Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει απόλυτη ισότητα σε μια σχέση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Eπειδή ο τρόπος που το έθεσε η @AliceInChains08 αναφορικά με τα σύνολα, μάλλον δεν έγινε κατανοητός. να προσπαθήσω να το πώ πιο απλά. Και το αγγούρι και η ντομάτα, δεν είναι ίσα μεταξύ τους, παρά μόνο ως ζαρζαβατικά. Για να είναι δύο πράγματα ίσα, πρέπει να είναι σύμμετρα. Για να τα συγκρίνουμε ως προς την ισότητα, πρέπει να πούμε με ποιο μέτρο (θρεπτική αξία, ύψος, φάρδος, πάχος, χρήση κλπ) Και θα φανεί ότι δεν είναι ίσα. Αν δύο πράγματα δεν είναι ίσα, όπως το αγγούρι και η ντομάτα δεν συνεπάγεται ότι το ένα είναι ανώτερο και το άλλο κατώτερο του άλλου, πέραν του συγκεκριμένου μέτρου στο οποίο συγκρίθηκαν.

    Τυχαίνει οι άνθρωποι να είναι (συνήθως) λίγο πιο σύνθετοι από τα ζαρζαβατικά. Άρα η ισότητα μεταξύ τους είναι εγγυημένη μόνο ως προς την ανθρώπινη ιδιότητά τους, ήτοι δηλαδή, να είναι άνθρωποι και να έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουμε συμφωνήσει στην ανθρώπινη κοινωνία που απορρέουν από αυτήν την ιδιότητά τους.

    Γενικά, η τοπική υπεροχή ενός μέλους μιας σχέσης σε κάποιον τομέα,(πχ, μυικά, οικονομικά, τεχνικά, γνωσολογικά, συναισθηματικά, ψυχικά κλπ κλπ) δεν συνιστά ολική ανωτερότητα ή κατωτερότητα.

    Ειδικά για τις bdsm σχέσεις. στα κομμάτια που είναι ασύμμετρες, δεν τίθεται θέμα ισότητας. Δεν είναι ίσα τα μέλη της σχέσης. Στο κομμάτια που επιλέγουν να είναι σύμμετρες, μπορεί να υπάρξει ισότητα.
     
  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Αγαπητή μου @Soraya τ' ότι θα ήμουν εκπαιδευμένος σε κάποια θέματα, δεν με κάνει ούτε παντογνώστη, ούτε αλάνθαστο. Γι' αυτό καλά έκανες και με συμπλήρωσες   .
    Ένα μόνο πράγμα συμπληρώνω, γιατί εγώ ξέρω ότι δεν το παίζω κάποιος με κάποιες παρεμβάσεις μου. Αλλά όσο και να μην με ζορίζει η αλλότρια διαφορετική άποψη για οτιδήποτε θα μ' αφορούσε προσωπικά.
    Κάπου...κάποια πραγματάκια έχουν γίνει από ανιαρά έως κουραστικά και όχι μόνο εδώ μέσα. Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν "ακούμπησα", ούτε θ' "ακουμπήσω" το τελευταίο σου νήμα ( και δεν αναφέρομαι σε σένα ).
    Τεσπα, έλεγα...ένα πράγμα συμπληρώνω...υπάρχει ιεράρχηση και στις πηγές της νομοθεσίας...Η προαναφερόμενη σύμβαση είναι το γενικότερο, αυτό που παρέθεσες το ειδικότερο.
    Και το γενικότερο στο άρθρο 14 προβλέπει:

    'Αρθρo 14. Απαγόρευση τωv διακρίσεωv

    Η χρήσις τωv αvαγvωριζoµέvωv εv τη παρoύση Συµβάσει δικαιωµάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασφαλισθεί ασχέτως διακρίσεως φύλoυ, φυλής, χρώµατoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συµµετoχής εις εθvικήv µειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως.

    Υ.Γ.

