Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει απόλυτη ισότητα σε μια σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

  1. Voyager

    Voyager Regular Member

    Για παράδειγμα στο ποστ σου ο διαχωρισμός της ώρας που μπορούσες να επιστρέφεις σπίτι σε σχέση με τον αδελφό σου. Οτι αφού τον παίρνεις ισούται πως δεν είσαι ίση -που, όπως το καταλαβαίνω, το βλέπεις και ως γενικότερη αλήθεια. Τα αντίστοιχα στερεότυπα στην εικόνα που έκανα quote πως η γυναίκα είναι φτιαγμένη για να προστατεύεται απ' τον άντρα. Και πάει λέγοντας.
     
  2. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Σαφώς και υπάρχουν διαφορές. Μιλάμε για δύο διαφορετικά σύνολα. Τα στοιχεία αυτών είναι παντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.
    Σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνη.

    Αυτό που ισχύει επιπλέον για μένα είναι ότι στο μυαλό και στην καρδιά μου και από δική μου εμπειρία...το βανιλιάρικο σύνολο είναι υποσύνολο του βδσμ. Με την έννοια ότι τα χαρακτηριστικά των βανίλαζ τα έχω όλα..Απλά έχω και κάποια άλλα που με κατατάσσουν στο σύνολο του βδσμ.

    Και είναι αυτά τα βανιλιάρικα χαρακτηριστικά που με κρατούν μακριά από συμφωνίες και πρωτόκολλα και με ανεβάζουν πάνω σε ροζ συννεφάρες και γουστάρω.

    Έχω βαρεθεί να διαβάζω εδώ μέσα απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσουμε και να πειστούμε ότι είμαστε τόσο μα τόσο ξεχωριστοί και αρα καλύτεροι.
     
  3. Soraya

    Soraya Guest

    Ας απαντήσω και για την ισότητα μέσα στις σχέσεις μιας και δεν το έκανα 13 σελίδες τώρα,
    Θα μιλήσω για τις BDSMικές σχέσεις μιας που δεν έχω εμπειρία στις βανίλα σχέσεις...(μεγάλη εμπειρία εννοώ και σε μεγάλη ηλικία)

    Πριν το κάνω όμως θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα γιατί η ισότητα δεν αφορά μόνο τις ερωτικές σχέσεις, αλλά κάθε είδος σχέσεων...

    Προσωπικά θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ίσοι... και αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η νομοθεσία περί ανθρώπινων δικαιωμάτων, όμως παρατηρώ, με μια γρήγορη έρευνα που έκανα (γιατί δεν είμαι δικηγόρος) πως μέσα στην νομοθεσία ακόμα και σήμερα διαχωρίζει τους άντρες από τις γυναίκες χωρίς να αναφέρεται γενικά σε ανθρώπους... ο διαχωρισμός αυτός εμένα με ενοχλεί... πως θα μιλήσω για ισότητα όταν υπάρχει εξ αρχής διαχωρισμός;
    Ακόμα και στον δρόμο θα παρατηρήσεις πως κι εμείς οι ίδιοι αντιδρούμε όπως ακριβώς μας πέρασαν τις εικόνες τους... (κακοποιείται γυναίκα από άντρα: αντέδρασε. κακοποιείται άντρας από γυναίκα: κορόιδεψε τον. κακοποιείται παιδί από άντρα; αντέδρασε. κακοποιείται παιδί από γυναίκα; ε την έβγαλε την πίστη την γυναίκα...) και πολλά παραδείγματα ακόμα...
    Επίσης παρατήρησα πως μέσα σε αυτά που διάβασα εγώ τουλάχιστο, δεν αναφέρονται τα παιδιά.
    Γνωρίζω πως έχουν μια όλο δική τους νομοθεσία που είναι αρκετά καλή ως προς τα δικαιώματά τους....
    Και πάλι όμως διερωτώμαι... δεν είμαστε ΌΛΟΙ άνθρωποι; δεν θα μπορούσε απλός να αναφέρεται σε ανθρώπους;
    Αυτό λοιπόν συμβαίνει γιατί οι νόμοι είναι πανάρχαιοι... Έχουν ψηφιστεί και έχουν συνταχθεί από την εποχή που οι γυναίκες αγωνιζόταν για τα δικαιώματά τους. Και ακόμα και τώρα η διαχωριστική γραμμή είναι εμφανή λόγο αυτών των υπολειμμάτων...
    Για να μην αναφερθώ στα δικαιώματα του παιδιού και την ντροπή του πόσο καινούρια είναι η νομοθεσία (μόλις το 1989 αν δεν κάνω λάθος... ντροπή....)
    Ας μιλήσω όμως για την ισότητα χωρίς να μπλέκομαι σε μονοπάτια που δεν γνωρίζω....

