Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Within the European Commission, the Directorate-General for Migration and Home Affairs is responsible for the European migration policy. In 2005, the European Commission relaunched the debate on the need for a common set of rules for the admission of economic migrants with a Green paper on an EU approach to managing economic migration (COM(2004) 811 final) which led to the adoption of a policy plan on legal migration (COM(2005) 669 final) at the end of 2005. In July 2006, the European Commission adopted a Communication on policy priorities in the fight against illegal immigration of third-country nationals (COM(2006) 402 final), which aims to strike a balance between security and an individuals’ basic rights during all stages of the illegal immigration process. In September 2007, the European Commission presented its third annual report on migration and integration (COM(2007) 512 final).

    http://ec.europa.eu/eurostat/statis...p/Migration_and_migrant_population_statistics

    http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/en/displayFtu.html?ftuId=FTU_5.12.3.html

    7 φορες το λεει κι εδω. Παρανομη μεταναστευση = μεταναστευση με παρανομο τροπο = παρανομος ειναι ο μεταναστης που θα εισελθει σε μια χωρα χωρις να ειναι πραγματικα προσφυγας.

    Η πολιτικη ορθοτητα που θελει illegal migration αλλα irregular migrant ερχεται σε ευθεια συγκρουση τοσο με την Γραμματικη οσο και με την λογικη.

    Η μεταναστευση προυποθετει προσωπο, δεν ειναι μια αφηρημενη εννοια. Δε μπορει λοιπον η πραξη να ειναι παρανομη αλλα το προσωπο να ειναι παρατυπο.

    Εκτος αν το λαθρεμποριο ειναι μια παρανομια που διαπραττεται απο παρατυπα ατομα και οχι παρανομα.

    Ελεος πια με τις ανοησιες.
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    αυτό ακριβώς είναι ερμηνεία με προτάγματα
    σας ευχαριστώ
     
  3. Ποια αλλη εναλλακτικη ερμηνεια εχεις να προτεινεις; Υπαρχει μονο μια λογικη ερμηνεια. Οπου υπαρχει παρανομια, υπαρχει και δραστης που λεγεται παρανομος και οχι παρατυπος.
    Ελληνικα: Παρανομος αυτος που διαπραττει παρανομιες. Παρατυπος, αυτος που κανει παρατυπιες. Εδω εχουμε να κανουμε με ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και ο νομος δεν εφαρμοζεται αυτην τη στιγμη.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    εναλλάσεστε μεταξύ (λογικής) ερμηνείας και νομικής πρόβλεψης

    εν προκειμένω ο προνοών (σώμα ή αρχή) έχει εκφράσει σαφή (ρητή) βούληση να διακρίνει μεταξύ illegal migration αλλα irregular migrant
    είτε το αποδεχόμεθα σχολαστικά, είτε προτάσσουμε έτερα μείζονα για να οδηγήσουμε ερμηνείες.
    και τα δυο εναλλάξ (a la carte) καλλιεργεί αντιδικίες αλλά δεν προάγει διάλογο.
    πρότεινα έγκαιρα συζήτηση επί των προταγμάτων.
     
  5. Σε καλυψα;

    http://www.areiospagos.gr/nomologia...3BUPTW8BYUD5U5VSX8ZOXPF05F805O&apof=1485_2010

    Απόφαση 1485 / 2010 (ΣΤ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ)
    Θέμα
    Αιτιολογίας επάρκεια, Νόμου εφαρμογή και ερμηνεία, Συνέργεια, Λαθρομεταναστών μεταφορά, Δήμευση.



    Περίληψη:
    Απλή συνέργεια σε παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή. Ο αναιρεσείων οδηγώντας το αυτοκίνητο του και με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των παράνομων λαθρομεταναστών, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του συγκατηγορούμενου του...


    Ο ορος λαθρομεταναστης ειναι 101% δοκιμος κατα τον Αρειο Παγο. Υπαρχει αλλωστε και στα ελληνικα λεξικα. Το μονο μη δοκιμο ειναι η επικινδυνη και υπουλη πολιτικη ορθοτητα η οποια εφαγε ηχηρο χαστουκι στην Αγγλια, χθες.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    @Gotham τις ρητορείες σου περί λαθραίων ανθρώπων όχι σε αυτό το νήμα...