    Καλώς ή κακώς η κοινωνία ήταν ( και ίσως συνεχίζει να είναι ) δομημένη μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο και οι όποιες μεταβολές της είναι αρκετά αργές. Κατά την γνώμη μου κάλλιο αργά παρά ποτέ.
    Όπως και ότι προτιμώ χίλιες φορές ένα - εύχομαι - μεταβατικό νομοθετικό στάδιο υπέρ κάποιας κοινωνικής ομάδας, η οποία ήταν σε διάφορα σημεία λιγότερη ίση, παρά κανένα.
    Να σου πω και κάτι άλλο? Οι νόμοι, οι θεσμοί, είναι εργαλεία, τίποτ' άλλο. Έχουν ανάγκη των ανθρώπων για να λειτουργήσουν. Και αν οι άνθρωπες έχουν μάθει ή ενστερνίζονται κάποιες για κείνους αξίες, δεν έχουν ανάγκη "μπαμπούλα" για να τις σεβαστούν.
    Μην ξεχνάμε και τα δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης. Κάποιος/α σε πρότερη παρέμβαση του/της έγραψε για το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, δηλαδή στο δικαίωμα σε μια ίδια για όλους αφετηρία.
    Τώρα, τι κάνει ο καθένας μας με τις - θεωρητικά ίσες - ευκαιρίες που του/της δίνονται, που θα ήθελε να πάει, αν θα τις ήθελε ή όχι. Αυτές είναι αποφάσεις, που θ' αφορούσαν μόνο εκείνον/η και κανέναν άλλο/η.
    Άλλο ένα πράγμα που γράφτηκε εδώ, είναι για μένα σωστό. Να "κατέβω" εγώ, μόνο επειδή ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε άλλος/η δεν θα μπορούσε ν' "ανέβει" εκεί που βρίσκομαι.
    Εκεί που επέλεξα και "ίδρωσα" για να βρεθώ ( έχοντας τις ίδιες ευκαιρίες με κείνον/η ) και που "πληρώνω" για να παραμείνω.
    Ή να υποδυθώ τον "κοντύτερο", για να μην αισθανθεί μειονεκτικά, δεν θα ήταν ισότητα αλλά υποκρισία καθώς και ανεστραμμένη ανισότητα ( κι έγραψα στο πρώτο πρόσωπο, για να μην πει κανείς/καμία, ότι μιλάω και για κείνον/η, για κανέναν άλλο λόγο ).  
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2016
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    α. Το ότι μπορεί να είναι gendered δεν προκαλεί ανισότητα per se, προκαλεί ανομοιότητα. Είναι gendered επίσης ότι η γυναίκα έχει στήθος ενώ ο άνδρας όχι (ένα πολύ αδρό παράδειγμα). Αυτό δεν κάνει κανέναν ανώτερο ή κατώτερο. Τα στερεότυπα και οι ιδεολογίες παράγουν ανισότητα κατά τη γνώμη μου, όχι το gendered. Επίσης τα στερεότυπα και οι ιδεολογίες σπεύδουν να καλύψουν την ανισότητα που θεωρούν κακή στο πλαίσιο του politically correct χωρίς να υπάρχει όμως κανένας απολύτως λόγος  

    β. Ετεροκανονικό;

    γ. Όχι δεν μπορεί υπό μια έννοια να γίνει στο πλαίσιο της ισότητας. Αν δούμε τη σχέση σαν μια ισορροπία, κανένας δεν έχει λόγο να πάρει κάτι που δεν έχει ανάγκη, άρα κάτι που του λείπει. Αν του λείπει δεν είναι ίσος ως προς αυτό που του λείπει, απέναντι στον άλλο που το έχει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σύνολο, η δυάδα εν προκειμένω δεν βρίσκεται σε δυναμική ισορροπία. Και εξ αυτού βλέπουμε κάτι που είναι αρμονικό, ισόρροπο... είναι η γνώμη μου  
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2016
  4. Soraya

    Soraya Guest

    Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σου  
    κρίμα που δεν θα ακουμπήσεις το νήμα μου...
    πάντα μου αρέσει να σε διαβάζω...
    τες πα. δικαίωμά σου είναι  
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ναι, θεωρούν ορισμένοι ότι η γυναίκα είναι εύθραυστο ζαχαρομπιμπελό και πρέπει ο άνδρας να το προσέχει μη ραγίσει. Βέβαια, θωρώ συχνά να παραδίδονται δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες για να προστατεύονται από άνδρες.
    Επειδή δε ζούμε πλέον στα δεντρά για να στηριζόμεθα στα μπράτσα μας για την αυτοάμυνά μας και την επιβίωσή μας, καλό θα ήταν να μη γίνεται κατάχρηση της όποιας δύναμης (σωματικής και μη) και τοτεσές δε θα υπάρχει ανάγκη για σωτήρες και προστάτες.
     