    Ο κάθε άνθρωπος λοιπόν οφείλει να αισθάνεται και να αντιμετωπίζεται ως ίσος. Κάθε άνθρωπος οφείλει να σέβεται και να αντιμετωπίζει τον συνάνθρωπό του ως ίσο.
    Αυτό λοιπόν ισχύει και στις βδσμικές σχέσεις.
    Προσωπικά δεν θα ανεχόμουν κανέναν Κ που να έχει το μπλαζέ υφάκι του ανώτερου προς εμένα (εκτός κι αν ήταν μέρος του προσυμφωνημένου παιχνιδιού μας)

    Επίσης δεν θα δώ καμία-κανέναν υ με υποτιμητικό τρόπο!
    Δεν είναι σωστό και πάνω από όλα δεν είναι BDSM αυτό για εμένα....

    Κανένας-μία που δηλώνει υπό δεν σημαίνει πως υποτιμά τον εαυτό του-της ή πως πρέπει να τον-την υποτιμούν! Ίσα ίσα για εμένα όλοι-ες οι υ είναι άτομα άξια θαυμασμού γιατί καταφέρνουν να καταπατήσουν προσωπικές τους πεποιθήσεις και αντιλήψεις (που τους δημιούργησε ο βανιλόκοσμος μαζί με μπόλικες δώσεις ταμπού) για να εκπληρώσουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους.

    Το να είσαι υποτακτικός-σκλάβος δεν είναι εύκολη υπόθεση... Έχεις να παλέψεις με πολλά θηρία. Τα περισσότερα από αυτά είναι μέσα σου. Αν αυτό το άτομο δεν αξίζει συγχαρητήρια... δεν ξέρω πιο....

    Οπότε δεν βλέπω κανέναν λόγο για κανένα υ να αισθάνεται κατώτερο και φυσικά δεν βλέπω καμιά δικαιολογία στο να βλέπει ένας-μια Κ το υ του-της κατώτερο  

    Αυτά από εμένα
     
  4. AliceInChains08

    AliceInChains08 100yrs of Solitude

    Ο ρόλος του άνδρα απέναντι στη γυναίκα ΕΊΝΑΙ να την προστατεύει. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς χείριστο κοινωνικό στερεότυπο κάτι που προυπαρχει της κοινωνικής δομής..;
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δεν προσπαθεί κανείς να πείσει κανέναν, ότι γουστάρει κάνει και στην τελική γτ να χαλιόμαστε?!, απλά έρχεται η ώρα και λές, δεν έχω χρόνο για χάσιμο να εξηγώ τι είναι BDSM και τι όχι.-

    : - )
     
  6. Soraya

    Soraya Guest

    δεν γίνεται καμία τέτοια προσπάθεια από πλευράς μου σε διαβεβαιώνω...
    σίγουρα δεν προσπαθώ να περάσω τίποτα σε κανέναν...
    μιλάω πάντα από προσωπικής άποψης και ποτέ δεν πιέζω κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου.
    άλλωστε είμαι από τα άτομα που υποστηρίζουν το "ότι σε κάνει χαρούμενο κυνήγησε το... δεν χρειάζονται ταμπέλες... ονόμασε το και ροζ συνουσία   "
     
  7. Voyager

    Voyager Regular Member

    Γιατί δεν είναι κάτι που ισχύει; Γιατί είναι ένα καθαρά πατριαρχικό στερεότυπο; Γιατί δίνει μια χ ισχύ στους άνδρες γενικότερα στην κοινωνία που δεν πρέπει να έχουν (όπως αντίστοιχα και οι γυναίκες); Είναι διαφορετικό να λες "ο ρόλος που επέλεξα συναινετικά μέσα στη σχέση είναι αυτός" και άλλος να λες "ο ρόλος μου ως γυναίκα/άντρας είναι αυτός και αυτό με κάνει κατώτερη/ανώτερο".
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Γιατί το να δέχομαι προστασία με κάνει αναγκαστικά κατώτερο/η;
    Η έννοια της τρυφερότητας ας πούμε αντιφάσκει με την προστασία;
    Μια υποτακτική (-ος) δεν μπορεί να προσφέρει στον Κυρίαρχο (-η) της προστασία;
     
