Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στερεότυπα στην Ελλάδα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 17 Ιανουαρίου 2016.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Νομιζω ότι μπερδευουμε τα πρότυπα με τα τα στερεότυπα. Η κοινωνιες εχουν και από τα 2. Δεν είναι στερεοτυπο ότι όλες οι γυναίκες φοράνε ακριβα φορέματα και βάφονται. Αν όμως εχεις ως πρότυπο π.χ την Τζακι Κέννεντι, θα προσπαθήσεις να μιμηθείς την κομψοτητα της. Οι περισσοτεροι από εμας εκφράζουμε αυτό που ειμαστε, αυτό που νιώθουμε με την συμπεριφορά και την εμφανιση μας και πολλοι ακολουθουν και διαφορα πρότυπα με τα οποια ταυτιζονται. Αν λοιπον προτυπο της Δημητρας είναι κάποια ντιβα, ετσι θα εκφρασει αυτό που νιωθει. Γιατι αυτό να είναι μεμπτο, αφου δεν είναι επικινδυνο για την κοινωνια? Και δεν νομιζω ότι απομονωθηκε για το ντύσιμο της. Αν δηλαδή δηλωνε άντρας που του αρεσει να φοραει φορεματα, πιστευεται ότι θα είχε διαφορετικη αντιμετωπιση κοινωνικα? Επισης είναι διαφορετικο τι νιώθεις και διαφορετικο πως και αν θελεις, αν νιώθεις, την αναγκη να το εκφρασεις. Η Δημητρα νιωθει γυναικα , νιωθει την αναγκη να το εκφρασει και ακολουθει ένα προτυπο για να το κανει. Το στερεοτυπο είναι ότι ενας αντρας φοραει παντελόνια. Αν φοραει φουστα- μπλουζα δεν θεωρείται αντρας ότι και αν δηλωνει ο ιδιος.
    Ετσι καπως τα καταλαβαίνω εγω τα πραγματα και στο κειμενο μου εκανε εντυπωση η απομονωση της Δημητρας αφου μπορει η κοινωνια στα χωριά να μην είναι ''προχωρημενη'' αλλα σπανια απομονωνει καποιον.Ισως τον αποκαλουν ΄΄τρελο'' ή οτιδήποτε άλλο, αλλα δυσκολα απομονονεται καποιος. Είναι το μοναδικο που με βαζει σε σκεψεις ...
     
  2. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Και εσύ προσβάλλεις τις γυναίκες κλείνοντας τες σε στερεότυπα..
     
  3. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δεν χρειάζεται. Καλη συνέχεια.
     
  4. AndreDelastrange

    AndreDelastrange Regular Member

    Δε νομίζω ότι προσέβαλα καμιά γυναίκα ούτε - πολύ περισσότερο- ότι έβαλα κάποια σε στερεότυπο. Ίσα ίσα έγραψα το αντίθετο, ότι η κάθε ομάδα/ταυτότητα μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, να επινοεί ή/και να εκφράζει οποιαδήποτε ταυτότητα την αντιπροσωπεύει και οι εκτός της ομάδας να κάνουν γαργάρα την "έξω απ' το χωρό" αποψάρα τους.
     
  5. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Αν προκαλώ ποιον? Εσένα?
    Τον κλήρο?
    Τους γείτονες?
    Τους νοικοκυραίους?
    Τις θείες στα παζούλια?

    Kαι πόσο?

    Κοίτα να δεις που θα μας βγει η κοινωνία πιο ανοιχτόμυαλη από practician του BDSM.

    Edit -- Το να επικροτούμε εδώ μέσα (!!!!!!) τον κοινωνικό αποκλεισμό ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενα να δω.
     
  6. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Μα φυσικά και είναι!

    Θα την μιμιθείς γιατί είναι η Τζακι Κέννεντι όχι επειδή είναι γυναίκα...
    Εκεί δεν θα σε γοητεύσει το φύλο της αλλά η θέση της.


    Το θέμα είναι αν ο Δημήτρης νιώθει γυναίκα ή αν υποκρίνεται ένα πρότυπο γυναίκας, αν νιώθει γυναίκα θα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα να μοιάζει με γυναίκα καθώς οι γυναίκες δεν δηλώνουν γυναίκες με τα ρούχα τους.

