Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στερεότυπα στην Ελλάδα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 17 Ιανουαρίου 2016.

  1. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    ζουμε γυρω μας σε καθεστως φοβου τρομοκρατιας και αγχους. η βορ. κορεα ειναι πολυ μικρη σε σχεση με το λονδινο.
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Λευτεριά στην Νότια Μύκονο  
     
  4. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

  5. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Θεωρώ ότι οι BDSM σχέσεις δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις βανιλλα σχέσεις που βιώνουν οι γύρω μας καθώς πρόκειται για προέκτασή τους σε υπερβολικό βαθμό! Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει απόλυτη ισότητα σε μια σχέση, πάντα κάποιος κυριαρχεί λίγο περισσότερο από τον άλλον.
    Όσον αφορά την ελεύθερη έκφραση, όσο καλά και αν το κρύψεις δεν νομίζω ότι ο στενός κύκλος σου είναι χαζός, σίγουρα κάποια πράγματα θα φανερωθούν, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για σχέση Αφέντρας - σκλάβου.
    Αν πάλι θέλω να εκφραστώ ελεύθερα με την Αφέντρα μου, εξαρτάτε με ποιόν τρόπο θα το κάνω... Αν ας πούμε γίνεται με το να με διατάζει δημόσια, αυτό είναι κάτι που συνέβαινε από παλιά, για αυτό βγήκαν εκφράσεις όπως "Τον σέρνει απο την μύτη", υπήρχαν δηλαδή ζευγάρια από παλιά που φυσικότατα η γυναίκα διέταζε, έβριζε ή και ξυλοφόρτωνε δημόσια τον άντρα της, τέτοια ζευγάρια δεν ήξεραν τι είναι το BDSM αλλά δεν παύει να ισχύει ότι ο άντρας ήταν υποτακτικής ψυχολογίας και η γυναίκα Κυρίαρχη και αυτό το γούσταραν και οι δύο!

    Νομίζω σήμερα η BDSM έκφραση γίνεται για το θεαθήναι και έχει χάσει την φυσικότητά της, αν θα εκφραστώ παράδειγμα φορώντας το κολάρο της Κυρίας μου δημόσια (μπροστά σε βανιλλα κόσμο) δεν θα το κάνω για να τιμήσω την Κυρία μου αλλά για να δείξω σε όλους πόσο διαφορετικός είμαι! Πιστεύω σε τέτοιου είδους εκφράσεις υποβόσκει πρώτα η αυταρέσκεια και μετά η συντροφικότητα, χώρια του ότι έχει γίνει μόδα και έχουμε δημιουργήσει απο μόνοι μας στερεότυπα χάνοντας το νόημα.

    Όσον αφορά τον Δημήτρη, δεν είναι λίγο περίεργο που μιλάμε για στερεότυπα όταν απο μόνος του θεωρεί σαν στερεότυπο ότι οι γυναίκες βάφονται, φοράνε κοσμήματα και ωραία φανταχτερά φορέματα; Αν ήθελε να είναι γυναίκα δεν χρειαζόντουσαν όλα αυτά για να το πετύχει, αρκούσε απλά να το ανακοινώσει, το γεγονός ότι αντιγράφει ένα στερεότυπο γυναίκας με βάζει σε σκέψεις για το αν πράγματι αισθάνεται γυναίκα ή αν έχει ανάγκη απλά να παίξει την γυναίκα για άγνωστους λόγους...
     
  6. Speechless!!! Συμφωνώ απόλυτα!
     
  7. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    τα άτομα που υιοθετούν απόλυτα και με πάθος αρκετά στερεοτυπικά χαρακτηριστικά του αντίθετου φύλου,ίσως εκφράζουν μέσα απο αυτό,την έντονη ανάγκη τους να ανήκουν σ αυτό το φύλο..
    ..σαν μια αντίδραση στην φύση που έκανε λάθος..μια ανάγκη έκφρασης για την εσωτερική τους ισορροπία ..ενα απωθημένο χρόνων..μια προσπάθεια αναπλήρωσης του βιολογικού φύλου μέσα απο τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού φύλου..

    κι έτσι επιστρατεύουν τα πιο χαρακτηριστικά έμφυλα στερεότυπα του κοινωνικού φύλου στο οποίο αισθάνονται πως ανήκουν,μεχρι την παραμικρή λεπτομέρεια..
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!


