Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    @soutzoukakia για θέματα παράπλευρα του νήματος,

    Συγγνώμη, για την παρέμβαση αλλά καλώς, κάλλιστα, εξεράγη ο @voluptas. Εγώ παραλίγο να φάω τα πτυχία μου, διαβάζοντάς το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παρακινούσε στην εμπορία βρεφών, αρκεί να πρόσεχαν οι υποψήφιοι γονείς να μην τους κάνουν τσακωτούς. Και εντάξει εγώ τυγχάνω νομικός, ο όποιος άλλος αναγνώστης που ξέρει να διαβάζει και δεν τα περνάει στο ντούκου, τί πρέπει να κάνει; Γαργάρες, για να μην θιχτεί κανείς; Το απόσπασμα που έβαλε ο @voluptas, λέει ότι η παρανομία υπάρχει μόνο αν κάποιος πιαστεί επ αυτοφόρω. Η αλήθεια είναι, όπως γράψατε και σεις παρακάτω, ότι έτσι κι αλλιώς είναι αδίκημα, πλην όμως προφανώς, αν δεν πιαστούν επ αυτοφόρω, κανένα από τα τρία μέρη (γονείς, μεσολαβητής, θετοί γονεις) δεν πρόκειται να το καταγγείλει. Αυτό δεν το καθιστά μη έγκλημα.

    Ευτυχώς που φώναξε ο συμφορουμίτης και προβήκατε στα δέοντα. Για να μην μένουν στρεβλές εντυπώσεις περι ιδιωτικής υιοθεσίας, που αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας και κανείς δεν διαμαρτύρεται που στην Εσπερία και σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο απαγορεύεται. Επ΄αυτού θα είναι Κουτόφραγκοι φαίνεται...

    Έχει όμως ένα ενδιαφέρον τούτο το αρθράκι. Το εξής ένα.

    Μέχρι τώρα ένα από τα βασικά επιχειρήματα που άρθρωσαν όσοι είναι αναφανδόν υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, με στεντόρεια ενίοτε φωνή, ήταν το "κανένα παιδί σε ίδρυμα, γι αυτό υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια." Αλήθεια,ε; Να τί γράφει το άρθρο που αναρτησατε.

    "Οι άνθρωποι της Πρόνοιας παραδέχονται, ωστόσο, ότι τα ζευγάρια που καταλήγουν σε αυτή την λύση δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού στα ιδρύματα δεν υπάρχουν αρκετά παιδιά και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες."

    Αυτοί, κάτι θα ξέρουν. Οπότε τί μένει (και) για τα ομόφυλα ζευγάρια; Οι Ρουμάνες και οι Βουλγάρες; Υιοθεσία για πλούσιους και ισχυρούς που "παραγγέλνουν" παιδιά;

    Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι στα ιδρύματα βρίσκονται "παραπεταμένα" παιδιά με σοβαρές ασθένειες του σώματος και της ψυχής και καμμία άδολη αγάπη ομόφυλων και μη ομόφυλων ζευγαριών δεν πάει εκεί για να τους στέρξει, έστω και ανεπίσημα, έστω και συμπονετικά. Γι αυτά όπως ξέρετε, ΔΕΝ υπάρχει αναμονή, γίνεται η υιοθεσία στο άψε σβήσε...

    Στο ζήτημα του "γραφειοκρατικού χρόνου της χώρας μας". Κάθε χώρα έχει τους δικούς της χρόνους, και είναι μέτρο της προστασίας του παιδιού. Για την Αγγλία, έζησα από κοντά πριν λίγα χρόνια την προσπάθεια μη ομόφυλου ζεύγους να υιοθετήσει. Πέντε χρόνια από την πρώτη μέρα που απευθυνθηκαν στην σχετική υπηρεσία και 3,5 από την μέρα που εντόπισαν τα παιδιά (δυό αδελφάκια). Στα 3,5 χρόνια τους έκαναν φύλλο και φτερό, από συνεντεύξεις κοινές και κατά μόνας, ανάλυση παρελθόντος, εντοπισμό κλήσεων τροχαίας από 20ετίας (αν οδηγούσαν πιωμένοι) και πάει λέγοντας. Είναι παιδιά, δεν είναι αρκουδάκια, να τα κάνεις γούτσου-γούτσου. Οποιος αναγνώστης της λάιφο και της άθενς βόις περιμένει υιοθεσία στα ΚΕΠ με απλό γνήσιο υπογραφής, θα περιμένει κάμποσο.

