Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

μιά ελπίδα γεννημένη απ'το.. τίποτα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος MASTER--YODA, στις 27 Απριλίου 2016.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Αξιότιμε @sexypara στα όνειρα κάποιων ρομαντικών για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών ανάμεσα στους ανθρώπους οφείλεις το γεγονός πως σήμερα έχεις διαδίκτυο. Κάποιοι ρομαντικοί και όχι ένας συνεργάστηκαν σε φιλοσοφικό, επιστημονικό και τεχνοκρατικό επίπεδο για να δώσουν στην ανθρωπότητα αυτή την δυνατότητα.

    Οπότε θα σου συνιστούσα να αναθεωρήσεις την σκέψη σου περί ρομαντικών και ονειροπόλων.

    Τώρα το γιατί αυτό που οι ρομαντικοί έδωσαν στην ανθρωπότητα με έρωτα και αγώνα έγινε το χυδαίο και ελεγχόμενο inernet που ζούμε στο σήμερα, αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός πως υπάρχουν σκατόψυχοι άνθρωποι, αλλά ανόητοι άνθρωποι. Άνθρωποι δηλαδή που αντί να εκτιμούν τους ανθρώπους εκείνους που ανά τους αιώνες αφιέρωσαν την ζωή τους για να διώξουν το σκοτάδι επιλέγουν να ακολουθούν τον κάθε ψυχοπαθή που θα τους τάξει μαγκιά, κλανιά, εξάτμιση και κωλοφινιστρίνι.

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία αξιότιμε @sexypara από το να μην συνομιλείς με τους ρομαντικούς...
     
    Last edited: 29 Απριλίου 2016
  2. ναι και έχει τύχει στη ζωή μου και έχει ξανατύχει..
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αγαπητέ @Iagos μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράματα...
    Η επιστήμη δεν προχωρά μέσω και λόγω των ρομαντικών ,ονειροπόλων ιδιοφυιών.Ούτε τα επιτεύγματά της υποβιβάζονται χυδαία απο ανόητους.Κάθε άλλο.
    Η επιστήμη προχωρά μέσω χρηματοδότησης από και για συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και οι εφαρμογές της που αναπτύσσονται αυτά ακριβώς εξυπηρετούν...
    Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν ωφελούν την ανθρωπότητα ,αλλά σίγουρα αν κάποιοι δεν κέρδιζαν δισεκατομμύρια εμείς ουτε ιντερνετ θα ΄χαμε , ούτε καν τηλέφωνο...
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Γη της ουτοπίας...(και μάλιστα χωρίς αίμα, μόνο με ξύλο, γιατί όπως λένε οι κάτοικοι, ''έπεσε πολύ ξύλο'')

    Ας πω κι εγώ την ουτοπική μου φαντασίωση. Μία bdsmική Marinaleda, κι ας πέσουν να με φάνε οι συντηρητικοί εξ' ημών.
    ''Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι η πραγματικότητα, είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν πραγματικότητα.''




    Πολλοί είναι αυτοί που θα αποκαλέσουν παράξενο αυτό το χωριό μόλις μάθουν πως κυλά εκεί η ζωή! Κι όμως μην το λέτε παράξενο... Στο χωρίο Marinaleda η «πραγματικότητα» που ισχύει θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου...

    Αρκεί λοιπόν να ταξιδέψετε μέχρι την Ανδαλουσία της Ισπανίας για να επιβεβαιώσετε με τα ίδια σας τα μάτια ότι η ουτοπία αυτή έχει τελικά σάρκα και οστά!

    Αναρωτιέστε τι το τόσο ανήκουστο συμβαίνει εδώ; Αρχικά, οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι θα πει ανεργία ούτε εγκληματικότητα. Επίσης, στο χωριό δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος, παρόλο που ο πληθυσμός της Marinaleda αγγίζεις τα 2.800 άτομα.

     
    Κάθε κάτοικος έχει δουλειά, που βέβαια αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της περιοχής, δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα και μηνιαίως αμείβονται με €1.200!!! Μάλιστα ο μισθός δεν προσαρμόζεται σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που κάθε κάτοικος έχει αλλά αντίθετα, παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα καθώς θεωρείται ότι όλοι είναι το ίδιο χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία.

    Και το καλύτερο; Οι μισθοί είναι υψηλοί αλλά τα έξοδα διαβίωσης παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αν κρίνει μάλιστα κανείς από το γεγονός ότι το ενοίκιο ενός κανονικού σπιτιού κοστίζει περίπου €20 το μήνα.

