Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ζήλια vs Κτητικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Θρυαλλίς, στις 29 Δεκεμβρίου 2015.

  1. Kostas.V.

    Kostas.V. ....Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols....

    χαχαχαχαχαχαχα οποτε δεν υπαρχει ουτε ζηλια ....ουτε κτητικοτητα........εβιβα αδερφε...και εβιβα σε ολους.....
     
  2. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    κτητικοτητα υπαρχει , αλκοολ υπαρχει .... μεθη δεν υπαρχει
     
  3. whisperer

    whisperer Regular Member

    Μιλαμε νομιζω για ερωτικη ζηλια και οχι φθονο.
    Σε αυτη τη περιπτωση ζηλια ειναι η εκφραση της απειλης που νοιωθει καποιος οτι καποιος αλλος εχει γινει αποδεκτης της αγαπης/ενδιαφεροντος/καυλας -οπως θελετε πειτε το-του συντροφου του.
    Επειδη εκδηλωνεται και με ελεκτικη συμπεριφορα ισως εκει συγχεεται το θεμα με τη κτητικοτητα.
    Θα συμφωνησω εν μερη με τη @libra πως ο κτητικος θελει να εχει τον ελεγχο ενω ο ζηλιαρης οδηγειται απο τη καχυποψια του αλλα δε συμφωνω οτι οποιος ειναι κτητικος ειναι ζηλιαρης.
    Θα ελεγα οτι η διαφορα ειναι πως ο ζηλιαρης εχει σα κινητρο οτι κανει το φοβο του κερατωματος να το αποφυγει, ενω ο κτητικος το να γνωριζει επακριβως τι εγινε ακομα και τη στιγμη του κερατωματος.
     
  4. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Εμενα μου λειπει η ζηλεια
     
  5. Kostas.V.

    Kostas.V. ....Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols....

    εχεις ξεπερασει το σταδιο της μεθης....?
    Παρολα αυτα υπαρχει τοσος κακος εγω'ι'μος που λιγοι παραδεχονται την ζηλεια τους..........
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Kοίτα..για εμένα έχει να κάνει με το ''στάτους'' που διαλέγεις για τον εαυτό σου, και ο μόνος λόγος που το βάζω σε εισαγωγικά είναι γιατι δεν θέλω να ληφθεί η λέξη ως επιλογή ρόλου - ταμπέλας
    αλλα ως επιλογή για το ποια γραμμή ακολουθώ και είμαι χαρούμενος/η.

    Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ολοι ζηλέυουμε, άλλοι πολύ άλλοι λίγο ανάλογα πολλά πράγματα και όλοι βγάζουμε κτητικότητα , άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο πάλι ανάλογα διάφορους παράγοντες.
    Η διαχείριση αυτών όμως, διαφέρει τρομερά απο στάτους σε στάτους. Εγώ σαν υ θα διαχειριστώ τη ζήλεια μου και την κτητικότητα μου κατα πως μου έχουν ορίσει. Τέλος, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αν θα είναι Α ή Β ή Γ έχει να κάνει με τον Κ που έχω επιλέξει.

    Αν ήμουν Κ, φαντάζομαι πως τη διαχείριση της ζήλειας μου θα την οριζα μονάχα εγώ και με βάση αυτή και τις δικές μου αποφάσεις θα διαμόρφωνόταν και τη σχέση.

    Ως βανίλα ή καλύτερα αν βρισκόμουν σε βανίλα σχέση, σου απαντώ καθαρά προσωπικά, πως διαχειριζόμουν τη ζήλεια και την κτητικότητα μου εγώ μεν..κατα πως με ενέπνεε το άλλο άτομο δε.Με επηρέαζε πάρα πολύ, πάντα, η στάση του άλλου δεν ξέρω καν αν είχα κάποια προσωπική άποψη ή ορια στο θέμα, ήμουν λίγο καθρέπτης.

    Σε όλα αυτά, όπως και στην μονογαμία ή την πολυγαμία, όπως και στην πολυερωτία παίζει τρομερά μα τρομερά μεγάλο ρόλο το τι έχεις επιλέξει ( εσύ για εσένα πρώτα) να είσαι.