    Οσο δε για το φοβερό:

    Ενα έχω να πω, μέρες που είναι: να πάμε πίσω στην παιδική εργασία, εποχής Ντίκενς, όπου όποια παιδιά ταλαιπωρούνταν ως εργαζόμενα, είχαν τουλάχιστον την ευκαιρία να βγουν πιο δυνατά! Αρκεί οι γονείς τους και οι εργοδότες τους να τα στηρίζανε...
     
  2. voluptas

    voluptas Regular Member

    Ok.. I ll play along..

    copy paste από λεξικό Μπαμπινιώτη: Δόλιος: 1. Αυτός που χρησιμοποιεί ή περιέχει δόλο* | τέχνασμα | ΕΠΙΝΟΗΣΗ | πράξη (ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ), 2. με συνίζηση κλπ είναι ο γνωστός σε όλους δόλιος πχ τι τράβηξε ο δόλιος (δε μας ενδιαφέρει εδώ).

    * Δόλος: 1. ΝΟΜΙΚΑ : η βούληση κάποιου να συντελέσει με τις πράξεις του ή να προκαλέσει την παραγωγή παράνομου αποτελέσματος (ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ), 2. ο τρόπος ή το μέσο εξαπάτησης (δε μίλησα για εξαπάτηση προφανώς) ή ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ (ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ) πχ κόλπο, ΤΕΧΝΑΣΜΑ.

    Είπα ξεκάθαρα δεν το χρησιμοποιώ με τη νομική έννοια, κράτα τα: ''πράξη, τέχνασμα, επινόηση'' και ίσως καταλάβεις/ετε τι εννοώ.

    Από τον Μπαμπινιώτη (τι να κάνουμε, αυτόν προτιμήσαμε)... Καταλαβαίνεις ότι το χρησιμοποίησα με αυτήν την έννοια; Αν σε προσβάλει ποσώς με ενδιαφέρει, όταν θες να πεις κάτι να το λες ευθέως, αλλιώς εγώ θα χαρακτηρίζω τον τρόπο αυτό δόλιο, με την ευλογία του Μπαμπινιώτη.

    ----------------------

    Επίσης διάβασε αυτά:

    Και προσπάθησε αντί να θίγεσαι και να πολεμάς και να υπεραμύνεσαι, να καταλάβεις τη διαφορά σε αυτά που έξοχα αναλύει ο άνθρωπος πιο πάνω. Το πρώτο κείμενο το οποίο προκάλεσε την έκρηξή μου απευθύνεται σε ηλίθιους (δεν εννοώ κάποιον από εσάς, μιλάω γενικότερα) που δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά εγκλήματος και διαδικασίας καταγγελίας ή γνώσης ενός εγκλήματος. Και το δυστυχές στην όλη περίπτωση είναι πώς ούτε ενδιαφέρθηκε κανείς να μάθει. Ούτε προβληματιστήκατε γι' αυτό που έγραψα στην αρχή. Και ο elfcat έχει απόλυτο δίκαιο για την έμμεση παρακίνηση στην εμπορία βρεφών, η διατύπωση και η περιγραφή δίνουν μία στρεβλή εντύπωση όπως γράφεται πιο πάνω. Και όχι μόνο αυτό, παίρνετε (όλος ο κόσμος) μισά κείμενα, τα ποστάρετε όπου βρείτε, νομίζετε ότι έχετε μάθει κάτι και διαμορφώνετε και άποψη και την υπεραμύνεστε κιόλας.

    Και έχω τη mod αφενός να διατείνεται ότι τα παραλέω και ότι δεν συντάσσουμε και δικογραφία. Θέλετε διαλεκτική Δημοτικού; Με γεια σας και χαρά σας.

