Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Αλήθεια για το BDSM μέσα στον Χριστιανισμό.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Queen87, στις 26 Μαϊου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    και όμως...
    "...εξίσου γνωρίζομεν και οι δύο, ότι κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του".
    Ε89 ,μετάφραση Ελ. Βενιζέλου  

    ...Οι Αθηναίοι μου φαίνεται πως είχαν κάπως διαφορετικές αντιλήψεις για τα ανθρώπινα πράγματα απο τον χρυσό κανόνα...
     
  2. CaptainAfrican

    CaptainAfrican Light. Soul. The essence of One.

    ...και ξανάαα προς την Δόξα τραβά-τραβά-τραβά, και ξανάααα προς την Δόξαααα τραβάααα (όχι Δράμας, ε?)  
     
  3. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    ...και έκαναν τη Μήλο οι τότε ΑΘηναίοι, σεληνιακό τοπίο...

    Βέβαια κανείς δεν λέει "κάντο-όπως-οι-Αθηναίοι", αλλά "παίζει". Το κάνουν πολλοί. Και πολλοί δεν το κάνουν.

    Και βέβαια, από την άλλη, η ισχύς είναι ναρκωτικό. Παρασύρεσαι ώσπου ξεπερνάς την ισχύ σου, γίνεσαι τότε ανίσχυρος συγκριτικά αλλά η αλλαζονεία εμποδίζει τη διαπίστωση, και τότε πέφτεις σε άλλη πιο μεγάλη δύναμη και...τον πούλο...

    Ο Δρόμος της χρήσης Δύναμης είναι γοητευτικά...επικίνδυνος για όποιον τον επιλέγει...

    Γι΄ αυτό ίσως και πολλοί Σοφοί προτρέπουν να αποφεύγεται ως θεμέλια αντίληψη διάδρασης με το περιβάλλον.

    Δεν "λέει". Πέφτεις πανεύκολα σε "λούμπες" και το σκυλομετανοιώνεις.
     
    Last edited: 3 Ιουνίου 2016
  4. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    το confirms μεχρι το proves στις θετικές επιστήμες γνωρίζεις ότι απέχει έτη φωτός έτσι;
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    @tithon

    το έχετε γράψει ήδη 2-3 φορές αυτό με τον ορισμό του "ένθεου" σε αυτό το νήμα, γιατί πιστεύετε ότι δεν το διάβασα και κυρίως πως δεν το συμμερίζομαι;

    Εγραψα στην @Queen87 την προτροπή μου να μην ακούει ούτε τους "ένθεους". Στα δικά μου μάτια, η θρησκοληψία είναι μια κατάσταση στην οποία κάποιος μου μοιάζει να έχει καταληφθεί από "δαίμονα" όπως θα έλεγε ένας πιστός. Σεις δεν βλέπετε σε αυτό το νήμα να έχει γράψει κανένα μέλος σε "κατάσταση καταληψίας";


    @trterterterterter

    Είμαι βέβαιη πως αν οι νευροεπιστήμονες έχουν συγκρίνει απεικονίσεις α-γάμητων (άλφα στερητικό) και ανθρώπων με σεξουαλική ζωή θα έχουν βρει ότι οι έννοιες σχετικά με το σεξ ενεργοποιούν παρόμοιες περιοχές στους εγκεφάλους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγάμητοι έχουν κι αυτοί μια σεξουαλική ζωή, απλώς άλλου τύπου, έτσι δεν είναι; Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που συνήθως γίνονται αυτά τα πειράματα (π.χ. λεκτικά ή οπτικά ερεθίσματα).

    Σε σας θα πρότεινα, αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση για την Πίστη, να την επιδιώξετε. Αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση για τη Λογική, να την επιδιώξετε επίσης. Αλλά αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση για την Πίστη μέσα από την Λογική, ή για την Λογική μέσα από την Πίστη, καλύτερα να αφήσετε τις συζητήσεις και να ασχοληθείτε με την Τέχνη.

    @Guruni

    Ισχύει πάντα το "μην προσπαθείς να μάθεις σε ένα Guruni μαθηματικά: χάνεις το χρόνο σου και εκνευρίζεις και το Guruni"      
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    συγχωρήστε με, έχετε δίκιο, αλλά με πονά να ξανανατεθεί η λέξη με ευκολία.

    αντίθετα, το έχω ρωτήσει και ευθέως, κι αυτό επανειλημμένα.
     
