημερινά αν μου πούνε ένα ωραίο πρωί πως αποφάσισαν να υιοθετήσουν παιδί, σαν νέο θα με μούδιαζε. Εκτός αν η ευθύνη της πράξης αλλάζει εντελώς τον άνθρωπο.

    Βέβαια οι νόμοι του κράτους είναι λίγο αργοί, καθώς γνωστοί μου υιοθέτησαν φέτος ένα κοριτσάκι ύστερα από 3,5 χρόνια προσπαθειών.
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Μεγάλη κουβέντα γίνεται περί υιοθεσίας ή καλύτερα παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

    Το mediaκο κατεστημένο όμορφα έχει στήσει τη παγίδα του "συμφωνώ διαφωνώ".

    Όπως κάνει άλλωστε πάντα.

    Το να κατευθύνεται η συζήτηση προς την παιδοθεσία οδηγεί υπογείως τη σκέψη στο να αποδεχτεί ο καθείς πως οι ομόφυλοι άνθρωποι είναι εκ των προταίρων ανίκανοι να τεκνοποιήσουν. Άρα αν και εφόσον επιθυμούν να μεγαλώσουν ένα παιδί θα πρέπει να οδηγηθούν σε ιδρύματα.

    Θα ξεκινήσω από τη παιδοθεσία.

    Μπορεί ένα ζευγάρι ανέργων να πάρουν ένα παιδί από ίδρυμα και να το μεγαλώσουν; Η απάντηση είναι όχι.

    Μπορεί ένα ζευγάρι κωφών να πάρουν ένα παιδί να το μεγαλώσουν; Η απάντηση είναι όχι.

    Μπορεί ένα ζευγάρι που δεν έχει κάνει γάμο αλλά μόνο ένα απλό σύμφωνο συμβίωσης να πάρει ένα παιδί και να το μεγαλώσει; Η απάντηση είναι όχι.

    Μπορεί ένα ζευγάρι που ένας εκ των δυο έχει συλληφθεί κάποια στιγμή σε κοινωνικές κοινητοποιήσεις και έχει καταδικαστεί για αντίσταση κατά της αρχής να πάρει ένα παιδί και να το μεγαλώσει; Η απάντηση είναι και πάλι όχι.

    Η διαδικασίες της παιδοθεσίας είναι πολύπλοκες,, γραφειοκρατικές, επίπονες, χρονοβόρες και ψυχοφθόρες για να έχεις ένα παιδί.

    Κατανοώ την ευθύνη των ιδρυμάτων απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να παραδώσουν την ευθύνη ενός παιδιού σε ένα ζευγάρι. Όμως η γραφειοκρατία και το δαιδαλώδες σύστημα που έχει στηθεί υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τα παράνομα κυκλώματα παιδοθεσίας, τη μαφία, και το εμπόριο παιδιών.

    Μια δημόσια συζήτηση για τη παιδοθεσία θα έπρεπε να περιλαμβάνει και αυτές τις παραμέτρους.

    Κατανοώ επίσης πως ένα ίδρυμα που ανήκει στην «φιλάνθρωπη Εκκλησία Α.Ε.» δεν το συζητά να δώσει παιδί σε ομόφυλο ζευγάρι. Είναι γνωστές οι απόψεις των εκπροσώπων του θεού επί της γης για την ομοφυλοφιλία και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις αναπαράγω.

    Θα ξεράσω στα μούτρα τους αν συνεχίσω να μιλώ για αυτούς τους σκοταταδιστές.

    Το ερώτημα όμως παραμένει.

    Γιατί τόση κουβέντα για τη παιδοθεσία και όχι για την τεκνοποίηση;

    Για τον απλούστατο λόγο πως οι gay οι trans και οι λεσβίες σύμφωνα με τη κρατούσα αντίληψη δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Και αυτό είναι κάτι που φαντάζει λογικό.

    Το αληθοφανές όμως είναι το όπλο του συντηρητικού σκοταδιστή.

    Μπορούν δυο άντρες να κάνουν παιδιά; Μπορούν δυο γυναίκες να κάνουν παιδιά;

    Φυσικά και μπορούν αν το σπέρμα τους και τα ωάρια τους είναι σε καλή κατάσταση.

    Μεταξύ τους;

    Φυσικά και όχι.

    Τότε αφού δεν μπορούν μεταξύ τους πως απαιτούν να «υιοθετήσουν»;

    Εύλογο το ερώτημα του σκοταδιστή.

    Και αληθοφανές.

    Πίσω από το δίλημμα λοιπόν αν τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν ή όχι να «υιοθετήσουν» ένα παιδί ξεκινά μια ατέρμονη συζήτηση στην οποία από τη μια μεριά είναι οι ηθικολόγοι, οι σκοταδιστές, οι φασίστες και από την άλλη οι «ελευθεριακοί» που και αυτοί είναι διχασμένοι. Μια μερίδα θεωρεί πως το σύμφωνο είναι αναγκαίο αλλά έχει ενδοιασμούς για το αν είναι νόμιμο και ηθικό να μεγαλώνουν παιδιά άνθρωποιπου έχουν διαφορετικό σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό. Ένα άλλο κομμάτι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό.

