Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η αποκαθήλωση της Βιολογίας ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος peleas, στις 29 Μαρτίου 2016.

  1. Τιμή μας που προκαλέσαμε την οργή σου. Κρίμα για εμάς που δεν προκαλέσαμε την απάντησή σου...
     
  2. Ανέφερα τον υπαρξισμό ως παράδειγμα. Δεν είναι το μόνο.
    Δεν ισχυρίστηκα ότι οι υπαρξιστές φιλόσοφοι απέρριπταν την ισχύ της βιολογίας. Τόσο ο Νίτσε (που επηρεάστηκε από τις θεωρίες του Δαρβίνου), όσο και ο Σοπενχάουερ βασίστηκαν στη βιολογική ορμή. Ο Νίτσε αντιτάχθηκε έντονα στην δογματική άποψη της χριστιανικής θρησκείας ότι το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής. Αλλά και οι "επίσημα" κατηγοριοποιημένοι ως υπαρξιστές (Κίρκεγκορ, Χάιντεγκερ, Σαρτρ και λοιποί) μίλησαν για τη φαινομενολογία του αισθητού κόσμου. Αν το πνεύμα είναι ο οδηγός, το σώμα είναι το όχημα της εξέλιξης.

    Το θέμα έχει ως εξής: Αν δεχτούμε ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σχετίζεται με την απομάκρυνσή μας από τη ζωώδη φύση και την προσέγγιση στην πνευματική (όπως το αντιλαμβάνεται κάποιος αυτό), τότε η επήρεια των ενστίκτων και του ασυνείδητου θα βαίνει μειούμενη. Βέβαια, οι υπαρξιστές αρνούνταν στην πλειοψηφία τους την ανατολική μεταφυσική. Μιλώντας όμως για νοηματοδότηση εαυτού, κατέληξαν ουσιαστικά σε παρόμοια διαπίστωση.

    Δεν θα επεκταθώ περισσότερο επί του παρόντος.
     
  3. MASTER--YODA

    MASTER--YODA Vincit qui se vincit

    @peleas
    Σαφως και συμφωνώ μαζι σου οτι οι ολα ειναι απότοκα του κοινωνικου μετασχηματισμού . σκοπός μου ήταν να βάλω και την επιστήμη μεσα στο νήμα μιας και η βιολογία ειναι κομμάτι της.
    Είναι λίγο και το κατάλοιπο της θετικής κατευθυνσης σπουδών μου που θέλει να παντρεύει την θεωρεία με την απόδειξη για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων  
    Απο εκει και πέρα το νήμα συνεχίζει να μου δίνει τροφή για σκέψη και αυτο ειναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ ! ( Δυστυχώς δεν έχω διαμορφωμένη γνώμη για να μπορέσω να προσθέσω κάτι παραπάνω )
     
  4. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ο Νίτσε είναι όντως περίεργη περίπτωση. Ίσως και λίγο αντιφατικός στη βάση του και εντός του θα έλεγα. Ενώ πρότασσε την δύναμη της βούλησης και το πρότυπο του Υπερανθρώπου, παράλληλα εξύψωνε (αδικαιολόγητα πολύ κατά τη γνώμη μου) την ισχύ του ζώου. Εξ ου ίσως (νομίζω αλλά δεν έχω επαρκή γνώση ακόμη να το στηρίξω πλήρως) η τεράστια παρεξήγηση με το ναζισμό κλπ
    Τέλος πάντων... άλλη κουβέντα, ας μην επεκταθούμε όντως  
    Παρανόηση δική μου τότε η επικέντρωση στους υπαρξιστές  
    Πάντως (άσχετη σημείωση και κλείνω τη φλυαρία επί του θέματος εδώ) πιστεύω κι εγώ ότι οι υπαρξιστές έρχονται πολλές φορές πάρα πολύ κοντά στην "ανατολική φιλοσοφία" και τη μεταφυσική.

    Ως προς το θέμα καθαυτό όπως το θέτετε εδώ, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους δεν είναι καθόλου μια ατέρμονη απομάκρυνση από το ζώο. Είναι λάθος αυτό για μένα, που το κάνουμε όλοι, το κάνουμε ως πολιτισμός και πληρώνουμε πολύ πολύ ακριβά για αυτό.
     
  5. θελω να μιλησω για ολες εκεινες τις επιθυμιες που γινονται προβλημα...για τις αλλες ας μιλήσουν οι ποιητές.......για εκεινες τις επιθυμιες που δεν βρισκουν ποτε εκφραση,που μπλοκαρονται αμεσως απο την λογοκρισια των ιδιων μας των μηχανισμων...αυτες τις επιθυμιες που αν προβαλλονταν στην γειτονια της συνειδητοτητας μας,θα ερχονταν σε πολεμικη συρραξη με την εικονα που εχουμε για τον εαυτο μας,με τα ''ψιλά'' που εχουμε σιωπηλα υπογραψει προκειμενου να ανηκουμε καπου!..καποια ατομα νομιζουν οτι ετσι πουλανε................
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Κι εμείς θα θέλαμε να μιλήσεις για αυτές  
     
  7. Ευτυχώς που έχουμε την επιστήμη. Εύχομαι να τη χρησιμοποιούμε με σύνεση.
    Είμαι μεταξύ εκείνων που προκρίνουν τη διεπιστημονική γνώση ως αιτούμενο για τον επόμενο homo universalis.