  9. Voyager

    Voyager Regular Member

    Κατ' εμέ προφανώς και μπορεί, το θέμα είναι οτι στη συζήτηση α. παρουσιάστηκε ως κάτι καθαρά gendered (που ο άντρας δίνει στην γυναίκα), β. ετεροκανονικό, γ. παρουσιάστηκε ως κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της ισότητας. Εκεί βρίσκεται η διαφωνία μου.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

    Ουουουουουουουου!!! Αυτό εννοείται... 
    Αλίμονο αν δεν ήταν έτσι! Ακόμη και άρρητα, χωρίς καμιά συζήτηση, πρέπει να προσφέρει προστασία και τρυφερότητα ο ένας στον άλλον.
    Ωστόσο αυτό γίνεται στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και όχι λόγω ανωτερότητας ή κατωτερότητας και φυσικά όχι λόγω ισότητας.
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Τώρα, τι νόημα έχει να επανέρχομαι σ' αυτό το νήμα? Αυτή την ερώτηση μου την έχω κάνει άπειρες φορές και σε διάφορα άλλα νήματα.
    Το ίδιο κάνω και στον "έξω" κόσμο, αργά αλλά σταθερά ( γιατί είμαι και "βλάκας" εκτός από χελώνα σε κάποια πράγματα ) μειώνω την επικοινωνία.
    Ειδικά, όταν αντιλαμβάνομαι ότι η όποια συζήτηση ή "συζήτηση" είναι χάσιμο χρόνου τόσο για μένα όσο και για τον συνομιλητή μου.
    Αφού δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, να βρίσκονται αντιμέτωποι δυο σάρκινοι τοίχοι ( εγώ ο ένας απ' τους δυο ), οι οποίοι δεν θα "κρατούσαν" τίποτε απ' την όποια διαφωνία.

    Τεσπα, λίγο αχταρμάς αφού έχω διαβάσει αρκετές αν όχι όλες τις παρεμβάσεις. Έτσι, επειδή είναι Κυριακή, ακούω μουσικούλα και πίνω καφέ. Τουτέστιν χαζοχαρεύω.
    Στην καθ' ημάς τ' ανώτατο "πλαίσιο" που προβλέπει την εξασφάλιση και την προστασία των δικαιωμάτων του άνθρωπα είναι η σίγουρα πασίγνωστη Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.
    Σας παραθέτω τον σύνδεσμο ( link ) στην οποία όποιος/α θα ήθελε, μπορεί να την διαβάσει στην γλώσσα μας.

    http://web.archive.org/web/20050930...4-DB27-42FE-873E-1ECCACABB045/0/GreekGrec.pdf

