Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    όταν υπάρχουν υγιείς και αρμονικές σχέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι,οι κοινωνικές δυσκολίες που δυσχεραίνουν την ομαλή ανατροφή των παιδιών ξεπερνιούνται εφοσον υπάρχει καλή θέληση,προσπάθεια και αγάπη.
    η κάθε σχέση δομείται εκ των εσω και τα "άσχημα καιρικά φαινόμενα" εκτος,αντιμετωπίζονται πιο εύκολα όταν μέσα στο σπιτι υπάρχει κλιμα καλης συννενόησης,σεβασμού και κατανόησης..

    στην περίπτωση οικογένειας με ομοφυλόφιλους γονείς,σαφως και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και προσπάθεια,ωστε,με επιχείρημα την αγάπη ανάμεσα στο ζευγάρι να μπορέσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την σεξουαλική ιδιαιτερότητα,μετα απο κάποια ηλικία,καλύτερα

    ωστόσο..(αν και πιο δύσκολα αντιληπτή στο κοινωνικό σύνολο σε σχέση με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια)
    ακόμη πιο απαιτητική περίπτωση είναι μια οικογένεια με bdsmers γονεις,
    ιδίως σε μια ηλικία οπου είναι δύσκολο για τα παιδιά να συσχετίσουν την λιμπιντοαναγκαιότητα των bdsm sessions,διαφόρων τιμωριών (με ή χωρίς εισαγωγικά),εξευτελισμού κτλ με την ανάγκη για συντροφικότητα και αγάπη,
    ενω παράλληλα ορισμένες bdsm πρακτικές είναι και αναπόφευκτα καπως θορυβώδεις..
     
  2. ShaDowKill_GpR

    ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.


    Και πάλι , φανταστική απάντηση. Με κάλυψες πλήρως.
     
  3. Μια παρατήρηση:
    Ορισμένες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν περιθωριοποίηση και διακριτή σε βάρος τους μεταχείριση, διεκδικούν την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης από τους φορείς εξουσίας με πρακτικές αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας, όπως ποσοστώσεις (π.χ. το 20% των εισερχομένων στα ΑΕΙ να είναι υποχρεωτικά έγχρωμοι, οι πολύτεκνοι να προηγούνται στο διορισμό τους στο Δημόσιο ακόμα και αν δε συγκεντρώνουν τα τυπικά προσόντα). Χρειάζεται προσοχή, γιατί ελλοχεύει για τις ομάδες αυτές ο κίνδυνος να προκαλέσουν τα εχθρικά αντανακλαστικά της κοινωνίας -από εκεί που είχαν κερδίσει τη συμπάθεια και την αποδοχή της- και να οδηγηθούν σε αντίστροφη γκετοποίηση (π.χ. το αίτημα δημιουργίας σχολείων αποκλειστικά για παιδιά με κινητικά προβλήματα).

    Κατ' αναλογία, η υπερβολική προβολή του αιτήματος για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μπορεί να προκαλέσει την εντύπωση ότι οι ομοφυλόφιλοι χρησιμοποιούν το ευαίσθητο θέμα της ανατροφής ενός παιδιού για να κερδίσουν πόντους στο θέμα των δικαιωμάτων τους. Πρέπει επομένως να επικεντρώσουν την επιχειρηματολογία τους από το "γιατί εσείς και όχι εμείς" στο "τι είναι καλό για το παιδί".

    Ίδια δικαιώματα δε σημαίνει ίδιο αποτέλεσμα. Σημαίνει ίδιες ευκαιρίες.
    Άποψή μου (όπως λέει κι ο φίλος Τένεμπρα)...
     
  4. voluptas

    voluptas Regular Member

    Συγγνώμη για την αγενή μου έκρηξη.

    Το θέμα είναι ότι η μόνη σου απάντηση είναι μια politically correct κλάψα, περί αγένειας, προσπάθειες μείωσης κλπ (λες και εγώ έχω όρεξη και σκοπό να μειώσω μία άγνωστη στο ίντερνετ με ψευδώνυμο από το 50 shades of grey) χωρίς να απαντάς επί της ουσίας, διότι μπορεί να μην σου απάντησα ευγενικά, αν είχες όμως μία σοβαρή απάντηση θα την έδινες. Δεν προσπάθησα να σε μειώσω, απλώς απάντησα σε αυτό που κατά τη γνώμη μου ήταν λίγο μπούρδα. Συγγνώμη, αλλά όταν βλέπω τέτοια επιχειρήματα που σκεφτόμαστε μόνο την καύλα μας χωρίς να σκεφτόμαστε τι μας φταίνε τα παιδάκια που δεν τα ρωτήσαμε κιόλας πριν τα φέρουμε στον κόσμο, εκρήγνυμαι.