    Αν έχεις να πεις κάτι που αφορά την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είσαι ευπρόσδεκτος..

    Οι ρητορείες περί λαθραίων ανθρώπων είναι εκτός της "φιλοσοφίας" κάτω από την οποία άνοιξα αυτό το νήμα.

    Εδώ γράφουμε μόνο αν έχουμε να πούμε κάτι ή να ενημερώσουμε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν σε αυτή τη χώρα κάποιοι άνθρωποι που έχουν μεταναστεύσει ή έχουν εκδιωχθεί από τον τόπο τους.

    Θα σε παρακαλέσω να το σεβαστείς και να μην γράψεις ξανά εδώ περί λαθραίων ανθρώπων.

    Σε αυτό το νήμα τέτοιες απόψεις δεν είναι ανεκτές.. Μπορείς να φτιάξεις δικό σου, δεν σε εμποδίζει κανείς αλλά όχι εδώ...

    Ευχαριστώ

    Iagos
     
    Last edited: 12 Ιουλίου 2016
  7. Iagos

    Iagos Contributor

    Καταυλισμός Βασιλικών. Αλήθειες και Ψέματα

    Ψέμα: 4.000 πρόσφυγες.
    Αλήθεια: 1150 πρόσφυγες, εκ των οποίων πάνω από 700 ανήλικοι στους οποίους περιλαμβάνονται πάνω από 400 παιδιά κάτω των 12 ετών. -

    Ψέμα: κέντρο φιλοξενίας.
    Αλήθεια: στεγάζονται σε σκηνές στις οποίες μένουν 5-6 άτομα στην κάθε μία. Οι σκηνές είναι τοποθετημένες εντός χώρου εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών σιταποθηκών.

    Ψέμα: χώρος προσωρινής διαμονής
    Αλήθεια: όσοι δεν μπορέσουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε χώρες της Κ. και Β. Ευρώπης, μάλλον θα παραμείνουν για καιρό. -

    Ψέμα: ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης
    Αλήθεια: ελάχιστες τουαλέτες και ντουζ, ελλιπής ιατρική φροντίδα, ζέστη, κουνούπια, στοίβαγμα ανθρώπων. Τι θα γίνει το χειμώνα; Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; -

    Ψέμα: Η τοπική κοινωνία δε θέλει τους πρόσφυγες.
    Αλήθεια: όντως, αρχικά στελέχη των νεοναζί παρέσυραν ένα πλήθος ανθρώπων, ειδικά στην κοινότητα Βασιλικών.
    Πόνταραν στο φόβο: υγεία, ασφάλεια, θρησκεία, τιμή, οικογένεια, όλα θα κατέρρεαν, σύμφωνα με τα επιχειρήματά τους. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να βιαιοπραγήσουν ενάντια σε τοπικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βλαχομήτρο. Αλλά το κλίμα αλλάζει. Ήδη αρκετοί άνθρωποι περνάνε και προσφέρουν τρόφιμα, μπισκότα, κηπευτικά, ψωμιά. Αλληλέγγυοι αρχίζουν να οργανώνουν δράσεις για παιδιά. -

    Ψέμα: το κράτος είναι αρωγός.
    Αλήθεια: οι πρόσφυγες έχουν πολλές άμεσες ανάγκες (όπως για παράδειγμα ρούχα). Έχουν και πολλές μεσοπρόθεσμες ανάγκες (όπως στέγαση, δουλειά, εκπαίδευση των παιδιών). Το κράτος είναι ανίκανο να λύσει αυτά τα προβλήματα.
    Λειτουργεί με τη λογική της μετάθεσης ευθυνών (κ κονδυλίων) σε ορισμένες MKOπου διαχειρίζονται το χώρο, ενώ παράλληλα βάζει προσκόμματα στην προσφορά αλληλεγγύης. Χτες, 7/7, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση αλληλέγγυων στα Βασιλικά με πρωτοβουλία της δημοτικής αντικαπιταλιστικής παράταξης. Δεν είχε την πλατύτητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Άνθρωποι, όμως, της ευρύτερης περιοχής, κόντρα στο κλίμα φόβου, συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να οργανώσουν μαζί με τους πρόσφυγες τη διεθνιστική, αντιπολεμική και ανθρώπινη αλληλεγγύη.