  6. Voyager

    Voyager Regular Member

    α. Definition of gendered: reflecting the experience, prejudices, or orientations of one sex more than the other <gendered language>; also : reflecting or involving gender differences or stereotypical gender roles

    Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, είναι σαν να σου λέω πως π.χ. το να μην φοράς παντελόνια δεν είναι ανισότητα, είναι απλά διαφορετικότητα. Όταν αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή τότε είναι δεκτό, όταν το γενικεύουμε ως κανόνα για το κάθε φύλο τότε λειτουργεί ως ανισότητα γιατί βασίζεται σε μια προκατάληψη πολύ απλά δεν μπορεί να περικλείει και τα 3 δις γυναικών ή αντρών στον πλανήτη. Δεν μπορείς αντίστοιχα να μου λες πως δεν λειτουργεί ως δείγμα ανισότητας το να λες πως η γυναίκα τίθεται ως φύλο κάτω απ' την προστασία του άντρα.

    Από 'κει και πέρα με μπερδεύεις λίγο -νομίζω πως οι δύο τελευταίες προτάσεις είναι εξ' ορισμού αντίθετες...

    http://www.merriam-webster.com/dictionary/gendered

    β. Heteronormativity is the belief that people fall into distinct and complementary genders (man and woman) with natural roles in life. It asserts that heterosexuality is the only sexual orientation or only norm, and states that sexual and marital relations are most (or only) fitting between people of opposite sexes. Consequently, a "heteronormative" view is one that involves alignment of biological sex, sexuality, gender identity and gender roles. Heteronormativity is often linked to heterosexism and homophobia.

    Με λίγα λόγια είναι μια συζήτηση που λειτουργεί αποκλειστικά κάτω απ' το πρίσμα άντρας-γυναίκα. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ ως τρανς γυναίκα να κάνω αυτή τη κουβέντα για τη σχέση μου με έναν cis άντρα, ή ένα λεσβιακό ζευγάρι να σκέφτεται αντίστοιχα για τα μέλη του. Γιατί είναι αυτονόητο οτι όποιες και αν είναι οι διαφορετικές ιδιότητες του κάθε μέλους αυτό δεν ακυρώνει την ισότητα μεταξύ μας.

    γ. Τι να σου πω, εγώ ως υπό όταν με το καλό αποκτήσω Κ θέλω να μπορώ να τον προστατεύσω και δεν θεωρώ πως θα ακυρωθεί ο ρόλος του αν με βλέπει ως ίση του.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Τα κύρια χαρακτηριστικά μιας D/s σχέσης είναι ότι το υποτακτικό σκέλος βάζει τις επιθυμίες του Κυρίαρχου πάνω από τις δικές του και ότι ο Κυρίαρχος παίρνει τις αποφάσεις και δίνει τις εντολές.

    Το γεγονός ότι το υ ή το σ βάζει τις επιθυμίες του Κ πάνω από τις δικές του δεν το καθιστά λιγότερο ίσο από το Κ. Εκτός και αν έχει πεισθεί το ίδιο ότι το κάνει αυτό επειδή είναι λιγότερο ίσο - τότε είναι σε καλό δρόμο για σχέσεις κακομεταχείρισης είτε BDSM είτε βανίλλα. Η ελεύθερη επιλογή του υ να βάζει τις επιθυμίες του Κ πάνω από τις δικές του είναι θεμέλιο στην καλή προσωπική τους BDSM σχέση, πιστεύω.

