Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εγκεφαλικές διαφορές αντρών – γυναικών

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Master NK, στις 13 Ιουλίου 2016.

  1. Master NK

    Master NK Regular Member

    Εγκεφαλικές διαφορές αντρών – γυναικών


    Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν διαφορές. Ερευνητές του πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χαβιέ ΝτεΦελίπε, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στις τρόπο σκέψης των δύο φύλων. Ακόμα και όταν επιδεικνύουν το ίδιο επίπεδο εξυπνάδας, δύο άτομα διαφορετικού φύλου συχνά ξεχωρίζουν σε διαφορετικές νοητικές λειτουργίες (π.χ. οι άνδρες υπερτερούν στην αντίληψη του χώρου και οι γυναίκες στη λεκτική μνήμη).
    Οι νευροεπιστήμονες εξετάζουν συνεχώς εγκεφάλους αναζητώντας δομικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Όμως μολονότι έχει βρεθεί ότι το μέγεθος του εγκεφάλου και η πυκνότητα των νευρώνων διαφέρουν στα δύο φύλα, οι διαφορές αυτές δεν φαίνεται να συσχετίζονται με τις διαφορές στις νοητικές λειτουργίες. Οι Ισπανοί ερευνητές προτίμησαν να μετρήσουν τον αριθμό των συνάψεων στον εγκέφαλο, αναλύοντας υγιή ιστό από την περιοχή του αριστερού κροταφικού φλοιού (που εμπλέκεται στις συναισθηματικές και κοινωνικές διεργασίες) τεσσάρων ανδρών και τεσσάρων γυναικών με επιληψία, ο οποίος αφαιρέθηκε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σε χειρουργική επέμβαση. Οι άνδρες βρέθηκαν με περισσότερες συνάψεις (μέχρι 52%) ανά εγκεφαλικό «στρώμα» σε σχέση με τις γυναίκες.
    Η συνέπεια αυτής της διαφοράς είναι προς το παρόν άγνωστη, αλλά οι ισπανοί επιστήμονες δήλωσαν πως είναι πιθανό πως σε άλλες εγκεφαλικές περιοχές οι συνάψεις των γυναικών είναι, αντίστροφα, περισσότερες από αυτές των ανδρών και τόνισαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καταστεί δυνατό να συσχετιστούν αυτές οι διαφορές με επιμέρους λειτουργίες του εγκεφάλου.
    Οι γυναίκες είδαν κι έπαθαν να αλλάξουν την παραδοσιακή σεξιστική αντίληψη ότι τα δύο φύλα έχουν το καθένα τους δικούς του διακριτούς ρόλους (π.χ. ο άνδρας διαβάζει εφημερίδα, ενώ η γυναίκα πλένει τα πιάτα), αλλά η πρόοδος των νευροεπιστημών φαίνεται πως έχει μια παρενέργεια: την εκ νέου «καθαγίαση» των φυλετικών διαφορών, μόνο που αυτή τη φορά οι διαφορές εδράζονται στον εγκέφαλο.
    «Ο γυναικείος εγκέφαλος» (The Female Brain) της Λουάν Μπριζεντάιν, μιας κατ’ εξοχήν υπερμάχου της νέας αντίληψης, έχει αποδειχτεί ένα από πιο εμπορικά βιβλία των τελευταίων ετών (μεταφρασμένο σε 21 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά με τίτλο «Το θηλυκό μυαλό»).