    Υ.Γ. Στην είσοδο του καταυλισμού σε ένα χαρτόνι είναι γραμμένο το εξής: «Ελλάδα σε σεβόμαστε. Δε θέλαμε να γίνει αυτό».

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr/2016/07/08/97752/

     
     
    Last edited: 12 Ιουλίου 2016
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Δεν θα γίνουμε οι διώκτες μας-Κοινή πάλη του εργατικού κινήματος με τους Μετανάστες-Πρόσφυγες

    Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πέμπτη 14 Ιούλη 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια
    Τον πόλεμο τον ζούμε καθημερινά: η Ευρώπη-Φρούριο γίνεται Ευρώπη-της-Ασφάλειας και το αντίστροφο. Η ενοποίησή της ενισχύει την κυριαρχία σε κάθε κράτος-μέλος εναντίον του εχθρού-λαού, φέρει τη γενίκευση της κατάστασης πολιορκίας, όπου τα κινήματα αμφισβητούν τους μονοδρόμους της, φτιάχνει -ταχύτατα- Ευρωστρατό, αστυνομία και στρατοχωροφυλακή, μετατρέπει τη Frontex σε εξελιγμένη ακτοφυλακή, δολοφονεί μετανάστες.
    Δεν είμαστε «αθώοι». Οι κυβερνήσεις που δεν ανατρέπουμε, «δεξιές» κι «αριστερές», «φιλοευρωπαϊκές» και «ευρωσκεπτικιστές», διεξάγουν πολέμους με ωμές παρεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και τη Λιβύη, πνίγουν πρόσφυγες στη Μεσόγεια, χτίζουν τείχη και φυλακές μέσα κι έξω από τα σύνορα τους, στις εσχατιές του Γιβραλτάρ ή στην Αμυγδαλέζα και στο «ανακαινισμένο» Άουσβιτς. Είναι λάθος ότι «δεν μας πιάνει». Για κάθε απόφαση τους και κάθε επενδυτικό τους πλάνο, ένας Κούρδος αγωνιστής ή Τούρκος εργάτης σκοτώνεται, ένας Γάλλος απολύεται, ένας Έλληνας εξαθλιώνεται, ένας Σύριος ή Λίβυος εκτοπίζεται, ένας πρόσφυγας πνίγεται κι ένας φυλακίζεται. Δεν είμαστε παρά αριθμοί στο πλέγμα ασφαλείας γύρω μας, όπου ένα επιχειρηματικό συμβόλαιο κλείνεται κι ένας λαός καταστρέφεται.

    Δίπλα στους πρόσφυγες, των «κανονικών» πολέμων, βρίσκουμε τους ντόπιους, του «αδελφού» κοινωνικού πολέμου που μαίνεται. Παντού σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης: hot-spot και «κέντρα φιλοξενίας». Ένα μίγμα ΜΚΟ, εταιρειών «παροχής ασφάλειας», φιλάνθρωπων επιχειρηματιών, μηχανισμών ασφαλείας ανασκευάζει την κοινωνία-των-πολιτών, σύμφωνα με τις ανάγκε «καταστάσεις εξαίρεσης». Θέλουν να μας μάθουν ότι η ένταξη της τάξη μας είναι αστυνομικό έργο, στρατιωτική δουλειά, θέμα «υγιεινής» και ασφάλειας. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι σήμερα χώρος διαλογής των προσφύγων, αύριο στρατόπεδο εργασίας κατατρεγμένων, τελικά κοινωνική πρακτική για όλους μας.