    Ξαναλέω ότι εγώ διαφωνώ ώς προς τον τρόπο που δηλώνει γυναίκα καθώς με την συμπεριφορά του δημιουργεί στερεότυπα για την γυναίκα και με αυτό το τρόπο μειώνεται το είναι της.
     
    Last edited: 30 Ιανουαρίου 2016
  7. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Εδώ έχουμε έκφραση ταυτότητας δια μέσου στερεοτύπων...
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Αυτό εξαρτάτε απο το τι θες να κάνεις και κατά πόσο είναι BDSM ή επιδειξιομανία. Θεωρώ ότι η πραγματική έκφραση Κυριαρχικότητας ή υποταγής στον έξω κόσμο δεν είναι κατακριτέα και συνέβαινε απο πάντοτε, αυτό που είναι κατακριτέο είναι να μετατρέψεις το BDSM σε σόου, εκεί χάνεις και το νόημα και αυτοαπομονώνεσαι...Εν ολίγοις δεν το κάνεις για να νιώσεις ότι κάνεις αυτό που σου αρέσει αλλά το κάνεις μόνο για να φανείς.
     
  9. AndreDelastrange

    AndreDelastrange Regular Member

    Εδώ έχουμε έκφραση ταυτότητας ό π ω ς γ ο υ σ τ ά ρ ε ι το υποκείμενο που εκφράζεται, και, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες πριν, εννοούσα ότι δε σου πέφτει λόγος αφού δεν είσαι τρανς γυναίκα. Αν θεωρείς ότι ανακάλυψες την Αμερική στις κοινωνικές επιστήμες, κόντρα στις απόψεις της σύγχρονης κοινωνικής σκέψης, γράψε κανένα paper, αν όχι, διάβασε να ανοίξουν μάτια, μυαλά κλπ. Αρκετά ασχοληθήκαμε.
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    @trterterterterter θα μιμηθεί καποια γυναικα την Τζακι γιατι αποτελεσε προτυπο γυναικειας κομψότητας , όπως θα μιμηθεί καποια άλλη την Μεριλιν επειδή αποτελεσε προτυπο θυληκοτητας. Η Δημητρα, νιωθει γυναικα και θελει να το εκφρασει αυτό μιμουμενη αυτό που θεωρει προτυπο γυναικας δεν δημιουργει στερεοτυπα , αφου η κάθε γυναικα εκφράζεται διαφορετικα τοσο στο ντύσιμο ,οσο και στην συμπεριφορά της.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Θεωρώ ότι ρίχνεις βολές προς κενή κατεύθυνση αν και στη βάση το σκεπτικό σου έχει αρκετό ενδιαφέρον. Δεν είναι ζήτημα υποκριτικής. Αν θες, είναι ζήτημα υποκρισίας στα θεμέλια των έμφυλων θεμάτων περί αποδόμησής τους. Γνωρίζω άτομα που επιθυμούν να ντύνονται με αυτό που πολιτισμικά θεωρείται γυναικείο τρόπο αλλα αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες. Όπως και να 'χει, η ψυχολογία της έμφυλης ταυτότητας περνάει και από το περιβαλλοντικό πλαίσιο ανατροφής. Είναι δύσκολη η ουσιαστική απαγκίστρωση γι'αυτό και είναι πιο εύκολη συνειδησιακά η υιοθέτηση και μετάθεση των προτιμήσεων προς το έτερο φύλο, απορρίπτοντας το φύλο του καθότι αποκλίνει από την παραδοσιακή του κρατεούσα υπόσταση.
    Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται δυσφορία προς το γενετήσιο κορμί τους κι επιθυμούν την τροποποίηση του μέσω ορμονοθεραπειών. Άλλο θέμα κι αυτό.
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    1) Η επιδειξιομανία είναι και αυτή μέσα στο BDSM, χρησιμοποιείται συχνά απο Κ/υ για πολλούς λόγους και ΔΕΝ είναι κατακριτέα.
    2) Το τι θεωρείς ΕΣΥ, είναι προφανώς δικαίωμα σου, αναφαίρετο να τονίσω. Το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα όμως ισχύει και για τους άλλους.
    3) Φαντάζομαι σε ενοχλούν το ίδιο κυριολεκτικά σόου BDSM ή εκεί επειδή παίζει κάβλα είναι εντάξει?
    4) Για να επιστρέψουμε στο νήμα, δεν πιστεύω ότι το έκανε για να φανεί αλλά για να νιώσει επιτέλους ελεύθερη.