    Και σαν κερασάκι στην τούρτα μάθετε και αυτό... Οι αποφάσεις που αφορούν το χωριό λαμβάνονται από κοινού, σε ήρεμη ατμόσφαιρα και ο δήμαρχος δίνει πάντα βήμα στους κατοίκους για να εκφράσουν τη γνώμη τους!

    Πώς να μην απασχολήσει τα διεθνή μέσα λοιπόν ένα τέτοιο χωριό; Παραδεχτείτε το... όλοι θα θέλαμε να ζούμε εκεί!
    http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=166&id=10520

     
  5. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Χμμ...προσωπικά δεν το πιστεύω καθόλου ότι ισχύει αυτό που λες @underherfeet .

    Συνάνθρωποί μας όπως:

    Ο Πυθαγόρας, ο Δημόκριτος, ο Αρχιμήδης,

    πιο πρόσφατα ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας, ο Μέντελ,

    πιο πρόσφατα ο Τζόνας Σολκ, ο Αϊνστάιν, ο Σρέντιγκερ,

    και τόσοι και τόσοι και τόσοι άλλοι που:

    1) Ανακάλυψαν πράγματα που εξέλιξαν τον Πολιτισμό (και δεν έχω βάλει καθόλου ενδεικτικούς ανθρώπους της Τέχνης ή του Πνεύματος γενικότερα φαντάσου) συθέμελα και για πάντα, και συνάμα

    2) ΔΕΝ έγιναν φραγκάτοι ούτε τους ένοιαξε καθόλου αυτό, και συνάμα

    3) ΔΕΝ επιχείρησαν να κρατήσουν εγωπαθώς τα επιτεύγματά τους με "Πενυματικά ΔΙκαιώματα" και άλλες παπαριές, αλλά τα άφησαν ελεύθερα κι απεριόριστα να διασπαρούν παντού,

    αποδεικνύουν περίτρανα ότι όντως οι ρομαντικοί και οι ονειροπόλοι κινούν την Ανθρωπότητα μπροστά. Όλοι οι άλλοι ανεξαιρέτως απλά τρέχουν από πίσω λαχανιασμένοι.


    Μία πχ. καλή χρηματοδότηση ή οτιδήποτε συμφεροντολογικό, είναι σαν να μην υπάρχουν αν δεν υπάρχουν ρομαντικοί και ονειροπόλοι να τους δώσουν αντικείμενο να υποστηρίξουν. Είναι βαστάζοι δηλαδή οι φραγκάτοι. Όχι αφεντικά.

    Αν τώρα με πονηριές καταφέρνουν να θησαυρίζουν πάνω σε αυτό, πάντως ούτε το γεννάνε ούτε θα μπορούσαν να το γεννούσαν.

    Τα συμφέροντα δηλαδή και οι φραγκάτοι κρέμονται από τα αρχίδια Κολοσσών όπως οι παραπάνω, άσχετα αν μπορούν ενίοτε να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία εκ των υστέρων και αφού όμως πρώτα έχει γεννηθεί από άλλους.


    Η Επιστήμη λοιπόν όντως προχωρά από ρομαντικές και ονειροπόλες ιδιοφυίες. Όλοι μα όλοι οι άλλοι, πλούσιοι-φτωχοί / δυνατοί-αδύναμοι, εξαρτόμαστε σε αυτό από αυτούς παθητικά και απολύτως και ανήμποροι θέλουμε δεν θέλουμε.

    Έχει πέρα για πέρα δίκιο ο @Iagos .

    Η Ιστορία άλλωστε αυτό διδάσκει.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητέ @underherfeet διακρίνω πως είστε Μαρξιστής...

    Ως τέτοιος λοιπόν αναλύετε πολύ σωστά τον καπιταλισμό και είστε εκπαιδευμένος να αναγνωρίζετε μέσω ποιων μηχανισμών χειραγωγεί τις μάζες.

    Ως μαρξιστής όμως αδυνατείτε να δείτε πέρα από την ανάλυση σας. Πέρα από το δάχτυλο όμως υπάρχει και το δάσος.

    Επίσης με την ανάλυση σας επιβεβαιώνετε την σκέψη πως άλλο είναι ο Μάρξ και άλλο οι μαρξιστές..

    Ο Μαρξ ήταν ρομαντικός, δηλαδή παθιασμένος επαναστάτης, ενώ οι μαρξιστές αδυνατούν να οργανώσουν μια απεργία της προκοπής, όχι να καταφέρουν να οργανώσουν και επανάσταση....

    Σαφώς και οι βιομήχανοι άρπαξαν το όνειρο κάποιου ανθρώπου κάπου, κάποτε, να φτιάξει μια ρόδα που θα γυρίζει...