    Δεν περίμενα και επίθεση από τρίτο πρόσωπο, πόσο μάλλον από εσένα που έχεις δείξει μία ποιότητα σε ό,τι ποστ σου έχω διαβάσει. Τώρα να με προσβάλεις και εσύ με τη σειρά σου λέγοντας μου ότι δεν γνωρίζω να μιλάω και ότι προσβάλω τη νοημοσύνη σας, so be it, ευχαριστώ δηλαδή ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για σήμερα. Τέσσερις προσωπικές επιθέσεις (στην ουσία είστε όλοι φιλαράκια και επιτίθεστε όλοι μαζί διαδικτυακά σε άτομο που δεν αναφέρθηκε σε εσάς είναι απλώς ανήθικο και αντιδεοντολογικό τουλάχιστον διαδικτυακά).

    Τελικά είσαι μεροληπτικός και προκατειλημμένος, καλείς εμένα να επιχειρηματολογήσω επί της ουσίας αλλά ούτε καν για τα προσχήματα κάνεις το ίδιο και για τη φίλη σου τη ''σουτζουκακια'' η οποία αποδεικνύεται ο νέος νομικός φωστήρας του φόρουμ με τρομερές καταγγελίες για τις ιδιωτικές υιοθεσίες, που υπενθυμίζει και την έννοια του πλημμελήματος (lol). Παροτρύνεις εμένα λοιπόν να επιχειρηματολογήσω αλλά ούτε για τα προσχήματα προτείνεις στη φίλη σου να αποδείξει τα γραφόμενά της. So be it.

    Ως μέλος τοποθετήθηκες, είσαι όμως mod, θα έπρεπε να γνωρίζεις βασικά πράγματα όπως ότι τετραπλή επίθεση σε ένα άτομο είναι το λιγότερο αντιδεοντολογικό ιντερνετικά, πόσο μάλλον απ τη στιγμή που δεν αναφέρθηκα στο πρόσωπό σας (εσένα, του notaboο και της esterwvelwhatever). Αυτήν την παραίνεσή σου δεν την καταλαβαίνω. Εριστική νομίζω είναι. So be it κι εσύ. Στην τελικά δε νομίζω να έκανα και κάτι κακό, να ζητάω δλδ πληροφορίες.

    @elfcat τουλάχιστον με την ανάλυσή σου, καταλαβαίνω ότι δεν τρελάθηκα ακόμα και σε ευχαριστώ γι' αυτό.

    Ακριβώς.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2015
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Αντε να ανοιξουν παλι τα σχολεια να ησυχασουμε
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    @voluptas

    1. Επι της ουσίας συντάσσομαι μαζί σου ( η -κορίτσι είναι   - elfcat συνέβαλε σ' αυτό με την τελευταία της παρέμβαση)

    2.Επι του παπλώματος ,(για το οποίο έγινε ο καυγάς), θα εκτιμούσα μια θαρραλέα αποδοχή της άτυχης έκφρασης που χρησιμοποίησες - "τί αφήνεις δολίως να εννοηθεί" - και όχι την επιμονή σου στην προσπάθεια να την υπερασπιστείς. Διότι στη συνέχεια ανέφερες:
    "Δολίως = αποβλέπω, αποσκοπώ κάπου με έμμεσο τρόπο. Δεν το χρησιμοποιώ με νομική έννοια που εννοεί την παραγωγή παράνομου αποτελέσματος, αλλά εδώ σημαίνει αποβλέπω, αποσκοπώ. Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Όταν υπονοούμε κάτι και δεν το λέμε ευθέως, έτσι χρησιμοποιείται."

