Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

σκεπτόμενη να ανοίξω η όχι το νήμα...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 6 Φεβρουαρίου 2016.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Mπαααα... μάλλον έχει να κάνει η βαρεμάρα γιατί κι εγώ που δουλεύω βράδυ και τα έχω πιει τα καφεδάκια μου, στη δουλειά μου΄ρχεται το λαλίστατον      (άσχετο με το θέμα αλλά συμπάσχω...χιχι)

    Να μας διασφαλίζει ως προς τι; Μπερδεύτηκα λίγο με αυτό...  

    Μια αλήθεια που μας έχει διδάξει το σινεμά αλλά και το αστυνομικό δελτίο είναι ότι φονικό όπλο μπορεί να γίνει το ο,τιδήποτε.  
    Δεν είναι ανάγκη να είναι προς αυτόν το σκοπό κατασκευασμένο.

    Μια ακόμη πραγματικότητα είναι ότι ότι ο αμφιβόλου ψυχικής υγείας, αν δεν έχει πιστοποίηση από κάποιον ειδικό, θεωρείται ακεραίου ψυχικής υγείας, κάτι σαν το τεκμήριο της αθωότητας, επομένως δεν νομίζω ότι ακόμη και αν γυαλίζει κάποιου λίγο το ματάκι, μπορεί ένας μαγαζάτορας να τον διώξει από το τμήμα των sex toys, των ηλεκτρικών ειδών, των εργαλείων κήπου, των εργαλείων του Praktiker κλπ

    Μια τρίτη πραγματικότητα είναι κατ' εμέ ότι όλοι μπορούμε να δείχνουμε ψυχικά υγιείς και να μην είμαστε ή να μην είμαστε μετά από κάποια φάση. Και μπορούμε κάλλιστα να κυκλοφορούμε ελεύθεροι εκεί έξω ή εδώ μέσα  
    Επίσης ότι μπορούμε να κάνουμε τεράστιο κακό σε ανθρώπους με τα χέρια μας... ελεύθερα και unarmed  

    Ξέρω όλα αυτά δεν ακούγονται και πολύ καθησυχαστικά. Όπως ίσως ούτε το ακόλουθο. Αλλά αν το αποδεχτούμε κάνουμε πάρα πολύ εύκολη τη ζωή μας:
    Κάθε μέρα που βγαίνω από το σπίτι και διασχίζω το δρόμο έχω πιθανότητες (μικρές αλλά όχι ανύπαρκτες) να με κάνει πίτα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.
    Όμως εξακολουθώ να βγαίνω κάθε μέρα από το σπίτι για 1000 λόγους: να πάω στη δουλειά, να πάω τον κούταβο μου βόλτα, να πάω στον κολλητό μου να δούμε ταινία, να βρεθώ με τον Λατρεμένο μου, να πάω με την παρέα μου για καφεδάκι, να ψωνίσω από το σουπερμάρκετ και πολλά πολλά άλλα.
    Αποδέχομαι (συνειδητά ή ασυνείδητα) το ρίσκο. Βεβαίως προσέχω να διασχίζω το δρόμο από τη διάβαση, αν βλέπω ένα αμάξι να έρχεται πατημένο δεν θεωρώ εαυτόν Μπολτ να περάσω ντε και καλά, περιμένω λίγα δευτερόλεπτα, δεν βγαίνω με ακουστικά στα αυτιά προκειμένου να ακούσω μια φρενιά ή μια γκαζιά. Αλλά το ρίσκο παραμένει. Και το αποδέχομαι   Γιατί αλλιώς δεν μπορώ να ζήσω  
    Αυτό νομίζω  
     
  2. Soraya

    Soraya Guest

    Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου!!! ούτε το αρχικό ποστ δεν είναι καθησυχαστικό οπότε μην ανησυχείς  
    Για την διαφύλαξη που ρώτησες... ήθελα απλά να μάθω αν διασφαλιζόμαστε ως σ/μ ζευγάρια απέναντι στην νομοθεσία....
    με προβληματίζει αρκετά αυτό..
    άλλα η απάντηση της gaby με διαφώτισε  
     
  3. αγαπητη μου νηματοθετρια..... σιγουρα δεν μπορεις να εχεις χαρτι απο τρελογιατρο για να αγορασεις διαφορα αξεσουαρ του BDSM καλο θα ηταν σε καποια ομως απο αυτα να υπαρχουν οδηγιες χρησεως..... καθος και οδηγιες αποφυγης ατυχηματων........
     