    Το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού δεν οφείλεται απλά στη φτώχεια και την άγνοια. Είναι πρώτα απ’ όλα κυβερνητικές πρακτικές. Είναι η «δημοκρατία» της ΕΕ, η «ελευθερία» του ΝΑΤΟ, οι «βέλτιστες πρακτικές» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι οι φράχτες που υψώνουν, το μίσος που δείχνουν, στους πρόσφυγες και τον κόσμο της εργασίας. Είναι η χρήση του στρατό ως απόλυτου εργαλείου άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής. Τώρα ετοιμάζουν τη νεολαία, που εξαθλίωσαν, για εργαζόμενους voucher και επιδοτούμενους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Όλα αυτά δε θα μείνουν αναπάντητα: ήδη, ένα κύμα αλληλεγγύης, πέρα από τις δυνάμεις του, αγκαλιάζει τους πρόσφυγες. Μαζί τους, οι αρνήσεις των φαντάρων να καταστείλουν ή να παρέχουν εργασία ενάντια στους μετανάστες, η άρνηση να χτίσουν hot-spot ή να δουλέψουν σε αυτά. Αυτές οι αντιστάσεις πρέπει να γιγαντωθούν και να ενωθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο άρνησης και δράσης ώστε ο πόλεμος τους να στραφεί εναντίον τους. Τα ΟΧΙ μας να τους τσακίσουν.

    Αρνούμαστε να κατασκευάσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης - hot spots.

    Να κατεδαφίσουμε και τα υπάρχοντα κολαστήρια. Πρόσφυγες, άστεγους, όσους πετιούνται στο δρόμο από την ανεργία και τα ληστρικά τραπεζικά δάνεια, τους θέλουμε στις γειτονιές μας, να γεμίσουν τα άδεια κτίρια που περιμένουν «αξιοποίηση» από το real estate. Κονδύλια υπάρχουν. Να διατεθούν για την επισκευή εργατικών κατοικιών με πρόσληψη άνεργων. Κανείς στις λάσπες της κάθε Ειδομένης ή στα χαρτόκουτα της κάθε Σταδίου.

    Αρνούμαστε να δουλέψουμε/λειτουργήσουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hot spots.

    Η πρόνοια επί χρόνια λεηλατείται, αποκλείοντας όλο και πιο πολλούς. Μόνιμες προσλήψεις σε δομές πρόνοιας, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ντόπιους και μετανάστες. Μόνιμες θέσεις, αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρη δικαιώματα - με ταυτόχρονη καθολική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

    Αρνούμαστε κάθε ανάμειξη του Στρατού στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

    Ο στρατός ΔΕΝ θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. Σπάμε στην πράξη το δόγμα άμυνας-ασφάλειας και αρνούμαστε το ρόλο «στοργικού πατέρα» του στρατού. Καμιά στρατιωτική ανάμειξη σε παροχές πρόνοιας, κατασκευή υποδομών. Κανένας φαντάρος στην καταστολή των αγώνων και αγωνιστών, σε επιχειρήσεις-σκούπα κατά μεταναστών.

    Αρνούμαστε να πολεμήσουμε στον εμφύλιο των φτωχών που δημιουργούν.

    Μετανάστες, πρόσφυγες, εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Έχουμε να χωρίσουμε με τις τράπεζες, τα κράτη, τους στρατούς, τις κυβερνήσεις και τους φασίστες κάθε είδους. Έχουμε κοινή ανάγκη για αξιοπρεπή ζωή κι ελευθερία. Μόνο μέσα από κοινό αγώνα θα κερδίσουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσπάθεια συλλογική ντόπιων και μεταναστών με τις δικές μας διαδικασίες. Δομές που δεν θα ξεχωρίζει αυτός που δίνει την αλληλεγγύη από αυτόν που την δέχεται. Μακριά από κάθε κρατική παρέμβαση, τη μέγγενη των ΜΚΟ και επαγγελματιών ανθρωπιστών. Οι κοινοί μας αγώνες απαιτούν κοινή ζωή και συλλογικότητες.

    Καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, πρόσφυγες, άστεγους, φοιτητές, σωματεία, κινήσεις-συνελεύσεις γειτονιάς, κοινωνικά κέντρα και αυτοδιαχειριζόμενες δομές να μπλοκάρουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εργασίες ανθρωποφυλάκων. Να δημιουργήσουμε μαζί το κίνημα που χρειάζονται αυτές οι προτάσεις. Με συνελεύσεις και συζήτηση και δράσεις παντού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας κυκλώνει.


    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

     

     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ζουν σε κρατητήρια
    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ασυνόδευτα παιδιά μένουν για εβδομάδες σε αστυνομικά τμήματα και ζουν σε κακές συνθήκες υγιεινής, λόγω της έλλειψης θέσεων σε δομές φιλοξενίας.

    Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του αρμόδιου για την τοποθέτηση των ασυνόδευτων σε δομές Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τα οποία επικαλείται το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι και χθες, 18 Ιουλίου, εκτιμάται ότι 18 παιδιά κρατούνταν σε αστυνομικά τμήματα περιμένοντας να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας, ενώ εκατοντάδες άλλα βρίσκονταν σε μεγάλα κέντρα κράτησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.

    Με βάση τα στοιχεία του ΕΚΚΑ, στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 661 θέσεις φιλοξενίας για ασυνόδευτα παιδιά, που σήμερα είναι γεμάτες, ενώ μέχρι χτες εκκρεμούσαν 1.394 αιτήματα τοποθέτησης ασυνόδευτων παιδιών σε δομές. Επίσης, το ΕΚΚΑ έλαβε πάνω από το διπλάσιο αριθμό αιτημάτων για μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών σε δομές φιλοξενίας κατά το πρώτο τέταρτο του 2016 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015.

    Ερευνητές του Παρατηρητηρίου επισκέφθηκαν αστυνομικά τμήματα και μιλώντας με παιδιά, ενημερώθηκαν πως ζουν σε υπερπλήρη κελιά κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ υπάρχει και έλλειψη πληροφόρησης και πρόσβασης σε νομική υποστήριξη και συμβουλευτική. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δύο από τα παιδιά με τα οποία μίλησε το Παρατηρητήριο είχαν προσπαθήσει να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

    http://www.thepressproject.gr/article/98089/Asunodeuta-prosfugopoula-zoun-se-kratitiria

     
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor



    Refugee Blues by W H Auden

    Say this city has ten million souls,
    Some are living in mansions, some are living in holes:
    Yet there's no place for us, my dear, yet there's no place for us.

    Once we had a country and we thought it fair,
    Look in the atlas and you'll find it there:
    We cannot go there now, my dear, we cannot go there now.

    In the village churchyard there grows an old yew,
    Every spring it blossoms anew;
    Old passports can't do that, my dear, old passports can't do that.

    The consul banged the table and said:
    'If you've got no passport, you're officially dead';
    But we are still alive, my dear, but we are still alive.

    Went to a committee; they offered me a chair;
    Asked me politely to return next year:
    But where shall we go today, my dear, but where shall we go today?

    Came to a public meeting; the speaker got up and said:
    'If we let them in, they will steal our daily bread';
    He was talking of you and me, my dear, he was talking of you and me.

    Thought I heard the thunder rumbling in the sky;
    It was Hitler over Europe, saying: 'They must die';
    We were in his mind, my dear, we were in his mind.

    Saw a poodle in a jacket fastened with a pin,
    Saw a door opened and a cat let in:
    But they weren't German Jews, my dear, but they weren't German Jews.

    Went down the harbour and stood upon the quay,
    Saw the fish swimming as if they were free:
    Only ten feet away, my dear, only ten feet away.

    Walked through a wood, saw the birds in the trees;
    They had no politicians and sang at their ease:
    They weren't the human race, my dear, they weren't the human race.

    Dreamed I saw a building with a thousand floors,
    A thousand windows and a thousand doors;
    Not one of them was ours, my dear, not one of them was ours.