    Το γεγονός ότι το Κ παίρνει τις αποφάσεις - εντός ορίων στο D/s, χωρίς όρια στο M/s - δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο ίσο από το υ. Αν έχει πεισθεί ότι Αυτός παίρνει τις αποφάσεις επειδή "λειτουργικά" δεν γίνεται αλλιώς τότε είναι σε καλό δρόμο προς νταηλίκι είτε BDSM είτε βανίλλα. Η απόλαυσή του και κατ' επέκταση η απόλαυση των δύο από αυτό που φτιάχνουν είναι που μετράει και αυτό είναι επίσης το θεμέλιο στην καλή προσωπική τους BDSM σχέση.

    Κατά τα λοιπά, επαναλαμβάνομαι, χωρίς ισότητα δεν υπάρχει σχέση και αυτό ισχύει και για τις BDSM σχέσεις. Ακόμα και όταν κάποιοι, κάποτε ξεκινούσαν από άνισα σημεία τότε ήταν θεοποιημένος ο έρωτας και ως γνωστό ο έρωτας εξισώνει μέσα από την εθελοτυφλία που μοιράζονται ότι ο καθένας χωρίς τον άλλο δεν μπορεί, οπότε τι σημασία έχει τι είναι ο ένας και τι είναι ο άλλος;
     
  8. Mind'n'Flesh

    Mind'n'Flesh Ναι, εγώ είμαι.

    Ναι. Απλά... Ας μην τα ισοπεδωνουμε όλα  
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Το θλιβερό που προκύπτει από την έως τώρα συζήτηση είναι πως έξι στους δέκα που έως τώρα έχουν τοποθετηθεί για την ισότητα θεωρούν εκ προοιμίου πως ισότητα δεν υπάρχει. Και μάλιστα θεωρούν πως είναι και φυσικό του ανθρώπου να μην υπάρχει.

    Και αφού δεν υπάρχει προσπαθούν να εξαφανίσουν τη λέξη και κατά συνέπεια την έννοια και την κοσμοθεωρία που περικλείει εντός της η λέξη. Για να το κάνουν αυτό αφού πρώτα αποδέχονται πως δεν υπάρχει ισότητα προσπαθούν να αντικαταστήσουν την λέξη με άλλες όπως ισοτιμία, ισονομία, ισοπολιτεία, ισο……

    Είναι θλιβερό να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην ανισότητα.

    Μπορεί όσοι θεωρούν πως η ισότητα είναι εγγενές γνώρισμα του ανθρώπου να φαντάζουν ουτοπικοί ή ρομαντικοί. Όμως αν κανείς ανατρέξει και μελετήσει τις προλογικές κοινωνίες και τις κοινωνίες των τροφοσυλεκτών θα διαπιστώσει έκπληκτος πως ο άνθρωπος στην αρχική του κοινωνική οργάνωση μπορούσε να ζει χωρίς εξουσιαστικές δομές που εκ προοιμίου και αποδεδειγμένα τρέφουν την ανισότητα. Και αυτό συνέβη στην ιστορία της ανθρωπότητας για τον εξής απλό λόγο. Όλα ήταν κοινά. Δεν υπήρχε η έννοια της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της δύναμης που ο πλούτος φέρει ώστε να μπορεί να εξουσιάζει. Αφού λοιπόν έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας μπορεί να συμβεί ξανά όσο ουτοπικό ή ρομαντικό αυτό φαντάζει να είναι.

    Αγαπητοί σύνκαυλοι διακρίνω μια παρανόηση. Μια σύγχυση ανάμεσα στο ίσον και το όμοιο. Κάποιοι για να στηρίξουν την πεποίθηση τους πως δεν υπάρχει ισότητα χρησιμοποιούν την εξής επιχειρηματολογία «δεν είμαστε ίσοι γιατί δεν έχουμε τα ίδια αυτιά, καυλιά, μουνιά, βυζιά, η ίδια η φύση μας το δείχνει αυτό». Αγαπητοί σύνκαυλοι η φύση μας δείχνει πως δεν είμαστε όμοιοι και όχι ίσοι μέσα από αυτήν την λογική.

    Και εδώ τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα.