    Όπως γράφει η Κορντέλια Φάιν, του πανεπιστημίου της Μελβούρνης στην Αυστραλία, σε άρθρο της στο περιοδικό “Neuroethics” (Νευροηθική), άκρως επικριτικό για το νευροσεξισμό, τέτοια βιβλία έχουν μεγάλη επιρροή, όσον αφορά την εξάπλωση της άποψης ότι οι διαφορές στην ψυχολογία και τις συμπεριφορές των δύο φύλων είναι «δικτυωμένες» κυριολεκτικά στο hardware, δηλαδή τα νευρωνικά δίκτυα, του εγκεφάλου.
    Μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, υποστηρίζεται η αντίληψη ότι μια γυναίκα μπορεί να νιώσει και να προβλέψει τι αισθάνεται ο σύντροφός της, πριν καν αυτός συνειδητοποιήσει τα συναισθήματά του, και ότι αυτό συμβαίνει επειδή (υποτίθεται πως) η γυναίκα έχει έμφυτη στον εγκέφαλό της μια τέτοια ικανότητα.
    Με άλλα λόγια, μια γυναίκα μπορεί να «διαβάσει» το μυαλό ενός άνδρα, αλλά το αντίστροφο δεν συμβαίνει (δυστυχώς ή ευτυχώς για τους άνδρες!). Ο νευροσεξισμός προβάλλει το γυναικείο μυαλό ως «μιας υψηλής απόδοσης συναισθηματική μηχανή που μπορεί, λεπτό το λεπτό, να ‘πιάνει’ τα μη λεκτικά σήματα ακόμα και των πιο ενδόμυχων συναισθημάτων των άλλων» (ωχ!). Αντίθετα, οι άνδρες (υποτίθεται ότι) νιώθουν τα συναισθήματα των άλλων και ειδικότερα των γυναικών μόνο αν τις δουν να κλαίνε!
    Η Φάιν, ανάμεσα σε άλλους επικριτές του νευρο-σεξισμού, θεωρεί ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι στην ουσία ψευτο-επιστημονικοί και ανακριβείς και ότι στην πραγματικότητα «ντύνουν τον παλιομοδίτικο σεξισμό με την αξιοσέβαστη και έγκυρη γλώσσα της νευροεπιστήμης».
    Σύμφωνα με τον Μαρκ Λίμπερμαν, του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ο νευροσεξισμός παρερμηνεύει τα αποτελέσματα των νευροεπιστημονικών ερευνών μέχρι σημείου παραχάραξης της ίδιας της έρευνας. Η Φάιν υπογραμμίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι και αναγνώστες δεν έχουν τις γνώσεις να κρίνουν τους ισχυρισμούς του νευροσεξισμού και να καταλάβουν την παραπλάνησή στην οποία οδηγεί, γεγονός που επιδεινώνεται από το ότι, όσο περνάνε τα χρόνια, η νευροεπιστήμη γίνεται όλο και πιο…σέξι και αρεστή στο ευρύ κοινό. Έτσι, τα παμπάλαια κοινωνικά στερεότυπα, όπως λέει, απλώς μεταμφιέζονται σε νευροεπιστήμη.
    Από την πλευρά τους, οι άνδρες μάλλον υπομένουν στωικά τους εναντίον τους νευρο-σεξιστικούς ισχυρισμούς, όπως ότι είναι λίγο-πολύ συναισθηματικά…αναίσθητοι, ως ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν το νευρωνικό άλλοθι για πιο σημαντικά ψυχολογικά πλεονεκτήματα.
    Σύμφωνα με ένα άλλο νευρο-σεξιστικό βιβλίο, με τίτλο «Η ουσιώδης διαφορά» (The Essential Difference) του Σίμον Μπάρον-Κόεν, ο θηλυκός εγκέφαλος είναι έτσι «δικτυωμένος» ώστε πρωτίστως να ευνοεί την συναισθηματική κατανόηση και συναίσθηση του άλλου, ενώ ο ανδρικός εγκέφαλος είναι πάνω από όλα νευρωνικά διατεταγμένος έτσι ώστε να καταλαβαίνει το γύρω του κόσμο. Με άλλα λόγια, (υποτίθεται ότι) οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για να κάνουν τον διπλανό τους να νιώθει καλά, ενώ οι άνδρες στο μεταξύ ασχολούνται με την κατανόηση του περιβάλλοντος και την κατασκευή των αναγκαίων πραγμάτων στη ζωή.
    Έτσι μικρή είναι η απόσταση από το να ισχυριστεί κανείς ότι τελικά όχι μόνο η επιστήμη, αλλά όλος ο τεχνικός και υλικός πολιτισμός βασίζεται στις ανδρικές ικανότητες. Με βάση αυτό το σκεπτικό αυτό, «δικαιολογείται απόλυτα» γιατί δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες να πάρουν κάποιο Νόμπελ στις επιστήμες, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει καθιερωθεί…Νόμπελ Συναισθήματος.
    Παραδόξως ο νευροσεξισμός γοητεύει και τις γυναίκες και, κατά τη Φάιν, αυτό μπορεί να εξηγηθεί επειδή με τον τρόπο αυτό οι γυναίκες αισθάνονται μια ενδόμυχη ανακούφιση, έχουν μια δικαιολογία και κάνουν ένα εξορθολογισμό των αιτιών που «τα πράγματα είναι αυτά που είναι», δηλαδή νομιμοποιούν και θεωρούν αναπόφευκτες τις σημερινές κοινωνικές συμβάσεις, που είναι εναντίον τους.
    Οι κοινωνικοί ψυχολόγοι έχουν ήδη διαπιστώσει ότι οι κοινωνικές ομάδες που έχουν χαμηλότερο στάτους, τείνουν να εσωτερικεύουν τα εναντίον τους στερεότυπα, να «κατανοούν» τις σε βάρος τους ανισότητες και να δίνουν «ορθολογικές» εξηγήσεις για όλα αυτά που πάνε ενάντια στα συμφέροντά τους.
    Σύμφωνα με την Ντέμπορα Κάμερον, συγγραφέα του δημοφιλούς βιβλίου «Ο μύθος του Άρη και της Αφροδίτης: Μιλάνε πράγματι οι άνδρες και οι γυναίκες διαφορετικές γλώσσες;», η συνέπεια της υποτιθέμενης ύπαρξης των «αιώνιων» και «αναπόφευκτων» διαφορών μεταξύ των δύο φύλων είναι ότι εμποδίζουν το δημόσιο διάλογο για το πώς μπορούν να υπάρξουν νέες και καλύτερες διευθετήσεις στην κοινωνία για τους ρόλους ανδρών και γυναικών – κάτι που συχνά βολεύει και το δύο φύλλα και όχι μόνο τους άνδρες.
    Ο νευροσεξισμός, κατά τη Φάιν, επιτρέπει να χαλαρώσεις στη θέση σου και να τη δικαιολογηθείς με την ατάκα «ω, έτσι είναι ο εγκέφαλος, τι να κάνουμε;». Έτσι, όπως λέει, όσο πιο πολύ δίνουμε έμφαση στους βιολογικούς παράγοντες, τόσο αναπαράγονται τα κοινωνικά στερεότυπα για τις σχέσεις των δύο φύλων. !!!