    Stood on a great plain in the falling snow;
    Ten thousand soldiers marched to and fro:
    Looking for you and me, my dear, looking for you and me.
     
  11. Iagos

    Iagos Contributor

    Εκκενώθηκαν καταλήψεις με πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη - Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
    Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών καταλήψεων που στέγαζαν πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 100 άτομα έχουν προσαχθεί και 70 από αυτούς συνελήφθησαν. «Δεν είναι τυχαίες οι εκκενώσεις» τονίζουν οι αντιεξουσιαστές, που ως απάντηση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.

    Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα οκταόροφο κτήριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης. Τα πρώτα δύο οικήματα είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου, ενώ το τρίτο ανήκει σε ιδιώτη.

    Λίγο αργότερα, οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  στη Θεσσαλονίκη «ως άμεση απάντηση» στις εκκενώσεις από την αστυνομία τριών καταλήψεων που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και την ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου

    Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διωχθούν ποινικά ενώ οι υπόλοιποι θα διωχθούν με το αδίκημα της διάταξης οικιακής ειρήνης.

    «Δεν είναι τυχαίες οι εκκενώσεις» τονίζουν οι αντιεξουσιαστές

    Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι τα γεγονότα δεν είναι τυχαία και σχετίζονται με τη διεξαγωγή του No Border Camp στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από μερίδα των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης.

    Αναλυτικά:

    «Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

    Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

    Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς.

    Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν.

    Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης»

    http://www.thepressproject.gr/artic...pseis-pou-stegazan-prosfuges-sti-Thessaloniki

     
     
  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις στέγασης προσφύγων – Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

    «Η Ιστορία κατευθύνεται από δυο μόνο αρχές. Το Κράτος και την κοινωνική επανάσταση, την επανάσταση και την αντεπανάσταση, που δεν πρόκειται ποτέ να φιλιώσουν αλλά έχουν εμπλακεί σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου. Το Κράτος είναι το έγκλημα. Το μικρότερο και το λιγότερο επιθετικό Κράτος είναι εγκληματικό ακόμα και στα όνειρά του…»

    Αλμπέρ Καμύ


    Οι αντιπροσφυγικές και ρατσιστικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες εφαρμόζονται με συστηματικότητα τον τελευταίο ένα χρόνο, αφού επέβαλλαν στους πρόσφυγες τον εγκλεισμό τους σε κέντρα κράτησης στράφηκαν τελικά ενάντια και στον έτερο αντικειμενικό αντίπαλό τους: τον κόσμο της αλληλεγγύης, τον κόσμο που αντιστέκεται στην ξενοφοβία και τους ψεύτικους διαχωρισμούς και προτάσσει την ενότητα των ντόπιων και προσφύγων εργατών και εργατριών.

    Το πρωί της Τετάρτης (27/7) πραγματοποιήθηκε βίαιη εκκένωση τριών καταλήψεων στέγασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείου, Λεωφόρου Νίκης και Hurriya). Οι μπάτσοι που είχαν την τιμή να συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση μάλιστα, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πετάξουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης σε κτίρια στα οποία στεγάζονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη προ ολίγων ημερών βίαιη εκκένωση της Πέτρινης Αποθήκης στο Πειραιά η οποία μάλιστα συμπεριλάμβανε και χρήση γερανών που σήκωσαν τις σκηνές στις οποίες διέμεναν προσφυγικές οικογένειες και μάλιστα πριν καν οι τελευταίες προλάβουν να βγουν από αυτές.

