Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. gero

    gero Regular Member

    Εχω αδερφη ψυχολογο και γνωριζω οτι δεν ειναι μελετες του παρελθοντος.Επισης τα αποτελεσματα δεν ειναι πειραματα σε συνθηκες εργαστηριο,αλλα απο την κοινωνικη ζωη.Η επιστημη της ψυχολογιας εισχωρει στην λειτουργια της κοινωνιας.

    Επισης να τονισω οτι δεν αμφισβητω την ωριμοτητα των ομοφυλων ζευγαριων.Αυτο δεν συνεπαγεται σε καμμια περιπτωση λογος υιοθεσιας ομως.
    Οι κοινωνιες,απο τοτε που ο ανθρωπος ζει οργανωμενα σε ομαδες,ετσι εξελιχθηκαν,με ετεροφυλα ζευγαρια.Αυτο δεν ειναι καθολου τυχαιο.Και για να σε προλαβω,ναι οι κοινωνιες δεν ειναι αριστα δομημενες φυσικα ουτε ο κοσμος μας ειναι τελεια φτιαγμενος.Γ'αυτο ομως δεν μπορει να φταινε τα ετεροφυλα ζευγαρια,αλλα γενικα η ανευθυνοτητα,η αλαζονεια,η ατομικοτητα των ανθρωπων ειτε ετεροφυλων ειτε ομοφυλοφυλων.
     
  2. gero

    gero Regular Member

    Γιατι εισαι κατα?Αυτο ειναι διακριση που κανεις!!!Η κτηνοβασια δεν ενοχλει κανεναν και ειναι το γουστο του καθενα.Το οτι ενα ομοφυλο ζευγαρι αρεσκεται στην κτηνοβασια δεν σημαινει οτι δεν ειναι και ωριμο να μεγαλωσει σωστα μια ψυχη.

    Επισης θα ειναι πολυ σωστο (δεν ξερω αν συμφωνεις) και str8 μοναχικοι κυριοι αλλα και ωριμοι νεοι ανδρες,να μπορουν να υιοθετησουν παιδια.Τι ενας πατερας,τι δυο πατερες?Ποια η διαφορα?
     
  3. lorelei

    lorelei Regular Member

    το ζωακι δν μετράει να φανταστώ?
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αφού το βρισκεις θετική εξέλιξη, βοήθησε προς αυτήν και μην αναπαράγεις αυτό το σεξιστικά απαρχαιωμένο "φιλοσοφικό υπόβαθρο". Φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός.
     
  5. thanasis

    thanasis Contributor

    *moderator's notice*

    Το νήμα διαπραγματεύεται ένα θέμα με φανατικούς υποστηρικτές της μιας και της άλλης πλευράς, οπότε είναι εύκολο να εκτροχιαστεί. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα και όχι με προσωπικές επιθέσεις.
     
  6. Η δική μου ερμηνεία για το "προσεκτικός" είναι διαφορετική.
    Καλωσορίζω την προτροπή σου ως συμβουλή, όχι ως υπόδειξη.
     
  7. Aκολουθούμε τον ίδιο συλλογισμό (φταίει η ανευθυνοτητα,η αλαζονεια,η ατομικοτητα των ανθρωπων ειτε ετεροφυλων ειτε ομοφυλοφυλων) και οδηγούμαστε σε αντίθετα συμπεράσματα. Ίσως γιατί εσύ το βλέπεις ως σύγκριση (υιοθεσία παιδιών από ετερόφυλα vs ομόφυλα ζευγάρια), εγώ ως δικαίωμα (υιοθεσία παιδιών από ετερόφυλα και από ομόφυλα ζευγάρια). Τέλος πάντων, κρατά ο καθένας την άποψή του  

    Όσο για τα περί φυσικής εξέλιξης, για όλα υπάρχει μια αρχή. Αν σου έλεγαν πριν από έναν αιώνα ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να πετάξει, θα έλεγες ότι η φυσική εξέλιξη του ανθρώπου δεν είναι να πετά. Η ίδια η φύση δοκιμάζει διαφορετικές δομές για να δει αν αντέχουν. Κάποιες εξαφανίστηκαν (δεινόσαυροι) κάποιες άντεξαν (καρχαρίες). Εξέλιξη σημαίνει αλλαγή. Αλλαγή χωρίς το καινούργιο, χωρίς πειραματισμούς δε γίνεται.
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Μία από τις αιτίες και θεωρώ από τις πιο ισχυρές όσων υποστηρίζουν την άρνηση στην ανατροφή των παιδιών από ομόφυλα ζεύγη είναι διότι στο μοντέλο των ετερόφυλων ζευγαριών είναι/ ήταν(?) έμφυλες αντιλήψεις για τον ρόλο της γυναίκας/μητέρας και για τον ρόλο του άνδρα/πατέρα. Συνεπώς, θεωρείται ότι η ανατροφή των τέκνων από ομόφυλα ζεύγη δεν μπορεί να είναι επαρκής. Συχνά ακούω τα φαιδρά "Μα ποιον θα λέει μαμά και ποιον μπαμπά; Ποιο θα είναι το ανδρικό και ποιο το θηλυκό προτυπο;". Πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να ισχύουν ούτε στα ετερόφυλα ζεύγη.
    Άρα αυτό το "φιλοσοφικό υπόβαθρο" έχει άμεση σχέση με την πραγμάτευση του νήματος.
    Ωστόσο, επειδή βδελύσσομαι τους αέναους φιλοσοφικούς κύκλους όταν πραγματεύομαι θέματα πρακτικά, ας μου επιτραπεί να επαναφέρω κάτι που είχα γράψει παλαιότερα:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Ομοφυλοφιλία-Ας-ανοιχτούμε-επιτέλους.10949/
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα συνέχεια μου φαίνεται.  
     
  10. Μα δε διαφωνούμε. Παρ' όλο που λαμβάνω σοβαρά υπ' όψη (χωρίς όμως να δογματίζω) το φιλοσοφικό υπόβαθρο (εντός ή εκτός εισαγωγικών), τοποθετούμαι υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Το "τέστ της πραγματικότητας" είναι ισχυρότερο από κάθε θεωρία, φιλοσοφική ή μη. Ας μη λησμονούμε π.χ. ότι ο μέγας Φρόιντ αμφισβητήθηκε έντονα -ευτυχώς- από τους ίδιους τους μαθητές και πνευματικά παιδιά του.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ναι, κάπου διάβασα ότι είσαι υπέρ αρκεί να πληρούνται οι δύο πόλοι που μας ανέλυσες βάσει έμφυλων σεξιστικών ρόλων περί δύναμης του πατρός και φροντίδας της μητρός. Το "φιλοσοφικό υπόβαθρό" κρατεί ακόμα αλλά ευτυχώς η πράξη το διαψεύδει σταδιακά μεν, σταθερά δε.
    Και για να μην πέφτεις σε αντιφάσεις. Ξαναλέω ότι χρειάζεται να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που αναπαράγεις. Ούτε συμβουλή, ούτε υπόδειξη. Παρατήρηση βάσει των γραφομένων σου.
    Αυτά τα ολίγα από του λόγου μου.
     
  12. Δεκτό.
    Πολλές φορές πέφτω στην παγίδα του "κουκιά έφαγα, κουκιά μολογάω". Δέχομαι όμως ότι υπάρχουν και άλλα εδέσματα, και ευτυχώς, γιατί θα στερούσα τον εαυτό μου από τόσες λιχουδιές...