Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. gero

    gero Regular Member

    Μαλλον μιλας λαθος την γλωσσα.

    Να προσθεσω με την σειρα μου οτι αυτο με την λεκανη το αναφερει η παλαια διαθηκη...
    Εισα χριστιανος φιλε?Αν εισαι δεκτο,αλλα δεν νομιζω.
    Η φυση ορισε το σπερμα να πηγαινει παντου.Απο εκει και περα ομως,δικο μας ειναι το θεμα αν εκει που το εναποθετουμε δημιουργουμε κινδυνο στον οργανισμο μας ή απλα ηδονη  
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  2. gero

    gero Regular Member

    Ισχυει
    Τι σχεση ομως εχει αυτο τωρα?
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Ότι σχέση έχει και αυτό που έγραψες στο δικό σχόλιο.
     
  4. Janine

    Janine Regular Member

    @Iagos Θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε κάποια σημεία της τοποθέτησής σας.

    Θέτετε ένα βασικό ερώτημα που θα έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν σε μια συζήτηση γύρω από το θέμα.

    Χρησιμοποιείτε όμως στη συνέχεια ως δεδομένο ότι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (δηλαδή τεχνητή γονιμοποίηση) είναι μια εύκολη διαδικασία στην οποία ο καθένας μπορεί να προχωρήσει, κατ' επιλογήν. Αυτό δεν είναι ακριβές. Η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή επιτρέπεται στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις, και ΜΟΝΟΝ εφόσον αποδειχθεί ιατρικώς ότι ο υποβοηθούμενος δεν μπορεί να τεκνοποιήσει με φυσικό τρόπο ή ότι σε τυχόν τεκνοποίηση με φυσικό τρόπο υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης σοβαρής κληρονομικής ασθένειας.


    Δίνετε την εντύπωση ότι η παρένθετη μητρότητα είναι επίσης κάτι σύνηθες και εύκολο. Κάτι τέτοιο επίσης δεν είναι ακριβές.

    Η τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα στην Ελλάδα επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ κατόπιν δικαστικής αδείας κι εφόσον πληρούται η προϋπόθεση της αδυναμίας τεκνοποίησης με φυσικό τρόπο ή του κινδύνου μετάδοσης σοβαρής ασθένειας στο κυοφορούμενο.

    Αν υπάρχουν τέτοια παιδιά στη χώρα μας, τότε η σύλληψη και η κυοφορία τους, αν αυτή έγινε στην Ελλάδα, έγινε κατά παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και με ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, συμπεριλαμβανομένων του ιατρικού κέντρου και του ιατρικού προσωπικού. Η παραβίαση της νομοθεσίας δεν είναι διόλου απίθανη φυσικά.


    Δεν επιτρέπεται για στρέιτ. Δεν τίθεται τέτοια προϋπόθεση. Επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ για αυτούς που δεν μπορούν (ή κρίνεται ότι δεν πρέπει) να κάνουν παιδιά με φυσικό τρόπο. Μπορεί να είναι και άγαμοι, κάποιοι μπορεί να έχουν άλλη σεξουαλική προτίμηση, δεν είναι κρίσιμο για να προχωρήσουν στη διαδικασία. Δεν τους ζητούν πιστοποιητικό σεξουαλικού προσανατολισμού.


    Παρά ταύτα, το ερώτημα που θέσατε στην αρχή παραμένει και έχει βάση, διότι, ακόμη κι αν δεν αναφερόμαστε σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, μπορεί να υπάρξουν βιολογικά παιδιά ομοφύλων, ακόμη και με φυσικό τρόπο ή που προέκυψαν κατά παραβίαση της νομοθεσίας.

    Η συζήτηση περί τεκνοποίησης και υιοθεσίας έχει πάρα πολλές παραμέτρους, κάποιες από τις οποίες θέτει και η κα Μπελλιά στην ενδιαφέρουσα ομιλία της (στην οποία όμως δεν ξεκαθαρίζει πώς απέκτησε με τεχνητή γονιμοποίηση τα παιδιά της). Είναι, επίσης, μια συζήτηση που ενδιαφέρει εξίσου και τα ετερόφυλα ζευγάρια, αφού ειδικά η υιοθεσία είναι πράγματι μια εξοντωτική διαδικασία και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, που περισσότερο εξυπηρετεί το εμπόριο ψυχών παρά το συμφέρον του παιδιού. Κι εκεί, άλλωστε, πολλά ζευγάρια υιοθετούν παρανόμως, ας μην γελιόμαστε.

    Τέλος πάντων, το θέμα εξάπτει τα πάθη όλων των πλευρών, τη στιγμή που θα έπρεπε να επικρατεί η ψυχραιμία και το ενδιαφέρον να προστατευτεί το συμφέρον του τέκνου, τόσο αυτού που έχει προκύψει, όσο κι αυτού που ενδέχεται να προκύψει.

    Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με την ουσία της τοποθέτησης του @underherfeet και προσωπικά δεν θα βιαζόμουν να σχηματίσω απόλυτη άποψη για ένα τόσο ακανθώδες ζήτημα με τόσες πολλές παραμέτρους.


    Προς επίρρωσιν των λεγομένων μου, παραθέτω τα εξής:


    Άρθρο 1455 του Αστικού Κώδικα
    Η ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή (τεχνητή γονιµοποίηση) επιτρέπεται µόνο για να αντιµετωπίζεται η αδυναµία απόκτησης τέκνων µε φυσικό τρόπο ή για να αποφεύγεται η µετάδοση στο τέκνο σοβαρής ασθένειας. Η υποβοήθηση αυτή επιτρέπεται µέχρι την ηλικία φυσικής ικανότητας αναπαραγωγής του υποβοηθούµενου προσώπου. Η ανθρώπινη αναπαραγωγή µε τη µέθοδο της κλωνοποίησης απαγορεύεται. Επιλογή του φύλου του τέκνου δεν είναι επιτρεπτή, εκτός αν πρόκειται να αποφευχθεί σοβαρή κληρονοµική νόσος που συνδέεται µε το φύλο.

