Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Μάλλον μπέρδεψες τα ποστ. Εγώ δεν έκανα καμία σχετική αναφορά, στο ποστ που σχολίασες.
    Δεν πειράζει όμως, τα λάθη ανθρώπινα είναι.
     
  2. gero

    gero Regular Member

    Αν αναφεροσουν σε αλλο θεμα δεκτο.Η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα τις προηγουμενες συζητησεις και μπορει να εβγαλα λαθος συμπερασμα απο την αναρτηση σου,οκ.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Πόρτα ποιος? Εγώ από σένα? Άντε καλά...
    Απαξιώ...
    Ή μάλλον δεν απαξιώ, βδελύσσομαι...
     
  4. gero

    gero Regular Member

    φιλακια  
    αν απλα απαξιουσες δεν θα απευθυνοσουν σε εμενα ουτε καν με απλο μηνυμα.
    Η συμπεριφορα σου φανερωνει τα παντα,οσο και αν θελεις να το κρυψεις.

    Γιατι πολυ αερα εχετε παρει μερικοι/ες και νομιζετε οτι μπορειτε να απευθυνεστε παντου με οποιον τροπο θελετε.
    Εγω οπως μ φερονται,ετσι ακριβως φερομαι και δεν χαριζομαι σε κανεναν.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Αν το ζευγάρι που αρέσκεται στην κτηνοβασία είναι έτερο, τότε εσείς προσωπικά είστε υπέρ στο να υιοθετούν παιδιά;
    Γιατί στην περίπτωση που απαντήσετε "όχι", τότε το επίθετο "ομόφυλο" δεν έχει θέση στην διατύπωσή σας.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  6. Στο παρελθόν υπήρχαν και τέτοιες απόψεις. Όμως, όπως όλες οι επιστήμες εξελίσσονται και αναθεωρούν, το ίδιο κάνει και η Ψυχολογία. Ας μην ξεχνάμε πως οι κοινωνικές επιστήμες δε μπορούν να κάνουν πειράματα σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου (παρά μόνο να τις προσομειώσουν), αλλά σε ζωντανές και συνεχώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες. Οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων έχουν ξεπεράσει πλέον το στάδιο που διεκδικούσαν την αποδοχή τους από την κοινωνία και προχώρησαν σε ωριμότερες στάσεις ζωής και διεκδικήσεις. Ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν είναι πλέον η λούμπεν καρικατούρα των ελληνικών σήριαλ εποχής Δαλιανίδη. Είναι πιο ώριμο να αναλάβει τις ευθύνες μια συμβίωσης και τους ρόλους που προκύπτουν από αυτή. Επομένως, η διατάραξη της ψυχικής υγείας των παιδιών δεν οφειλόταν στο φύλο των μελών του ζευγαριού, αλλά στις εντάσεις που υπήρχαν (και σε ένα μικρότερο βαθμό ακόμα υπάρχουν) στο ζευγάρι λόγω της μη αποδοχής από τον κοινωνικό περίγυρο.

    Γενικά, η ανατροφή των παιδιών θέλει ένα ήρεμο και ισορροπημένο περιβάλλον, χωρίς συγκρούσεις και εντάσεις. Οι γονείς πρέπει να έχουν ξεκάθαρους ρόλους και να μην ακυρώνουν ο ένας τον άλλο στέλνοντας διπλά μηνύματα στα παιδιά. Μα πάνω από όλα θέλει αγάπη και αποδοχή...
     
  7. Κατανοώ τον προβληματισμό σου, αλλά στην εξελικτική του πορεία ο άνθρωπος έχει δοκιμάσει να αμφισβητήσει το φυσικό του προορισμό σε πολλούς τομείς. Άλλοτε από αλαζονεία, άλλοτε από την επιθυμία του να εξουσιάσει τη φύση, άλλοτε από περιέργεια να δοκιμάσει τα όριά του.