  4. Οτιδήποτε θα πωλείται νόμιμα ή "παράνομα" (όπερ σημαίνει "νόμιμα με λάδωμα"), όσο θα υπάρχουν αυτοί που το αγοράζουν.
    Νόμος της Οικονομίας (η οποία έχει επισήμως αντικαταστήσει την Πολιτική στη διακυβέρνηση του πλανήτη)
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Το παράδειγμα που έγραψα πιο πάνω νομίζω πως φτάνει και περισσεύει, θέλω όμως να το ενισχύσω μόνο με κάτι που αφορά σε όλους μας: τουλάχιστον το 50% του εισοδήματος οποιουδήποτε κυριολεκτικά (τα τελευταία 65 χρόνια) πάει πεταμένο στον βρόντο σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών εξ ολοκλήρου παράνομες εξ ορισμού (πιο απλό παράδειγμα από την αγορά ηλεκτρικών λαμπτήρων δεν έχω, από τον καιρό του Έντισον είναι φτιαγμένες για να χαλάνε, ενώ δεν υπάρχει πραγματικό τεχνολογικό όριο στο να χαλάνε, εκτός αν τις σπάει κάποιος στο ξεπιτούτου), και οι παραγωγοί τους μένουν ατιμώρητοι παρόλο που η παρανομία που ασκούν είναι γνωστή και στη θειά μου την Αμερσούδα (περισσότερα δεν έχει)...

    Επί της ουσίας ισχύει το ό,τι τίποτε δεν κάνει κακό εκτός αν έχεις πρόθεση να χρησιμοποιήσεις αυτό το κάτι για να κάνεις κακό...
    Είτε όπλο είναι αυτό, με την στενή έννοια του όρου, είτε σακούλα του σούπερ μάρκετ.

    Κατά τα άλλα, νομικά, απ΄ όσο μου κόβει και ξέρω, δεν μπορεί να διωχτεί κάτι, ακόμα κι αν είναι τετελεσμένο, αν δεν υπάρχει αποτύπωμα της πράξης, πα να πει στοιχειοθετημένη κατάδειξη/απόδειξη πως έγινε ένα αδίκημα.
    Γίνονται δισεκατομμύρια αξιόποινες πράξεις, του ενός εναντίον του άλλου, κάθε μέρα στον πλανήτη και δεν τρέχει κάστανο (προπηλακισμοί, συκοφαντίες, ψευδομαρτυρίες, κλοτσομπουνίδια, μαύρες συναλλαγές κάθε προϊόντος και υπηρεσίας, αλλά και φονικά, σωματεμπορία, εκβιασμοί κλπ).

    Σαδομαζοχίσου ελεύθερα λοιπόν, αλλά σε πλαίσιο που δεν αφήνει αποτύπωμα, που σημαίνει πάρα πολλά.
    Αν σκάσει μύτη το γεγονός, θα υποστείς τις όποιες συνέπειες προβλέπονται, πα να πει πως κάποιος από τους δυο -ή περισσότερους παίκτες- είναι επιεικώς για τα μπάζα. Ας πρόσεχαν οι υπόλοιποι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διότι υπάρχουν και στραβές...