    Τι θα γίνει όταν αυτή η παρανόηση μετατραπεί σε παράνοια;

    Έχετε αναλογιστεί πως αν αυτή η σκέψη στηριχτεί ως λογική υπάρχει η επικινδυνότητα αύριο να λέμε «δεν είμαστε ίσοι γιατί είμαστε λευκοί ενώ άλλοι είναι μαύροι; Και η ίδια η φύση μας το δείχνει;» ή «δεν είμαστε ίσοι γιατί εμείς είμαστε αρτιμελής και κάποιοι δεν έχουν πόδια ή είναι παραπληγικοί; Η ίδια η φύση μας το δείχνει αυτό;»

    Έχετε αναλογιστεί πόσο επικίνδυνη είναι μια τέτοια σκέψη, που μπορεί στην αρχή να φαντάζει λογική;

    Φαντάζει υπερβολή αυτό που λέω;

    Ίσως σε κάποιους να φαντάζει.

    Όμως ανήκω σε εκείνους που παλεύουν να μην διαδοθούν τέτοιες σκέψεις. Γιατί αυτές οι σκέψεις έχουν φτιάξει σκλαβοπάζαρα στην Αφρική και Νταχάου στην Ευρώπη. Προκειμένου κάποιοι να καταφέρουν να πάρουν τον πλούτο και την δύναμη κατασκεύασαν την ανισότητα. Και τότε γεννήθηκε η ισότητα ως φυσικό επακόλουθο γιατί μια θέση χρειάζεται και μια αντίθεση για να την ανατρέψει.

    Κλείνω επιτέλους με το θέμα της ισότητας. Αρκετά σας ζάλισα πιστεύω.

    Και έχω μια ανάγκη να ανοίξω τη σκέψη μου στο bdsm και τη σχέση του με την ισότητα.

    Κυκλοφορούν κάποιες απόψεις πως το bdsmείναι ένα εξουσιαστικό μοντέλο όπου υπάρχει κάποιος ανώτερος και κάποιος κατώτερος. Άρα δεν μπορεί να υπάρξει ως τρόπος ζωής παρά μόνο δημιουργώντας ένα εξουσιαστικό μοντέλο ανισότητας.

    Προσωπικά δεν έχω δει πουθενά γραμμένο κάτι τέτοιο. Δεν έχω δει πουθενά να γράφει:

    «Το bdsm είναι ένα εξουσιαστικό μοντέλο που στηρίζει την ανισότητα».

    Έχω δει γραμμένο πως το bdsm είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να ζεις μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Γιατί το bdsmείναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης που οφείλει όποιος ασχολείται να τον έχει μελετήσει σε βάθος και να τον έχει υιοθετήσει στην δική του ζωή ως τον τρόπο που σκέφτεται και ζει.

    Το bdsm είναι ένας τόπος που μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και χωρίς κανένα ηθικό περιορισμό που επιβάλλει η κυρίαρχη ηθική, οι ματάκηδες, οι κερατάδες, οι sissy, οι ουρολάγνοι, οι κοπρολάγνοι, οι ποδολάγνοι, οι μαζοχιστές, οι σαδιστές, οι kinky, όσοι θέλουν να παίζουν τα σκυλάκια, τα αλογάκια, τις φοράδες, τα γουρούνια, τα τραπεζάκια, τα πορτατίφ, τις κρεμάστρες, τα χαλάκια…… Μέσα σε αυτές τις κοινότητες υπάρχει μια ελευθερία. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες χωρίς ενοχές.

    Το bdsm επίσης είναι ένας τόπος όπου κάποιοι άνθρωποι επιθυμούν όχι μόνο να νοιώθουν ελεύθερα που ικανοποιούν τα βίτσια τους αλλά έχουν και κάποιες άλλες ανάγκες όπως να προσπαθήσουν να φτιάξουν μια σχέση Κ/υ και να υιοθετήσουν από κοινού έναν άλλο τρόπο να σχετίζονται και να διαχειρίζονται την καθημερινότητα τους με βάση αυτόν τον τρόπο σκέψης.

    Αυτό που αντιλαμβάνομαι ως τρόπο σκέψης σε μια Κ/υ σχέση δεν είναι η ανισότητα.

