Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοινωνικη κατωτεροτητα και σκλαβοι/ες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος ΟικιακοςΥπηρετης, στις 12 Ιουλίου 2016.

  1. Αρχικα μια που αυτο ειναι το πρωτο μου θρεντ (νεος χρηστης) θα ηθελα να πω ενα γεια σε ολα τα μελη του φορουμ!!Οπως λεω και στο αυτοπαρουσιαστικο μου θρεντ ειμαι σκλαβος. Αλλα σαν σκλαβος δεν δινω εμφαση τοσο στην σεξουαλικη πλευρα της υποταγης ( φυσικα το σεξ ειναι ενα κομματι της υποδουλωσης αλλα για εμενα οχι το βασικο) οσο στην κοινωνικη πλευρα της. Για να το πω πιο απλα μου αρεσει να ειμαι κοινωνικα κατωτερος..απολαμβανω δηλαδη τον ρολο ενος κανονικου δουλου-υπηρετη παλεου τυπου. Χωρις να ειμαι σιγουρος αν αυτο ανοικει στον τυπικο ορισμο του BDSM εχω παρατηρησει μεσα στα χρονια πως αν και αρκετος κοσμος εχει την ιδια προτιμηση με εμενα δεν υπαρχει ουτε ορισμος αυτης της προτιμησης ουτε καποια συζητηση γυρω απο αυτη. Για αυτο θα ηθελα με αυτο το θρεντ να ανοιξω μια κουβεντα γυρω απο αυτο το ζητημα. Ανοικει στον χορο του BDSM? Υπαρχει κοσμος που θα ηθελε ειτε να εχει τον ρολο του υπηρετη ειτε του/της αφεντικου?Υπαρχει καποιος ορισμος? Και γενικα σκεψεις γυρω απο αυτο.
     
  2. Last edited: 12 Ιουλίου 2016
  3. Δεν έχει να κάνει το κοινωνικό/ μορφωτικό/ οικονομικό επίπεδο του καθενός με το ποιος ρόλος/ στάτους μας καυλώνει.

    Αν εσύ ερεθίζεσαι με την ιδέα του υπηρέτη, πού είναι το κακό;
     
  4. Σκέψη..
    Ίσως έχω την λανθασμένη άποψη ότι ένας σκλάβος έχει συνήθως διαφορετική αντιμετώπιση από μια γυναίκα σκλάβα.. αυτό νομίζω ότι ισχύει. Ένας κύριος ιδιοκτήτης σκλάβας το πιθανότερο είναι να την χρησιμοποιεί ΚΑΙ σεξουαλικά.μια κυρία όπως το βλέπω εγώ θα έχει έναν σκλάβο κυρίως για να καλύπτει άλλες ανάγκες της. το σεξ (όχι μεταξύ τους προφανώς ) ίσως Το χρησιμοποιήσει σαν τιμωρία (πχ με άλλο αρσενικό )
    Έτσι λοιπόν νομίζω ότι μάλλον έχεις δίκιο.. πιστεύω ότι οι περισσότερες περιπτώσεις είναι σαν την δική σου.ότι δηλαδή τα καθήκοντα επί Το πλείστον αφορούν τα εντός της οικείας! Και Ναι ανήκει στον χώρο του Bdsm! Που αλλού θα μπορούσε να ανηκει?!
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Κατα την γνώμη μου η πραγματική ασυμμετρία είναι το καλύτερο θεμέλιο για D/s και M/s. Όταν το κυριαρχικό μέλος θεωρεί ότι έχει (άσχετα αν αντικειμενικά έχει) πραγματική και ουσιαστική ανωτερότητα στα πλαίσια της καθημερινότητας έναντι του υποτακτικού μέλους και το υποτακτικό μέλος το αποδέχεται αυτό ως γνήσιο, υπάρχει άπλετος χώρος για οτιδήποτε αφορά την κυριαρχία/υποταγή σε bdsmΙκά πλέον πλαίσια.

