Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ορια

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Pain-Inducer, στις 13 Μαϊου 2016.

  1. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Μα γιατί να μην γράφει στα νήματα που υπάρχουν;
     
  2. Pain-Inducer

    Pain-Inducer Premium Member

    Γιατί πάντα κάτι με καινούργιο περιτύλιγμα είναι αυτό που προσελκύει. Δες την κυβέρνηση μας
     
  3. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Θέμα marketing ;
     
  4. Pain-Inducer

    Pain-Inducer Premium Member

    Δεν θα το έλεγα. Έτσι. Απλά γιατί να μην αφήσουμε να εξελιχτεί. Έτσι κιαλιως δεν είμαι και τόσο δημοφιλής εδώ .άρα λίγοι θα απαντήσουν .
     
  5. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Λολ, δεν γράφω ανάλογα με την δημοτικότητα του κάθε μέλους ή με το αν με συμπαθεί ή όχι ο νηματοθετης - τρια. Ενδιαφέρον να έχει.
     
    Last edited: 13 Μαϊου 2016
  6. Pain-Inducer

    Pain-Inducer Premium Member

    Δώσε και εσύ τότε ενδιαφέρον αντί να πεις ότι υπάρχουν και άλλα νήματα δώσε εσύ μια απάντηση ώστε να το κάνεις ακόμα πιο ενδιαφερον
     
  7. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Δεν έχω να πω κάτι της προκοπής, απλά για να γράψω;
     
  8. Pain-Inducer

    Pain-Inducer Premium Member

    Για σένα .της προκοπής μπορεί να είναι και μια αυθόρμητη σκέψη.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    δεν βαυκαλίζομαι ότι μπορώ να προσθέσω κατι σε εκείνα στα οποία παρέπεμψε η @Θρυαλλίς , παρά τις όποιες αντιφάσεις τους,
    αλλά θα επιμείνω στο αρχικό μου ερώτημα:
    αν δε μπορέσω να διακρίνω ανάμεσα
    σε κείνα που η θηλυκιά μου νομίζει πως δε μπορεί να ξεπεράσει
    και σε κείνα που θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη της,
    καλύτερα να πάω για ψάρεμα.
     
  10. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Συμφωνα με ορισμενες θεωρητικες προσεγγισεις δεν υπαρχουν ορια στην πραγματικοτητα. Αλλα φανταζομαι οτι οι ερωτησεις σου δεν ειναι τοσο γενικες οσο φανταζουν και απευθυνονται στα ορια του bdsm. Εκει ναι υπαρχουν μαλλον καποια ορια. Αν και προσωπικα θεωρω οτι αναδιαμορφωνονται διαρκως. Κι αυτα τα ορια μπαινουν απο τα ατομα που συμμετεχουν στο "παιχνιδι". Τι σημαινει αυτο; Για μενα σημαινει οτι ξεκαθαριζω αυτο που επιθυμω κι οτι αντιδρω σε οποια αλλη κατασταση.
     
  11. Pain-Inducer

    Pain-Inducer Premium Member

    και εδω ερχεσαι σε μια αντιθεση . λες οτι τα ορια αναμορφωνονται αλλα αντιδρας κιολας σε οποιαδηποτε αλλη κατασταση .
    ναι τα ορια δεν υπαρχουν απλος σηματοδοτουν . και πιστευω οτι τα βαζεις για να εχεις σημεια αναφορας .
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Τα όρια φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όσον αφορά σεισοπυγήματα … των μπαλέτων Κίροφ. Αυτά, γενικής στόχευσης άλλωστε και υπέρτατης χαζοναρκισίασης, μπορούν να συνεχίζονται αενάως. Δεδομένου ότι υπάρχουν και BDSM καραόκε πάρτι, μπορεί κανείς να κάνει τα στραβά μάτια, άλλωστε, στον χώρο, τίποτα δεν (πρέπει να) πηγαίνει χαμένο  

    Τώρα, όσον αφορά τα όρια, η άποψή μου είναι ότι μπορούμε να τα δούμε υπό δύο, αμοιβαία αποκλειόμενες προϋποθέσεις:
    Προϋπόθεση Ι, υπάρχει εύκολη και ανώνυμη πρόσβαση σε dungeons όπου γίνεται κανονικό σαδομαζοχιστικό παιχνίδι, με δωμάτια αφιερωμένα σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, με σκοτεινά δωμάτια και με επόπτες δωματίων.
    Προϋπόθεση ΙΙ, δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω

    Στην προϋπόθεση Ι έχει νόημα να συζητιούνται όρια από τεχνική άποψη, να ποσοτικοποιούνται αυτά ανά δραστηριότητα και ούτω καθ' εξής. Στην προϋπόθεση Ι τα όρια που παρατηρούνται είναι υπόθεση του μαζοχιστή. Στην ψυχανάλυση ο μαζοχισμός είναι ένα διαρκές στοίχημα υπέρβασης ορίων και διόλου ένα ζητούμενο συσχέτισης του μαζοχιστή με τον σαδιστή και υποταγής του σε αυτόν.

    Στην προϋπόθεση ΙΙ έχουμε σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να δηλώνουν στους εαυτούς τους κι αλλαχού οτιδήποτε, από ότι έχουν το BDSM μόνο για το κρεβάτι - γιατί βάση ύπαρξης του T/b είναι η προϋπόθεση Ι, ως ότι κάνουν M/s - και αν ξέρουν τι λένε και κυρίως πώς το λένε άντε να βρεθεί κανείς να τους πει το αντίθετο ή και ότι το BDSM το βρίσκει κανείς παντού στη ζωή π.χ. στα λουλούδια, στις πέρδικες, στις μπότες/γόβες/ξώφτερνα των περαστικών γυναικών, στα μπαράκια το Σαββατόβραδο, στα γραφεία ως και στα πρωϊνάδικα άμα προκύψει και γιατί δηλαδή όχι; Άλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν μιλάμε για σχέση αποκλείουμε την εργαλειακή χρήση του σαδισμού προς ικανοποίηση της μαζοχιστικής ανάγκης. Δεν αποκλείουμε όμως την ελευθεριότητα του αυτόνομου σαδισμού. Αν δεχτούμε ότι ο Κυρίαρχος είναι ο σαδιστής του ζευγαριού και ότι ο έτερος πόλος είναι ο υποτακτικός πόλος ο οποίος για τις ανάγκες της σχέσης, της ελευθεριότητας του σαδιστή και της υποταγής του εν τέλει, γίνεται και τόσο όσο μαζοχιστής, τότε είναι φανερό όχι μόνο ποιος ορίζει τα όρια (ο Κ) αλλά και ποιος είναι ο χαρακτήριας των ορίων αυτών (προσδιοριστικός της σχέσης, των προσδοκώμενων από την σχέση με πλευρά λογική, συναισθηματική, κοινωνική κ.α).