    Όταν βλέπω την υπό μου είτε είναι στα πόδια μου είτε όρθια απέναντι και περιμένει στωικά να τις δώσω σημασία δεν βλέπω μια κατώτερη από εμένα. Βλέπω ένα δυνατό βλέμμα, βλέπω το άγχος, τον φόβο, την κόπωση, τις συσπάσεις του προσώπου. Ακούω την ανάσα, τους παλμούς τις καρδιάς. Βλέπω τα δάχτυλα των ποδιών να σφίγγουν από την ορθοστασία. Νοιώθω και την παραμικρή κίνηση. Καυλώνω με το άγχος, με την αμηχανία, με τον φόβο, με τον τρόμο.

    Δεν καυλώνω επειδή νομίζω πως είμαι κάποιος και είμαι ανώτερος από κάποιον άλλον.

    Όταν ζητώ κάτι από την υπό μου δεν βλέπω καμία παραδουλεύτρα, κατώτερη δούλα. Βλέπω έναν άνθρωπο που έχει μεγάλη ανάγκη μέσα του να προσφέρει, να ικανοποιήσει, να φέρει εις πέρας αυτό που του ζητήθηκε. Βλέπω έναν άνθρωπο που πασχίζει, που μοχθεί, που ζορίζετε να ικανοποιήσει. Γιατί το θέλει. Και όχι γιατί είναι κατώτερη από εμένα.

    Και τις στιγμές που θα επιλέξω να χαλαρώσω θα τις δώσω ένα τρυφερό χάδι και θα το πάρω πίσω στα ίσα. Ναι σύνκαυλοι στα ίσα.

    Το bdsm είναι ένας χώρος ελευθερίας και πρέπει να νοιώθεις μεγάλος ανώμαλος για να είσαι εκεί και να το ζεις.

    Αν νοιώθεις απλά ανώτερος κάποιου άλλου τότε αυτό είναι ένα bdsm έκτρωμα.

    Μπορεί να φαντάζει το bdsm ως εξουσιαστικό και άνισο αλλά σύνκαυλε που τώρα το γνωρίζεις έχω να σου πω πως αν μείνεις σε αυτό που φαντάζεσαι και δεν ανοίξεις την πορτούλα να δεις τι έχει παραμέσα αυτός ο κόσμος τότε αυτό που θα κάνεις θα είναι ένα έκτρωμα.

    Το bdsm είναι μια καύλα μοιρασμένη στα ίσα.

    Στο vanilla μπορεί κάποιοι να χαίρονται και κάποιοι να καταπιέζονται.

    Στο bdsm η ειλικρίνεια είναι αμείλικτη.

    Κανείς δεν καταπιέζει κανέναν. Και όταν κανείς δεν καταπιέζει κανέναν τότε έχουμε να κάνουμε με κάτι που δεν έχει ούτε εξουσιαστικά μοντέλα εντός του, ούτε ανισότητα.

    Αν όσοι, που τώρα μπαίνουν σε αυτό το μέρος υιοθετήσουν την άποψη πως μια σχέση Κ/υ είναι μια σχέση ενός ανώτερου και ενός κατώτερου και όχι μια σχέση δυο «ανώμαλων» που επιθυμούν με πάθος και πίστη να μοιραστούν μαζί την «ανωμαλία» τους και να το χαρούν, τότε το bdsm θα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα.

    Οι σχέσεις Κ/υ είναι για λίγους και εκτός από το αναφαίρετο δικαίωμα των πολλών να έχουν άποψη για αυτές τις σχέσεις είναι και υποχρέωση τους να ακούν με προσοχή πριν τοποθετηθούν εκείνους τους καταιδρωμένους λίγους που προσπαθούν να αρθρώσουν τον λόγο τους. Λόγο που προκύπτει βιωματικά. Λόγο που δεν φέρει άποψη αλλά επιχειρεί να μεταφέρει το βίωμα στους υπόλοιπους.

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

    Κουράστηκα και δεν θα επανέλθω στην συζήτηση εδώ.

    Καλή αντάμωση.... και σε άλλα τέτοια……..