    Το κλειδί που δημιουργούνται στα μυαλά κάποιων τέτοιου είδους αναζητήσεις είναι η αδυναμία αντίληψής τους πως αυτό που λέμε Δίκαιο δεν είναι κάτι ουρανοσταλμένο ή θεόπεμπτο ή θέσφατο ή οτιδήποτε απόλυτο. Δεν έχει και πολύ σχέση με το σημερινό Δίκαιο, το Δίκαιο που ίσχυε πριν 100, 200, 500. 1000 ή 2000 χρόνια σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη από οποιουσδήποτε το διαμόρφωσαν.
    Το γιατί έχουν τέτοιες αντιλήψεις για άλλους αποτελεί κάτι πιο προφανές από το προφανές για άλλους είναι ακατανόητο, δεν μας ενδιαφέρει εδώ, πάντως οι δεύτεροι είναι επιεικώς για τα πέρ' αμπέλια, άσχετα αν απολαμβάνουν δικαιωμάτων, συμπαθείας κλπ...

    Οριακά, έχω την άποψη σε ό,τι αφορά την "αντικειμενική ευθύνη" πως αποτελεί γράμμα κενό, από την στιγμή που δεν υπάρχει πλαίσιο αναφοράς σεξουαλικής συμπεριφοράς, όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις , οπότε η όποια ερμηνεία ή απόπειρα ερμηνείας αναγκαστικά θα εκθέσει τον όποιο νομοθέτη ή την όποια κοινωνία να καταλήξει στο απλό νομοθέτημα "έτσι γουστάρω ως κοινωνία και όσοι διαφωνείτε στα παπάρια μου και να πα να γαμηθείτε". Δηλαδή ουσιαστικά η πλειοψηφία θα γίνει αυτό που μέμφεται, γεγονός που θα την ακυρώσει -αν και κατά καιρούς και για διάφορα "ευαίσθητα θέματα" έχει βρει τις "τρύπες" για αποτελεσματικό κουκούλωμα κεντρόφυγων αντιλήψεων και πρακτικών, σε κάθε επίπεδο και για οποιοδήποτε θέμα, που γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία είτε προσχηματικά είτε για λόγους συγκάλυψης είτε και για την ίδια την επιβίωση ενός μέρους της.

    Θεωρώ το ερώτημα πιο αφελές και από το "γιατί η θάλασσα έχει νερό", καλό όμως είναι να απαντάμε και σε αυτά τα ερωτήματα από καιρού εις καιρόν, για λόγους που εκφεύγουν του παρόντος...

    Αυτά...
     
  6. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    hahaha  
     
  7. Νηρηίς

    Νηρηίς Guest

    με το ίδιο σκεπτικό που δεν ζητείται πιστοποιητικό ψυχικής υγείας για να αγοράσει κάποιος κουζινομάχαιρο για παράδειγμα..
    ..ακόμη και το πιο καθημερινό αντικείμενο μπορεί να μετατραπεί ακόμη και σε φονικό όπλο στα πιο ακατάλληλα χέρια..

    πολυ σημαντική παράμετρος η συναίνεση στο s/m..επίσης υποκειμενική η ισχύς της σε κάθε περίπτωση..αλλα και το θέμα της τυχον αμφίβολης ψυχικής υγείας σε κάποιες περιπτώσεις..

    γι αυτό και πάνω απο τη συναίνεση βρίσκεται η αυτογνωσία κι ακόμη παραπάνω, ο νόμος  
     
  8. xarkias

    xarkias Regular Member

     
  9. xarkias

    xarkias Regular Member

    Και το τριανταφυλλο που ειναι αθωο φαινομενικα,εξαρταται πως θα το χρησιμοποιησεις !Η καθε του πλευρα δινει αλλο αποτελεσμα.
     
  10. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    Παρακαλώ πολύ, ν' αφήσετε ήσυχα τα διάφορα εργαλεία. Χρησιμεύουν στα (κάθε λογής) μαστ-όρια  
     
  11. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Περίεργο, μόλις τώρα διάβαζα ότι στην Ιαπωνία απαγορεύεται να έχεις στην κατοχή σου αστυνομικές χειροπέδες...