    Το πρόβλημά μου με την απάντηση που έδωσες και που πυροδότησε την έκρηξή μου, είναι ότι έχεις-τε κολλήσει όλοι με τη λέξη δικαίωμα. Δεν είναι δικαίωμα η υιοθεσία, είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ υποχρέωση - ευθύνη και πολύ λιγότερο δικαίωμα. Όσοι αμφισβητούμε, διότι ελάχιστοι είναι κατά, οι περισσότεροι αμφισβητούμε, ένα πράγμα νομίζω σκεφτόμαστε: παιδοκεντρικά επιχειρήματα. Δεν είναι η υιοθεσία ζήτημα ισότητας, ούτε κάποιος θέλει να δυστυχήσουν οι γκέι για παράδειγμα, ο περισσότερος κόσμος ανησυχεί απλώς αν κάτι τέτοιο θα ήταν για το συμφέρον του παιδιού. Αυτό είναι που πρέπει να αξιολογηθεί.
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Για να καταλάβω, στην τελευταία παράγραφο, λέτε οτι αφορά το παιδάκι η σεξουαλικη ζωη των γονέων του; Και οτι ο γονείς θα το κανουν κοινωνό, μάρτυρα της ερωτικης ζωής τους αφου πρώτα του εξηγήσουν; Τι ακριβως μας λέτε;
     
    Last edited: 24 Δεκεμβρίου 2015
  6. voluptas

    voluptas Regular Member

    ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ

    Ναι ακριβώς, μα δεν το γνωρίζετε; Οι γονείς, συζητούν ανοιχτά με τα παιδιά τους για τη σεξουαλικότητά τους, τα βίτσια τους και όλα. Μα μην είμαστε συντηρητικοί, απλό είναι. Λέει πχ η μαμά στο παιδάκι της:

    -Α παιδί μου ο μπαμπάς σου με στενοχωρεί, εγώ θέλω να τον μαστιγώνω πιο πολύ αλλά εκείνος δεν αντέχει, μα τι σόι υποτακτικός είναι; Άντρες παιδί μου ψεύτες! Τουλάχιστον πήραμε ένα μεγαλύτερο strap-on dildo.

    Ή λέει ο μπαμπάς στο παιδί, η μάνα σου κάνει και γαμώ τα κρεβάτια φίλε.. Με στενεύουν λίγο τα εσώρουχα της βέβαια όταν κροσσάρω, αλλά δε γαμιέται..

    Τα παιδιά είναι σεξουαλικώς ώριμα, ειδικά τα μικρότερα και γενικότερα όλα τα παιδιά συζητάνε με τους γονείς τους τα σεξουαλικά τους ζητήματα-προβλήματα. Μα είναι τόσο απλό, και κάποιοι το κάνετε δύσκολο.

    Α και μην ξεχνάμε, ΑΓΑΠΗ. Αν υπάρχει αγάπη όλα γίνονται, αγάπη και μόνο αγάπη, αγάπη, αγάπη, αγάπη. Με την ευγενική χορηγία του pinkwoman Δεκεμβρίου.

    -------------------------

    Και μετά ρωτάω χωρίς κακία και χωρίς αγένεια αν την παλεύουν μερικοί γενικότερα και ακούω κατηγορίες ότι είμαι αγενής.

    Δηλαδή; Αναπόφευκτα; Τι ακριβώς θα συσχετίσουν τα παιδιά; Πραγματικά μ ενδιαφέρει αν μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς.
     
    Last edited: 24 Δεκεμβρίου 2015
  7. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Δέκτη η συγγνώμη.
    Δεν έχω πρόθεση να πείσω κανέναν, ούτε να αλλάξω μυαλό σε κάποιον. Ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι θέλει. Και τα επιχειρήματα του ενός είναι μπούρδες για τον άλλο. Και το αντίστροφο.
    Δεν έγραψα πουθενά ότι θα μιλήσουμε στο παιδί προς υιοθεσία για την σεξουαλικη μας ταυτότητα. Αλλά αν αυτό στην διερεύνηση της κατάστασης του προσφερομενου προς υιοθεσία ατόμου γίνει αντιληπτό από τους ειδικούς δεν θα ήθελα να το αρνηθεί.
    Γιατί για μένα, δεν θα αλλάξει τίποτα που να έχει σχέση με την ικανότητά του να υιοθετήσει. Δεν αλλάζει την υποχρέωση και την διάθεση του να προσφέρει σε ένα παιδί ότι καλύτερο μπορεί.
    Πιστεύεις το αντίθετο;
    Υ. Γ. Καμιά κλάψα. Γιατί αν ήμουν λάθος στην εκτίμηση μου για αγενή συμπεριφορά σου, δεν θα ζητούσες συγγνώμη.  
     
  8. voluptas

    voluptas Regular Member

    Ναι διαφωνώ, αλλά δεν μπαίνεις καν στην ουσία να καταλάβεις τι λέω ούτε εγώ, ούτε κανένας από όσους είμαστε σκεπτικιστές ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Νοιώθω ότι διαβάζεις και καταλαβαίνεις λέξεις και όχι προτάσεις, γι' αυτό και η συζήτηση κάνει κύκλους και δε βγάζει νόημα. Έχω κάνει 3-4 ποστ και ρωτάς ξανά αυτό που έχω πει απ' το πρώτο.