    Οχι. Ελληνικά γνωρίζουμε αν όχι όλοι, πολλοί εξ ημών.
    Δολίως(πράττω) δεν σημαίνει αποβλέπω, αποσκοπώ κάπου με έμμεσο τρόπο απλά, σημαίνει παραπλανώ στην καλύτερη, εξαπατώ στην χειρότερη.
    Το λέει κι ο Μπαμπινιώτης που προτιμάς, με την σημασία που προτιμάς. Αφαιρετικό copy paste στο δικό σου copy paste:
    " Δόλιος: 1. Αυτός που χρησιμοποιεί ή περιέχει δόλο* ....
    * Δόλος 2. ο τρόπος ή το μέσο..... ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ (ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ) πχ κόλπο, ΤΕΧΝΑΣΜΑ."
    Nα συμπεράνω επομένως οτι, ... δολίως παραδέχεσαι πως το πόστ #287 στο πρώτο μέρος του ήταν ανακριβές;

    Παρεμβαίνω οχι για να σου επιτεθώ , αλλά μου έκανε άσχημη εντύπωση ο τρόπος και η επιμονή σου να υπερασπιστείς ενα λάθος.
    Αδικείς τον εαυτό σου και την ουσία του λόγου σου έτσι.

    Καλή χρονιά.
     
  5. Elune

    Elune Priceless

  6. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια...

    …κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αν και όταν επιτραπεί ο γάμος των ομοφύλων (γιατί τώρα υιοθεσία από ζεύγος επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι παντρεμένο) ή αλλάξει ο πρόσφατος νόμος περί συμφώνου συμβίωσης ή αυτός περί υιοθεσίας (γιατί τώρα η υιοθεσία εξαιρεί τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης είτε ετερόφυλα είναι αυτά είτε ομόφυλα)
    Δηλαδή…
    Θεωρητικά όμως είμαι υπέρ. Κρατάω την άποψη μου για το μέλλον.

    Για το υπέρ αυτής της μελλοντικής ερώτησης, το επιχείρημα μου ΔΕΝ είναι το ίδρυμα vs υιοθεσία από ομόφυλους γιατί όπως αναφέρει και το ποστ περί ιδιωτικής υιοθεσίας που παρέθεσα, παιδιά ελεύθερα προς υιοθεσία δεν "περισσεύουν" στα ελληνικά κρατικά ιδρύματα τουλάχιστον. (και όπως ήδη είχε αναφέρει ο Κορνήλιος στο ποστ #234 και εγώ στο ποστ #236 συμφωνώντας μαζί του) Δηλαδή, σε μένα τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο παιδοκεντρικό κίνητρο στο δικαίωμα στις κρατικές υιοθεσίες, πέρα από την κατάργηση διακρίσεων, κάτι που πάντα θα αφορά και τα παιδιά, αφού αφορά την κοινωνία στην οποία ζούμε. Εκτός αν τα ομόφυλα ζευγάρια (αν και όταν ως ζευγάρια θα έχουν αυτό το δικαίωμα) μας εκπλήξουν υιοθετώντας παιδιά από τα “αζήτητα” των βρεφοκομείων και των λοιπών ιδρυμάτων παιδικής προστασίας. Δεν θα ρίσκαρα ένα τέτοιο επιχείρημα.

    Επιχείρημα μου είναι ότι τα ζευγάρια ομοφύλων δεν υπολείπονται σε τίποτα από αυτά που έχει ανάγκη ένα παιδί για να μεγαλώσει υγιώς. Τα ανέφερα και σε άλλο ποστ. Εκτός από αγάπη ολούθε, το παιδί θέλει φροντίδα, θέλει σταθερότητα, θέλει ερεθίσματα, θέλει αποκλειστικότητα. Να συμπληρώσω εδώ, γιατί μου διέφυγε στο προηγούμενο ποστ, πως θέλει και αποδοχή. Και πειθαρχία @MasterJp   αν και προσωπικά την εντάσσω (ως αποτέλεσμα της) στην ευρεία έννοια της σταθερότητας, όταν αυτή αφορά χαρακτηριστικό του γονέα ή του προσώπου φροντίδας.
    Επιχείρημα μου είναι ότι ο οποιοσδήποτε εναλλακτικός τρόπος ζωής απαιτεί, και εκ των πραγμάτων είναι, ένας συνειδητός τρόπος ζωής. Και συνειδητότητα για μένα σημαίνει δύναμη, σημαίνει γνώση, σημαίνει σκέψη και επιλογή, σημαίνει εγρήγορση, σημαίνει σταθερότητα, σημαίνει δέσμευση, σημαίνει ευθύνη.
    Επιχείρημα μου είναι και το τι συμβαίνει στο παρόν. Θα εξηγήσω παρακάτω.

