Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει απόλυτη ισότητα σε μια σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητή @brenda ευχαριστώ για την τοποθέτηση. Δεν απαγορεύω τον χώρο σε κανέναν. Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ελεύθερα τις προσωπικές τους θέσεις για το τι είναι bdsm για εκείνον και πως το αντιλαμβάνεται. Σας διαβεβαιώνω πω είμαι ανοιχτός στον όποιο διάλογο με την προϋπόθεση πάντα να έχει μέσα του την διάθεση για συμφωνία, να μην διαφωνεί απλά για την διαφωνία και ο λόγος του συνομιλητή μου να μην είναι ρατσιστικός, φοβικός, συντηρητικός και φασιστικός.

    Χάνω τον χρόνο μου συζητώντας με τέτοια υποκείμενα.

    Εσείς αγαπητή σαφώς και δεν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία.

    Μπορεί να φαντάζω λίγο σκληροπυρηνικός ή απόλυτος αλλά δεν κάνω τίποτε άλλο, σε σχέση με τις αποχρώσεις στα πλαίσια της σχετικότητας και της αντίληψης του καθενός που αναφέρετε, από το να ορίζω το δικό μου bdsm και τι είναι για εμένα συμβατό και τι όχι. Πιστεύω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου για την συμβατότητα και πόσο απαραίτητη είναι για να λειτουργήσει μια τόσο δύσκολη σχέση. Όποιος διαφωνεί κάθετα μαζί μου, όπως και με εσάς φαντάζομαι, δεν μπορεί να είναι συμβατός με εμένα. Αποδέχομαι την θέση του αλλά δεν θα γυρίσω ποτέ να τον κοιτάξω ερωτικά διότι γνωρίζω πως θα ταλαιπωρηθώ και θα ταλαιπωρηθεί. Αν έχει κάποιες δυσκολίες να με κατανοήσει ή κάποιες αντιρρήσεις τότε με μεγάλη μου χαρά είμαι πρόθυμος να ζυμωθώ μαζί του και να συζητήσω γόνιμα και δημιουργικά ώστε να καταλήξουμε από κοινού σε μια συμφωνία.

    Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλον.

    Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί μου και συνομιλήσατε με την δημοσίευση μου.

    Σύνκαυλε @peleas θαυμαστή η κα(υ)λοσύνη από όπου και αν προέρχεται....
     
    Last edited: 4 Φεβρουαρίου 2016
  2. Η ευγένεια, το ήθος και η οξυδέρκεια είναι τα ψυχότροπα της καύλας. Συνδυαζόμενα με τη στιβαρότητα της γραφής σου φτιάχνουν δυνατό αψέντι. Με ευχαριστεί να το γεύομαι σε μικρές δόσεις, όπως αρμόζει σε κάθε τι σπάνιο...
     
  3. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Καθίστε λίγο, τι σημαίνει ισότητα;
     
  4. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Όταν έγραψα την λέξη ισότητα δεν εννοούσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, σαφώς και είμαστε όλοι ίσοι. Ίσως ο τίτλος έπειτα από την παρέμβαση του lagos να έπρεπε να αλλάξει σε "Υπάρχουν συμμετρικά ζευγάρια;" για να γίνει πιο κατανοητός ο τρόπος σκέψης μου.

    Αναφέρθηκαν πολλά, ειπώθηκε παράδειγμα ότι ο σκλάβος είναι ιδιοκτησία της Αφέντρας του και απαλλάσσεται μόνο έπειτα από άδειά της, αυτό όμως δεν ισχύει εξ ορισμού, κάποιος είναι ιδιοκτησία εφόσον το επέλεξε ο ίδιος, με λίγα λόγια δεν κάνει κάτι ενάντια στην θέλησή του, αν λοιπόν θέλει να φύγει δεν χρειάζεται να ρωτήσει, δεν τον έχει εκεί παρά την θέλησή του.

    Όπως το φαντάζομαι εγώ η ασυμμετρία σε ένα βανίλλα ζευγάρι είναι κάπου 51%-49%% και σε ένα συνειδητοποιημένο BDSM ζευγάρι 80%-20%, όσο μεγαλώνει η διαφορά τόσο μειώνονται οι ελευθερίες.

    Και όχι, ακόμα και σε ένα βανίλλα ζευγάρι δεν λογοδοτεί κάποιος μόνο στον εαυτό του για τις επιλογές του αφού μερικές επιλογές επηρεάζουν την μοναγαμική του σχέση. Υπάρχουν και εκεί όρια και κανόνες.
     
  5. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Ο καθένας βρίσκει αυτό που χρειάζεται.
     
  6. Τελικα καταλαβα γιατι ημουν δυστυχης σ ολη την ζωη μου. Εσπαγα το κεφαλι μου να ανακαλυψω εαν υπαρχη απολυτη ισοτητα σε μια σχεση. Τωρα που βρηκα την απαντηση νιωθω γεματος και ευτυχισμενος.
     
  7. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει ακόμα...

    Εδώ πολλοί υποστηριζανε ότι μια βανίλα σχέση δεν μπορεί να μετατραπεί σε σχέση D/s γιατί όλοι είναι βδσμερ, πλην εμου.