    Όμως αυτό δεν υποβιβάζει σε τίποτε το όνειρο ενός ανθρώπου να κινήσει μια πλατφόρμα και να την ονομάσει κάρο.

    Όποιος προσπαθεί να υποβιβάσει, να ευτελίσει και να εξισώσει τον ρομαντικό με τον μαλάκα δεν είναι τίποτε άλλο από πιόνι του βιομήχανου και του καταπιεστή.

    Χωρίς αυτό το πιόνι ο κάθε ψυχάκιας που διψά για εξουσία δεν θα υπήρχε.

    Εν αγνοία του βέβαια.

    Και όταν κάποιος αγαπητέ @underherfeet , όχι εσείς, λέει "μαλάκας είμαι για να είμαι ρομαντικός;" κάποιοι άλλοι νιώθουν το χρέος να υπερασπιστούν το δικαίωμα στο όνειρο.

    Αυτό έκανα με την ανάρτηση μου...

    Δεν άνοιξα κουβέντα για τον καπιταλισμό..

    Με τις υγείες σας....
     
    Last edited: 29 Απριλίου 2016
  7. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Ό,τι και να πει ο οποιοσδήποτε εναντίον αυτού, άδικο θα έχει.

    Οπότε και πχ. οι συντηρητικοί ας φλυαρούν όσο θέλουν.

    Το ντοκυμαντέρ αυτό που έβαλες @brenda είναι ένα από τα αποκαλυπτικότερα που μπορεί να δει κανείς.

    Κανονικά για μένα, θα έπρεπε να προβάλλεται σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας.
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    "Μέσα στα τελευταία 500 χρόνια η επιστήμη έχει πετύχει θαύματα χάρη κυρίως στην προθυμία κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και ιδιωτών χορηγών να χρηματοδοτούν με δισεκατομμύρια δολάρια την επιστημονική έρευνα. Τα δισεκατομμύρια αυτά έκαναν περισσότερα για την χαρτογράφηση του σύμπαντος, του πλανήτη και την ταξινόμηση του ζωϊκού βασιλείου απ ' οτι ο Γαλιλαίος, ο Κολόμβος και ο Δαρβίνος. Αν οι συγκεκριμένες ιδιοφυίες δεν είχαν γεννηθεί ποτέ, κάποιοι άλλοι θα είχαν σκεφτεί μάλλον τις ιδέες τους. Καμμιά ιδιοφυία όμως δεν θα μπορούσε να αντισταθμίσει την έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης. Αν π.χ δεν είχε υπάρξει Δαρβίνος, θα αποδίδαμε σήμερα την θεωρία της εξέλιξης στον Αλφρεντ Ράσελ Γουάλας, που σκέφτηκε την ιδέα της εξέλιξης ανεξάρτητα απο τον Δαρβίνο μόλις λίγα χρόνια αργότερα. Αν όμως οι Ευρωπαϊκες δυνάμεις δεν είχαν χρηματοδοτήσει την γεωγραφικη την ζωολογική και την βοτανολογική έρευνα παγκοσμίως, ούτε ο Δαρβίνος ούτε ο Γουάλας θα είχαν τα απαραίτητα εμπειρικά στοιχεία για να αναπτύξουν την θεωρία της εξέλιξης. Πιθανότατα να μην είχαν προσπαθήσει καν." ...

    "Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες χρηματοδοτούνται επειδή κάποιος πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσουν στην επίτευξη κάποιου πολιτικού, οικονομικού η θρησκευτικού στόχου. ..Στην δεκαετία του 1940 , οι κυβερνήσεις της Αμερικής και της ΕΣΣΔ διοχέτευαν πόρους στη μελέτη της πυρηνικής φυσικής αλλά ούτε δεκάρα για την μελέτη της παιδικής ψυχολογίας η της ενάλιας αρχαιολογίας. Υπέθεταν πως η μελέτη της πυρηνικής φυσικής θα τους επέτρεπε να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα, ενώ η παιδική ψυχολογία ή η ενάλια αρχαιολογία ηταν απίθανο να τους βοηθήσουν να κερδίσουν τον πόλεμο.
    Πολλοί επιστήμονες βέβαια ενεργουν ορμώμενοι απο καθαρά διανοητική περιέργεια. Ωστόσο, σπάνια υπαγορεύουν την επιστημονική ατζέντα..."