    Αν το υποτακτικό μέλος θεωρεί τον εαυτό του/της ανώτερο-καλύτερο από το κυριαρχικό και ειδικά αν έχει μεγαλύτερη εσωτερική πειθαρχία από ότι το κυριαρχικό μέλος τότε μιλάμε για βράσε ρύζι bdsm.

    Αν μου επιτρέπεις μια συμβουλή, μιας και λες ότι αυτό είναι αυτοπαρουσιαστικό νήμα, ψάξε για κυριαρχική η οποία να ψάχνει κάτι τέτοιο ή να θεωρεί τους άντρες εν γένει κατώτερους της (κάποια με έντονο το σύνδρομο της κακοποιημένης ζωντοχήρας νομίζω ότι είναι ότι πρέπει). Πιστεύω ότι την μέση κυριαρχική θα την κούραζε υποταγή σε τέτοιο βαθμό από κάποιο σημείο και μετά.
     
  6. χμμ αρκετα ενδιαφερον απαντησεις ως τωρα..ελπιζω να ανοιξει μια μεγαλητερη κουβεντα γυρω απο αυτο.
     
  7. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Αυτό που περιγράφεις κ παίζει κ έχει ζητηση...
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Σωστό και λάθος δε νομίζω να υπάρχει, απόψεις ανταλλάσουμε όλοι. Λέω κάποιες σκέψεις μου πιο κάτω, YMMV  

    Αν και θεωρώ δεδομένο ότι ως σκλάβα υπηρετώ και μη ερωτικά και είναι ένα κομμάτι της ζωής μου αναπόσπαστο αυτό, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα το ταξικό κομμάτι. Δεν με απασχολεί και δεν το λογαριάζω. Με νοιάζει περισσότερο να συνεννοούμαστε πολιτικά, το πρόσωπο στο οποίο ανήκω και εγώ, να έχουμε την ίδια βασική λογική, τα ίδια βασικά αντανακλαστικά, τις ίδιες κύριες προσλαμβάνουσες και αντιλήψεις. Το κοινωνικό και το οικονομικό κομμάτι όμως δεν επιθυμώ να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην επιλογή προσώπων και δεν επιθυμώ να μετράει στην διαδικασία καθυπόταξης και στην έκφραση της Κυριαρχίας και της υποταγής. Ας μην παρεξηγηθώ, φυσικά μου αρέσει να είναι ο Αφέντης ανώτερός μου σε όλα, με την ίδια λογική που φυσικά αρέσει σε οποιονδήποτε Κυρίαρχο να έχει μια όμορφη σκλάβα, αλλά αυτό δεν είναι το κρίσιμο και δεν είναι το όλον.

    Για μένα, ο σαδομαζοχισμός έχει δύο σκέλη, αλληλένδετα σε κάποιο βαθμό, το ένα είναι η ελευθεριότητα και το άλλο η ερωτική υπερδιέγερση, η οποία προέρχεται από πολλά ερεθίσματα πέρα από τα αμιγώς σεξουαλικά που μπορεί να παίζουν λιγότερο ρόλο, προέρχεται από τον πόνο, την αβεβαιότητα, την ταπείνωση, την αντιλαμβανόμενη ως ταπείνωση και άλλα. Αν σε αυτό το πλαίσιο μπει επίσης ο παράγων "κοινωνικό status" τότε η ελευθεριότητα περιορίζεται, τόσο όσον αφορά τις επιλογές σε πρόσωπα, αφού πρέπει να είναι μόνο από τα εκλαμβανόμενα ως "ανώτερα" ή "κατώτερα" αλλά κυρίως ως προς την προσέγγιση του θέματος, η οποία κατ' εμέ γίνεται περιοριστική και για τον λόγο αυτό σε κάποιο βαθμό μη ελευθεριάζουσα.