    Δυστυχώς που κάποιοι (λίγοι, θέλω να πιστεύω) επιστήμονες είναι κοντόθωροι, για να μην πω στρατευμένοι στη σκόπιμη παραπληροφόρηση.
     
  8. Αχ, ανοίγεις θέματα...
    Ο Υπεράνθρωπος κατά τους σοβαρούς μελετητές του Νίτσε ταυτίζεται με το Διόνυσο τον Ελευθερέα. Άλλωστε, είναι γνωστός ο θαυμασμός του για την αρχαία τραγωδία και τους προσωκρατικούς. Είναι η εξέλιξη εκείνη του ανθρώπου που ενσωματώνει το καλό και το κακό, τα εμπεριέχει και τα ξεπερνά.

    Απομάκρυνση από το ζωώδες κομμάτι μας δε σημαίνει απομάκρυνση από το ζώο, από τη φύση εν γένει. Αντίθετα, σημαίνει συνειδητοποίηση του ρόλου μας στον Κόσμο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του. Συμφιλίωση αντί για κυριαρχία...
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Δεν ξέρω αν το έχω ομολογήσει ποτέ δημόσια αλλά η κορυφαία μου λαγνεία είναι να ανοίγω θέματα και συζητήσεις για φιλοσοφικο-υπαρξιακά θέματα!! Απόλυτη και κορυφαία λαγνεία        

    Ναι γνωρίζω το θαυμασμό του για την αρχαία τραγωδία και τους προσωκρατικούς. Αλλά δεν έχω μελετήσει τις επιρροές. Οπότε δεν έχω γνώση και γνώμη στο θέμα αυτό.
    Δεν απορρίπτω τις προσεγγίσεις των μελετητών, ειδικά αν είναι σοβαροί.
    Παραμένουν όμως μελετητές, που βλέπουν το έργο κάποιου μέσα από το δικό τους πρίσμα θέασης του κόσμου.  
    Και αυτό περιορίζει τις δυνατότητες ερμηνείας  
    Ακόμη και αν όντως ταυτίζεται με το Διόνυσο, λείπει και πάλι το απολλώνειο κομμάτι. Και πάλι βρίσκω εγγενή αντίφαση στο Νίτσε αφού στον Υπεράνθρωπο αποδίδει σοβαρότατες απολλώνειες "αρετές"  

    Έτσι το δέχομαι και μου αρέσει πάρα πολύ  
    Οφείλετε να ομολογήσετε όμως ότι - κατά κανόνα- όσοι μιλούν για απομάκρυνση από το ζωώδες κομμάτι, συνήθως δεν μιλούν για αυτό που λέτε εδώ αλλά για εξάλειψη του.
     
  10. Καλωσήλθες στο κλαμπ των πειραγμένων  

    Υπάρχουν εκδοχές του Διονύσου. Ο Ελευθερεύς ενσωματώνει το απολλώνιο κομμάτι. Λέγεται έτσι γιατί απελευθερώνει τον άνθρωπο από την "τιτανική" του φύση, τα ένστικτα. Πιό σωστά, δεν τα πολεμά ούτε τα αρνείται. Τα μετουσιώνει. Κατά τον ίδιο τρόπο που η Αθηνά είναι η ένωση Άρη και Αφροδίτης σε υψηλότερο επίπεδο.

    Ξεφεύγουμε όμως...
     
  11. η σκεψη οταν συντονιστει με ενα ομοιο σε ποιοτητα φαινομενο,το ελκει στη ζωη μας.η εστιαση της σκεψης δημιουργει ενα τζινι,το οποιο σπευδει να εκτελεσει την αποστολη του....οταν οι σκεψεις του πληθους ενωθουν γινονται ενα τεραστιο κατοπτρο....γινεται λοιπον φανερο οτι ειμαστε ολοι αθελα μας συνενοχοι στα κοινωνικα φαινομενα που ζουμε,αφου δεν μπορουμε να θωρακισουμε τη σκεψη μας και την αφηνουμε ανεξελεγκτη να ελκει ασυνειδητα το αρνητικο.ομως αυτη ειναι η αποστολη του ανθρωπου....να αποδειξει οτι ειναι ο ηνιοχος των δελφων που οδηγει το αρμακαι οχι ενα αλογο ον που αγεται και φερεται απο τις ορεξεις των αλλων,αλλα απο τις δικες του....οφειλουμε να γινουμε ερευνητες καθε πληροφοριας πριν την ενστερνιστουμε,αλλα οφειλουμε να γινουμε και αλχημιστες και
    να μετουσιωσουμε το αρνητικο σε θετικ!το ασχημο σε ωραιο και το κακο σε καλο!!!!!!!!!!!   
     
  12. Διαφωνώ μόνο στα σημεία, αλλά δε θέλω να χαλάσω με ανούσιες παρεμβάσεις ένα κείμενο με τόσο πάθος και δύναμη εικόνων...