    1. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του συνδυασμού των χρωμάτων. Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.
    Οι άντρες σκέπτονται ότι αφού το κόκκινο είναι ωραίο και το πράσινο επίσης, γιατί να μη βάλουμε δυο ωραία χρώματα
    μαζί.
    2. Οι άντρες μιλάνε με προτάσεις και οι γυναίκες με παραγράφους.
    Οι άντρες αρχίζουν μια πρόταση…και οι γυναίκες την τελειώνουν.
    3. Οι γυναίκες μπορούν να θυμούνται κάθε λέξη του διαλόγου που έγινε πριν από ένα μήνα ανάμεσα σε αυτές και τον
    σύντροφό τους.
    Οι άντρες μπορούν να θυμούνται την τελική ταχύτητα αυτοκινήτων που δεν πρόκειται να αποκτήσουν.
    4. Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τις άλλες γυναίκες.
    Οι άντρες ποτέ.
    5. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο που τις εμποδίζει να παρκάρουν ένα αυτοκίνητο ανάμεσα σε δυο λευκές ίσιες γραμμές σε
    ένα άδειο παρκινγκ.
    6. Οι γυναίκες έχουν ενσωματωμένο ημερολόγιο στον εγκέφαλο που τους επιτρέπει να θυμούνται όλες τις επετείους.
    Αυτό απουσιάζει από τον εγκέφαλο των αντρών.
    7. Στους γάμους οι γυναίκες πρώτα κλαίνε και μετά μεθάνε.
    Οι άντρες πρώτα μεθάνε και μετά… κλαίνε.
    8. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να ακούνε το άνοιγμα μιας μπύρας από τρία δωμάτια μακριά.
    9. Οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν βρόμικα αθλητικά παπούτσια από 300 μέτρα
    Οι άντρες μόνο αν τους τα βάλεις κάτω από την μύτη τους και αν δεν είναι τα δικά τους.
    10. Όταν κάποιος αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο οι άντρες τον ρωτάνε τι μάρκα είναι και οι γυναίκες τι χρώμα.
    11. Οι άντρες πληρώνουν για κάτι που τους χρειάζεται 300 euro ενώ αξίζει 100.
    Οι γυναίκες πληρώνουν 100 euro για κάτι που αξίζει 300 και δεν το χρειάζονται.
    12. Οι γυναίκες τρώνε τσίλι όταν τους αρέσει, οι άντρες πάντα, για να αποδείξουν ότι μπορούν.
    13. Οι γυναίκες δεν θα σκότωναν, θα μπορούσαν όμως να σε κάνουν να αυτοκτονήσεις.
    14. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σεξ για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.
    Οι άντρες δεν θα μπορούσαν, επειδή αυτό που θέλουν είναι το σεξ.
    15. Οι γυναίκες δεν βρίσκουν διεγερτικό το να παρακολουθούν δυο άντρες να κάνουν σεξ…..
    16. Οι άντρες θεωρούν ότι 2 η ώρα το πρωί είναι καλή ώρα για να κοιμάται κανείς.
    Οι γυναίκες θεωρούν την ίδια ώρα κατάλληλη για να μιλήσουν για τη σχέση τους.
    17. Οι γυναίκες έχουν το «να πάρει, τελειώνει το χαρτί υγείας στο μπάνιο και πρέπει να το αντικαταστήσω» γονίδιο.
    Οι άντρες έχουν το «να πάρει, μου φέρνεις χαρτί υγείας;» γονίδιο.
    18. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να κοιμούνται όταν ένα μωρό κλαίει.
    19. Οι γυναίκες παραγγέλλουν μπρόκολο για γαρνίρισμα στην μπριζόλα τους και τρώνε τις πατάτες των αντρών.
    20. Οι γυναίκες θυμούνται όλα τα ρούχα που έχουν φορέσει την τελευταία δεκαετία.
    Οι άντρες δεν θυμούνται τι φορούσαν την προηγούμενη μέρα αν δεν κοιτάξουν στο πάτωμα.
    21. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους εμποδίζει να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να μιλάνε συγχρόνως.
    Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του να παρακολουθούν τηλεόραση, να βαφούν τα νύχια τους, να μιλάνε στο τηλέφωνο και
    να πίνουν και καφέ.
    22. Οι άντρες βλέπουν το γυμναστήριο σαν φυσική δραστηριότητα.
    Οι γυναίκες το βλέπουν σαν κοινωνική.
    23. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για το πως να πας κάπου, θα σε οδηγήσει μέσω καταστημάτων.
    24. Οι γυναίκες έχουν το «τα παίρνω όλα προσωπικά» γονίδιο.
    25. Οι άντρες έχουν το γονίδιο να απατάνε σε δύσκολες ερωτήσεις με ένα χμ χμ χμ !!!


    Άνδρες :
    Έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στα μαθηματικά
    Έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου
    Είναι καλύτεροι στο σκάκι
    Είναι καλύτεροι στην κατανόηση χαρτογραφήσεων
    Είναι καλύτεροι στο αρχιτεκτονικό σχέδιο
    Έχουν καλύτερη όραση στο πολύ φως και πολύ λιγότερο στο σκοτάδι
    Έχουν καλύτερη αντίληψη της μπλε κλίμακας του χρωματικού φάσματος
    Έχουν πιο στενό οπτικό πεδίο αλλά καλύτερη αντίληψη του βάθους
    Έχουν περισσότερα προβλήματα δυσλεξίας
    Ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα αντικείμενα
    Αναγνωρίζουν καλύτερα τις αλμυρές γεύσεις
    Απαιτούν περισσότερο χώρο
    Έχουν καλύτερη ακουστική μνήμη
    Εκνευρίζονται πιο εύκολα
    Μαθαίνουν να μιλούν πιο αργά από τις γυναίκες (συνήθως στα 4 τους χρόνια)
    Έχουν το δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο μεγαλύτερο από το αριστερό
    Ακούνε καλύτερα από το δεξιό αυτί
    Είναι καλύτεροι στις πολύπλοκες εργασίες
    Απογοητεύονται πιο εύκολα
    Είναι πιο συναισθηματικοί
    Είναι πολύ λιγότερο αυστηροί στην κρίση τους
    Είναι πιο συχνά αριστερόχειρες
    Το αριστερό ημισφαίριο τους μικραίνει με την ηλικία
    Είναι πιο συχνά μυωπικοί
    Έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο
    Αγαπούν πιο συχνά την μοναξιά
    Είναι καλύτεροι συνομιλητές
    Έχουν πιο συχνά βίαιη συμπεριφορά
    Ερεθίζονται περισσότερο από τις πολύπλοκες κατασκευές
    Δεν ανησυχούν τόσο πολύ για το μέλλον
    Κατανοούν καλύτερα τις υπερβατικές φιλοσοφίες
    Παρουσιάζουν πιο συχνά υψοφοβία
    Έχουν μεγαλύτερη ικανότητα σκόπευσης
    Παρουσιάζουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα
    Είναι πιο αναλυτικοί.

    Γυναίκες:
    Έχουν καλύτερη λεκτική ικανότητα
    Είναι καλύτερες στην γραμματική και στην ορθοφωνία
    Μαθαίνουν πιο εύκολα ξένες γλώσσες
    Έχουν καλύτερη αισθητική κρίση
    Έχουν καλύτερη νυχτερινή όραση και είναι πιο ευαίσθητες στο δυνατό φως
    Έχουν καλύτερη αντίληψη της κόκκινης κλίμακας του χρωματικού φάσματος
    Έχουν μεγαλύτερη περιφερειακή όραση
    Παρουσιάζουν πιο συχνά κλειστοφοβία
    Ακούνε τους ήχους καλύτερα
    Έχουν υψηλότερη ικανότητα αναγνώρισης προσώπων
    Αναγνωρίζουν καλύτερα τα κοινωνικά στοιχεία και τους κώδικες
    Αναγνωρίζουν καλύτερα τις ξινές γεύσεις
    Απαιτούν λιγότερο χώρο
    Έχουν καλύτερη οπτική μνήμη
    Είναι λιγότερο ευέξαπτες
    Μαθαίνουν να μιλούν γρηγορότερα (συνήθως στα 3 τους χρόνια)
    Έχουν το αριστερό ημισφαίριο μεγαλύτερο από το δεξιό
    Ακούνε το ίδιο καλά και από τα δύο αυτιά
    Δεν συμπαθούν τις πολύπλοκες κατασκευές
    Είναι πιο αυστηρές στην κρίση τους
    Είναι πιο κοινωνικές
    Είναι πιο ανθεκτικές στις δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις
    Είναι πιο πρακτικές στις κοινωνικές τους δραστηριότητες
    Ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον
    Είναι καλύτερες στο τένις
    Λύνουν πιο εύκολα τους συλλαβόγριφους
    Είναι πιο στοργικές
    Είναι καλύτερες στις απλές εργασίες
    Απαιτούν περισσότερη πειθαρχία ως δάσκαλοι
    Γελούν πιο εύκολα αλλά λιγότερο σε διάρκεια
    Δεν προτιμούν τις ασπρόμαυρες ταινίες
    Δεν εστιάζουν εύκολα την προσοχή τους σε κάτι για πολύ ώρα
    Είναι καλύτερες στον χορό και στις ρυθμικές ασκήσεις
    Χρειάζονται πιο συχνά την έγκριση και την προσοχή των άλλων
    Έχουν λιγότερη αίσθηση του χιούμορ.


