Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει απόλυτη ισότητα σε μια σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

  1. Libertin

    Libertin Regular Member

    Γιατί να υπάρχει?
     
  2. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    κατατοπιστικότατος ..!
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητέ @Dom M οι γυναίκες του φόρουμ αλλά και γενικότερα του πλανήτη θα πρέπει να σας φιλήσουν τα πόδια που τους επιτρέπετε να είναι ισότιμες και όχι ίσες με την ανδρική υπεροχή.

    Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες απόψεις στον 21ο αιώνα περί ισοτιμίας και όχι περί ισότητας των ανδρών και των γυναικών.

    Και είναι δυνατόν να προσβάλλετε κατ αυτόν τον τρόπο τις εδώ γυναίκες και να μην έχει εγερθεί το θηλυκό φόρουμ ακόμα;

    Τι ανοησίες είναι αυτές που λέτε αγαπητέ;

    Από που προκύπτει η μυική αδυναμία των γυναικών;

    Μήπως να επαναφέρουμε απόψεις και περί πνευματικής αδυναμίας;

    Σας παραθέτω εικόνες που δείχνουν γυναίκες που δεν μπορούν να σηκώσουν ένα χαλί...

                   
     
  4. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    να απαντάς σε κάτι χωρις ειρωνείες , όπως θα σου απαντήσω και εγω με την σειρά μου. ( γραφόμενα απλα και μονο για να κάνουν πιο πιπεράτη την συζητηση και να δειχθεί κάποιος ανέκαθεν τα βαριόμουν )
    Ισοτιμία σημαίνει: την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων ή ίσης αξίας . αν πάρεις τον όρο λοιπον τις ισοτιμίας και της ισότητας θα είδες φιλε μου οτι η λέξη ισότητα δεν είναι ορθή . εχει διατυπωθεί και απο τον αγαπητο Μπαμπινιώτη προ πολλών ετών σε συνέντευξη στην τοτε παλαιά ΕΡΤ.
    η φράση σου ..."οι γυναίκες του φόρουμ αλλά και γενικότερα του πλανήτη θα πρέπει να σας φιλήσουν τα πόδια " αυτο γιατι μου φαίνεται οτι ειναι δικός σου ευσεβείς πόθος ??? γιατι το κάνεις αυτο στον εαυτο σου?? να προσπαθείς να καθρεφτίσεις τα θέλω σου στο δικο μου ποστ?? οχι φιλε μου αυτο ειναι εκτός απο χαζό και εντελώς άστοχο .
    ειμαι υπέρ της ισοτιμίας . αυτο γράφω και στο ποστ που έκανα . το παράδειγμα που έθεσα το έθεσα και το χαρακτήρισα και εγω ο ίδιος λιγο κυνικό (είδες δεν περίμενα να το πείς για να τραβήξεις τα βλέμματα , το είχα ήδη χαρακτηρίσει και εγω,! )
    αν εσένα προτρέχει ο νούς σου και τα θέλω σου στο να πάμε 100 χρόνια πίσω μπορεις να το κάνεις αλλα χωρίς να χρησιμοποιείς δήθεν πατήματα που βρήκες σε κάποιο ποστ .
    αυτα απο εμένα καλη συνέχεια και ελπίζω την άλλη φορα να διαβάσεις καλύτερα τα γραφόμενα μου για να μην βγάζεις ευκολα συμπεράσματα.
    Στο φινάλε σκοπος του πόστ που αναφέρθηκες ειναι να τονίζει το εξής
    Είναι πιο σωστό να κάνουμε λόγο για ισοτιμία και όχι για ισότητα.Η ισότητα παραπέμπει σε κάποιου είδους ισοπεδωτική εξομοίωση.Αντίθετα η ισοτιμία υπαγορεύει το σεβασμό των διαφορών….
     
    Last edited: 6 Φεβρουαρίου 2016
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    Ας μην μαλώνουμε.
    Ας καταργήσουμε, απλώς, τα χαλιά. Μοκέτα;  
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητέ @Dom M δεν πρόκειται για ειρωνεία μην μπερδεύεστε. Πρόκειται για καθαρή, ατόφια απέχθεια προς την σκέψη σας.

    Η ισοτιμία την όποια επικαλείστε και διαλαλείτε δεν είναι τίποτε άλλο από τον ίσον σε σχέση με την τιμή. Δηλαδή είμαι ίσος ως προς τον άλλον με βάση ένα σύστημα που ορίζει μια αξία και με βάση αυτή την αξία μετριέται και το μέγεθος της ισότητας μου προς τον άλλον.