    Κανένα διάλογο δεν κάνει κανείς από όσους συμφωνούν μαζί σου, απλά έχετε βρει το ανάχωμά της ''ισότητας (στην ουσία ψευδοϊσότητας)'' και της ''ανοιχτομυαλιάς (στην ουσία ψευδοπροοδευτικούρας)'' και οτιδήποτε σας το χαλάει αρχίζετε τους χαρακτηρισμούς περί ''ελλείψεως ανοιχτού μυαλού μπλα μπλα'' ''και κρίμα γιατί είμαστε σε bdsm site'' και άλλα τέτοια φθηνά ψυχολογικά επιχειρήματα. Η κορεκτίλα σας να είναι καλά και τα υπόλοιπα να πάνε να γαμηθούν δηλαδή.

    Όχι μη γελιέσαι, κλάψα ήταν και σε παρακαλώ spare me με τα ψευδο-ψυχολογικά υποθετικά επιχειρήματα με τα αν και αν. Τυπική κλάψα, του στυλ ''πάω να βγω από πάνω, επειδή κάποιος μου μίλησε ωμά ενώ έχω συνηθίσει να με κανακεύουν και να μου κάνουν like οι γνωστοί μου, οι γκόμενοι προηγούμενοι και οι επόμενοι (που λέει και το άσμα ντε). Συγγνώμη ζήτησα για την έκφραση, αλλά το ζουμί αυτού που σε ρώτησα συνεχίζω να το πιστεύω και να στο απευθύνω.

    Επίσης, έτσι για να μην δουλευόμαστε, είπες:


    Εμένα μου φαίνεται ότι αυτό προτείνεις. Εκτός αν τα ελληνικά δεν είναι η μητρική σου γλώσσα.

    υγ. Δε θα βγάλουμε άκρη, οπότε μην κουράζεσαι να απαντήσεις. Καλές γιορτές.
     
  9. Feelingfaster

    Feelingfaster New Member

    Ενα θα πω πουστιδες και παλικαρια γιναμε μαλλια κουβαρια σαν δεν ντρεπονται εδω δες χαλια μεσα στην βουλη
     

    Συνημμένα Αρχεία:

  10. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Τα καράβια είναι πιο ασφαλή στα λιμάνια, αλλά φτιάχτηκαν για να ταξιδεύουν!!
    Καλές γιορτές σε όλους σας....
    Υ. Γ. Και όχι δεν είμαι off topic!
     
  11. ShaDowKill_GpR

    ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

    Για φόρουμ το οποίο δέχεται την διαφορετικότητα τόσο στο κρεβάτι όσο και σε συμπεριφορές εκτός κρεβατιού ( βλέπε σαδομαζοχισμό κτλ) , βλέπω ένα μεγάλο μέρος από εσάς είσαι τεράστιοι υποκριτές και ρατσιστές. Τι να πω. Κρίμα. Όχι για σας. Για μας που βλέπουμε αυτά τα χαζά που γράφετε.
     
  12. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    καμία σχέση..το αντίθετο εννοούσα.
    πιο συγκεκριμένα,
    επειδή θεωρώ πως δεν πρέπει ένα παιδί να γίνεται μάρτυρας,κάποιας,εστω και εξ ακοής αντιληπτής "σκηνής",(ίσως μερικές πρακτικές,αναπόφευκτα είναι κάπως θορυβώδεις)
    έγραψα πως είναι ακόμη πιο απαιτητική υπόθεση ένα bdsm ζευγάρι με παιδιά,
    δηλαδή,πως χρειάζεται προσοχή και διακριτικότητα οσον αφορά τις "σκηνές",
    ωστε να μη γίνονται αντιληπτές απο τα παιδιά,
    κι επομένως,να μη χρειάζεται να δίνονται εξηγήσεις σε άτομα τελείως ακατάλληλα να γίνουν κοινωνοί μιας τέτοιας ιδιαίτερης ερωτικής σχέσης,
    λόγω της ηλικίας τους και συνεπώς,της αδυναμίας τους να συσχετίσουν την αγάπη και την ανάγκη για συντροφικότητα με την bdsm πραγματικότητα

    Υ.Γ μολονότι,λόγω της ηλικίας μου,οπως καταλαβαίνετε,στον τομέα των σχέσεων η εμπειρία μου συμβαίνει να μετρά..μια και μοναδική εφηβική σχέση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδω κι ένα χρόνο περίπου..
    ωστόσο,πιστεύω πως μια πιο βιωματική προσέγγιση της κατάστασης μελλοντικά,θα παραμείνει στην ίδια ρότα με την σημερινή θεωρητική θέση της..
     
     
    Last edited by a moderator: 25 Δεκεμβρίου 2015