    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/blog-post_8220.html


    Βιολογική εξήγηση των δυσκολιών στην ανθρώπινη επικοινωνία


     Οι άνθρωποι κάνουμε πολύ συχνά ένα μεγάλο και βασικό λάθος, νομίζουμε ότι αυτό που λέμε σε κάποιον άλλον, αυτός το εκλαμβάνει όπως εμείς το εννοούσαμε. Νομίζουμε δηλαδή ότι ο «δέκτης» του μηνύματος το αντιλαμβάνεται όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς «ο πομπός». Υπάρχει όμως μία σημαντικότατη παράμετρος η οποία συχνά «αλλοιώνει» το νόημα του μηνύματος στην αντίληψη του ανθρώπου. Η παράμετρος αυτή είναι ο τελείως μοναδικός τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος του κάθε ανθρώπου επεξεργάζεται τα διάφορα ερεθίσματα. Διαφορετικότητα η οποία οφείλεται όχι τόσο σε «κατασκευαστική» διαφορά του εγκεφάλου μας, αλλά σε διαφορετικότητα στην «διαδικασία» επεξεργασίας των μηνυμάτων.
    Πριν αναφερθούμε σε βασικές διαφορές του γυναικείου και αντρικού εγκεφάλου, θα ήταν χρήσιμο να δώσουμε ένα παράδειγμα σε αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Ας πούμε για παράδειγμα ότι μία γυναίκα σχολιάζει στην φίλη της ότι δείχνει σαν να πήρε κάποιο βάρος από τότε που έχει να την δει. Αν η φίλη της είναι κάπως ανασφαλής με την εμφάνιση της, κάτι το οποίο έχει να κάνει με την «εικόνα» που έχει σχηματισμένη στο μυαλό της για τον εαυτό της, θα ενοχληθεί πολύ ακόμη και αν δεν έχει πάρει καθόλου βάρος. Σε άλλη περίπτωση, το σχόλιο αυτό μπορεί να μην αγγίξει καθόλου έναν άνθρωπο που είναι σίγουρος για την εικόνα του, ή να μην θεωρήσει έστω το σχόλιο κακοπροαίρετο.

    Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι αντιδρούμε διαφορετικά σε παρόμοια ερεθίσματα ή μηνύματα?

    Όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα ή ερέθισμα, ο εγκέφαλος μας, ταχύτατα εκτελεί τις ακόλουθες διαδικασίες, αντιλαμβάνεται το μήνυμα (λειτουργία της αντίληψης), το επεξεργάζεται (λειτουργία της νόησης), και το συνειδητοποιεί (λειτουργία της συνείδησης). Οι λειτουργίες αυτές γίνονται αστραπιαία, σχεδόν ταυτόχρονα, και παράλληλα με την λειτουργία της μνήμης.

    Τι ρόλο παίζει η μνήμη μας?

    Σημαντικότατο και λειτουργεί πάντοτε όποτε σκεφτόμαστε, όπως η μνήμη σε έναν υπολογιστή. Ο εγκέφαλος μας για την ακρίβεια είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής, ο οποίο για να κατανοήσει καταστάσεις, ανατρέχει στην μνήμη συνεχώς. Ακόμη κι αν αντιμετωπίζουμε μία εντελώς νέα κατάσταση, το μυαλό μας ανατρέχει στην μνήμη, στις εμπειρίες, ψάχνοντας ομοιότητες με άλλες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

    Η Προσωπικότητα μας θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι είναι μαθημένοι και παγιωμένοι τρόποι (στην μνήμη μας φυσικά) με τους οποίους αντιδρούμε απέναντι στο περιβάλλον. Οι τρόποι αυτοί μπορούν να αλλάξουν, αλλά όχι εύκολα και όχι από την μια στιγμή στην άλλη.


    Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, την οποία αποκαλούμε αυτοεικόνα, είτε αφορά την εμφάνισή μας, είτε τις ικανότητες και δεξιότητες μας, είναι και αυτή κάτι που σχηματίζεται κατά την ανάπτυξή μας και υπάρχει «αποθηκευμένη» στην μνήμη μας.

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο ένας ενήλικας ο οποίος μεγάλωσε με τους γονείς του να παίρνουν πρωτοβουλία για τα πάντα στην ζωή του, θα δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τον εαυτό του και στην ενήλικη ζωή. Η αυτοπεποίθηση ως μέρος της αυτοεικόνας μας δημιουργείται και αποθηκεύεται στην μνήμη μας όταν ο εγκέφαλός μας παρατηρεί και συνειδητοποιεί ότι μπορεί και ανταποκρίνεται με επιτυχία σε διάφορες καταστάσεις.

    Αναφερθήκαμε σε παράγοντες που επηρεάζουν την επικοινωνία των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, εστιάζοντας στην λειτουργία της μνήμης και των ατομικών εμπειριών του κάθε ανθρώπου, οι οποίες «φιλτράρουν» και ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο, τα μηνύματα που λαμβάνουμε και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

    Γυναίκες και άντρες , δυσκολεύονται πολλές φορές στις διαπροσωπικές σχέσεις εξαιτίας διαφορών (οι οποίες στατιστικά υπάρχουν στα δύο φύλα) τις οποίες δεν γνωρίζουν και επομένως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.