    Απορρίπτετε εκ προοιμίου την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Απορρίπτετε εκ του πονηρού την παραδοχή πως κανείς άνθρωπος δεν είναι πιο πάνω από κάποιον άλλον και κανείς άνθρωπος δεν είναι κάτω από κάποιον άλλον.

    Παραδέχεστε δηλαδή πως υπάρχει ανισότητα και μάλιστα είναι και φυσική. Και χρησιμοποιείτε για αυτό ένα άτοπο επιχείρημα. Αυτό της μυικής δύναμης.

    Θα μπορούσα εδώ να αντιπαραθέσω ένα άλλο εξίσου άτοπο επιχείρημα. Δεν θα άντεχε άντρας στον πλανήτη ούτε πέντε λεπτά τους πόνους μιας γέννας. Ως εκ τούτου οι γυναίκες είναι ανώτερες. Αλλά δεν πειράζει που είναι ανώτερες θα τους βάλουμε μια ισοτιμία και το λύσαμε το θέμα.

    Και επικαλείστε για την απόδειξη της σκέψης σας τον Μπαμπινιώτη. Ευγέ αγαπητέ. Ο εν λόγω κύριος είναι πολύ καλός στο αντικείμενο του αλλά χωριό η Ελλάδα μάστορα. Και οι πέτρες γνωρίζουν πως ο Μπαμπινιώτης διορίστηκε από το καθήκι Παπαδόπουλο την περίοδο της χούντας ως «επικουρικός» καθηγητής την στιγμή που συνάδελφοι του έκαναν τουρισμό στα ξερονήσια. Τι περιμένατε από τον Μπαμπινιώτη; Να μιλήσει για ισότητα; Είναι δυνατόν ένας χουντικός να πει τέτοια πράγματα. Άντε το πολύ πολύ να χρησιμοποιήσει τον όρο ισοτιμία για ξεκάρφωμα.

    Αλήθεια μήπως και οι γέροντες ή οι ανάπηροι δεν είναι ίσοι με εσάς επειδή η μυϊκή τους δύναμη δεν τους το επιτρέπει; Βέβαια δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Θα τους ορίσουμε μια ισοτιμία και το λύσαμε το πρόβλημα.

    Κανείς δεν είναι πάνω από κανέναν και κανείς δεν είναι κάτω από κανέναν ,αγαπητέ, ανεξάρτητα από την σωματική του διάπλαση, την μυϊκή του ικανότητα, το φύλλο, το χρώμα, τον σεξουαλικό του αυτοπροσδιορισμό.

    Και αυτό ισχύει παντού. Ακόμη και στο bdsm.

    Τώρα αν εσείς αναγνωρίζετε κάποιους ως αφεντικά σας και πασχίζετε να δημιουργήσετε μια ισότιμη σχέση μαζί τους για να νοιώθετε καλύτερα τι να σας πω.

    Εγώ όχι.

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση.
     
    Last edited: 6 Φεβρουαρίου 2016
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η αναφορά στην ισότητα γενικώς και αορίστως είναι α-νόητη.
    Η αναφορά στην στην ισότητα ως πρός...., μπορεί να δώσει μια βάση για συζήτηση.
    Σε μια σχέση , μη βδσμική φυσικά, ισότητα ως προς την ανάληψη ευθυνών και αποφάσεων μπορεί να υπάρξει μόνο αν το ζευγάρι εξετάσει , αναγνωρίσει και αρνηθεί τους στερεοτυπικούς ρόλους που παραλαμβάνει ως πολιτιστική κληρονομιά.
     
  8. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    @Iagos βάση των λεγομένων σου θα απαντήσω ( πιάνω τα γραφόμενα σου και όχι οτι θέλω να πιστεύω οτι υπονοείς , μεγάλη διαφορά .. )"Η ισοτιμία την όποια επικαλείστε και διαλαλείτε δεν είναι τίποτε άλλο από τον ίσον σε σχέση με την τιμή. Δηλαδή είμαι ίσος ως προς τον άλλον με βάση ένα σύστημα που ορίζει μια αξία και με βάση αυτή την αξία μετριέται και το μέγεθος της ισότητας μου προς τον άλλον.

    Απορρίπτετε εκ προοιμίου την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Απορρίπτετε εκ του πονηρού την παραδοχή πως κανείς άνθρωπος δεν είναι πιο πάνω από κάποιον άλλον και κανείς άνθρωπος δεν είναι κάτω από κάποιον άλλον."