    Αντεπιχείρημα μου δεν είναι το bullying. Το λογαριάζω, μα όχι. Αυτό που ξέρω, από εντελώς προσωπική εμπειρία, είναι πως ένα δυνατό παιδί που είναι καλά με τον εαυτό του και περήφανο γι αυτό που είναι, που έχει μάθει να σχετίζεται, που έχει υγιείς σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που το μεγαλώνουν, ώστε να προστρέξει αν χρειαστεί, με κοντινό περιβάλλον που το μαθαίνει από νωρίς να δέχεται τη διαφορετικότητα και που δεν του φορτώνει τις ενοχές του, δεν πέφτει εύκολα θύμα bullying.
    Θύμα bullying πέφτει παιδί που νιώθει ενοχικά και άβολα με αυτό που είναι. Που δεν έχει βοηθηθεί από το περιβάλλον του να νιώθει περήφανος για τον εαυτό του, που το ίδιο δεν αποδέχεται (ούτε για τον εαυτό του) την διαφορετικότητα. Που δεν έχει την εμπιστοσύνη να προσφύγει στον ενήλικα που τον φροντίζει για να το υπερασπιστεί.

    Όμως επίσης ξέρω ότι τα παιδιά δεν θέλουν να διαφέρουν από τους ομήλικους και πως εύκολα προσλαμβάνουν τη διαφορετικότητα τους ενοχικά. Ξέρω ότι τα παιδιά που υιοθετούνται συχνά φέρνουν μαζί τους τραύματα που πρέπει πρώτα αυτά να θεραπευθούν για να μπορέσουν να σχετιστούν υγιώς και να εμπιστευτούν.
    Ξέρω ότι θέλει πολλή δουλειά από τον ενήλικα, πολλή φροντίδα και πολλή προσήλωση για να φτιάξεις ένα δυνατό παιδί, είτε είναι το βιολογικό σου παιδί, είτε, πολύ περισσότερο, ένα υιοθετημένο.

    Παρόλα αυτά, επιμένω πως μια τέτοιου τύπου ταλαιπωρία, όπως είναι το bullying, μπορεί (το «μπορεί» είναι δυνητικό) να σταθεί ευκαιρία για εστιασμένη δουλειά πάνω στο πρόβλημα με το παιδί που την αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα την ταχύρυθμη ενδυνάμωση του.

    Η λογική του “τι-να-κάνουμε-αφού-έτσι-τα-βρήκαμε” παράγει μια νοοτροπία συμμόρφωσης με το πρόβλημα, εν προκειμένω για το bullying. Είναι επίσης μια βολική λογική για όσους βολεύονται. Είναι μια νωθρή λογική για όσους βαριούνται. Είναι μια λογική που θα θελε να πετάξει από πάνω της την προσωπική ευθύνη, που ξεχνά ότι εμείς και όχι μόνο οι άλλοι, είμαστε η κοινωνία, πως καλό θα ήταν όλοι και όχι μόνο οι άλλοι, να δουλέψουμε με τους εαυτούς μας και με τα παιδιά μας μπας και καταφέρουμε να πάμε ένα βηματάκι μπροστά μαζί. Αυτή η νοοτροπία είναι, που μέσα από τη στασιμότητα που παράγει στη κοινωνία και την αναπόφευκτη εντροπία που έρχεται και τη βρίσκει, θα μπορούσε να φέρει πίσω και την παιδική εργασία που ειρωνικά (ελπίζω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι “οραματίζεται” ο καθένας) αναφέρθηκε. Είναι μια φοβισμένη και ενοχική νοοτροπία, είναι αυτή η νοοτροπία που επιτρέπει και παθητικά διατηρεί το bullying.