    Όποιος/α την διαβάσει, θα δει, ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά/διαχωρισμός ανάμεσα στα φύλα.
    Ως προς την ισότητα γενικά, την ισότητα ειδικά, τα στερεότυπα, τον σεβασμό ή την έλλειψη του, θεωρώ ότι είναι τελείως προσωπική υπόθεση του/της καθενός/καθεμιάς μας.
    Ως προς το ανήκειν, το "ανήκειν", βουδουσουμιάρικα ή βανιλλιάρικα.
    Αν τα αισθήματα κρατούν μαστίγια ή όχι, αν το ενδιαφέρον επιβάλλεται ( βουδουσουμού ), αν είναι "αχαλίνωτο" ( βανίλλα ), αν και κατά πόσο αυτός ο διαχωρισμός που έκανα ( σίγουρα για τα καπνά ), είναι σωστός ή λάθος.
    Αν οι σχέσεις φορούν φράκο, smoking, παπιγιόν ή σάλι, αν η φούστα είναι ίση με το παντελόνι, αν το flat είναι λιγότερο χλιδάτο απ' το τακούνι.
    Αν ο ρόλος του άντρα είναι να είναι καλόγηρος ( εκείνος που κρεμάμε τα παλτό ), της γυναίκας φρουτοθήκης και αν η φρουτοθήκη είναι ίση με τον καλόγηρο.
    Αν ο/η Κ πρέπει να είναι πάνω απ' το υ, αν κάποιος/α Κ είναι λάθος αν νιώθει ανώτερος/η. Αν το υ κάνει λάθος να νιώθει κατώτερο η τούμπαλιν. Αν το Κ και το υ είναι ίσα κι όμοια. Που για μένα θα ήταν ίσα κι όμοια όσο δυο παραλίες σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία.
    Συνεχίζει να είναι ζήτημα προσωπικής θέασης και αυτό. Καλώς ή κακώς ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται και διατηρείται ( μετά κατάλληλων κόπων και τα δυο ).
    Σ' έναν ιδανικά πλασμένο τόπο δεν θα υπήρχε ανάγκη από νόμους, δεν θα υπήρχε ανάγκη από διδαχές/γαλουχήσεις, θα βγαίναμε όλοι/ες απ' το ίδιο καλούπι, με τα ίδια μυαλά, με τις ίδιες ανάγκες.
    Πάντα στη σφαίρα του ιδεατού το βουδουσουμού ή το βανίλλα θα ήταν τελείως ξεχωριστές πραγματικότητες, θα υπήρχαν δυο τελείως διαφορετικά είδη ανθρώπων, ο Homo Vanillens και ο Homo BDSMens.
    Εγώ για μένα κρατώ το Homo, κρατώ αυτές μου τις σκέψεις ( που αν και είναι αυτονόητο, το ξαναγράφω ότι θα ίσχυαν μόνο για μένα ) και όσα γράφω εδώ και καιρό ( καθώς και όσα διαβάζω ) τα τοποθετώ ειλικρινά με κάθε σεβασμό στο κουβέντα να γίνεται.
    Αφού δεν μπορεί να με αφορά ( ούτε και το θέλω ), το πως αντιλαμβάνεται ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε άσχετος/η με την ζωή μου κάποια πράγματα.
    Εγώ ξέρω ότι με την σύντροφο μου δεν είμαστε ίσοι, ότι γουστάρουμε ίσοι να μην είμαστε. Δίχως αυτό να σημαίνει, ότι με θεωρώ ανώτερο της ( άλλο χάσιμο χρόνου η αλαζονεία, στ' οποιοδήποτε πλαίσιο ή σχέση ) ή ότι εκείνη θεωρεί εαυτόν κατώτερο μου.
    Ως προς το ανήκειν, εκείνο είναι υπαρκτό για όσο διαρκεί ( λέγε με καύλα/ενθουσιασμός/μεγαλοστομίες της στιγμής ) και τα λοιπά μάντολες τόσο BDSMικώς όσο και vanillικώς. Για να μην παρεξηγηθώ, για μένα μάντολες.
    Βέβαια, εδώ προσπερνώ τον στενό ορισμό της ιδιοκτησίας και τον παρακλαδιών της, πόσο μάλλον απ' την στιγμή που είχε συλληφθεί, για να περιγράψει καταστάσεις που θ' αφορούσαν "συσχετισμούς" ανθρώπων μ' αντικείμενα.
    Αν κάποιος/α αισθάνεται αντικείμενο ή πιστεύει ότι σε κάποιον/α θ' ανήκε ( με ή δίχως εισαγωγικά ), δεν μου πέφτει λόγος ουδείς.
    Anyway, επειδή με την "διπλωματία" δεν το έχω, μου φαίνεται ότι αρκετά συμπαθητικά τετράποδα ( βάζω πρώτο εμένα μέσα. Και πριν γράψει κάποιος/α, ότι τσουβαλιάζω. Του/της λέω, ότι τσουβαλιαζόμαστε, μόνο αν το θέλουμε εμείς.
    Δηλαδή, γιατί ίσως και να είχαμε την "μύγα" ), μαλώνουν για πολλοστή φορά σε ξένο αχυρώνα. Όπως λέει και η παροιμία.  
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2016
  12. Soraya

    Soraya Guest

    Καλέ μου @Tenebra_Silente , με όλο το σεβασμό που έχω στις γνώσεις σου θα ήθελα να αναφέρω πως εσύ παρέθεσες την νομοθεσία περί δικαιωμάτων. Ενώ εγώ μιλούσα για την νομοθεσία περί ισότητας.
    κάποιες από τις σελίδες που βρήκα:

    http://www.synigoros.gr/?i=isotita-ton-fylon.el.ifnomos
    http://www.isotita.gr/index.php/docs/c5/
    http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-4/
    http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/index_el.htm
    http://old.law.uoa.gr/crime-research/isotita.pdf

    Ας μην βάλω άλλα... γιατί όλα πάνω κάτω λένε τα ίδια και ειληκρινά με θυμώνει που κάποια είναι υπέρ των γυναικών... ενώ οι εποχές έχουν αλλάξει και γνωρίζουμε καλά όλοι όπως ανέφερα και πριν πως ακόμα και οι άντρες δέχονται κάθε είδους επίθεση από γυναίκες....

    Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ για την νομοθεσία   θα την μελετήσω γιατί είναι αρκετά ενδιαφέρουσα