    απάντηση: (εκτός και αν ο ΟΗΕ θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως κακός πατρόνος για να διαστρεβλωθεί και πάλι η γραφή μου)
    Ισότητα των δύο φύλων
    : Η αναγνώριση από την πολιτεία ίσων δικαιωμάτων και κατοχύρωση ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων και στα δύο φύλα .
    ·Μετά από αιώνες καταπίεσης το αποφασιστικό βήμα για την ισοτιμία των δύο φύλων έγινε μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους όπου , λόγω έλλειψης εργατικών χεριών , η γυναίκα αναλαμβάνει καίριες θέσεις στον εργασιακό χώρο και γίνεται ο μοχλός που κινεί την πολεμική βιομηχανία , αλλά και που διασώζει την παγκόσμια οικονομία . Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ο.Η.Ε διακήρυξε την ισοτιμία της γυναίκας . δυστυχώς για την φράση οτι "απορρίπτω εκ του πονηρού" με προσωπικη αναφορά με χαροποιεί που όντως δεν σκέφτομαι σε τόση ας μου επιτραπεί η έκφραση πονηριά .. κρίμα να φαντασιώνεσαι πράγματα για εμένα χωρις να με έχεις γνωρίσει εκ προσωπικού. το λέω γιατι σχηματίζεις εντύπωση που μάλλον λανθασμένη ειναι και οχι μονο για το άτομο μου, αλλα πιστεύω οτι το κάνεις και γενικότερα και με ευκολία στην καθημερινότητα που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ατυχές στιγμές.

    " Και επικαλείστε για την απόδειξη της σκέψης σας τον Μπαμπινιώτη. Ευγέ αγαπητέ. Ο εν λόγω κύριος είναι πολύ καλός στο αντικείμενο του αλλά χωριό η Ελλάδα μάστορα. Και οι πέτρες γνωρίζουν πως ο Μπαμπινιώτης διορίστηκε από το καθήκι Παπαδόπουλο την περίοδο της χούντας ως «επικουρικός» καθηγητής την στιγμή που συνάδελφοι του έκαναν τουρισμό στα ξερονήσια. Τι περιμένατε από τον Μπαμπινιώτη; Να μιλήσει για ισότητα; Είναι δυνατόν ένας χουντικός να πει τέτοια πράγματα. Άντε το πολύ πολύ να χρησιμοποιήσει τον όρο ισοτιμία για ξεκάρφωμα."

    απαντάω τονίζοντας οτι με ενδιαφέρει η ετυμολογία και οχι τα πιστεύω του καθενός και θα φανει και παρακάτω πιάνοντας καποιες φράσεις που εκθέτουν τα γραφόμενα σου και καταρίπτουν εξ αρχής οτι έχεις γράψει και θέλεις απεγνωσμένα να προβάλεις στο δικο μου ποστ . δυστυχώς...

    "Τώρα αν εσείς αναγνωρίζετε κάποιους ως αφεντικά σας και πασχίζετε να δημιουργήσετε μια ισότιμη σχέση μαζί τους για να νοιώθετε καλύτερα τι να σας πω.

    Εγώ όχι.

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση."
    μια βασικη ερώτηση λοιπόν που καταρρίπτει όλα τα γραφόμενα σου.. δεν αναγνωρίζεις αφεντικα σωστα?? δηλαδη οταν εσύ ασχολήσαι με το bdsm και οτι εχει να κάνει με αυτο
    πως ακριβώς το κάνεις??? δηλαδη μια υ δεν επιτρέπετε να σε αναγνωρίσει ως Κ της.( μετα απο την επιλογή της σαφώς ). σηκώνω τα χέρια ψηλά !!! με τοσες κωλοτούμπες μπερδεύτικα.
    οσο αφορά τον πονο της γέννας εκεί συμφωνώ απόλυτα και κάθετα με τα γραφόμενα σου ( βλέπεις εγώ έχω την δυναμη ακομα και όταν διαφωνώ με κάποιον να αναγνωρίζω το δίκιο σε ένα επιχείρημα )
    θα σε παραπέμψω ξανα στο ποστ μου να κάνεις μια δευτερη ανάγνωση και να δείς οτι δεν έπεσε στην αντίληψη σου με την πρώτη . καλη η παρόρμηση αλλα μερικές φορες βγαίνει σε κακό...
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητέ @Dom M τώρα βρήκες την ρίζα.

    Εσύ τι κάνεις; Βλέπεις την υπό σου ως κατώτερο ον;

    Την υποβιβάζεις μέσα σου;

    Την βλέπεις ως υπάνθρωπο;

    Πως την αντιλαμβάνεσαι;

    Θα σου πω λοιπόν πως την αντιλαμβάνομαι εγώ.

    Ως έναν άνθρωπο με ίση αξία και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα με εμένα.

    Έναν άνθρωπο που απλά έχει μια διαφορετική ανάγκη από άλλους ανθρώπους.

    Να βρεθεί δηλαδή σε μια σχέση όπου πρώτα θα εμπιστευθεί και έπειτα θα συναινέσει να ζήσει μια ζωή αντισυμβατική με κάποιον που και εκείνος έχει αντίστοιχα την ίδια ανάγκη.