    Προσωπικά συζητώ μόνο με εκείνους που έχουν ενδοιασμούς για τον αν είναι νόμιμο και ηθικό άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό να «υιοθετούν» παιδιά. Με φασίστες, ηθικολόγους και σκοταδιστές δεν συζητώ. Και αυτό γιατί ο διάλογος μεταξύ των ανθρώπων απαιτεί να κατέχει κανείς τον λόγο πρώτα. Και οι παραπάνω το μόνο που γνωρίζουν είναι να βγάζουν άναρθρες κραυγές και να θεωρούν πως αυτό είναι λόγος ανθρώπινος.

    Πίσω λοιπόν από τη φασαρία που έχει ξεσπάσει ως παραπέτασμα καπνού κρύβεται η αλήθεια και η πραγματικότητα.

    Οι gay, οι trans και οι λεσβίες, αγαπητοί σύνκαυλοι, μπορούν να κάνουν παιδιά και δεν χρειάζεται να «υιοθετήσουν».

    Στη χώρα μας υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια. Και σας διαβεβαιώνω πως είναι υγιέστατα, χαρούμενα, σκανδαλιάρικα, όμορφα, παιχνιδιάρικα όπως όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε υγιείς συνθήκες.

    Απλά τα παιδιά αυτά κρύβονται μέσα σε λευκούς γάμους.

    Μια βόλτα στα site των gay κοινοτήτων θα σας πείσει. Χιλιάδες οι αγγελίες για αλληλοκάλυψη και από αρσενικά και από θηλυκά. Χιλιάδες οι λευκοί γάμοι. Και χιλιάδες τα παιδιά.

    Οι ηθικολόγοι, οι σκοταδιστές και οι φασίστες φυσικά και δεν επιθυμούν να γίνει αυτό το θέμα της συζήτησης. Γιατί θα ξεβράκωνε το μίσος και τα σκατά που έχουν μέσα στο κεφάλι τους και στη ψυχή τους.

    Δεν βολεύει κανέναν από αυτούς τους βλαμμένους να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος με θέμα: «Έχουν το δικαίωμα οι ομόφυλοι να κάνουν παιδιά αφού και εφόσον είναι υγιείς και μπορούν; Ή θα πρέπει να ξεκινήσει ένας υποχρεωτικός ευνουχισμός τους»; Ποιος τολμά να θέσει τέτοιο ερώτημα στο οποίο να υπερασπίζεται τον ακρωτηριασμό ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού;

    Μα πως θα γίνει αυτό θα αναρωτηθεί ο καθείς.

    Μα φυσικά με δότες σπέρματος και με παρένθετες μητέρες.

    Στη χώρα μας υπάρχουν τέτοια παιδιά.

    Το πρώτο λοιπόν που θα πρέπει να δούμε ως κοινωνία πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την «υιοθεσία» είναι τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά. Θα τα εξοβελίσουμε στο πυρ το εξώτερον; Ή θα τα νομιμοποιήσουμε ως γνήσια τέκνα ενός ανθρώπου που απλά έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

    Αυτή την αλήθεια, οι σκοταδιστές, δεν την επιθυμούν να βγει στο φως. Γιατί τότε η αληθοφάνεια τους θα καταρριφθεί και μαζί με αυτή η ομοφοβία τους και το μίσος τους για το διαφορετικό.

    Μα είναι ηθικό κάτι τέτοιο; Εύλογο το ερώτημα.

    Σύμφωνα με την ηθική της κανονικότητας όχι. Όλοι μας γνωρίζουμε τι τραβάνε στρέιτ ζευγάρια να βαφτίσουν τα παιδιά τους όταν οι ίδιοι έχουν συνάψει πολιτικό γάμο.

    Όχι και να αναγνωριστούν τα παιδιά των πουσταριών.

    Σύμφωνα με τη δική μου ηθική ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τεκνοποιήσει εφόσον μπορεί άσχετα με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και την δομή που θα επιλέξει για να μεγαλώσει το παιδί που θα φέρει στον κόσμο.

    Αν επιθυμεί να κάνει ένα παιδί με κάποιον που δεν είναι ο ερωτικός του σύντροφος, αλλά απλά προσφέρει το σπέρμα του ή την μήτρα του για να το γεννήσει, τότε αυτό είναι μια συναινετική διαδικασία μεταξύ ενηλίκων και δεν με αφορά καθόλου.

    Άλλωστε εδώ είμαστε μια κοινότητα που η «σημαία» μας είναι η συναίνεση. Όπως θεωρώ πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιθυμεί να ζει κάτω από σκλαβιά και να είναι ιδιοκτησία κάποιου άλλου ανθρώπου έτσι θεωρώ πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να συναινέσει με κάποιον άλλον άνθρωπο για να του χαρίσει ένα παιδί. Χωρίς ιδρύματα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς μαφία και εμπόρους παιδιών.