    Αυτή η λογική και νοοτροπία δεν είναι η δική μου. Και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι η λογική και η νοοτροπία των ζευγαριών που επέλεξαν με θάρρος να ζουν με ένα εναλλακτικό από το συνήθη τρόπο ζωής, με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους και ανέλαβαν συνειδητά την ευθύνη να γίνουν γονείς ή να μεγαλώσουν ένα παιδί. Γι αυτό ζυγίζω μεν το bullying, ως παραπάνω κούραση, ως παραπάνω φροντίδα για τον γονιό, ως ταλαιπωρία και για τους δυο, αλλά δεν το αποδέχομαι ως επιχείρημα. Τα παιδιά στον αυτόματο δεν θα υποστούν μόνο bullying.

    Αυτά για το μέλλον.

    Για το παρόν, και με δεδομένο ότι 1. επιτρέπονται είτε κρατικές, είτε ιδιωτικές υιοθεσίες από έναν μόνο θετό γονιό (για την ακρίβεια ο νόμος δεν επιτρέπει την υιοθεσία από περισσότερους του ενός, παρά μόνο όταν πρόκειται για συζύγους), αφού 2. ο ετερόφυλος ερωτικός προσανατολισμός δεν είναι προϋπόθεση υιοθεσίας και αφού 3. οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν παιδιά (όχι μεταξύ τους αλλά μπορούν), αυτό που συμβαίνει και μπορεί να συμβαίνει ν ό μ ι μ α είναι ότι
    1. γίνονται και θα γίνονται υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους
    και ότι
    2. παιδιά, είτε φυσικά (του ενός από το ζευγάρι), είτε υιοθετημένα (από τον ένα γονέα), ανατρέφονται και θα ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια που ζουν μαζί, είτε με σύμφωνο συμβίωσης είτε όχι.

    Αυτό που συμβαίνει στο παρόν είναι ότι ο ομόφυλος σύντροφος, είτε με σύμφωνο συμβίωσης είτε όχι, ΔΕΝ έχει δικαίωμα να υιοθετήσει το παιδί του συντρόφου του.

    Αυτό για μένα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Στο παρόν. Εδώ μπορεί να μπει ένα πραγματικό ερώτημα. Υπέρ ή κατά;

    Σε αυτό το παρόν, αυτά τα παιδιά και οι οικογένειες τους αδικούνται κατάφορα. Στερούνται δικαιωμάτων που έχουν τα παιδιά που ζουν σε οικογένειες ετερόφυλων ζευγαριών. Το δικό μας «κατά» διαιωνίζει αυτή την αδικία. Ενώ είναι ένα «κατά» που δεν έχει να προσφέρει σε κανέναν άλλο τίποτα απολύτως.

    Υπέρ ή κατά λοιπόν στο δικαίωμα των ομοφυλόφιλων για την υιοθεσία των παιδιών των ομόφυλων των συντρόφων τους;

     
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    @voluptas
    Επί προσωπικού:
    Συνέχισα να συνομιλώ μαζί σου από ότι είδες, πράγμα που σημαίνει πως δέχτηκα τις εξηγήσεις σου ως ειλικρινείς για την έννοια που είχες στο μυαλό σου χρησιμοποιώντας τη λέξη. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

    Η συμβουλή μου ήταν “φιλική” και επιμένω σ αυτή. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

    Και… ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ;;;


    Λίγο σιγότερα παρακαλώ  





    Και επιτέλους διάλεξε! Άμα δε σου στέλνω τον νόμο λες πως δεν τον ξέρω, άμα στον στέλνω με λες Φωστήρα.
     Ενώ όλοι ξέρουν πως είμαι γαύρος!


    Διαμαρτύρομαι εντόνως κύριε Βαλ-uptas!


    Να τα προσέχουμε αυτά, νταξ;

    Καλή Χρονιά  
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σωστό, εξαίσια ειπωμένο.
     