    Θέλω κάποια στιγμή να ανοίξω ένα νήμα '' πολυερωτικό υ '' που θα αναλύσω διάφορες σκέψεις μου και τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι το ασύμμετρο και τις επιλογές για το στάτους σε συνάρτηση με θέματα όπως ζήλεια, κτητικότητα, παράλληλες σχέσεις κτλ...αλλά πρέπει να βρω χρόνο και να προετοιμαστώ ψυχολογικά για τον αχταρμα! χιχι
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    τι εγινε ρε παιδια μονο εγω ειμαι ζηλιαρης εδω μεσα?
     
  8. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Κτητικοτητα ειναι να θες τον αλλον δικο σου και ζηλεια ειναι αυτο που νιωθεις οταν αυτο δεν συμβαινει.
     
  9. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ζηλιάρης δεν ξέρω, πάντως επειδή έχεις τρολλάρει αρκετές φορές, τουλάχιστον δεν κράζεις τους υπόλοιπους που το κάνουν. Ή τουλάχιστον δεν πατάς like στο κράξιμο και μετά από 15 λεπτά τρολλάρεις εσύ.

    θα επανέλθω αύριο.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ζήλεια και κτητικότητα είναι συναισθήματα που κατά τη γνώμη μου δεν έχουν καμία χρησιμότητα μέσα σε μια σχέση.

    DISCLAIMER: στη συνέχεια θα ορίσω ζήλεια και κτητικότητα με διαφορετικό τρόπο από αυτά που διάβασα στα προηγούμενα posts. Αν κάποιος δήλωσε κτητικός και ο ορισμός του ειναι διαφορετικό από το δικό μου, γι' αυτόν προφανώς ισχύει ο δικός του ορισμός και όχι ο δικός μου. Πριν με λιθοβολήσετε, σκεφτείτε το.

    Ζήλεια θεωρώ ότι είναι η αίσθηση ότι το άτομο με το οποίο έχουμε σχέση (ας περιοριστούμε σε μια δυαδική σχέση) μπορεί να νιώσει έλξη, να ερωτευτεί, κάποιο άλλο πρόσωπο, και να μας αφήσει. Δεν έχει να κάνει με ό,τι διαδραματίζεται στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με την ανασφάλεια και την αίσθηση ανεπάρκειας αυτού που τη νιώθει. Γιατί από μόνη της προφανώς η ζήλεια δεν μπορεί να αλλάξει καμία κατάσταση, αν κάποιος θέλει να φύγει/κερατώσει/whatever θα το κάνει, ούτως ή άλλως. Το μόνο που θα αλλάξει είναι το κλίμα της σχέσης.

    Εγώ βλέπω την κτητικότητα ως χειρότερο συναίσθημα, ως παθολογική ζήλεια. Είναι η ανάγκη να κατακτάει κανείς την ελευθερία του άλλου. Είναι ανάγκη ελέγχου, περιορισμός. Για μένα δηλώνει ανωριμότητα και ακραία ανασφάλεια. Είναι καταστρεπτικό συναίσθημα - για μένα τουλάχιστον, που δεν είμαι ούτε ζηλιάρα ούτε κτητική.

    Για μένα, σε μια σχέση έχει νόημα και χώρο μόνο η ελευθερία που προέρχεται από την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.
     
  11. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    οχι
     
  12. Elune

    Elune Priceless

    Ζήλεια; Οχι, δεν ζηλεύω. Δεν νομίζω ότι με την ζήλεια μπορείς να κερδίσεις κάτι. Μπορεί να τρώω... κολλήματα με άλλα πράγματα, αλλά δεν ζηλεύω. Για μένα η ζήλεια θα έπρεπε να είναι μέσα στα θανάσιμα αμαρτήματα, άσε που ματιάζομαι εύκολα   Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να ζηλεύεις τον άνθρωπο σου. Αν σου δημιουργεί ο ίδιος αίσθημα ζήλειας, τότε σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι ο άνθρωπός σου.

    Οσον αφορά στην κτητικότητα: αφήστε τα "μου" και τα "δικός/δική μου" και κάντε καμιά παρτούζα   

    Μόνο εσύ....!