    Αυτό τι σημαίνει για εσένα; Πως το βιώνεις; Ποια τα συναισθήματα που προκύπτουν μέσα από μια τέτοιου τύπου σχέση;

    Ξεκινάς με την παραδοχή πως έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο κατώτερο σου;

    Πως εσύ είσαι πάνω από αυτόν και ασκείς εξουσία;

    Πως η υπό σου είναι ένα κομμάτι κρέας για την ικανοποίηση σου;

    Θα αποδεχόσουν ποτέ την εξέλιξη της υπό σου; Ή θα τρόμαζες γιατί θα ήταν έξω από τα νερά σου κάτι τέτοιο.

    Συμφωνείς ένα πλαίσιο Κ/υ με την παραδοχή πως έχεις να κάνεις με κάτι χαμηλότερου επιπέδου από εσένα;

    Συμφωνείς σε ένα πλαίσιο Κ/υ που εσύ τοποθετείς αυτόκλητα τον εαυτό σου ως κάτι το ανώτερο;

    Εγώ όχι αγαπητέ.

    Απλά αποδέχομαι την ανωμαλία μου. Την διαφορετικότητα μου. Αποδέχομαι πως έχω άλλες ανάγκες.

    Δεν ζω το bdsmγια να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου.

    Δεν ζω το bdsmγιατί έχω την ανάγκη να νοιώσω πως εξουσιάζω, πως είμαι κάποιος.

    Δεν μου δίνει υπόσταση το bdsm.

    Έχω υπόσταση.

    Είμαι αυστηρός. Ναι. Είμαι απαιτητικός. Ναι. Αλλά για να λειτουργήσει μια σχέση Κ/υ όχι για να επιβεβαιώσω τον εαυτό μου και την ανωτερότητα μου.

    Κανείς στα εγχειρίδια του bdsmδεν λέει πως οι υποτακτικοί είναι υπάνθρωποι.

    Και αν κάποιος το λέει είναι άρρωστος.

    Όσο αυστηρή, δύσκολη, απαιτητική να είναι μια τέτοια ζωή δεν παύει να είναι μια ζωή που επιλέγουν να ζήσουν μαζί δυο απόλυτα ελεύθεροι, συνειδητοποιημένοι και ίσοι μεταξύ τους άνθρωποι.

    Αν ξεκινήσει από άλλη αφετηρία μια τέτοια σχέση, όπως είμαι Κυρίαρχος και νοιώθω πως είμαι πάνω από εσένα και σε υποβιβάζω ως άνθρωπο τότε όπως σημείωσε και μια φίλη πριν λίγο δεν μιλάμε για bdsm αλλά για ένα έκτρωμα.
     
  10. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    μιας και αποδέχεσαι την ιδιαιτερότητα όπως ανέφερες θα έπρεπε να γνωρίζεις καλύτερα την ισότιμία μιας και ειναι η αποδοχη των ιδιαιτεροτήτων.... απο εκει και πέρα δευτερη κωλοτούμπα στην σειρά! κατι σαν κομανέτσι του 1969... μπορείς να συνεχίσεις άλλα μην αλλάζεις σαν χαμαιλέοντας ...
    (συγνώμη που δεν βρήκα χρόνο να απαντήσω εκτενώς με περιμένουν για τσιπουρα.. και ως γνωστόν οι φίλοι εχουν προτεραιότητα ! ) οσο για τις απαντήσεις σε αυτα τα ερωτήματα που έθεσες μπορούν να στις δώσουν άνθρωποι που με ξέρουν , δεν μπαίνω στην διαδικασία μιας και ο δικός μου εγωισμός δεν έχει αναγκη να προβάλετε για να δείξω κάτι .. σε αντίθεση με τα γραφόμενα σου που το εγω σου κυριαρχεί . αμα δεν κυριαρχήσεις το εγω σου σε ένα κείμενο πως θα το κάνεις στην πραγματική σου ζωη??
     
    Last edited: 6 Φεβρουαρίου 2016
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    ζορίστηκες μάγκα μου....

    Καλή συνέχεια
     
  12. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    συνεχίζεις να προσπαθείς να πάρεις μια απάντηση? ποσο ανάγκη μπορείς να έχεις απο την προσοχή μου? δεν καταλαβαίνω και δεν με θεωρώ τοσο σημαντικό για να τρέφεις τοσο μεγάλη ανάγκη να μου μιλάς !!!     αλλα επειδή ειμαι καλός άνθρωπος σου υπόσχομαι οτι μπορω να συνεχίσω να σου απαντάω με κίνδυνο να με γράψουν στον δρόμο !!