    Διαφορές στον γυναικείο και αντρικό εγκέφαλο


    Ο γυναικείος εγκέφαλος έχει μία αυξημένη ικανότητα στην αναγνώριση συναισθηματικών εκφράσεων του προσώπου. Μπορεί εύκολα δηλαδή να αντιληφθεί αν ένας άνθρωπος είναι χαρούμενος λυπημένος, θυμωμένος, κλπ.. Συχνά όμως, οι γυναίκες λανθασμένα θεωρούν ότι και οι άντρες έχουν αυτή την δυνατότητα, και θυμώνουν που αυτοί δεν αντιλαμβάνονται τα μη λεκτικά μηνύματα που τους περνάνε οι γυναίκες. Πολύ συχνά ένας ειδικός θα ακούσει από μία γυναίκα για τον σύντροφό της « Μα αφού του το δείχνω και δεν καταλαβαίνει. Χρειάζεται και να το πω?» Η απάντηση είναι βεβαίως και ναι. Πάρα πολλά προβλήματα στην επικοινωνία προκύπτουν όταν θεωρούμε ότι το μυαλό του άλλου λειτουργεί όπως το δικό μας και αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τις καταστάσεις.

    Επομένως είναι απαραίτητο λεκτικά να περιγράψουμε στον άλλον το πως αντιλαμβανόμαστε μία κατάσταση και να σιγουρευτούμε ότι και αυτός κατάλαβε τι εννοούμε. Και στην λεκτική επικοινωνία όμως μπορούν να γίνουν λάθη, καθώς αναφέραμε ότι φιλτράρουμε τα μηνύματα με βάση τις εμπειρίες μας.


    Ο ανδρικός εγκέφαλος δυσκολεύεται περισσότερο στο να περιγράψει λεκτικά συναισθηματικές καταστάσεις. Σε πολλούς έχει τύχει να περάσουν μία κατάσταση στην οποία να αδυνατούν να περιγράψουν με λόγια τα συναισθήματα που τους προκάλεσε. Όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε με λέξεις ένα συναίσθημα , ουσιαστικά προσπαθεί ο λογικός μας εγκέφαλος ο οποίος « χειρίζεται» την γλώσσα, να «διαβάσει» και να περιγράψει αυτό που νιώθει ο συναισθηματικός μας εγκέφαλος.

    Ιδιαίτερα και λόγω ανατροφής, τα κορίτσια μεγαλώνουν με μεγαλύτερη ενθάρρυνση από τους γονείς στο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη εξάσκηση και επομένως ανάπτυξη της ικανότητας αυτής, ενώ στα αγόρια συνήθως δεν υπάρχει αυτή η ενθάρρυνση.

    Δεν είναι παράξενο λοιπόν , συχνά οι ενήλικοι άνδρες να παρουσιάζουν αυτή την αδυναμία έκφρασης, η οποία λανθασμένα εκλαμβάνεται ως σκληρότητα χαρακτήρα. Παρ’ όλα αυτά η ικανότητα αυτή μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί με ενθάρρυνση προς τον άνδρα να προσπαθεί να περιγράψει τα συναισθήματά του. Συχνά η αποφυγή συζητήσεων από τον άνδρα γίνεται λόγω της έλλειψης της ικανότητας αυτής.

    Παρατηρώντας και μόνο πως κάποιοι άνθρωποι βιώνουν άγχος σε κάποιες καταστάσεις, ενώ κάποιοι άλλοι σε τελείως διαφορετικές, αντιλαμβανόμαστε ότι καθοριστικός παράγοντας για το άγχος, είναι τι θεωρεί ο εγκέφαλος μας ως απειλή.


    Ανάλογα, προκειμένου να επικοινωνήσουμε σωστά με τον άλλον, είτε είναι εργασιακός χώρος, είτε διαπροσωπική σχέση, η απάντηση βρίσκεται σε μία ικανότητα εκπαιδεύσιμη, την ενσυναίσθηση. Την προσπάθεια δηλαδή να αφήσουμε έστω προσωρινά την δική μας οπτική των πραγμάτων με βάση τις δικές μας εμπειρίες, και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πως αντιλαμβάνεται την ίδια κατάσταση ο άνθρωπος με τον οποίο θέλουμε να έχουμε πραγματική και ποιοτική επικοινωνία. Αυτός είναι και ο σκοπός που σε μεγάλους οργανισμούς γίνονται και ομάδες συζήτησης των εργαζομένων με συντονιστή ειδικό ψυχολόγο.



    Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να κατηγορούμε πάντα τον άλλο ότι δεν θέλει να μας καταλάβει αφού αυτό μπορεί να οφείλεται στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα γεγονότα ή στην αδυναμία του να κατανοήσει τον τρόπο έκφρασής μας.

    http://www.nvakondios.gr/articles-posts/biologiki-ejigisi-epikoinwnia

    Σε ποια σημεία του εγκεφάλου διαφέρουν οι άνδρες από τις γυναίκες - Αχ είμαστε τα κορίτσια πιο συναισθηματικά και τα αγόρια όμως πιο πρακτικά; Ή μύθος;

    Μεγάλες διαφορές στις δομές, αλλά και στο μέγεθος του εγκεφάλου έχουν τα δύο φύλα, σύμφωνα με 20ετή έρευνα που ολοκλήρωσαν πρόσφατα ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Η μελέτη έρχεται να εξηγήσει ότι τα δύο φύλα έχουν φυσιολογικά διαφορετικές δεξιότητες, καθώς οι ομοιότητες που παρουσιάζουν στο μυαλό τους δεν είναι όσες νομίζαμε μέχρι σήμερα.

     

    Στη μελέτη συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, ηλικίας από έξι μηνών βρέφη έως 80χρονους. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο μεταξύ 8% και 13% σε σχέση με τις γυναίκες.

    Επιπλέον, όπως τονίζουν οι ειδικοί, κάποια συγκεκριμένα σημεία στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνα για βασικές λειτουργίες όπως είναι η μνήμη, η λήψη αποφάσεων κ.λπ. έχουν διαφορετικό μέγεθος στους άντρες και διαφορετικό στις γυναίκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πραγματικές διαφορές σε συγκεκριμένες λειτουργίες - δεξιότητες μεταξύ των δύο φύλων.

