Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Ο ορος λαθρομεταναστης δεν ειναι δοκιμος. Οποτε μαλλον χρειαζεται να επανεξετασεις τη δηλωση σου.
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Αργά χθες τη νύχτα, φουσκωτή βάρκα με 50 πρόσφυγες έφτασε συνοδευόμενη στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς. Η Μαλτέζικη Frontex συνέλαβε τη βάρκα 200 μέτρα πριν φτάσει στην ακτή και την κράτησε στα ανοιχτά έξω από το λιμάνι για σχεδόν μία ώρα. Από το μώλο της Σκάλας, ακούγαμε τις φωνές των ανθρώπων μέσα στη νύχτα να φωνάζουν βοήθεια, αγχωμένοι από την αναίτια αναμονή. Τελικά οι φροντεξάδες περίμεναν τα βανάκια του λιμενικού να έρθουν να πάρουν τους πρόσφυγες στη Μόρια και μόνο τότε τους έφεραν στην ακτή.
    Το πλήρωμα της μαλτέζικης Φρόντεξ έδειξε άθλια συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες και αλληλέγγυους.
    Παρόλο που πολλοί άνθρωποι ήταν βρεγμένοι και με μικρά παιδιά, οι λιμενικοί τους στέρησαν οποιαδήποτε παροχή βοήθειας, τους έβαλαν σε σειρά και ανάγκασαν ακόμα και τους τραυματίες να περπατήσουν υποβασταζόμενοι 300 μέτρα την ανηφόρα.
    Ταυτόχρονα, εκαναν κλοιό γύρω τους ώστε κανείς να μην μπορεί να τους πλησιάσει. Αγνοούσαν επιδεικτικά ακόμα και τον επικεφαλής του ΟΗΕ που τους πίεζε οτι πρέπει να προσφερθεί βοηθεια και ότι υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ανάμεσα τους. Μάλιστα ένα γουρούνι της μαλτέζικης FRONTEX έσπρωξε με δύναμη έναν γιατρό που εξέταζε ένα βρέφος που έδειχνε να μην αντιδράει. Αμέσως προκλήθηκε ένταση και ο μπάτσος φώναζε «Καλά είναι το μωρό, καλά είναι, φύγετε από δω»!
    Πρώτη φορά βλέπουμε τον αποκλεισμό προσφύγων στη θάλασσα μέχρι να ρθουν τα βαν του λιμενικού ώστε να μην δεχτούν καμιά βοήθεια από τους αλληλέγγυους της ακτής, πρώτη φορά βλέπουμε να σπρώχνουν και να τραμπουκίζουν έτσι γιατρούς και εθελοντές, πρώτη φορά βλέπουμε τις αρχές να θυμούνται με τόσο ζήλο ότι πρόκειται για «παράνομους» και «κρατούμενους», και φυσικά κάθε παράνομος και κρατούμενος σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να έχει κανένα δικαίωμα.

    ΠΗΓΗ: http://www.provo.gr/frontex_crimes_in_lesbos/

     
     
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Η αυτοοργανωμένη δομή του Πλατάνου στη Σκάλα Συκαμνιάς Λέσβου, με τη μαυροκόκκινη να ανεμίζει στην είσοδό της, πρόσφερε τιτάνιο έργο σώζοντας χιλιάδες ανθρώπους από τη θάλασσα και παρέχοντάς τους στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό και ιατρική περίθαλψη.

    Επί 7 μήνες βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή διάδωσης αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα αλληλεγγύης και σωστής μεταχείρισης των προσφύγων, πριν το λιμενικό και η Frontex αναλάβουν δράση.

     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Χίος: Φασιστική επίθεση κατά προσφύγων και εθελοντών...
    ...υπό το βλέμμα της «ακίνητης» αστυνομίας

    Οι φασίστες «ξεσάλωσαν» και πάλι, αυτή τη φορά στην Χίο. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα των ΜΜΕ, χθες, στην περιοχή της Σούδας και με αφορμή πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό, χρυσαυγίτες και λοιποί «αγανακτισμένοι», επιτέθηκαν κατά των προσφύγων και των ντόπιων εθελοντών και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, υπό το βλέμμα των «ακίνητων» αστυνομικών δυνάμεων.

    Οπως καταγγέλει ο νοσηλευτής του νοσοκομείου Χίου, Γιάννης Κουτσοδόντης, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση ενώ βρισκόταν στον χώρο, προκειμένου να ενημερώνει το νοσοκομείο Χίου για την ανάγκη λήψης εκτάκτων μέτρων.

    Χθες το βράδυ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Ματθαίου Μερμηγκούση, κατηγορώντας τον για αναίτια και απρόκλητη επίθεση. Τονίζει ότι χειροδίκησε σε βάρος του και ότι παρόντες στην επίθεση ήταν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για την προστασία του και πολύ περισσότερο για την σύλληψη του δράστη.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Χίου καταγγέλλει «το ξυλοδαρμό προσφύγων, ανήλικων παιδιών, αλλά και εργαζόμενου του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο της Σούδας στα πλαίσια των καθηκόντων του, από γνωστό χρυσαυγίτη.

    »Καταγγέλλουμε το ότι η Πυροσβεστική επέτρεψε σε μέλη της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν τις μάνικες για να καταβρέχουν μετανάστες, εξαπολύοντας απειλές, βρισιές, ρατσιστικό και φασιστικό οχετό προς κάθε κατεύθυνση.

    »Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας που ενώ τα περιστατικά συνέβαιναν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν συνέλαβαν το δράστη αλλά ούτε καν αντέδρασαν στις απρόκλητες επιθέσεις.