    Ε ρε γλέντιαααααα.....
     
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2016
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @Iagos έχω ειλικρινά απολαύσει πολλές σου παρεμβάσεις. Σέβομαι το δικαίωμα σου να υπερμάχεσαι κάποιων ιδεών, να έχεις τα πιστεύω σου. Αλλά κάποια περάσματα αυτής σου της παρέμβασης, για το δικό μου κρανίο είναι παρελκυστικά και ολίγον άκαιρα.
    Και πάντα με κάθε συμπάθεια, μιλάς για ισότητα και βάζεις ίσως πλαγίως στο κάδρο την ανοιχτομυαλοσύνη ή όχι των όποιων συνομιλητών σου απ' την μία. Αλλ' απ' την άλλη "περιφράζεις" το BDSM και το vanilla και για όσον αφορά εσένα καλά κάνεις.
    Μα δίνεις την εντύπωση, ότι περιμένεις η δική σου αλήθεια, να ισχύει για όλους/ες ανεξαιρέτως. Κάτι που σε μένα τουλάχιστον φαντάζει οξύμωρο.
    Από κει και πέρα ή αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί τους.
    Ή μπορούμε να παίζουμε ατελείωτα λεκτικά παιχνίδια ποντικιών με γάτες και να κερδίζουμε τσίγκινα μετάλλια ο καθένας μας στο μυαλό του.
    Μια καλή Κυριακή να έχεις από έναν συμφορουμμίτη αλλά όχι σύνκαυλο ( όσο και να έπιασα το φιλικό της προσφώνησης, όταν σε μια οποιανδήποτε συνάθροιση "ακούω" χαρακτηρισμούς του είδους και που θα έμοιαζαν στο "σύντροφε".
    Επειδή την τελευταία την έχω συνδεδεμένη με τρόπους λειτουργίας/σκέψεως που δεν θα μου ήταν καθόλου αρεστοί, βγάζω εξανθήματα ).
    Και σου εύχομαι ειλικρινά κι από καρδιάς, να δεις την όποια ουτοπία σου, να γίνεται πραγματικότητα. Εγώ με τα περί ισότητας, ισονομίας κλπ αλήθεια ευγενή ( για μένα αλήθεια ευγενή ) ασχολούμαι ( μέχρι ποιου σημείου το κρατώ μόνο για μένα ) εκτός BDSM.
    Εκεί που ( ξανά ) για μένα έχει αξία ( και νόημα ).  
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2016
  11. Iagos

    Iagos Contributor

  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ναι, σύμφωνοι για τον ορισμό. Δεν είπα κάτι διαφορετικό από τον ορισμό.  
    Αλλά θα επιμείνω να λέω ότι "δεν λειτουργεί ως δείγμα ανισότητας το να λεω πως η γυναίκα τίθεται ως φύλο κάτω απ' την προστασία του άντρα".
    Λέω ότι λειτουργεί ως δείγμα τρυφερότητας  
    Κανείς δεν δίνει σε κανέναν κάτι που ο άλλος δεν θέλει να πάρει. Αν λοιπόν η γυναίκα δεν θέλει να πάρει προστασία, ας μην πάρει  




    Δεν είναι   Ίσα ίσα  
    Αλλά να εξηγήσω ή να αναπτύξω περισσότερο κάτι αν χρειάζεται  


    Μα κι εγώ λέω ότι δεν ακυρώνει την ισότητα καμία διαφορετική ιδιότητα, πού διαφωνούμε;  
    Σχετικά με το πρώτο, θα μπορούσες αν ήθελες να κάνεις ένα μικρό πειραματάκι: να είσαι έξω με φίλους και να τους ρωτάς για εντελώς τυχαίους ανθρώπους να σου κάνει μια πολύ πολύ σύντομη περιγραφή τους. Πολύ πολύ σύντομη  


    Φυσικά και θα μπορείς αν τον σέβεσαι, τον θες και τον αγαπάς  
    Και το εύχομαι  
    Και αποκλείεται να χαλάσει αυτό το πώς θα σε βλέπει, αυτό είπα και παραπάνω