    Στα πλαίσια των πειραματισμών του προέκυψε αυτό που αποκαλούμε "πολιτισμός". Είναι καλός και άγιος ο πολιτισμός μας? Είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση? Οι γνώμες διίστανται. Κάποια σχήματα πάντως δοκιμάστηκαν και πέτυχαν, κάποια άλλα απέτυχαν (κομμούνες, κοινόβια, κ.λ.π.). Κάποια επιβιώνουν παράλληλα με τα κατεστημένα (σχολεία τύπου Summerhill ή Μοντεσοριανά). Όλα δοκιμάζονται στην πράξη από τις δομές των κοινωνιών. Κάποια απορρίπτονται, κάποια ενσωματώνονται, κάποια προκαλούν ακόμα και αλλαγές στις δομές. Θα έλεγα να μη φοβόμαστε να δοκιμάζουμε. Για να έλθει στο προσκήνιο το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, σημαίνει πως είτε οι συνθήκες ωρίμασαν, είτε κάποιοι κάνουν καλό λόμπινγκ. Όπως και να 'χει, θα φανεί στην πράξη (κάποιοι ισχυρίζονται πως έχει ήδη φανεί) αν λειτουργήσει αυτό το μοντέλο.

    Για την ιστορία, ένας φίλος μου ομοφυλόφιλος που ζει στην Αθήνα, έχει ένα αγόρι, 21 ετών πλέον, που προέκυψε από μία σχέση που έκανε κάποτε με γυναίκα. Το παιδί μεγαλώνει στη Γερμανία από το πρώην σύντροφο του φίλου μου και τη γυναίκα του (ο πρώην σύντροφος είναι αμφι). Παράλογο? Έτσι μοιάζει. Δούλεψε? Ναι. Ο νεαρός γιος του φίλου μου είναι μια χαρά, ευτυχισμένος και σε ισορροπία με τον εαυτό του και τους άλλους. Μας λέει κάτι αυτό? Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ανεξάρτητα από νόμους και πλαίσια, η ανθρώπινη βούληση πάντα βρίσκει τρόπο να εκφράζεται...
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  8. Σημείωση: Η ανατροφή παιδιού από μονογονεϊκές οικογένειες είναι κοινωνικά αποδεκτή, ενώ από ομόφυλα ζευγάρια όχι. Ίσως γιατί στη δεύτερη περίπτωση ξυπνούν κάποια φοβικά κοινωνικά αντανακλαστικά ή θίγονται κάποια "μαγαζάκια" συμφερόντων (ΜΜΕ, εκκλησία).

    Τροφή για σκέψη...
     
  9. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά υπάρχει από πίσω ολόκληρο φιλοσοφικό υπόβαθρο, το οποίο δεν είναι το παρόντος να θίξουμε.
    Προσωπικά, βρίσκω γοητευτική την άποψη του "από κοινού" προτύπου. Αν οδηγούμαστε ως κοινωνία προς τα εκεί, τόσο το καλύτερο.
     
  10. lorelei

    lorelei Regular Member

    ποια είναι αυτή η κοινωνία που δεν νιώθει έτοιμη για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια? ας κάτσουμε γύρω της να την περιφρουρήσουμε σαν χάνοι μέχρι ωριμάσει και να κατεβάσει το χρυσό αυγο. Στο μεταξύ θα κάψουμε τις μάγισσες.
     
  11. gero

    gero Regular Member

    Στην ερωτησω δεν απανταμε ποτε με ερωτηση.Εγω αναμενω μια απαντηση σε αυτο που ρωτησα.
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Όχι, αν το ομόφυλο ζευγάρι αρέσκεται στην κτηνοβασία, είμαι κατά στο να υιοθετούν παιδιά.

    Αν το ζευγάρι που αρέσκεται στην κτηνοβασία είναι έτερο, τότε εσείς προσωπικά είστε υπέρ στο να υιοθετούν παιδιά;