    Υπάρχει ακόμα μια ισχυρή αντίληψη (Jay Wiseman on abuse) στον χώρο, ότι αν υποταχτεί ο σκλάβος σε κάποιον κοινωνικά και οικονομικά ανώτερό του, τότε μπαίνει σε μια κατάσταση που μπορεί να φέρει και κακομεταχείριση σε βάρος του. Την θεωρώ φοβική, όπως φοβικά θεωρώ τα αναρίθμητα σχόλια όπου χωρίς πραγματικά να γνωρίζει κάποιος αναρωτιέται πώς μια τυπική πρακτική SM δεν θα οδηγήσει σε άσκημες καταστάσεις, αλλά και πάλι, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα γιατί ο κοινωνικά και οικονομικά ανώτερος θα αναζητήσει να υποτάξει τον κοινωνικά κατώτερο. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το είδος της Κυριαρχίας που επιθυμεί να ασκήσει, αν είναι σαδιστής ή όχι και πολλά άλλα πράγματα.

    Παρόλο που δεν επιθυμώ να λειτουργώ με τον τρόπο αυτό, αναγνωρίζω την αυθεντικότητα των αντιλήψεων @Cyclacur όπως τις εξέφρασε πιο πάνω.
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Εγώ σε καταλαβαίνω πάραααα πολύ. Μου βγαίνει μια φυσική τάση να φροντίσω αυτόν που μου αρέσει. Όταν πια μιλάμε για ντι/ες εξτασιάζομαι each and everytime που θα με αφήσει να τον φροντίσω, αυτόν, τον σπίτι του..ο,τι
    Όσο η υποταγή μου μεγάλωνε τόσοοο πιο υπερβολική μου γινόταν και αυτή η ανάγκη. Στο μυαλό μου είναι σαν να του λέω τα πιο όμορφα λόγια, σαν να του δείχνω πόσο με νοιάζει ή ποσο με καυλώνει..όλα μπορώ να τα εκφρασω, ο,τι θέλω με το να τον φροντίσω που φυσικά άλλες φορες ειναι σαν τελετουργεία για εμένα, άλλες λατρεία άλλες πρακτικά θέματα. Ακόμη και όταν μπορεί να μην ειμαι καλα αν με αφήνει να κάνω πράγματα για αυτόν και κάνει φόκους το μυαλό μου εκεί, νοιώθω καλύτερα.

    Και εγώ είχα απορία αν είναι κάτι αυτό ή αν λέγεται κάπως και τον είχα ρωτήσει, μου είχε πει κάτι για σερβις σαμπς αλλά πλέον σε εμάς νομίζω οτι έχει γίνει ένα στανταρ μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο υπερβολικής λύσσας απο πλευράς μου να είμαι με όποιο τρόπο μαζί και " μαζί " του.
    Σίγουρα δεν αρέσει σε όλους αυτό. Αλλα φαντάζομαι οτι αν δεν του αρέσε και του Αφεντικού μου, θα είχα βρει τρόπο να το περιορίσω ή τελοσπαντων δεν θα είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό. Οπότε δεν νομίζω οτι πρέπει να σε ανησυχεί. Ή βρίσκεις Κ που γουστάρει ή αν τύχει και βρεις μια που δεν και παρόλα αυτά θες να συνεχίσεις θα μπορέσετε να το περιορίσετε καθως θα δεις οτι ειναι πιο σημαντικό να γίνεται αυτό που της αρέσει Εκείνης και όχι σε εσένα.  

    Edit: για το κοινωνικό κομμάτι δεν νομιζω οτι εχω καταλαβει καλα συγγνωμηηηη λεμε για λεφτα; για στατους δουλειάς;
     
    Last edited: 14 Ιουλίου 2016
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Όντως.
     
  11. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp


    Το θεωρώ εξαιρετικό θέμα. Είναι αυτό που στη δική μου σκέψη είναι η αγνή υποταγή. Ο σκλάβος είναι σε ένα σπίτι και υπηρετεί τα αφεντικά του με τρόπο που εκείνα επιθυμούν. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως εργασίες του σπιτιού, του χωραφιού και τα λοιπά. Τα αφεντικά έχουν το δικαίωμα να τιμωρήσουν σύνηθως μαστίγιο τον/την σκλάβο και φυσικά να τον/την χρησιμοποιοήσουν σεξουαλικά με όποιον τρόπο ικανοποιεί τα Αφεντικά ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού του/της σκλάβας.