Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Να ρωτήσω κάτι, γιατί ταράσσομαι εύκολα.

    Κάποιος που γράφει επανελειμμένα Vittgenstein με "V", σε τι σειρά ανθρώπων ανήκει;
    Δεύτερη ερώτηση. Που μπορώ να πάρω πιστοποίηση ότι δεν ανήκω στην σειρά κοινών ανθρώπων, ώστε να μπορώ να τοποθετηθώ στον συγκερασμό δύο κατά γενική ομολογία διαμετρικά αντίθετων προσεγγίσεων;
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Στη κατηγορία ignore...
    Σε οποιοδήποτε κατάστημα πωλούνται σκεύη μαγειρικής με Teflon ή ανάλογη επίστρωση.
    Προχώρα...  
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Ουαί υμίν ελιτιστές ορθογράφοι στην επόμενη ζωή σας να μετεμψυχωθείτε ως κορρέκτορες, ουαί υμίν λαϊκιστές που δεν σας αρέσουνε τα θέματα των αλλωνώνανε εσείς να μετεμψυχωθείτε σε like να σας ζουπάνε όλη την ώρα.
     
  4. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    αγαπητή, οι κανόνες που πρεσβεύετε και υπηρετείτε δεν επιτρέπουν τέτοια θέματα..
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Αγαπητέ, είναι θέμα κρίσης, πάντως αν κάποιος π.χ Βουδιστής εδώ νιώσει προσβεβλημένος θα ενεργήσουμε ανάλογα.

    Ευχαριστώ.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    ...υπό το πρόσχημα της διασαφήνισης του νεόκοπου κυβερνητικού μοντέλου που επιλέχτηκε να λειτουργεί με βάση έναν νέο συνεκτικό ιστό (για πρώτη φορά μετά από την πρώτη γενιά των επιγόνων του Μ. Αλέξανδρου -διάβαζε παλιός κόσμος) σε διαρκή παράλληλλη συμπληρωματική όσμωση με την κεντρική εξουσία και με αφορμή τις αντιδράσεις της ύστερης ρωμαιοελληνικής πλουτοκρατικής κάστας στην επιπλέον φορολόγηση και την νομή των πόρων, κατεστάλλη σχετικά αναίμακτα η εσωτερική διαφαινόμενη επανάσταση με μια αριστοτεχνικά ωμή κίνηση κατά του Αρείου και των υποστηρικτών του, οι οποίοι με όχημα το διανοητικά ανεπαρκές νέο μοντέλο προσπάθησαν να διαπραγματευτούν την συμμετοχή τους στην εξουσιαστική αλυσίδα. 56 χρόνια μετά μπήκε και η ταφόπλακα για να μη κουνιέται καμιά σουρτούκω από τα παλιά.
    This is history, sad but true... The rest is just structural components, facts but components.
    Αυτά...
     
  7. Elena_gr

    Elena_gr Regular Member

    Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή μπορεί να θεωρηθούν και ''άπιστοι''; Πάμε παρακάτω... να υπογραμμίσω εδώ ότι η διάθεση σου για διάλογο ήταν εμφανής στις παραπάνω απαντήσεις σου   Καταλαβαίνω... για μερικούς ανθρώπους οι αντιρρήσεις ή η διαφωνία δεν συμπεριλαμβάνεται στην ανταλλαγή απόψεων ή στον διάλογο.
    Το νήμα σου δεν στο έκαψε κανένας επισκέπτης- φιλοξενούμενος αλλά εσύ η ίδια ως οικοδέσποινα  
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

      ...What?
     
  9. ocean girl

    ocean girl ...Γευσιγνώστης προσωπικοτήτων...

    ""........Η Αλήθεια για τον Χριστιανισμό μέσα στο BDSM ........""

     
  10. gaby

    gaby Guest

    Δες τι κάνεις τώρα, ένα νήμα χωρίς πρόβλημα πας να το χαλάσεις για να περάσει το δικό σου!

    Δεν έχεις επιλογή όσο είσαι off topic, μόνο να φύγεις από το νήμα μπορείς.

    Θεώρησέ το ως ευγενική προειδοποίηση  
     
  11. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    ωραία θα την δεχθώ την προειδοποίηση και σε δείγμα καλής θέλησης θα διαγράψω μόνος μου τις προηγούμενες παρεμβάσεις μου, υπό μία διευκρίνηση, επιτρέπεται ν' ανεβάζουμε θέματα με σαφή θρησκευτικό, πολιτικό ή αθλητικό περιεχόμενο το οποίο θα το φέρουμε σε σύγκριση με το bdsm?
     
