Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Κυρίαρχος είναι και Πυγμαλίων ή όχι απαραίτητα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 19 Ιανουαρίου 2016.

  1. Οφείλω να αποκαταστήσω την τάξη:

     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Καθόλου εγωιστικό δεν μου φαίνεται εμένα λοιπόν   μου φαίνεται σπουδαίο να (θες να) το κάνεις αυτό μέσα από τον σημαντικό για σένα (Α)άλλο  
    Και να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω και άλλο τρόπο.

    That makes two of us   Έτσι ακριβώς είναι και για μένα  

    Δεν αναφερόμουν μόνον στο ερωτικό/σεξουαλικό αλλά σε όλη την ανθρώπινη σχέση  
    Κατά τα λοιπά, δεν πιστεύω ότι μια σχέση που προχωρά δεν οδηγεί και τους δυο (ή Δ/δυο) στο να βελτιώνονται. Άρα πάντα ο Πυγμαλίων νομίζω έχει να δώσει.
    Και αν γίνει αλλιώς και πάλι δεν πειράζει θα έλεγα  
    Ευχαριστώ για την απάντηση  
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ευχαριστώ για την απάντηση   Σαφής   Και βέβαια συμφωνώ.
    Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαμορφώσεις έναν άνθρωπο που π.χ. έχει διανύσει 4-5 δεκαετίες ζωής και κουβαλάει ένα σωρό εμπειρίες (καλές και κακές).
    Και κρατάω αυτό: "Μπορει λοιπόν, ενας Κ να ειναι πυγμαλιωνας οπως μπορει να ειναι και πυγμαιος, αλλα ουτε οι πυγμαλιωνας ουτε οι πυγμαιοι ειναι παντα Κ"  

    Το "το θέλει σε ένα στάνταρ μοτίβο" είναι αδυναμία του συγκεκριμένου ανθρώπου (που για μένα δεν είναι Κ) να σχετιστεί με οποιοδήποτε άνθρωπο παρεκτός αυτού της φαντασίας του.  
    Στον υπόλοιπο (πραγματικό) κόσμο, κανείς δεν κάνει πλήρες φορμάτ σε κανέναν, κανείς δεν σχετίζεται με άμορφες μάζες, ένας Πυγμαλίωνας (κατά τον τρόπο που χρησιμοποιώ τη λέξη εδώ) κάνει τον υποτακτικό που έχει δίπλα του το καλύτερο που αυτός ο υποτακτικός μπορεί να γίνει, είναι η γνώμη μου  
     
  4. Soraya

    Soraya Guest

    Τότε λανθασμένα χρησιμοποίησες τον όρο Πυγμαλίων... θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις άλλους όρους πιο βατούς προς έναν-μια Κ
     
  5. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Λανθασμένα. Μάλιστα  
    Οι όροι βεβαίως ενίοτε χρησιμοποιούνται και μεταφορικά και επειδή το δεχόμαστε όλοι, ρητά ή άρρητα, συνήθως μπορούμε να συνεννοηθούμε στην καθημερινότητα μας.
     
  6. Soraya

    Soraya Guest

    φυσικά και μπορείς να αναφέρεσαι μεταφορικά αλλά με βατούς όρους...   εκτός κι αν ξεκαθαρίσεις εξ αρχής το τι ακριβώς εννοείς ακόμα κι όταν χρησιμοποιείς ένα "υπερβολικό" παράδειγμα
     
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Βατούς όρους. Και αυτό στο σημειωματάριο να μάθω ποιοι είναι.
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Διαβαζω συχνα," θελω καποιον να με μεταμορφωσει'' , ''θελω να είμαι πλαστελινη στα χερια του'' , ''θελω να είμαι ότι αυτος θελει'', ''θελω να αποφασιζει για όλα Αυτος'' και συνηθως καταλαβαίνω ''δεν αντεχω αυτό που ειμαι'', ''δεν αντεχω την ζωη μου'', ''δεν αντεχω την ευθυνη των αποφασεων'' . Δεν λεω ότι είναι ετσι (υπαρχουν υπο εξαιρετικα δυναμικα) λεω ότι συχνα κανω τέτοιους συνειρμούς όταν διαβαζω τα παραπανω. Διαβαζοντας το θρεντ μου ερχονται εικονες από το ''εκπαιδεύοντας την Ριτα''. Δεν είναι το ιδιο με τον Πυγμαλιωνα ,αλλα είναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα όπως την αντιλαμβάνομαι και όπως θα ηθελα να είναι. Δηλαδη, θεωρω πιο κοντα στα καθήκοντα του Κ να αναδειξει και να βελτιωσει δυνατότητες που ηδη εχει ένα υ παρα να του ''φυτεψει'' δυνατότητες που δεν υπαρχουν .Το τελευταιο δεν νομιζω ότι γινεται . Οποτε για την δικη μου ισως ρομαντικη εκδοχή ,ενας/μια Κ θα αναδειξει τα καλυτερα χαρακτηριστικα του ανθρωπου που εχει διπλα του, ναι, θα τα εκμεταλευτει κατοπιν κατά το δοκουν ,αλλα δεν θα αφησει πισω του συντριμια και σιγουρα όχι μια πλαστελινη ή καποιον που αδυνατεί να φερει το βαρος των αποφασεων του. Ειμαι ρομαντικη? Ισως...Αλλα όπως δεν υπαρχει καμια Γαλατεια, αντιστοιχα νομιζω ότι δεν υπαρχει και ο Πυγμαλίωνας στην πραγματικοτητα. Απλα , καποιοι μπορουν να διαχειριστουν τον εαυτο τους, τη ζωη τους, τις επιθυμιες τους και να απολαμβανουν την ευθυνη που εχει ολο αυτό και επιζητουν να αναλαβουν την ευθυνη και για το συντροφο τους ακριβως γιατι βλεπουν , ξεχωριζουν όλα τα ομορφα στοιχεια που ηδη εχει αυτος, ακομα αν και ο ιδιος δεν τα εχει καν αντιληφθεί.
    Ουφφφφφφφ!!! Αυτά! Προσωπικη αποψη, αποστολή μνμ τριτο συννεφακι αριστερα, το ροζ με θεα τη θαλασσα  
     
  9. Soraya

    Soraya Guest

    στο δικό μου έχει μονόκερους   οπότε μην σκας υπάρχουν και χειρότερα... λολ  
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Έτσι ακριβώς      
    ΥΓ Από το τέταρτο συννεφάκι  
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όχι απαραίτητα.

    Meanwhile...

    ...Με άλλαξε , με δάμασε, o συγκεκριμένος όμως. <3
     
  12. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    συμβαίνει κάποιοι έφηβοι να θεωρούμε πως ο δάσκαλος ως καθοδηγητής δείχνει το δρόμο της γνώσης,συμβουλεύει ως πιο έμπειρος,αναδεικνύει τις δεξιότητες μεσω συνεργασίας..
    εαν προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία όπως οι δικτάτορες του μαύρου/κόκκινου φασισμού..έχει αποτύχει σαν πρότυπο..έχει χάσει κάθε κύρος σαν προσωπικότητα..