    Δεν μπορεί να επιτρέπεται η παρένθετη μητέρα και η δωρεά σπέρματος μόνο για στρέιτ.

    Είναι τόσο γελοίο όσο και το αίμα μόνο για Έλληνες.

    Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να αναγνωριστούν ως τέτοια.

    Και στη συνέχεια έχουμε το χρόνο να συζητήσουμε και για την υιοθεσία για όσους ομοφυλόφιλους δεν μπορούν λόγω προβλημάτων να τεκνοποιήσουν.

    Σας προσκαλώ να δείτε το παρακάτω βίντεο. Μια γυναίκα λεσβία, η Στέλλα Μπελλιά στην Ελλάδα του 2015 που μεγαλώνει τρία παιδιά δικά της μαζί με τη σύντροφο της, μιλά στη βουλή για τον γονεϊκό της ρόλο

    ΥΓ: Σήμερα που ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης ο φασίστας παπάς Αμβρόσιος έχει δώσει εντολή στους ναούς της επικράτειας του να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες. Η γελοιότητα του φασίστα στο μεγαλείο της.

     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2015
  4. Libertin

    Libertin Regular Member

    Σοβαρά τώρα, θέλει και ερώτημα?
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Πέθανα πάντως με το ''κοινωνιόδεντρο'', οφείλω να ομολογήσω...
    Επίσης ομολογώ ότι τα ''ώριμα φρούτα'' που ανέφερε η Κυρία Στέλλα Μπελλιά,κατ' εμέ, άπτονται και άλλων θεμάτων, μηδενός του bdsm εξαιρουμένου...
    Τα υπόλοιπα είναι νοητικές αγκυλώσεις και ανούσιες ιδεοληψίες, στερούνται σοβαρότητας και αρνούμαι να τους δώσω σημασία.
     
  6. libra

    libra Regular Member

    17 & 27;;; Ποσο χρονων ησουν πουλακι μου;;
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Το θεμα ειναι οτι η ανατροφή παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια, δεν συναντάται πουθενά εξελικτικά μεςα στον πολιτισμό των ανθρώπων, ωςτε να έρθουμε σημερα να τον θεσμοθετήσουμε. Το θεμα δεν ειναι οι ρολοι. Το θεμα ειναι ποςο απαραίτητη ειναι η οχι η ύπαρξη και η δράση του θηλυκού και του αρσενικού στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη ενος μικρού που ανήκει σε ενα είδος οπου η ανατροφή εξελικτικά ανήκει στα ετερόφυλα ζευγάρια. Αν υπήρχε μια εξελικτική διαδικασία στην ανθρώπινη ιςτορια, μεςα από την οποια εμφανιζόταν μεςα στο χ ρ ο ν ο παράλληλα με την ανατροφή των παιδιων απο ενα αρςενικο και ενα θηλυκό μέλος, η ανατροφή παιδιών απο ομοφυλα ζευγάρια, τοτε θα είχε νόημα η αντίρρηση σας. Τωρα δεν βγάζει νόημα. Δεν ειναι θεμα λοιπόν ρόλων. ειναι θεμα πολυ βαθύτερο και ουςιαςτικοτερο.
     
    Last edited: 21 Δεκεμβρίου 2015
  8. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    μπρεντα αλλο εγραψα.
     
  9. Allexis

    Allexis Regular Member

    Το γεγονός ότι δέχεστε τα παιδιά να μεγαλόνουν σε ορφανοτροφία και όχι με δύο άτομα που θα τα αγαπάνε και θα τα φροντίζουν με ξεπερνάει πραγματικά.
    Πραγματικά χίλιες φορές να με μεγάλοναν gay άτομα.
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ρωτήστε τη μαμά -φυση, που μαλλον θα εχει κάνει αρκετά πειραματα εδω και δισεκατομμύρια χρονια.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η έννοια του ρήματος "τείνω" ενέχει τη βαθμιαία εξέλιξη  
     
  12. brenda

    brenda FU very much


    Αυτό λοιπόν που εγώ εννοούσα, μέσα στην εντροπία της συζήτησης, είναι ότι διαλέγουμε το σύμπαν, τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζούμε, διαμορφώνοντάς τον ανάλογα. Στην δική μου αντίληψη, ένας καλύτερος κόσμος για μας και για τα παιδιά όσων επιλέγουν να κάνουν ή να αποκτήσουν, είναι ένας κόσμος απαλλαγμένος από προκαταλήψεις.
    Εσύ και ο καθένας από μας φέρει ευθύνη για την διαμόρφωση των επονομαζόμενων κοινωνικών συνθηκών.
    Εγώ αναλαμβάνω την δική μου, ας κάνει ο καθένας μας το ίδιο...