    Last edited: 27 Μαϊου 2016
  12. Κάθε οργανωμένη θρησκεία, περιλαμβάνει δύο συστατικά μέρη: το μεταφυσικό-οντολογικό-φιλοσοφικό και το λαϊκό-τελετουργικό-κοσμικό. (Καμπάλα, Σούφι, αναχωρητές αποτελούν την έκφραση του πρώτου για τις κυρίαρχες μονοθεϊστικές θρησκείες, όπως οι Ουπανισάδες για το Βουδισμό). Υποτίθεται ότι το δεύτερο είναι ένα πλαίσιο ηθικών προταγμάτων που προκύπτει από την μεταφορά-γείωση του πρώτου στην καθημερινότητα των πιστών, μέσω των κοσμικών εκπροσώπων του Λόγου του Θεού (?!?!?!), δηλαδή τους ιερείς.

    Η πίστη αφορά στο πρώτο κομμάτι, η κανονιστική συμμόρφωση στο δεύτερο. (Σκόπιμα δεν ομιλώ για ηθική, γιατί η ηθική δεν είναι μονοσήμαντα ορισμένη για τον καθένα, αλλά συνισταμένη της θρησκευτικής και κοινωνικής ηθικής, όπως αυτές προσλαμβάνονται φαινομενολογικά σε ατομικό επίπεδο).

    Δεν θα μπω σε αναλύσεις του τύπου "δεν το είπε έτσι ο Χριστός, είναι προσθήκη των παπάδων", γιατί αυτό είναι αντικείμενο έρευνας του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Ανεξάρτητα αν είμαστε άθεοι ή ένθεοι, άθρησκοι ή θρησκευόμενοι, έχουμε όλοι νιώσει στο πετσί μας τις ηθικές επιταγές της θρησκείας που επικρατεί στο άμεσο περιβάλλον μας (του ορθόδοξου χριστιανισμού στην περίπτωσή μας). Εδώ υπάρχει μια κεφαλαιώδης διαφορά του φιλοσοφικού από το κοσμικό μέρος της θρησκείας. Το πρώτο αποκαλύπτει τον ορθό δρόμο στον άνθρωπο και τον αφήνει να επιλέξει την πορεία του με δική του ευθύνη. Το δεύτερο επιβάλλει τον ορθό δρόμο εν είδει δόγματος, καθώς και τον τρόπο ζωής που οφείλει να υιοθετήσει ο πιστός για να αποδείξει την πίστη του, αποδίδοντας έτσι στο Ον (Θεό, Δημιουργό) ανθρώπινες ποιότητες (ευνοϊκή μεταχείριση, μεροληψία, εμπάθεια) και στον πιστό ένα μπούσουλα ζωής με σαφώς προσδιορισμένη την τιμωρία και την ανταμοιβή.

    Είναι προφανές ότι το κοσμικό σύστημα της χριστιανικής θρησκείας (β.λ. παπαδαριό) απορρίπτει κάθε πρακτική που εμπίπτει στο bdsm. Τολμήστε να ρωτήσετε τον πνευματικό σας (όσοι έχετε) και ελάτε να μας πείτε τι σας απάντησε. Πάντως, για να είμαι δίκαιος, δεν υπάρχει επίσημη θέση της ελλαδικής εκκλησίας επί του θέματος, ίσως γιατί δεν της έχει τεθεί από αναγνωρισμένο κοινωνικό ή πολιτικό φορέα.

    Ο πιστός που είναι ένθεος και άθρησκος (όπως εγώ), άρα δε δεσμεύεται από τις εντολές του κάθε παπά, μητροπολίτη ή αρχιεπίσκοπου, καλείται να απαντήσει μόνος του στο ερώτημα αν το bdsm είναι συμβατό με τη χριστιανική πίστη. Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη, γιατί αφορά στο κατά πόσο έχει ο ίδιος εντάξει τη σεξουαλική του ζωή με όλες τις εκφάνσεις της στο αξιακό σύστημα της πίστης του, είτε μέσω της εκλογίκευσης είτε βιωματικά. Είναι μία από τις επιλογές που καλείται να κάνει στα πλαίσια της ευθύνης για την ελευθερία του.

    Όχι, δεν αποφεύγω να εκφράσω άποψη. Την απάντηση για τον εαυτό μου την έχω προ πολλού δώσει. Ας κάνει ο καθένας το ίδιο...
     
Thread Status:
Not open for further replies.