    «Συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερες στους άντρες, ενώ κάποιες άλλες υπερτερούν στις γυναίκες. Μάλιστα, κάποιες από αυτές, όπως είναι η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος, έχουν ιδιαίτερα βασικές λειτουργίες και προκαλούν τις μεγάλες διαφορές που παρατηρούμε τόσα χρόνια στα δύο φύλα», εξηγεί ο Σάιμον Μπάρον-Κόχεν, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

     

    Για παράδειγμα, σήμερα θεωρείται σεξιστικό σχόλιο να πει ένας άντρας ότι «οι γυναίκες δεν είναι καλοί οδηγοί». Αυτό όμως εξηγείται από τη δομή του εγκεφάλου, καθώς το σημείο που ονομάζεται κέλυφος στους άντρες είναι πιο πυκνό και μεγαλύτερο σε έκταση. Αυτό σημαίνει ότι οι άντρες έχουν μία φυσική δομή που τους παρέχει τα φυσικά εχέγγυα στον χειρισμό σύνθετων μηχανών, άρα και των αυτοκινήτων.

    Οι γυναίκες από την πλευρά τους είναι πιο συναισθηματικές, όπως λέμε. Και αυτό ισχύει βάσει δομών του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Neuroscience and Biobehavioral Reviews», οι γυναίκες έχουν πιο ανεπτυγμένη τη δομή του εγκεφάλου που ονομάζεται αριστερός μετωπιαίος πόλος (λοβός).

    Η περιοχή αυτή είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση του συναισθήματος. Αρα εκ της φυσικής ανατομίας του εγκεφάλου τα δύο φύλα δεν θα είναι ποτέ ίδια. Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές δεξιότητες που θα μπορεί να εκτελέσει καλύτερα το ένα από τα δύο φύλα.

    Πολλές μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν καταδείξει ότι στην εκδήλωση των νόσων της ψυχικής σφαίρας, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά τον τρόπο έναρξης και εκδήλωσης της νόσου, την ηλικία και τα συμπτώματα που εμφανίζουν.

    «Η συγκεκριμένη μελέτη θα μάς βοηθήσει όχι μόνο στην κατανόηση των δομικών διαφορών που έχουν τα δύο φύλα, αλλά και στις ψυχιατρικές νόσους που μπορούν να εκδηλώσουν» εξηγεί η Αμπερ Ρούγκροκ, διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

     

    Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εκτιμούν ότι η μελέτη θα βοηθήσει περισσότερο στη βελτίωση της διάγνωσης και θεραπείας των ψυχιατρικών παθήσεων και όχι τόσο στην επίλυση των σεξιστικών διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών.
     
  2. Master NK

    Master NK Regular Member

    Σε τι διαφέρουν οι άνδρες από τις γυναίκες;
     

    «Συνδεδεμένος» με την αντίληψη και τη συντονισμένη δράση των κινήσεων ο αντρικός εγκέφαλος, με τη λογική ανάλυση και τη διαίσθηση ο γυναικείος.

    Ποες είναι οι διαφορές στην λειτουργία του εγκεφάλου των ανδρών και των γυναικών; Γιατί είναι διαφορετικός; Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;



    Του Αθανάσιου Μπούκαλη Νευροχειρουργού

    Σε μια νέα μελέτη:

    Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν Απεικονιστική Μαγνητική Τομογραφία για να μελετήσουν τους εγκεφάλους νέων ανδρών και γυναικών.

    Η μελέτη υποστηρίζει ότι:

    · Οι εγκέφαλοι των ανδρών έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν καλύτερα ενιαία καθήκοντα

    · Ενώ οι εγκέφαλοι των γυναικών έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν πολλές εργασίες ταυτόχρονα

    · Οι γυναίκες είναι επίσης καλύτερες στη κοινωνικοποίηση σε πολυσύχναστες καταστάσεις

    · Οι νεότεροι εγκέφαλοι έχουν λιγότερες διαφορές μεταξύ των φύλων σε σχέση με τους εγκέφαλους μεγαλύτερων ηλικιών.

    Στις γυναίκες είναι γνωστό εδώ και γενιές - και μια μελέτη υποστηρίζει ότι έχει την απόδειξη.

    Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των γυναικών είναι «καλωδιωμένος» έτσι ώστε να είναι καλύτερες σε ταυτόχρονες πολλαπλές εργασίες (στο λεγόμενο multitasking).

    Σε σύγκριση οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι καλύτεροι στο να επικεντρώνονται σε μονές σύνθετες εργασίες - είτε πρόκειται για ανάγνωση ενός χάρτη ή για μαγείρεμα ενός γεύματος .

    Οι επιστήμονες μελέτησαν 949 εγκεφάλους νέων ανδρών και γυναικών στη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της μέχρι σήμερα . Χρησιμοποιώνταςhi-tech MRI ακολουθίες διάχυσης , χαρτογράφησαν τις συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου .

    Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες έχουν πολύ καλύτερες συνδέσεις μεταξύ της αριστερής και της δεξιάς πλευράς του εγκεφάλου, ενώ οι άνδρες εμφανίζουν πιο έντονη δραστηριότητα σε επιμέρους τμήματα του εγκεφάλου, ειδικά στην παρεγκεφαλίδα, η οποία ελέγχει τις κινητικές δεξιότητες .

    Οι άνδρες έχουν επίσης καλύτερες συνδέσεις μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρος του εγκεφάλου, δίνοντας τους μια καλύτερη ικανότητα στο αντιλαμβάνονται γρήγορα τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιούν αμέσως για την εκτέλεση πολύπλοκων εργασιών .

    Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτεροι σε πράγματα , όπως στο να μαθαίνουν να κολυμπούν ή, όπως σύμφωνα με το παλιό μήλο της Έριδος, στη στάθμευση αυτοκινήτων . Οι γυναίκες είναι καλύτερα στο, για παράδειγμα, να θυμούνται ένα πρόσωπο, το οποίο δηλώνει την πραγματοποίηση συνδέσεων μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου.

    Τα αποτελέσματα είναι πιθανόν να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει τη θεωρία πίσω από το best-seller βιβλίο λαϊκής ψυχολογίας «Οι άνδρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες από την Αφροδίτη» - ότι δηλαδή ότι τα δύο φύλα είναι τόσο διαφορετικά όσο δύο εξωγήινες φυλές .

    Η Δρ Ragini Verma, η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη με συναδέλφους της από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας , δήλωσε: « Φυσικά υπάρχουν διαφορές μεταξύ ατόμων.»

