Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιος είναι ο πιο έντονος πόνος που έχετε λάβει ή σας έχει δοθεί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 22 Μαϊου 2015.

  1. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    Επειδή έχετε πάρει σβάρνα τα νήματα και σπέρνετε απόψεις, θεωρώντας εαυτόν ως τον πανταχού παρόν και τα πάντα γνώστης, κι επειδή κάπου έπιασε το μάτι μου για ψυχιατρικές και τα τοιαύτα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είστε γιατρός, αν τελικά είστε κάτι τέτοιο, μάθετε να διαβάζετε καλύτερα τις απαντήσεις, κατά πρώτον, γιατί αυτό δείχνει πόσο καλό ιατρικό ιστορικό ξέρετε να παίρνετε, κ. συνάδελφε. Κι ως γνωστόν, από φοιτητές ακόμα, ξέρουμε ότι ένα καλό ιατρικό ιστορικό είναι το 90% της διάγνωσης  
    Ποτέ δεν έγραψα ότι έκανα έρευνες. Αυτό που έγραψα επίσης είναι για το "feel like" του πόνου, ακριβώς γιατί 1ον ακόμα αρκούμαστε στην υποκειμενική αντίληψη του πόνου από τον ασθενή, όσες κλίμακες και να παραθέσουμε, και 2ον γιατί είναι στα αρχικά στάδια οι μετρήσεις του πραγματικού πόνου μέσω brain scans από το 2013. Κι αυτό δημοσιευμένο είναι, ψάξτε να το βρειτε, σας βλέπω ειδικό στα ψαχτίρια της επιστημονικής κοινότητας.  
    Προσωπικά, το βλέπω κοκορίστικο να κάνουμε αναφορές σε PQAS, SF36, QoLS, κατόπιν EQ-5D-s και τα συναφή. Ανούσια και αντιπαραγωγική (το αντισυναδελφική δεν θα το χρησιμοποιήσω γιατί περισσότερο ταιριάζει με το ποιόν ενός ανθρώπου) διαδικασία παράθεσης στείρων γνώσεων και "ποιος την έχει πιο μεγάλη" (επανάληψη του "κοκορίστικο", μήπως και το χωρέσει το μυαλό σας, κ. συνάδελφε).

    Καλά μυαλά στους ασθενείς σας. Εύχομαι να ήταν εκπαιδευτικό το μήνυμά μου για τον ανθρώπινο τρόπο χειρισμού των από εσάς.  

    Υ.Γ. θεώρησα κατά λάθος την καταγραφή του κολικού με "ω". Είδα όμως ότι επαναλήφθηκε....Κρίμα...
    Υ.Γ. 2 Υπάρχει mentoring και "mentoring". Ο νοών νοείτω  
     
  2. ShaDowKill_GpR

    ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

    Ποτέ δεν είπα πως ξέρω τα πάντα ούτε σαφώς αφήνω να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είπα πως είμαι γιατρός και μάλλον εσείς είστε αυτός που αρεσκεστε στο να κάνετε υποθεσεις. Μιλησατε για feel like ενός πόνου που δεν έχετε βιώσει και που σαφώς ειναι υποκειμενικός ως προς εσάς σαν ερευνητή αλλά αντικειμενικός στον ασθενη και μετριέται με κλίμακες. Αλλά ας μην πιάσουμε αυτά τα κοκοριστικα όπως τα αποκαλείτε. Το γεγονός πως γενικευσατε τον πόνο της εγκυμοσύνης σε σχέση με αυτόν του κολικου νεφρού ενώ δεν έχετε βιώσει τουλάχιστον τον έναν από τους δυο, ενώ ακόμα και να τον βιωνατε δεν θα είχε καμία σχέση λόγω της ανατομικης διαφοράς σας από μια γυναίκα, το θεωρώ απλά μια εικασία. Δηλωστε λοιπόν εξαρχής ότι προκειτε περί εικασίας και μην γενικευετε τόσο σοβαρά πράγματα όπως είναι το threshold του πόνου που μπορεί να έχει ο εκάστοτε άνθρωπος ειδικά σε μια κοινότητα σαν αυτή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι εκφράσεις θέλετε για εμένα,ή άποψη μου παραμένει η ίδια. Διότι ή αίσθηση πόνου από τον ασθενή είναι αντικειμενική. Ή σύγκριση πόνου από ασθενη σε ασθενή είναι υποκειμενική. Όσο για τα ορθογραφικά λαθη, δεν περίμενα να μην το αναφέρετε. Όπως δεν περιμενα και να μην αναφέρετε χαρακτηρισμούς τύπου "κοκοριστικα" οι οποίοι απευθύνονται σε επιστημονικές μελέτες και εργαλεία που βοηθάνε καθημερινά γιατρούς και ασθενείς. Όσο για το mentoring δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς αναφερεστε. Μπορείτε αν θέλετε να γίνετε πιο ξεκάθαρος για να καταλαβαινομαστε. Μέντορά δεν έχω κανέναν. Φυσικα και δεν θα μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη. Είδα κάτι που παραθεσατε και δεν Συμφωνώ και λεω την αποψη μου. Και ναι το θεωρώ όπως προανεφερα ότι το θεωρώ.
    Την καληνυχτα μου και σας εύχομαι καλή χρονια.
     
