Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Elune

    Elune Priceless

    "Θα ειναι σαν να παντρεύεστε, αλλά δεν θα παντρεύεστε" Γέροντας Ελουναΐσιος.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Κάποτε ήταν οι ομοφυλόφιλοι διαφορετικοί Επαναστατούσαν στην μίζερη ζωή των straight και τους συμβιβασμούς που κάνανε για να ζήσουν στα πρέπει που πίεζε η κοινωνία
    Τώρα θέλουν γάμους και οικογένειες
    Τίποτα δεν έμεινε όρθιο
    Χάλασαν και αυτοί!
      
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Δεν διαφωνώ. Για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο που έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνομαι την αρχή της ισότητας μεταξύ όλων των ανθρώπων. Αλλά …

    … πώς θα την ξέρουν οι άλλοι αυτήν την διαφορετική ερωτική προσέγγιση που έχουμε by default ως bdsmers αν δεν τους την πούμε ή δείξουμε; Πώς θα την ξέρουν τα υιοθετημένα παιδιά μας αν δεν θέλουμε να την γνωρίζουν πριν να είναι σε θέση να την καταλάβουν;

    Άσχετο κατά τη γνώμη μου με το θέμα αν και πιθανά σχετικό με τις αντιδράσεις της "κοινής" "γνώμης". Πιο σχετικό με το θέμα βρίσκω αυτό



    Το έγραψα, όντως. Αν και έχω κάπου είκοσι χρόνια να ασχοληθώ με τις συγκεκριμένες στατιστικές, γνωρίζω ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο όπως επίσης ότι μια υιοθεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου παίρνει πολύ και πολύ δύσκολο χρόνο. Αναφερόμουν στη δυσκολία που θα έχουν οι σχετικοί φορείς να εφαρμόσουν μια διάταξη νόμου, όταν θα έχουν την ευχέρεια να το κάνουν, αν δεν το θέλουν.
     
  4. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    @gaby ,
    αν υποθέσουμε ότι αποκρύπτουμε την bdsmικη(φτιάχνω και λέξεις που φέρνουν εγκεφαλικό στην αγαπημένη μου φιλόλογο!)μας ταυτότητα απλά γινόμαστε ψεύτες. Και αυτό δεν μου μοιάζει καλό πρότυπο για κανένα παιδί. Φυσικά δεν λέω ούτε πως θα την βάλει κάποιος στα προσόντα του ως υποψήφιος γονέας.
    Από την άλλη, αυτός ο συλλογισμός σου, δικαιώνει την προσπάθεια απόκρυψης της σεξουλικης ταυτότητας από τους ομοφυλόφιλους που φτιάχνουν ψευτικους γάμους για να γίνουν γονείς.
    Όσο για το πόσο κρυφή μπορεί να κρατήσει κάποιος την ταυτότητα του από τα παιδιά του ή τον κύκλο του, είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις ότι η ζωή μερικές φορές σπάει πλάκα μαζί μας!! (Εγώ από μια φωτογραφία ματιών στο ομώνυμο νήμα, διαπίστωσα ότι μια φίλη μου ήταν μέλος στο φόρουμ!! Άρα δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει...)
    Τώρα όσο αφορά το άσχετο του παραλληλισμου ομοφυλοφιλων με bdsm, έχεις ένα δίκιο αλλά εδώ έχει γίνει παραλληλισμός ομοφυλοφιλων με κτηνοβατες!!
    Και βρίσκω πιο κοντινό το δικό μου παραλληλισμό.

    Αφού έχουμε "φάει" 17 σελίδες και οι μεν τους δεν, μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν ένα επιχείρημα δεν είναι του γούστου μας αυτό δεν το ακυρώνει από επιχείρημα;
    Και πως το να μεγαλώσει όμορφα και με τα λιγότερα δυνατά λάθη (γιατί για μένα ΟΛΟΙ οι γονείς κάνουν λάθη στο μεγάλωμα κάποια στιγμή) δεν έχει να κάνει με το τι κάνουν οι γονείς τους στο κρεββάτι τους αλλά με το πόσο αγάπη και προσοχή θα δώσουν στο παιδί τους;
     
  5. voluptas

    voluptas Regular Member

    Kαι θα πεις σε ένα μικρό παιδί ότι κάνεις bdsm για να μην του πεις ψέματα; Την παλεύεις;

    Ξέρεις πολλούς γονείς που λένε στα παιδιά τους γενικότερα ''με τον μπαμπά σου ή με τη μαμά σου γαμιόμασταν περισσότερο πριν σε γεννήσουμε'', για να μην του πουν ψέματα;

    Σοβαρά τώρα, την παλεύεις;