  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    @soutzoukakia

    Ωραια ολα αυτα. Ομως καταλαβαινεις οτι η δομη της ελληνικης κοινωνιας δεν ειναι τοσο ιδεατη οσο παρουσιαζεις. Το δυνατο παιδι που ονομαζεις προετχεται απο δυνατους γονεις, φανταζομαι δεν λαμβανεις υποψη σου σε αυτη την τοποθετηση σου οτι η ψυχοσυνθεση του παιδιου δεν επιτρεπει παντα να ειναι δυνατο οσο και αν οι γονεις το θωρΑκιζουν για εμενα.

    Θα το πω καπως χοντρικα, θα πρεπει να παμε στην επομενη γεννια ομοφυλοφιλων στην χωρα μας για να μπορεσουμε να προχωρησουμε και στην υιοθεσια οποιασδηποτε μορφης.

    Υπαρχει μια γενικευμενη βιασυνη. Ολα να γινουν αμεσα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Για τα παιδια; Σαφως οχι. Ανεξαρτητα σεξουαλικου προσδιορισμου του wannabe γονιου διακρινω μονο εγωισμο και τα παιδια θα πρεπει να παυσουν να ειναι αποτελεσμα εγωισμου. Για αυτο λεω, δεν ειμαστε ετοιμοι ακομη.

    Υ.γ. Οι παιγνιοθηκες εχουν αναγκη απο εθελοντες, μιας κ σας επιασε ο πονος ολους, ελατε να βοηθησετε.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, αλλά και πάλι δεν μπορώ να συμφωνήσω με την τοποθέτησή σου.
    Η δομή μιας κοινωνίας δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα ιδεατή. Δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ ιδανικές συνθήκες για να γίνει κάτι, είτε πρόκειται για παιδί, πολιτικό γάμο, επανάσταση, δήλωση ότι η Γη κινείται - μιλάω για αποφάσεις και πράξεις που γίνονται ηθελημένα. Υπάρχουν μόνο άτομα που νιώθουν έτοιμα να αναλάβουν την ευθύνη της επιλογής τους.
    Η οποία, στην περίπτωση απόκτησης ενός παιδιού, είναι η ίδια για κάθε γονιό, ανεξαρτήτου φύλου. Να βοηθήσει να σχηματιστεί - γιατί δεν δημιουργούμε μόνο - ένα άτομο ανεξάρτητο και συνειδητοποιημένο.
    Αναφέρω ότι δεν δημιουργούμε μόνο, γιατί ένα παιδί δεν είναι tabula rasa. Ευθύνη των γονιών είναι η θωράκιση της ψυχολογίας του παιδιού, το οποίο, όπως αναφέρεις, μπορεί όντως να μην είναι τόσο δυνατό, λόγω δικων του ιδιοσυγκρασιών. Αλλά αυτό δεν το ξέρεις εκ των προτέρων. Μπορεί και να είναι, μπορείς και να το βοηθήσεις να γίνει. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα: να προσπαθήσεις να δώσεις στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια.

    Και πριν μου απαντήσει κάποιος περί εγωισμού των επίδοξων ομόφυλων γονιών, ο εγωισμός αυτός είναι ανεξάρτητος φύλου. Εγώ μιλάω για συνειδητοποιημένα άτομα, αλλιώς μπορούμε να αφεθούμε σε εύθυμα διηγήματα έτερο ζευγαριών που κάνουν παιδί για να σώσουν το γάμο τους κλπ. Και bullying μπορούν να υποστούν όλα τα παιδιά, αλλά δεν ξέρω κανένα έτερο ζευγάρι που να είπε "ας μην κάνουμε παδί καλύτερα γιατί μπορεί να γίνει παχύσαρκο και να τον κοροϊδεύουν". Ad absurdum προφανώς.

    Είναι η συνειδητοποιημένη αντίδραση σε όλα αυτά που θα δημιουργήσει μια καλύτερη επόμενη γενιά, έτερο, όμο, οτιδήποτε. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει, ας μάχεται. Εξ άλλου οι γονείς υπάρχουν για να κάνουν λάθη, είναι μέρος της περιγραφής της δουλειάς τους.
     