    "Ποιές ήταν οι δυνατότητες που ανέπτυξε η Ευρώπη στην περίοδο της πρώιμης νεωτερικότητας, που της επέτρεψαν να κυριαρχήσει στον κόσμο της ύστερης νεωτερικότητας? Δύο συμπληρωματικές απαντήσεις,η σύγχρονη επιστήμη και ο καπιταλισμός. Οι Ευρωπαίοι είχαν μάθει να σκέφτονται και να φέρονται με επιστημονικό και καπιταλιστικό τρόπο πριν ακόμα αποκτήσουν τεχνολογικό πλεονέκτημα....Η επιστήμη και ο καπιταλισμός αποτελούν την πιό σημαντική κληρονομιά που άφησε ο Ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός στον μετα-ευρωπαϊκό κόσμο του 21ου αιώνα..."

    Yuval Noah Harari, "Sapiens" (καμμία σχέση με τον Μαρξισμό ...)
     
  9. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Καμιά φορά πάντως οι ορισμοί παραπλανούν:

    Η συσσώρευση κεφαλαίου και η αξιοποίησή του για πολλαπλασιασμού του ίδιου του κεφαλαίου, καθώς και η πολυϊδιοκτησία και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο γεννήθηκαν ως έμφυτη συμπεριφορά σχεδόν την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι σαν είδος σταμάτησαν να είναι τροφοσυλλέκτες του περιβάλλοντος αλλά άρχισαν να εγκαθίστανται κάπου και να προσπαθούν με το μυαλό να διαμορφώνουν το περιβάλλον τους.

    Ο "καπιταλισμός" δηλαδή ως τρόπος οργάνωσης και δράσης για μένα είναι τόσο παλιός όσο ο πρώτος άνθρωπος-αγρότης πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια, άσχετα αν ανά περιόδους άλλαζαν τα μέσα.

    Η φυσιογνωμία του στον πυρήνα της είναι ίδια σήμερα με πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Τώρα έχεις δολλάρια παλιά είχες σακκιά με αγαθά ή μπρούτζινα νομίσματα ή σκλάβους κ.ο.κ.

    Το ίδιο είναι στη βάση του.

    Κι ελάχιστες είναι οι κοινωνίες, και για ελάχιστο χρόνο, που οργανώθηκαν κάπως διαφορετικά. Και όχι σε όλα: Η ειδοποιός διαφορά πάντα βρισκόταν στην αναδιανομή της υπεραξίας ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας και στις προτεραιότητες που έμπαιναν στο πού θα αξιοποιηθεί.
    Όχι στο αν θα συσσωρεύονταν αγαθά ή αν θα αφήνονταν μέσα στη Γη ή πάνω στα δέντρα, ούτε στο αν αυτά θα αξιοποιούνταν ή θα πετιούνταν αφού σήμερα δεν θα θεωρούνταν χρήσιμα, ή στο αν κάποιοι άνθρωποι θα δούλευαν πάνω σε αυτά για να αξιοποιηθούν ως αποτέλεσμα της εργασίας τους.
    Ούτε στην ιδιοκτησία. Η "ιδιοκτησία από τον λαό" που λένε είναι ένα ψέμα. Δεν μπορεί να σου ανήκει κάτι αν δεν ξέρεις πώς δουλεύει συνολικά, ό,τι Νόμους και αν θεσπίσεις.
    Περισσότερη εξουσία πάνω του θα έχει εκείνος που ασχολείται με αυτό περισσότερο.
    Το πολύ-πολύ να θεσπίσεις δικλείδες ώστε αυτά που παράγει να τα χαίρονται όλοι, καθώς και το τι θα παράγει.
    Αλλά πάντα τον τελευταίο λόγο, έστω και αφανώς, θα έχουν εκείνοι που ασχολούνται περισσότερο μαζί του σαν δομή και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει αυτό.

    Το ίδιο όμως ταυτόχρονα ισχύει και για άλλα πράγματα. Όπως η έφεση σε ανακαλύψεις. Κι αυτό είναι πανίσχυρη έμφυτη συμπεριφορά.


    Και φυσικά, όπως τα παραπάνω, ισχύει και το ότι μπορεί να θεωρούμε ότι είμαστε όλοι ίσιοι στα βασικά δικαιώματα, αλλά ίδιοι δεν είμαστε. Κάποιοι πάντα θα ξεχωρίζουν είε στις Επιστήμες είτε στην κοινωνική μηχανική και στη χειραγώγηση. Και κάποιοι πάντα θα είναι πιο ρομαντικοί και ονειροπόλοι ενώ άλλοι πιο πραγματιστές, και άλλοι απλώς αδιάφοροι.

    Ούτε αυτό πρόκειται να αλλάξει ποτέ των ποτών και ήταν πάντα εδώ από την Αυγή της Δημιουργίας του είδους μας.