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Μπορεί-μια-βανίλα-σχέση-να-μετατραπεί-σε-d-m-s.54171/

    Ξαφνικά εδώ τα εμπειρα υποτακτικα μπορούσαν να εκπαιδευσουν έναν άπειρο και να τον κάνουν σαινι έχοντας παράλληλα σχέση D/s

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/απειρα-Κυριαρχικα-ατομα-vs-εμπειρα-Υποτακτικα.6267/

    Έρωτας και D/s δεν πάνε πακέτο

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Αν-εμφιλοχωρεί-Έρως-πού-παει-το-m-s-d-s.6113/

    Bdsm σχέσεις συμβιβασμου;

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/bdsm-Σχέσεις-συμβιβασμού.49566/

    Εκπτώσεις, σαδιστικα υ,μαζοχιστες Κ, ισότητα, δημοκρατία, ασυμμετρια, ναρκωτικά, πεζοδρόμιο βιζιτες, ανθρωπιστικο bdsm και άλλα πολλά.

    Φαυλος κύκλος χωρίς νόημα από ότι κατάλαβα, άκρη δεν θα βγει και πάλι. Εύχομαι τα καλύτερα
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αν με το να "βγει άκρη" εννοείς να ειπωθεί κάτι ομοφώνως, δεν είναι αυτό το ζητούμενο αλλά η παράθεση ποικίλων τοποθετήσεων και απόψεων και ο καθένας κρατά, ραφινάρει, αμφισβητεί ή στέκεται σκεπτικιστικά σε ό,τι θέλει.
    Τα συμπεράσματα στα νήματα που παρέθεσες είναι μονομερή καθώς παραγκωνίζονται οι αντίθετες τοποθετήσεις εντός αυτών.
     
  9. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δε θα βγει άκρη και εννοώ πως το κακό που υπάρχει εδώ μέσα είναι πως αλλά λέμε σήμερα, αλλά αύριο και πατάμε like στον κολλητό και στην κολλητή ανεξάρτητα με το αν λέει βλακεια ή όχι καθώς επίσης και το ότι μερικοί έχουνε ψύχωση με κάποιους άλλους.

    Τα νήματα που έβαλα είναι ένα μικρό δείγμα όλων αυτών που προείπα και όχι μόνο. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Αυτό με τα likes πια. Καλά κάνω και δεν έχω facebook  
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Μπορεί (δυνητικά) να υπάρξει απόλυτη ισότητα μόνον σε ένα είδος σχέσης: στη φιλία. Στη φιλική σχέση αυτό είναι το ζητούμενο, ο πυρήνας, το αντικείμενο, η αφετηρία, η παραδοχή της: η ισότητα.  

    Το ότι δυνητικά βεβαίως μπορεί να υπάρξει απόλυτη ισότητα μόνον στη φιλία δεν σημαίνει ότι έστω και σε αυτές τις σχέσεις υπάρχει ή απαντάται συχνά. Ίσως σε φιλικές σχέσεις που διαρκούν χρόνια μετά από πολλή μα πάρα πολλή (ΑΡΡΗΤΗ) διαπραγμάτευση μεταξύ των δυο φίλων  


    Σε μια ερωτική σχέση, εξ ορισμού και by default (τι εννοείς κλέβω τους όρους του @cadpmpc ; Φίλος είναι και άμα θέλω του κλέβω ατάκες τε και μερέντα  ) δεν υπάρχει απόλυτη ισότητα. Ο έρωτας (Έρωτας κατ΄ εμέ) δεν γεννιέται ποτέ μεταξύ δυο ίσων ανθρώπων, είτε είναι vanilla, είτε Κ/υ. Ο Έρωτας γεννιέται και τρέφεται από τη διαφορά ως εκ τούτου την ανισότητα.

    Πιστεύω ότι οι λεγόμενες vanilla και οι λεγόμενες BDSM σχέσεις επικαλύπτονται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό.

    Η κοινή αποδοχή της ασυμμετρίας είναι η βασικότερη και μεγαλύτερη διαφορά των δυο (και κάτι άλλα, λίγα   ). Α, και το ότι αυτή η ασυμμετρία δεν είναι τραμπάλα, μια ο ένας μια ο άλλος το πάνω χέρι, όπως συμβαίνει πολύ πολύ συχνά στις vanilla.  

    Παρ' ότι τα τελετουργικά και οι πρακτικές μπορούν να τονίσουν και να υπογραμμίσουν τον ασύμμετρο χαρακτήρα μιας ερωτικής σχέσης, δεν είναι η ουσία της. Απεναντίας μπορεί να υπάρχει εξόχως ασύμμετρη δυναμική, χωρίς εκπεφρασμένες παραδοχές και τελετουργικά και πρακτικές.

    Και αντιστρόφως μπορεί να υπάρχουν προσφωνήσεις (oh Master where are thou?? και λοιπά θεατρικά  ) και τελετουργικά και... και... Και στην πραγματικότητα καμία βαθειά και ουσιαστική παραδοχή ασυμμετρίας, μόνον κατ' επίφασιν.

    Ούτε εγώ θεωρώ τις D/s σχέσεις κάτι εξωγήινο, ίσα ίσα, είναι ο τρόπος που σχετίζονταν ερωτικά οι άνθρωποι ανέκαθεν και σε όλους τους πολιτισμούς.  

    Στην σημερινή εποχή της αναζήτησης της απόλυτης ισότητας (όχι πάντα για παράλογους λόγους), πολύ συχνά σκέφτομαι την αριστοτελική ρήση: δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων.

    Μπορεί να είναι απαραίτητο να τονίσω ότι τα παραπάνω είναι γνώμη μου  
     
  12. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Δεν υπαρχει απολυτη ισοτητα σε μια σχεση