  11. voluptas

    voluptas Regular Member

    Δεν το ήξερα αυτό ότι είναι η elfcat, γι' αυτό και ζητώ συγγνώμη, σπανίως ανοίγω προφίλ για να δω πληροφορίες και από το όνομα δεν κατάλαβα, επίσης νομίζω είχα δει στην κατάσταση χρήστη να γράφει master γι' αυτό και είπα ''ο''.

    Για το επί της ουσίας, χαίρομαι που το λες (άρα μάλλον δεν τσακώνομαι μόνος μου, ούτε μάλλον τα παραλέω) και λυπάμαι που είναι τόσο δύσκολο για τους υπολοίπους (έστω να είναι λίγο αντικειμενικοί).

    Για το άλλο που αναφέρεις, πολλές φορές οι λέξεις που αφορούν σε μία έννοια ή σε μία γνώμη γράφονται και συναισθηματικά, βάσει αν θες μιας γενικότερης αίσθησης, προαισθήματος κλπ. Αν διαβάσεις τις συνομιλίες ξανά και παρατηρήσεις το 4πλό ''πέσιμο'' φίλων (με προσωπικές νουθεσίες και παραινέσεις όπως πχ να επιχειρηματολογήσω επί της ουσίας ενώ το έχω ήδη κάνει ή ότι τσακώνομαι μόνος μου κλπ και όχι με αντιεπιχειρήματα επί της ουσίας ή έστω ας πρότειναν το ίδιο και στις δύο μεριές) σε ένα μέλος που δεν συμμετέχει τακτικά, το λεγόμενο δηλαδή (νομίζω) bumping (σε άλλα φόρουμ θα είχαν φάει όλοι καμπάνες - όχι δεν ζητάω κάτι τέτοιο το αναφέρω απλώς) και επίσης παρατηρήσεις την τροπή που πήρε η συζήτηση από εκείνη την παράλειψη που χαρακτήρισα δόλια (δηλαδή 500 ποστ για να καταλήξουμε ότι ήταν λίγο μαλακία σε κάποια σημεία το άρθρο, προσωπικές προσβολές όπως ότι δεν ξέρω να μιλάω, ότι ότι ότι), δεν ξέρω αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Εξήγησα εξαρχής τον τρόπο που χρησιμοποίησα τη λέξη (όχι για το παράνομο).

    Κατάλαβα τον τρόπο σου ούτως ή άλλως αλλά σε ευχαριστώ που το εξηγείς, καθώς δείχνει ευγένεια. Όσοι εξάλλου θεώρησα ότι επιτέθηκαν άνευ ουσίας, έλαβαν αντίστοιχη απάντηση.

    @soutzoukakia εξήγησα τα πράγματα και το λόγο για τον οποίο φώναξα. Ελπίζω έστω μέσα από όλο αυτό να (σου) δημιούργησα κάποιον προβληματισμό στο ζήτημα (δλδ το αρχικό άρθρο και το περιεχόμενό του). Μην ξεχνάτε ότι τα άρθρα στο ίντερνετ συνήθως σκοπούν στην αποκόμιση κέρδους από τις διαφημίσεις και όχι πραγματικά να πληροφορήσουν και την έχω ''πατήσει'' κι εγώ έτσι. Υποτίθεται το διαδίκτυο θα εκδημοκράτιζε, θα προωθούσε τη γνώση κλπ αλλά δεν το βλέπω. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, δε θα απαντήσω σε άλλες παρεμβάσεις εδώ επί προσωπικού καθώς το μόνο που γίνεται είναι να δυσχεραίνεται η συμμετοχή των υπολοίπων. Τυχόν προσωπικές διαφορές (καθώς τέτοια είναι πλέον) λύνονται ως γνωστόν στα φόρουμ με πμ καθώς κουράζονται οι αναγνώστες και δεν φταίνε σε κάτι.

    Για έλα λίγο στη θέση μου..

    Α ναι, καλό έτος.
     
    Last edited: 1 Ιανουαρίου 2016
  12. gero

    gero Regular Member

    1)τι ειναι ομοφοβικος
    2)μιλησε ο δημοκρατης