    Παρόλα όμως τα παραπάνω, ιστορικά, όποια και αν θεωρεί κανείς την πρωτεύουσα δύναμη που κινεί την εξέλιξη, εξέλιξη λαμβάνει χώρα. Άσχετα αν η Ηθική εξέλιξη, με βάση τις Ανθρωπιστικές Αξίες, προχωρά με πολύ αργότερους ρυθμούς από πχ. την Τεχνολογική.

    Για μένα λοιπόν είναι μάταιο να μεμψιμοιρεί κανείς γιατί ο κόσμος είναι όπως είναι και οι άνθρωποι είναι όπως είναι. Ούτε τον κόσμο τον φτιάξαμε εμείς ούτε τους ανθρώπους, για να μπορούμε να έχουμε ορθολογική προσδοκία να τα αλλάξουμε εκ θεμελίων.

    Εκεί διαμορφώνει κανείς. Έτσι λαμβάνει χώρα η εξέλιξη. Εντός του κόσμου. Όχι σε κάποιο εργαστήριο κάπου στο Διάστημα σε Ιδανικές Συνθήκες που μετά με κάποια Σούπερ-Τεχνολογικά Προηγμένη Μηχανή ό,τι φτιάξει γίνεται κομμάτι του κόσμους μας χωρίς να έχει καμία σχέση με αυτόν και με τους Φυσικούς Νόμους που τον διέπουν.


    Για μένα προσωπικά η Πρωτεύουσα Δύναμη της Εξέλιξης είναι οι Ρομαντικοί Ονειροπόλοι. Αυτοί κατεβάζουν τις ιδέες και την Εξέλιξη πρωτίστως σε αυτούς τη χρωστάμε. Όλοι οι άλλοι απλά τρέχουν από πίσω να αξιοποιήσουν, ή να υλοποιήσουν, ή να καπηλευτούν τα πνευματικά δημιουργήματα των πρώτων.

    Όλοι λοιπόν είναι χρήσιμοι ή τέλος πάντων παίζουν τον ρόλο τους, αλλά χωρίς θάρρος να ονειρευτεί και να επιμείνει στα όνειρά της μία μερίδα φωτισμένων μυαλών, η Ανθρωπότητα ακόμα στις σπηλιές θα ζούσε και ας ήταν στις Σπηλιές εκείνες μυαλά σαν τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Ωνάση ή τον Γουόρεν Μπάφετ ή ένα Πρόεδρο των Η.Π.Α. μαζί με ένα αξιωματούχο του Στέιτ Ντηπάρτμεντ και της ΣΙΑ ή έναν Γ.Γ. της Πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

    Χωρίς έναν πχ. Αριστοτέλη ή Ντα Βίντσι ή Φλέμινγκ ανάμεσά τους, όσοι ικανοί και αν ήταν τέτοιοι άνθρωποι σε πολλά πράγματα, γιατί ικανοί είναι σε άλλα πράγματα, θα κάθονταν όλοι αιωνίως και θα κοιτιούνταν σαν τους πίθηκους με απορία από το 10.000 π.Χ. μέχρι και το 2016, σήμερα δηλαδή, σκαλίζοντας τη μύτη τους και ξύλα στη φωτιά μέσα σε μία εστία από πέτρες μαζεμένες από τον χώρο γύρω από τη φωτιά.
    Και πώς θα καταφέρουν να σκοτώσουν κανένα βουβάλι από εκείνα που είδαν να βόσκουν παραπέα με όσες μεθόδους χρησιμοποιούσαν πάντα και όχι με κάποια ολοκαίνουργια και καινοτόμα.
    Και μέχρι εκεί.
     
    Last edited: 30 Απριλίου 2016
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Θα μπορούσε να υπάρξει Αριστοτέλης στην κοινωνία των Αβορίγινων;
    Θα συνέθετε ο Μπετόβεν την 9η συμφωνία αν ήταν Κινέζος;
     
  11. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Δεν ξέρεις πόσο πολύ μου αρέσει να κάνω τέτοιες συζητήσεις αγαπητέ @underherfeet .

    Πέραν του να γνωρίζω ενδιαφέροντα άτομα εδώ μέσα, αυτά για μένα προσωπικά είναι by far τα αγαπημένα μου θέματα στο forum.

    Respect.

    Έχω όμως να κάνω κάτι δουλίτσες τώρα και θα έρθω να συνεχίσουμε man.  
     
  12. Dapom

    Dapom Contributor

    Οι ονειροπόλοι...πάντα είχαν τις πλάτες κάποιας οικονομικής δύναμης για να μπορούν/τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να "ονειροπολούν".


    Και ως γνωστόν όποιος έχει τη δύναμη (εν προκειμένω οικονομική) έχει και τον έλεγχο.