  3. Libertin

    Libertin Regular Member

    Απονεύρωση χωρίς να έχει πιάσει η αναίσθησία. Μισή ώρα μου έξυνε το νεύρο.
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    δεν μας λετε και τι ειδικοτητες ειστε μη χρειαστουμε τιποτα? (κουφια η ωρα)
     
  5. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    Όταν αποκαλείτε κάποιον "συνάδελφο" κι αυτός ο κάποιος έχει επισημάνει ότι είναι γιατρός, τότε αυτόματα βάζετε εαυτόν στην θέση του γιατρού. Δεν αρέσκομαι να κάνω υποθέσεις, όπως θα μπορούσατε να διαπιστώσετε αν διαβάζατε άλλες απαντήσεις μου σε νήματα. Όπως κι εδώ, κράτησα επιφύλαξη για το αν είστε ή όχι και σας ευχαριστώ που το διευκρινίσατε.
    Μια απάντηση, και μάλιστα διπλή, γεμάτη ειρωνεία, αυταρέσκεια και τύποις νουθεσίες, έχει την δέουσα ανταπόκριση και ανταπάντηση.
    Όχι, δεν πρόκειται να δηλώσω ότι είναι εικασίες, συμπεράσματα χρόνων ερευνών αλλά και συμπερασμάτων από επιστημονικές παρατηρήσεις. Είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου για το threshold του πόνου, όπως ήμουν πολύ προσεκτικός και στο νήμα για το breath play και σε άλλα νήματα, ακριβώς επειδή είμαι σ' αυτήν την κοινότητα. Τώρα, το να επιμένετε για το αντικειμενικό και το υποκειμενικό του πόνου, δεν προσθέτει κάτι στην κουβέντα αυτή.
    Όσο για τα "κοκορίστικα", είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε εντυπώσεις από το πουθενά. Δεν αναφέρθηκα στις επιστημονικές μελέτες και εργαλεία ως τέτοια, γιατί τα βλέπω και τα χρησιμοποιώ στην καθημερινή μου ζωή, αλλά στην δική μας "επιστημονική αντιπαράθεση" μέσω καταγραφής γνώσεων, ακριβώς επειδή ο τρόπος που παραθέσατε ερωτήσεις στην πρώτη σας απάντηση με οδηγεί να συμπεράνω ότι ανήκετε επαγγελματικά στον χώρο των κλινικών μελετών, χώρος που βιοποριστικά ανήκω.
    Κι αυτό με οδήγησε στην όξυνση της παρατηρητικότητας μου οπότε ορθώς περιμένατε να βρω το ιατρικό ορθογραφικό λάθος. Λανθασμένα όμως υποθέσατε που αναφερόμουν με τα "κοκορίστικα".
    Και για να επανέλθω στην πρότερη τοποθέτησή μου και να κλείσω το θέμα εδώ, γιατί κουράσαμε ήδη τους συφφορουμίτες μας, κάθε άποψη είναι σεβαστή για και από μένα, αρκεί να παρατίθεται ως τέτοια κι όχι ως ευθεία επίθεση προς εμένα (ή τον οποιονδήποτε). Η συζήτηση θα μπορούσε ν' αποβεί επικερδής και για τους δυο μας. Η αντιπαράθεση ποτέ.

    Την καλησπέρα μου και καλή χρονιά να έχετε κι εσείς  
     
  6. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    Αχρείαστος να σου είμαι αλλά ΑΝ και όποτε χρειαστείς κάτι, το pm είναι εδώ, ενωμένο δυνατό  
     
  7. ShaDowKill_GpR

    ShaDowKill_GpR Owner and Mentor of Nusi.