    »Καταγγέλλουμε την απουσία της εισαγγελίας από το αυτονόητο καθήκον της: να προστατεύσει τους πολίτες από όσους εγκληματούν και μάλιστα είναι γνωστοί στη Χίο, τόσο από μαρτυρίες, όσο και από φωτογραφίες ή βίντεο

    »Δυο μήνες μετά τις πρωτοφανείς βιαιότητες στο λιμάνι, τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς αλληλέγγυων πολιτών, προσφύγων και εργαζομένων στη ΒΙΑΛ από ακροδεξιούς και ενώ η εισαγγελία της Χίου δεν άσκησε καμία ποινική δίωξη, ετοιμάζεται νέος γύρος φασιστικού πογκρόμ. Προειδοποιούμε ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες οι φασιστικές επιθέσεις θα ενταθούν.

    »Καλούμε τον χιώτικο λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την προστασία όχι μόνο των προσφύγων αλλά και της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς και των δημοκρατικών κατακτήσεών μας».

    Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου «Λάθρα:» τονίζει μεταξύ άλλων: «Το γνωστό πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής στη Χίο μαζί με άλλους αυτόκλητους πολίτες, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Σούδα μετά την φωτιά, έχοντας στην κατοχή τους ακόμη και μεταλλικά γκλομπ, κατά τα φαινόμενα διέπραξαν σωρεία ποινικών αδικημάτων ενώπιον όλων όσων ήταν παρόντες στη Σούδα, το απόγευμα της Δευτέρας.

    »Μετά την κατάσβεση της φωτιάς κατάφεραν δολοφονικά κτυπήματα εναντίον ενός ασυνόδευτου ανήλικα πρόσφυγα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Χτύπησαν με κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα υπάλληλο του Νοσοκομείου, ο οποίος βρίσκονταν σε υπηρεσία στη Σούδα για την επιτόπια εποπτεία των ασθενοφόρων και την ενημέρωση του νοσοκομείου για τον βαθμό ετοιμότητάς του.

    »Είχε προηγηθεί απολύτως αναίτια απειλή και άσκηση βίας σε συμπολίτη μας, ο οποίος βρισκόταν εκεί για την περίπτωση ανάγκης συνδρομής για πρώτες βοήθειες.

    »Οι ίδιοι άνθρωποι ανενόχλητοι τριγύριζαν όπως φαίνεται στο χώρο, εκστομίζοντας άμεσες απειλές εναντίον εργαζομένων στη Σούδα κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν τελεσίγραφα προς τις αστυνομικές αρχές κατά τα πρότυπα του Κασιδιάρη στην Κρήτη, τον Δεκέμβριο του 2012.

    »Όλα αυτά συνέβησαν παρουσία της ηγεσίας της τοπικής αστυνομίας Χίου, η οποία για ακόμη μια φορά επέτρεψε με την ανοχή της σε άτομα που διαπράττουν ενώπιόν της αυτόφωρα αδικήματα να αυτοδικούν και να διαφεύγουν ανενόχλητα.».

    ΠΗΓΗ http://www.toperiodiko.gr/χίος-φασιστική-επίθεση-κατά-προσφύγω/#.V1hYAFSLTMw
     
  5. Η αποψη σου δεν ειναι δοκιμη. Οσοι δεν κανουν αιτηση πολιτικου ασυλου συμφωνα με την διεθνη νομοθεσια ειναι παρανομοι μεταναστες ή ελληνιστι, λαθρομεταναστες.
     
  6. Επισης να πουμε οτι πολλα χοτ σποτ εχουν καει μερικως ή ολοσχερως απο υποπτους "προσφυγες".
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Η αποψη της εναι δόκιμη, οχι η δική σου.
     
  8. Η αποψη μου ειναι γεγονος. Το καταλαβες;
     
  9. Soraya

    Soraya Guest

  10. tithon

    tithon Contributor

    η άποψή σας είναι ερμηνεία με προτάγματα, όπως ακριβώς και η αντίθετη άποψη.
    το διαδικαστικό μέρος είναι επιφατικό.
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Πάντως στα κείμενα που ανεβαίνουν υπάρχουν έντονες οι πολιτικές πεποιθήσεις των συγγραφέων τους και δεν νομίζω να είναι σωστό αυτό.
    Δέχομαι την άποψη του νηματοθέτη ως προς τον λόγο που άνοιξε αυτό το νήμα αλλά καλό θα ήταν στα κείμενα να μην υπάρχουν οι πολιτικές προεκτάσεις
     
  12. ο νομος ειναι ξεκαθαρος. Καμια ερμηνεια και κανενα προταγμα. Παρανομη εισοδος σημαινει λαθραια μεταναστευση. Το προσφυγικο στατους πρεπει να αποδεικνυεται. Σε αντιθετη περιπτωση εχουμε να κανουμε με ποινικο αδικημα που διωκεται παραυτα. Οσο για την ιδιοτητα του μεταναστη, αφορα μονο προσκεκλημενους εργαζομενους εξ αλλοδαπης που ακολουθουν τις νομιμες διαδικασιες αναφορικα με την εκδοση βιζας κτλ.


    Αυτο που βιωνουμε και θα βιωσουμε με τις επονομαζομενες ειδικες οικονομικες ζωνες ειναι το εξης απλο. Οι αναρχικοι θα βοηθησουν τους καπιταλιστες να μαζεψουν ακομα φθηνοτερο εργατικο δυναμικο.