    Όχι, ήρθε η ώρα απλώς να παραδεχτούμε ότι όταν λέμε μαλακίες και τα θεωρούμε και επιχειρήματα, υπάρχουν προβλήματα άλλου είδους..(που λέει και κάποιος γνωστός μας)
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Δεν είναι θέμα ψέματος Ana Steel είναι θέμα του αν είναι α) χρήσιμο και β) σκόπιμο να μου αναγνωρίσει η κοινωνία κάποιο ειδικό status ως BDSMer και συνεπώς να το ζητώ, διεκδικώ κλπ. Δεν βρίσκω να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, όσο ξεκάθαρη και διακριτή και να είναι η επιλογή κάποιου προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όσον αφορά τα προσόντα του δυνητικού γονιού, εκεί θα έλεγα ούτε προσόντα ούτε μη προσόντα είναι είτε η ομοφυλοφιλία είτε το BDSM είτε η κηπουρική είτε ο βουδισμός είτε οτιδήποτε τέλος πάντων κρίνει ο φέρων ότι τον διαχωρίζει από το κοινωνικό του περιβάλλον. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ουδέποτε έχει αχθεί σε επίπεδο λήψης αποφάσεων από οποιονδήποτε θεσμό (πολιτεία, εκκλησία) θέμα αξίας - απαξίας του κάθε προσώπου να είναι γονιός. Αυτό το βρίσκω ενδιαφέρον γιατί όλες οι αβρααμικές θρησκείες βασίζονται σε αντιλήψεις περί αξίας - απαξίας, συνεπειών αυτών και ποιος θα κρίνει κάθε φορά, η δε έννοια του δικαιώματος, κατά την άποψή μου, προέρχεται ακριβώς από τις αντιλήψεις αυτές. Ωστόσο το θέμα της ρύθμισης της τεκνοποίησης και της ανατροφής των παιδιών τέθηκε μόνο σε ακραίες στιγμές καταπίεσης και πάλι μόνο για λίγο γιατί είτε ατύχησε είτε κατέρρευσε το καθεστώς που το έθετε επειδή εν γένει το είχε παρακάνει ή τέθηκε από φιλοσόφους όπως Πλάτων, και πάλι ολίγον πλαγίως και σε δηλωμένα ουτοπικά κοινωνικά σχήματα.

    Για τον λόγο αυτό δεν θα έθετα θέμα
    γιατί απλά το βρίσκω άσχετο.

    Μετά, πάνω σ αυτό που λες για τον συλλογισμό μου,
    λύσε μου σε παρακαλώ μια απορία.

    Πιστεύεις ότι για να κάνει ένα σύμφωνο συμβίωσης ή να παντρευτεί ένα ετερόφυλο ζευγάρι χρειάζεται να πει ότι είναι BDSMers;  

    Ακόμα, αν κάποιος θέλει να μην λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος και φτάνει στο βαθμό να κάνει ψεύτικους γάμους για να κάνει παιδί δεν μπορεί προσωπικά να επιδιώξει την ευτυχία του με αυτόν τον τρόπο, χρειάζεται τον συλλογισμό μου για να το κάνει αυτό; !!!! Ρίξε ματιούλα στα ανθρώπινα δικαιώματα και ποια είναι και μετά το συζητάμε.
     
  7. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Μάλλον την παλεύω περισσότερο από σένα, γιατί δεν υπήρξα αγενής με κανένα συνομιλητή μου.
    Και όταν υπάρχει αγένεια και προσπάθεια μείωσης του συνομιλητή η οποία συζήτηση από μένα παίρνει τέλος.
    Τόσο απλά...
     
  8. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Αλήθεια, αν ρίξω μια ματιά στα ανθρώπινα δικαιώματα, θα δω κάπου ότι η σεξουαλικη επιλογή, αφαιρεί δικαιώματα; Φαντάζομαι ότι όχι, άρα γιατί να αφαιρεί από τους ομοφυλόφιλους;
    Και όσο αφορά την απορία σου, όχι δεν το πιστεύω γιατί για μένα δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που θα μεγαλώσει το παιδί του. Και το ίδιο συμβαίνει και στο ομοφυλόφιλο, δεν ορίζει η ομοφυλοφιλία το τρόπο που θα μεγαλώσει το παιδί του. Όπως δεν την ορίζει και η δική μας επιλογή για κυριαρχία και υποταγή.
    Δεν έχω δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κρίνω από βάση με τον ίδιο τρόπο.
     
    Last edited: 23 Δεκεμβρίου 2015
  9. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    μην αρπαζεσαι, μαλλον θελει να δει αν εχεις wrestling fetish...  
     
  10. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Δεν αρπαζομαι... Αλλά δεν αφήνω και σε κανένα το δικαίωμα να μου μιλάει με αυτό το τρόπο. Αν το κάνει, απλά τον αγνοώ.  
     
    Last edited: 23 Δεκεμβρίου 2015
  11. gaby

    gaby Guest

    Εννοείται πως η σεξουαλική επιλογή δεν αφαιρεί δικαιώματα @Ana Steel. Απλά επιτρέπει πολλούς τρόπους διαχείρισης, το outing δεν είναι υποχρεωτικό ούτε ο μόνος δρόμος προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Αυτό θέλω να πω, ως τοποθέτηση στο θέμα που μου έθεσες ότι η θέση μου "δικαιώνει την προσπάθεια απόκρυψης…"

    Και πάλι χωρίς να έχω θέμα αν διαφέρουν οι απόψεις μας και το λέω αυτό γιατί βγήκα πιο έντονη από ό,τι θα ήθελα έτσι και αλλιώς  
     
  12. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Κανένα θέμα για το πιο έντονο της απάντησης. Με την αγένεια έχω πρόβλημα και όχι με ένα πολιτισμένο διάλογο, που μπορεί να γίνει πιο έντονος κάποια στιγμή.
    Και οι διαφορετικές απόψεις πάντα υπάρχουν και μπορούν να προσφέρουν γνώση στους συνομιλητές. Για αυτό είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου, αρκεί να είναι σε πολιτισμένο πλαίσιο.
    Και ευχαριστώ για την συζήτηση αυτή, ανεξάρτητα από την αντίθετη γνώμη που είχαμε. Άλλωστε, θα ήταν μάλλον βαρετό να είχαμε όλοι την ίδια άποψη... Πόσο πιο άτονη θα ήταν η ζωή μας!!
     
    Last edited: 23 Δεκεμβρίου 2015