  7. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Είναι ωραία να παρουσιάζεις τους άθεους σαν αγάμητους (δλδ. σαν προβληματικά άτομα που δεν μπορούν να έχουν σεξουαλική ζωή ενώ θέλουν). Μου λές δηλαδή ότι ο άθεος πιστεύει στον Θεό αλλά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του;;;;

    Αυτό βγάζει την παρακάτω έρευνα σωστή!

    atheism is rooted primarily in emotion rather than reason

    Study explores whether atheism is rooted in reason or emotion – Jan. 2015
    Excerpt: “A new set of studies in the Journal of Personality and Social Psychology finds that atheists and agnostics report anger toward God either in the past or anger focused on a hypothetical image of what they imagine God must be like. Julie Exline, a psychologist at Case Western Reserve University and the lead author of this recent study, has examined other data on this subject with identical results. Exline explains that her interest was first piqued when an early study of anger toward God revealed a counterintuitive finding: Those who reported no belief in God reported more grudges toward him than believers.”

    http://www.thepoachedegg.net/the-po...r-atheism-is-rooted-in-reason-or-emotion.html

    Το Σύμπαν είναι ακριβώς όπως ένα έργο τέχνης, ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟ!
     
  8. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!


    Για αυτό και έπρεπε να έρθει ο Μεσσίας, να αλλάξει αυτή την λανθασμένη άποψη περι επιβίωσης του Δυνατού.

    Εξάλλου το απόσπασμα του Θουκυδίδη είναι απλά μια γνώμη, σίγουρα υπήρχαν ανθρώποι που ζούσαν με τον Χρυσό Κανόνα, όπως ας πούμε ο Σωκράτης που είπε «Αν πρέπει να αδικούμαι ή να αδικώ, τότε επιλέγω να αδικούμαι».
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εμμέσως αποδέχεσαι πως υπάρχουν πολλοί ηθικοί κώδικες, το τι θεωρείς εσύ η εγώ σωστο ή λάθος δεν έχει σημασία στην κουβέντα.
    Προσπάθησα να σου δείξω με όλη αυτή τη στιχομυθία πως η ηθική έχει αρχές, κώδικες , νόμους, που τις δημιουργεί η ανθρώπινη νόηση ή η -όποια- ανθρώπινη κοινωνία, (όσο κι αν θέλει να τις περιβάλλει με αχωρες , αχρονες , θεόπνευστες διαπιστεύσεις ώστε να τις εγκαθιδρύσει ως απόλυτες αλήθειες έναντι των ανταγωνιστικών) δεν τις ανακαλύπτει ,δεν προυπήρχαν, όπως δεν προυπήρχαν και δεν υπάρχουν πουθενά στην φύση οι έννοιες "ισότητα" "ελευθερία" , "δικαιοσύνη" "ανθρώπινα δικαιώματα" , όλα τούτα τα ωραία και άλλα πολλά βάσει των οποίων έχουμε δομήσει τις κοινωνίες μας είναι δημιουργίες του ανθρώπινου νου, της φαντασίας μας , που έχουμε εγκαθιδρύσει σαν πραγματικότητα και είμαστε πολύ χαρούμενοι μ 'αυτό.
     
  10. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Ακριβως οτι προσπαθησα να του παραλληλισω με τα μαθηματικα. Μπραβο Θειο!

    Υ.γ. Πως πηγαν οι πανελληνιες;
     
  11. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    1 Η φαντασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πραγματικότητα (που υπάρχει πρίν απο εμάς), αν το αντίθετο ήταν αληθές οι τυφλοί θα μπορούσαν να φανταστούν πράγματα που δεν έχουν δεί.

    2 Αν τον Θουκυδίδη τον πλάκωναν κάθε μέρα στο ξύλο και εκνευριζόταν για αυτό, και ένιωθε αδικία, αυτομάτως θα αναιρούσε τον εαυτό του.
    Επειδή ο δυνατός επιβάλλεται στον αδύναμο δεν σημαίνει ότι αρέσει στον αδύναμο να του επιβάλλονται. Σημαίνει απλά ότι παραβιάζει κάποιος τον ηθικό ρεαλισμό.

    3 Ο Χρυσός κανόνας μπορεί να βρεί ανταπόκριση μόνο στην φύση του Θεού αφού είναι υπερβατικός.

    Μην κάνεις ότι δεν θές να σου κάνουν, θα είναι άδικο να σε σκοτώσω τώρα, στο παρελθόν ή στο μέλλον (άχρονος), θα είναι άδικο να σε σκοτώσω σε οποιοδήποτε μέρος του Σύμπαντος (άτοπος). Ο Χρυσός κανόνας δεν καθορίζεται από την πραγματικότητα που είναι χρονική και τοπική αλλά υπήρχε ανέκαθεν και ανακαλύφθηκε, ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ. Αν το καλοσκεφτείς ο άνθρωπος ότι δημιουργεί το κάνει με ήδη υπάρχοντα δημιουργήματα.

    Στην φύση δεν πρόκειται να βρείς έννοιες όπως ελευθερία, ισότητα, φιλανθρωπία, δικαιοσύνη, εγκράτεια, για αυτό και υπάρχουν μόνο νοητά, όμως ο Νούς μας είναι υπερβατικός, Νούς δεν σημαίνει εγκέφαλος.

    Η συνείδηση αποδείχθηκε υπερβατική, υπερβαίνει τόπο, χρόνο, ύλη, ενέργεια δηλαδή υπερβαίνει την φύση και την κοιτάζει αφ'υψηλού.
     
  12. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

Thread Status:
Not open for further replies.