    «Αλλά αναρωτηθήκαμε, αν πάρουμε 1.000 άτομα και αναλύσουμε τα δεδομένα στατιστικά, πως θα είναι ο αρσενικός εγκέφαλο και πως ο γυναικείος εγκέφαλος;»

    Και εξήγησε: «Η έρευνα δείχνει ότι αν οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν μια εργασία που περιλαμβάνει τόσο τη λογική σκέψη όσο και το διαισθητικό τρόπο σκέψης , οι γυναίκες θα το κάνουν καλύτερα - είναι καλύτερες στο να συνδέουν την αριστερή με τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου τους.»

    «Αν έχετε μια άμεση δράση που πρέπει να γίνει και θα πρέπει να γίνει τώρα, ο αρσενικός εγκέφαλος είναι περισσότερο προσαρμοσμένος σε κάτι τέτοιο , διότι η προσθοπίσθια δράση είναι πιο έντονα συνδεδεμένη.»

    Μιλώντας για την ικανότητα των ανδρών για κινητικές δεξιότητες, είπε : «Η έντονη δραστηριότητα στην παρεγκεφαλίδα σημαίνει ότι οι άνδρες είναι καλύτεροι στο να μαθαίνουν να οδηγούν ένα ποδήλατο, να μαθαίνουν να κολυμπούν, να διαβάζουν χάρτες.

    Η μελέτη ανακάλυψε επίσης οι εγκέφαλοι των γυναικών είναι καλύτερα σχεδιασμένοι για κοινωνικοποίηση σε πολυσύχναστες περιστάσεις, διότι οι συνδέσεις στον εγκέφαλό τους κάνουν πιο εύκολο το να θυμούνται ονόματα, πρόσωπα και γεγονότα σε σχέση με ορισμένα άτομα

    Πώς διεξήχθη η μελέτη

    · Οι επιστήμονες σάρωσαν 949 εγκεφάλους νέων ανδρών και γυναικών στη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της μέχρι σήμερα

    · Χρησιμοποιώντας hi-tech MRI ακολουθίες διάχυσης, χαρτογράφησαν τις συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του εγκεφάλου .

    · Από τους 949 συμμετέχοντες, 428 ήταν άνδρες και521 ήταν γυναίκες.

    · Όλοι ήταν ηλικίας μεταξύ οκτώ και 22 και χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ηλικίας 8 έως 13, 13 και τέσσερις μήνες έως 16 , και17 έως 22.

    Η μελέτη, με τη συμμετοχή 428 ανδρών και 521 γυναικών ηλικίας μεταξύ 8 και 22,διαπίστωσε ότι οι γυναίκες εγκέφαλοι ήταν καλύτεροι στο να φέρουν ποικίλα κομμάτια πληροφοριών μαζί.

    Ο Δρ Verma είπε : «Αν έπρεπε να κάνω μια αποστολή, όπως να θυμηθώ ένα πρόσωπο μέσα σε ένα πάρτυ, είναι απαραίτητο να συνδέσω διάφορα μέρη του εγκεφάλου μου: πότε είδα αυτό το πρόσωπο για τελευταία φορά, τι βλέπω σε αυτόν τον άνθρωπο, αν θυμάμαι αυτό το άτομο από κάπου.»

    «Αυτό απαιτεί τη σύνδεση των διαφόρων υπ-δικτύων του εγκέφαλου - κάτι που οι γυναίκες είναι σε καλύτερη θέση να το κάνουμε.»

    Ακόμα είπε: «Αν και είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι οι ικανότητες διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, η μελέτη έδειξε ότι οι διαφορές αυτές είναι στην «καλωδίωση.»

    «Αυτές είναι συνδέσεις υπάρχουν ούτως ή άλλως στον εγκέφαλό σας.

    « Φυσικά, μεμονωμένα, θα υπάρχει διακύμανση. Το επόμενο βήμα θα είναι να ποσοτικοποιηθεί αυτή η διακύμανση».

    Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αναφέρει ότι η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων γίνεται αισθητή μόνο μετά την εφηβεία

    Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ηλικιών,ηλικίας 8 έως 13, 13 και τέσσερις μήνες έως 16 και 17 έως 22. Οι εγκέφαλοι της νεαρότερης ομάδας έδειξαν πολύ μικρότερη διαφορά από ότι εκείνοι των ομάδων μεγαλύτερης ηλικίας.

    Η έκθεση αναφέρει ότι : «Τα αποτελέσματα έδειξαν θεμελιώδεις διαφορές στην αρχιτεκτονική του ανθρώπινου εγκεφάλου ανάμεσα στα δύο φύλα.»

    «Οι εγκέφαλοι των ανδρών διευκολύνουν τη σύνδεση μεταξύ της αντίληψης και της συντονισμένης δράσης, ενώ οι εγκέφαλοι των γυναικών διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ του αναλυτικού και διαισθητικού τρόπους επεξεργασίας των πληροφοριών.»



     



    Το γεγονός βέβαια ότι οι διαφορές αυτές γίνονται εμφανείς και διακριτές στα δυο φύλα μετά την εφηβεία δηλώνει ότι οι διαφορές αυτές δεν είναι γηγενείς και έμφυτες αλλά επίκτητες. Δηλαδή ότι η εκμάθηση της συμπεριφοράς και του τρόπου σκέψεις είναι υπεύθυνη για τις δομικές και αρχιτεκτονικές αλλαγές στον εγκέφαλο και όχι το αντίστροφο, ότι δηλαδή οι δομικές και αρχιτεκτονικές εγκεφαλικές διαφορές μεταξύ των δυο φύλων έχουν σαν αποτέλεσμα την διαφοροποίηση της συμπεριφοράς και του τρόπου σκέψης.


    http://www.iatropedia.gr/ygeia/se-ti-diaferoun-i-andres-apo-tis-ginekes/33996/
     
  3. Master NK

    Master NK Regular Member

    Όταν ο γυναικείος εγκέφαλος παίρνει φωτιά!

     


    Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ήταν μέχρι πρότινος ο γυναικείος εγκέφαλος.


    Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσι και από άλλα ερευνητικά κέντρα ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αποκαλύψουν τι συμβαίνει στο σώμα των γυναικών κατά την διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης.

    Όπως αποκάλυψαν η καρδιά χτυπά δυνατά και ο εγκέφαλος τρελαίνεται καθώςενεργοποιούνται 30 διαφορετικά τμήματα,τα οποία δεν αφορούν μόνο την ικανοποίηση αλλά σχετίζονται με την χαρά, την αφή και την μνήμη!