    Δεν νομίζω ότι είναι απωθημένο χρόνων αφού όσοι παρουσιάζουν τέτοιες συμπεριφορές και χωρίς να τους καταπιέσει η οικογένειά τους εξακολουθούν να ντύνονται με γυναικεία ρούχα και συνήθως επιλέγουν φορέματα και αντιγράφουν ένα πρότυπο γυναίκας Ντίβας. Αυτό δείχνει εμμονή αφού ούτε καν οι ίδιες οι γυναίκες δεν ντύνονται τόσο εξεζητημένα, εδώ κοντεύουν τα καθημερινά ρούχα να γίνουν unisex (Τζιν-μπλούζα). Θεωρώ ότι αυτά τα άτομα δεν είναι μπερδεμένα σεξουαλικά, θέλουν μόνο να αποκηρύξουν το φύλο τους για κάποιον βαθύτερο λόγο που διαφέρει απο άτομο σε άτομο.
     
  9. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    συνήθως νιώθουν καταπιεσμένοι χρόνια,πριν αποφασίσουν να κάνουν την επανάσταση,όπως συνέβη στον Δημήτρη για παράδειγμα..
    η κοινωνία χαράζει κάποιες νοητές γραμμές "αποδεκτότητας" σχετικά με τα έμφυλα χαρακτηριστικά του κάθε νέου μέλους της κι έτσι κάποιοι καταλήγουν στο ακραίο..
    μου θυμίζει κάπως τις parade που όλα είναι έντονα..ίσως και γκροτέσκο κάποτε..

    νιώθουν πως έχουν γεννηθεί σε λάθος φύλο..δεν είναι μονάχα θέμα σεξουαλικότητας αλλα έμφυλης ταυτότητας..
    μεγάλη σημασία έχει βέβαια και ο χαρακτήρας του ατόμου στο αν θα εκφραστεί διακριτικά ή οχι η κάθε ιδιαιτερότητα

    όντως δείχνει εμμονή..αλλα συμβαίνει τα ανεκπλήρωτα πάθη να γίνονται εμμονικά και συνήθως εκφράζονται ακραία
     
  10. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Υπάρχουν και άλλοι που μεγάλωσαν ενώ είχαν την υποστήριξη των γονιών τους, μάλιστα τους αγόραζαν οι ίδιοι τα γυναικεία ρούχα και επιμένουν να τα φοράνε. Θέλω να πώ ότι εδώ υπάρχει μια εμμονή να παίζουν τις γυναίκες σε όλη τους την ζωή, αν αισθάνονταν γυναίκες δεν θα χρειαζόταν να μπούν σε τόση διαδικασία να το αποδείξουν δείχνοντας γυναίκες, απλά θα το δήλωναν! Και απο αυτό συμπεραίνω ότι κοιτάμε το πρόβλημα λάθος, δεν το κάνουν επειδή έχουν μια γυναίκα μέσα τους (αυτό δεν υποστηρίζεται επιστημονικά), το κάνουν γιατί για κάποιο λόγο νιώθουν ανασφάλεια να αποδεχθούν το φύλο τους..
     
  11. Soraya

    Soraya Guest

    και γιατί η έκφραση του οποιουδήποτε με τον οποιονδήποτε τροπο να τον κάνει επιδειξία και να μην κάνει οπισθοδρομικό απλά αυτόν που κατακρίνει; αν η Δήμητρα γουστάρει τα λαμέ εγω ειμαι μαζί της. Αν η Σούλα γουστάρει να ξεφτιλίζεται δημόσια εγω ειμαι μαζί της. Αν ο Χρόνης γουστάρει να φορά το κολάρο του και πάλι μπράβο στον Χρόνη. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως μεγαλύτερα κόμπλεξ θα βρω εδώ στα φορα παρα έξω στον κόσμο... Ίσως θα έπρεπε να ξανά σκεφτείτε....
     
  12. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Μπορεί κάλλιστα κάποιος να είναι επιδειξίας (χωρίς φυσικά να προσβάλλει τον άλλον) αλλά εδώ δεν μιλάμε για επιδειξίες αλλά για το κατα πόσο κάποιος που εκδηλώνει την D/s σχέση του δημόσια το κάνει με φυσικότητα χωρίς να έχει εγκλωβιστεί σε στερεότυπα. Είσαι σε λάθος Mood, κατέβασε τα πανό σου.

    Δηλαδή θα αφήσεις έναν άνθρωπο να εξευτελίζεται μόνο και μόνο για να υποστηρίξεις τις επιλογές του;;;
    Με ποιόν τρόπο θα το κάνεις αυτό;;; Με το να τον σπρώξεις να απομονωθεί εντελώς από την υπόλοιπη κοινωνία;;;
    Συγνώμη αλλά δεν είμαστε εμείς οι κομπλεξικοί, απο τη στιγμή που λές ότι οποιαδήποτε επιλογή πάρει ένας άνθρωπος είναι αυτομάτως και σωστή τότε μοιάζεις με επαναστάτρια χωρίς αιτία.
    Όσο για την οπισθοδρομικότητα, πάν μέτρον άριστον. Το μέτρον είναι πάντα επίκαιρο..