    Το συνάδελφε δεν πήγαινε στην ιατρική σας ιδιότητα. Αλλά τέλως πάντων. Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτά που
    του γράφω. Η απάντηση μου ήταν καθαρά ρεαλιστική. Και έτσι παραμένει. Για το ιατρικό ορθογραφικό λάθος έχω μια άλλη
    σκέψη το γιατί το αναφέρατε. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μην το βλέπετε έτσι. Μέσα από μεγάλες αντιπαραθέσεις έχουν
    γίνει οι πιο όμορφες συζητήσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Φυσικά και δεν σημαίνω κάτι για σένα. Είμαστε και οι 2 μας
    κομπάρσοι φίλε μου σε ένα μεγάλο θεατρικό χώρο σαν και αυτόν. Και σε καμία περίπτωση δεν βγάζω τον εαυτό μου από έξω.
    Να είσαι καλά και ακόμα πιο όμορφα να περνάς.
     
  8. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    περα απ την πλακα, σ ευχαριστω πολυ!
     
  9. Anastacia

    Anastacia New Member

    After a car accident, ameso xeirourgeio anamesa sto sthithos k sthn masxalh, without anesthesia.
     
  10. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    H προσωπική μου γνώμη είναι ότι όταν κανείς αισθάνεται την ανάγκη ιατρικής βοήθειας, η μόνη ενδεδειγμένη προσέγγιση είναι η επίσκεψη σε γιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας, του οποίου είναι γνωστά τα διαπιστευτήρια.

    Άλλωστε, είναι γνωστό πως στην Ελλάδα, και γενικότερα στο χάος του κυβερνοχώρου, ο καθένας ότι δηλώσει είναι.
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Όχι μόνο στην Ελλάδα και ο καθένας/καθεμία έχει κάθε δικαίωμα να δηλώνει ότι θέλει, έως ότου τον/την δοκιμάσουμε. Για να εξακριβώσουμε αν θα ήταν κάτι ή όχι.
    Δίχως να δοκιμάσουμε κάποιον/α σ' έναν οποιοδήποτε τομέα, ο συγκεκριμένος αφορισμός σε μένα τουλάχιστον τρυπούσε ( και πιθανότατα ηλιθίως συνεχίζει να τρυπάει ) πάντα και τα μάτια και τ' αυτιά.
    Αν με κάποιον/α δεν θα είχαμε κανένα ή κάποιο συγκεκριμένο "αλισβερίσι", δεν καταλαβαίνω ποιος θα ήταν ο λόγος, να τον/την απαξιώνουμε ή ν' αμφισβητούμε τις όποιες δηλώσεις του/της.

    Ως προς τ' αναφορικά με την ανάγκη ιατρικής βοήθειας ( και όχι μόνο ιατρικής, αλλά θα έλεγα και νομικής ή οποιουδήποτε άλλου "σημαντικού" είδους ) η γνώμη σου θα ήταν και η δική μου.
    Και το like για κείνο το σημείο της παρέμβασης σου το έδωσα.  

    Υ.Γ.

    Να πω και κάτι σχετικό με το θέμα.
    Για μένα ο μεγαλύτερος "πόνος" είναι, να μου πετούν "γαλόνια" στα μούτρα οπουδήποτε και για τ' οτιδήποτε.
    Αφού δεν μου αρέσει, να κατεβάζω αμάσητο τίποτε και πουθενά.
    Καθώς και να προσπαθούν να μου επιβάλουν απόψεις, πόσο μάλλον όταν το κάνουν χωρίς - για μένα -βάσιμα επιχειρήματα.
    Γιατί το να εκνευρίζομαι άσκοπα ( αφού δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, να με πείσουν με κείνο τον τρόπο ), είναι το εντονότερο είδος "πόνου" και που δεν το γουστάρω με την καμία της καμίας.  
     
    Last edited: 3 Ιανουαρίου 2016
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    I stand corrected για το κρατο-ρατσιστικό, ίσως λάθος του χρησιμοποίησα το απόφθευγμα του Τσαρούχη. Για μένα, προφανώς λόγω προσωπικών εμπειριών, καλύτερα να βεβαιωθώ πρώτα αν πρόκειται για κεράσια, πέρκες ή αγκάθια, και μετά να πιάσω αναλογα το καλάθι, την απόχη ή τα γάντια. Μάι οπίνιον.
    Και εδώ σ' ευχαριστώ. Αυτή είναι αυτούσια η απάντηση που θα έδινα στην αντίρρισή σου. Εh, με μια μικρή αμφιβολία αν θα χρησιμοποιούσα το ρήμα "επιβάλλω". Ίσως θα έβαζα "περνάω". Δεν θα το μάθουμε ποτέ, Eisenberg's principle και έτσι.