    Το αυταρχικό παραλήρημα της κυβέρνησης πασπαλίστηκε μέσα στην ημέρα και με μια εσάνς σουρεαλισμού καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του φρόντισε να μας πληροφορήσει πως διαφωνεί με την εκκένωση των τριών καταλήψεων που η κυβέρνησή του υλοποίησε. Ανεξάρτητα από την μπουρδολογία της κυβέρνησης ωστόσο και τις γελοιότητές της που επιχειρούν να στρογγυλέψουν τις βάρβαρες και απάνθρωπες πολιτικές της, η πραγματικότητα δεν είναι περίπλοκη. Αντίθετα, είναι απλή και ξεκάθαρη και μόνο αφελείς δεν θα μπορούσαν να την δουν: η εξουσία και ο κόσμος των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων είναι δύο αντίπαλα στρατόπεδα που βρίσκονται σε έναν διαρκή πόλεμο. Και οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης δεν είναι η έναρξη αλλά η αναβάθμιση αυτού του πολέμου. Είναι η προέκταση της ευρωτούρκικης συμφωνίας και των άθλιων στρατοπέδων «φιλοξενίας», που πλέον είναι γενικώς παραδεκτό πως αποτελούν χώρους ακατάλληλους για την διαβίωση ανθρώπων.

    Αν οι κυβερνώντες πιστεύουν πως το κίνημα αλληλεγγύης θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε αυτή την επίθεση ή πως θα «σβήσει» αφήνοντας τους πρόσφυγες έρμαια των ρατσιστικών πολιτικών τους, ας αλλάξουν πλευρό. Τον τελευταίο ένα χρόνο το κίνημα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες έχει δομήσει μια τεράστια κοινωνική αγκαλιά συνύπαρξης και συντροφικότητας και έχει φιμώσει μέσα από την δράση του και την επιμονή του κάθε φασιστική φωνή που θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί την συγκυρία για να σπείρει το δηλητήριό της μέσα στην κοινωνία. Έχει κάνει πράξη τους κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων, έχει αποδείξει μέσα από την δραστηριότητά του πως οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να μένουν μέσα στις πόλεις, να συναναστρέφονται με την υπόλοιπη κοινωνία, να είναι ορατοί και να ζουν αξιοπρεπώς. Και η κρατική καταστολή δεν πρόκειται να βάλει τέλος σε αυτή την κοινωνική και αλληλέγγυα διαδικασία.

    Το κίνημα καταλήψεων στέγης για πρόσφυγες που διευρύνεται με καλπάζοντες ρυθμούς και συγκροτεί έναν μαζικό πόλο αλληλεγγύης στον αντίποδα της απανθρωπιάς των στρατοπέδων δεν είναι απλά μια συνθήκη αμήχανης αντίφασης σε σχέση με τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της κυβέρνησης αλλά κάτι πολύ παραπάνω: είναι ένα ρεύμα εξ’ αντικειμένου ανταγωνιστικό και εχθρικό με αυτές τις πολιτικές και οι εκκενώσεις των τριών καταλήψεων της Θεσσαλονίκης φανερώνουν περίτρανα αυτή την πραγματικότητα. Η «λεπτομέρεια» δε πως το κτίριο του Ορφανοτροφείου αφού εκκενώθηκε στην συνέχεια γκρεμίστηκε για να το εκμεταλλευτεί η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτικό της ηθικής της (κάθε) εξουσίας: οι εκκλησιαστικές μπίζνες και τα νταραβέρια τους με το κράτος είναι προφανώς πολύ σημαντικότερα από την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων.

    Οι εργατικές συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, οι τοπικές πρωτοβουλίες που επιχειρούν την διασύνδεσή τους με τους πρόσφυγες των στρατοπέδων, οι αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και οι καταλήψεις στέγης προσφύγων, κάθε μικρή και μεγάλη κίνηση αλληλεγγύης, σήμερα πρέπει να απαντήσουν επιθετικά στις κινήσεις της κυβέρνησης. Πρέπει να συντονίστουν και να οργανωθούν από κοινού, να αντιπαρατάξουν την συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης στον αυταρχισμό της εξουσίας, να στείλουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στα σκουπίδια της Ιστορίας.

    Οι καταλήψεις προσφύγων θα πολλαπλασιαστούν. Τα κέντρα κράτησης θα κλείσουν.

    http://rocinante.gr/kato-ta-cheria-apo-tis-katalipsis-stegasis-prosfigon-i-allilengii-tha-nikisi/