    Άρθρο 1458 του Αστικού Κώδικα
    Η µεταφορά στο σώµα άλλης γυναίκας γονιµοποιηµένων ωαρίων, ξένων προς την ιδίαν, και η κυοφορία από αυτήν επιτρέπεται µε δικαστική άδεια που παρέχεται πριν από τη µεταφορά, εφόσον υπάρχει έγγραφη και χωρίς αντάλλαγµα συµφωνία των προσώπων που επιδιώκουν να αποκτήσουν τέκνο και της γυναίκας που θα κυοφορήσει, καθώς και του συζύγου της, αν αυτή είναι έγγαµη. Η δικαστική άδεια παρέχεται ύστερα από αίτηση της γυναίκας που επιθυµεί να αποκτήσει τέκνο, εφόσον αποδεικνύεται ότι αυτή είναι ιατρικώς αδύνατο να κυοφορήσει και ότι η γυναίκα που προσφέρεται να κυοφορήσει είναι, εν όψει της κατάστασης της υγείας της, κατάλληλη για κυοφορία.

    Ο νόμος που τροποποίησε τον Αστικό Κώδικα από το 2002 κι έθεσε πλαίσιο για το ζήτημα εδώ: http://www.bioethics.gr/images/pdf/BIODIKAIO/NOMOTHESIA/UPOVOITHOUMENI-ANAPARAGWGI/N3089-2002.pdf

    Λοιπές πληροφορίες εδώ: http://www.bioethics.gr/index.php/el
     
  5. gero

    gero Regular Member

    Θελω να πω οτι υιοθεσιες γινονται ηδη στην Ελλαδα και λειτουργουν αψογα.Δεν περιμεναμε να ερθουν τα ομοφυλα ζευγαρια για να καλυψουν το κενο των λαθων των ετεροφυλων ζευγαριων (των ανικανων και ανευθυνων ανθρωπων λεω εγω).
     
  6. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    δεν μιλαω λαθος γλωσσα, θες να μου μαθεις την ορθη της χρηση ενω πριν λιγο νομιζες οτι ηρθε απο αγγλικη λεξη?
    γνωριζεις μηπως την λεξη για την ενδεχομενη προθεση σε σωματικη και μη, επιθεση σε παιδι με γονεις ομοφυλοφιλους?γιατι δεν ειναι ομοφοβια.
    οσο για το παραδειγμα που σου ειπα ηταν απλα μια μαλακια για να καταλαβεις τη δικη σου λογικη οχι τη δικη μου.αλλα ουτε αυτο το καταλαβες.
    επικαλεισαι τη φυση μαλλον οπου σε βολευει.
     
  7. gero

    gero Regular Member

    1ον)απο λατινικη λεξη.
    2ον)δεν υπαρχει η λεξη ομοφοβια.Ειναι ατυχες δημιουργημα καποιων.
    3ον)Αν ειναι να γραφεις μαλακιες,καλυτερα πανε για κανα ποτακι.Αυτο που εγραψες ηταν απαντηση σε αυτο που ανεφερα,γι'αυτο και εγω ανταπαντησα με τετοιον τροπο ωστε να μην εισαι σε θεση να πεις τιποτε αλλο επ'αυτου.
    Δεν εχω κανενα λογο να την επικαλουμαι οπου με συμφερει γιατι απλα δεν με συμφερει γιατι δεν εχω να κερδισω χρηματικο ποσο απο αυτο.Αυτη ειναι η αποψη μου και απλα την τεκμηριωνω με τον συγκεκριμενο τροπο.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  8. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    δεν παω για ποτακια παω για ουζα.εχουμε κριση.καμια αλλη πληροφορια και διαλογος
     
  9. gero

    gero Regular Member

    Ερωτηση (απο απλη απορια) προς οσους ειναι υπερ της υιοθεσιας παιδιων απο ομοφυλα ζευγαρια:Αν ενα ομοφυλο ζευγαρι αρεσκεται και στην κτηνοβασια,ειστε υπερ στο να υιοθετουν παιδια?
     
  10. brenda

    brenda FU very much


    Τι μου θύμισε, τι μου θύμισε?
    Να τι μου θύμισε...
     
    για να μην το χοντρύνω κι άλλο...
     
  11. gero

    gero Regular Member

    Καλα εσυ εισαι γνωστη πλεον.Μπαινεις λες την εξυπνασα σου θελοντας προφανως να θιξεις (αναποτελεσματικα) τον συνομιλητη σου και φευγεις.
    Απο ειρωνιες και χαζομαρες 1η εισαι,κατι επι της ουσιας ακομη αναμενω να πεις.

    Και μενα ομως κατι μ θυμιζει η συμπεριφορα σου.Ισως μαλλον η "πορτα" που ειχες φαει πριν καιρο , ακομη σ φερνει ασχημες αναμνησεις για να επιτιθεσαι τοσο επιμονα σε καθε αναρτηση μου..


    Αν δεν εχεις σκοπο να ανταλλαξεις αποψεις και να συζητησεις
    ,αλλα μονο να θιξεις,τοτε βρισκεσαι σε λαθος μερος.Εδω ειναι forum.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  12. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Προβλέπω να γίνεται μεγάλος σαματας