    Σύμφωνα με τις μελέτες του καθηγητή Ψυχολογίας του Ράτγκερς δρα Μπάρι Κομισάρουκ, λίγα μόλις λεπτά πριν και κατά την διάρκεια του οργασμού, όλα τα τμήματα του γυναικείου εγκεφάλου παίρνουν στην κυριολεξία φωτιά.

    Μάλιστα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι «η δράση του οργασμού είναι τόσο ισχυρή, που μοίαζει σαν να έχει πάρει μια γυναίκα τριπλή δόση... μορφίνης ως παυσίπονο».

    εθίζει

    Στη διάρκεια του σεξ, ο γυναικείος εγκέφαλος δίνει το μήνυμα για να αυξηθεί η παραγωγή της οξυτοκίνης, μιας ορμόνης η οποία απ΄ότι φαίνεται «κάμπτει» όλες τις αντιστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι

    στις γυναίκες, η ορμόνη αυτή παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και γι’ αυτό έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν ερωτευμένες με τον ερωτικό τους σύντροφο.

    ευεξία

    Σύμφωνα με τον δρα Γκος τα φιλιά αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης της ευχαρίστησης (της ντοπαμίνης) και έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν.

    «Γι’ αυτό το λόγο, το σεξ που εμπεριέχει αγάπη είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από ότι στα γρήγορα”, ιδίως για τις γυναίκες», προσθέτει ο δρ Γκος

    χαλαρώνει

    Σύμφωνα με τις μελέτες, η βαθιά χαλάρωση και η απώλεια του άγχους αποτελούν κλειδί στον γυναικείο οργασμό, ενώ αντιθέτως ο αντρικός εγκέφαλος εστιάζεται περισσότερο σε όσα νιώθει το σώμα του άντρα.

    Αντίθετα στους άντρες, η πλήρης χαλάρωση κατά κανόνα επέρχεται μετά τον οργασμό, καθώς ένας καλός οργασμός ισοδυναμεί με... τριπλή δόση αγχολυτικού φαρμάκου! Αυτό ακριβώς εξηγείβγιατί οι άντρες είναι αυτοί που συνηθέστερα αποκοιμούνται μετά το σεξ.

    http://www.iatropedia.gr/ygeia/otan-o-ginekios-egkefalos-perni-fotia/33330/


    Πως εκρήγνυται ο γυναικείος εγκέφαλος κατά τον οργασμό. ΒΙΝΤΕΟ

    Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι απίστευτο. Ερευνητές κατέγραψαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του οργασμού. Ουσιαστικά μιλάμε ότι γίνεται το…”έλα να δεις”, ένας μικρός πανικός, ένας γλυκός πόλεμος, μια πανδαισία χρωμάτων. Ίσως γιαυτό λένε πολλές γυναίκες ότι όταν έρχονται σε οργασμό βλέπουν αστεράκια…


    Φυσικά χαριτολογούμε, και για να σοβαρευτούμε σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά τη μαγνητική απεικόνιση του εγκεφάλου μιας γυναίκας, η οποία έρχεται σε οργασμό. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε πως αντιδρά ο εγκέφαλος όταν η γυναίκα είναι ερεθισμένη και πως όταν έρχεται σε κορύφωση ενώ μετά θα δείτε πως αλλάζει ο εγκέφαλος, όταν η γυναίκα...ψάχνει να βρει τις ανάσες της.

    Οι Άγγλοι επιστήμονες που έκαναν το πείραμα και είδαν τις μαγνητικές απεικονίσεις, το χαρακτήρισαν σαν...brain symphony, σαν ένα πολύχρωμο, φωτεινό μουσικό έργο που παίζεται στον εγκέφαλο. Ο οργασμός στη γυναίκα διεγείρει περισσότερες από 80 !!! περιοχές του εγκεφάλου, όπως πολύ καλά φαίνεται στον μαγνητικό τομογράφο.

    Το “πειραματόζωο” στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια 54χρονη sex-therapist που προσφέρθηκε εθελοντικά να καθίσει στον μαγνητικό τομογράφο. Στο βίντεο καταγράφονται τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος στον εγκέφαλο. Με κόκκινο χρώμα είναι όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται στη φάση του ερεθισμού και με κίτρινο και λευκό όταν η γυναίκα έρχεται σε οργασμό. Όπως θα δείτε σε εκείνη τη φάση ολόκληρος ο εγκέφαλος...λάμπει!

    Η διέγερση ξεκινάει με ...μικρές σπίθες στον αισθητήριο φλοιό, και απλώνεται γρήγορα σχεδόν παντού. Στο μεταιχμιακό τμήμα (συναισθήματα και μνήμη), και απελευθερώνεται μια χημική ουσία , η οξυτοκίνη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με τη χρήση της μαγνητικής θα βοηθηθούν πολλές γυναίκες που δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    BDSM Discussion
    Πειθαρχία - Κυριαρχία υποταγή - Αφέντης σκλάβα - BDSM σχέσεις.

    Μήπως να μεταφερόταν σε άλλη ενότητα;
     
  5. Master NK

    Master NK Regular Member

    Το οτι το bdsm ειναι εγκεφαλικο αρχικα παιχνιδι...δεν παζει ρολο για σενα?...ειναι πολυπλευρο θεμα και μπορει να κατσει παντου.
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δεν το κατάλαβα, σορρυ.  
     
  7. Αρα, εφοσον δεν ειμαστε ομοιοι δεν ειμαστε και ισοι. Ετσι αποδεικνυεται πως ο φεμινισμος ειναι αντι-επιστημονικη θεωρηση των πραγματων.
     
  8. Master NK

    Master NK Regular Member

    Αντε να βλεπω σχολια-παρατηρησεις-κριτικες γενικα....αυτο το θεμα τα εχει ολα, ακομα και γελιο!
     
  9. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Η βσσικη διαφορα στην εγκεφαλικη λειτιυργια αντρων γυναικων ειναι οτι οι αντρες παθαινουν πιο ευκολα εγκεφαλικο με τις γυναικες, ειδικα μισογυμνες, παρα οι γυναικες με τους αντρεε.
     
  10. lotus

    lotus Silence

  11. Όσο αφορά στην γενετήσια λειτουργία του Άνδρα, η συνουσία και η απόλαυση της σπερματέκκρισης συνεπάγονται την διαιώνιση του είδους
     
    Last edited: 14 Ιουλίου 2016