Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόβος..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Αννουλα28, στις 26 Ιουλίου 2016.

  1. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Το παρακάτω δεν είναι δικό μου, ανήκει στον Vincula και αποτελεί ανάρτηση του στο ***, που με την άδεια του, ποστάρω εδώ.
    Έτυχε να το διαβάσω αμέσως αφού είχα διαβάσει το αυτό το νήμα... και το βρήκα αποκαλυπτικό!
    Με λίγη αυτογνωσία οι περισσότεροι θα αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας στα don'ts (δεν με βγάζω απ έξω)
    Ας προσπαθήσουμε την επόμενη φορά λίγο καλύτερα...

    .............
    Αλληγορικός Πνιγμός: Πρώτες Βοήθειες
    Ελληνική μετάφραση αυτού του post.
    Όταν βλέπεις κάποιον να πνίγεται, η πρώτη σου αντίδραση πρέπει να είναι να προσπαθήσεις να τον σώσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται βοήθεια, μπορείς πάντα να τον ρωτήσεις. (όπως φαίνεται, ακόμα και όταν κάποιος κάνει μη συναινετικές γαργάρες με θαλασσόνερο, η επικοινωνία είναι σημαντική)

    Οι λάθος αντιδράσεις:
    • Να φύγεις, αφήνοντας τον δύσμοιρο να πνιγεί.
    • Να κάθεσαι εκεί να παρακολουθείς.
    • Να τον σπρώχνεις στα βαθιά.
    • Να γελάς.
    • Να πεις «α, το δύστυχο, κάτσε να σε βοηθήσω» και μετά να του ρίξεις με ψαροτούφεκο.
    • «Δεν πνίγεσαι στ' αλήθεια, στη φαντασία σου είναι.»
    • «Έλα, ξεκόλλα.»
    • «Έπρεπε να μάθεις να κολυμπάς.»
    • «Είσαι τόσο άχρηστος που δεν ξέρεις καν να κολυμπάς»
    • «Πάλι καλά που δεν πνίγομαι εγώ.»
    • «Αν βγεις έξω μόνος σου, θα σε βοηθήσω.»
    • «Σιγά μωρέ, ο πνιγμός δεν είναι τίποτα. Μια φορά στραβοκατάπια. Φυσικά και είναι συγκρίσμη εμπειρία!»
    • «Πνιγμός; Χλιδές. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα — της ξαδέρφης μου της επιτέθηκε καρχαρίας.»
    • «Μια φορά σχεδόν πνίγηκα, απαίσιο ήταν. Έτσι έμαθα να μην πνίγομαι, κι αν μπορώ να το μάθω εγώ, μπορείς κι εσύ. Τα λέμε!»
    • «Είμαι τόσο καλύτερος από σένα, εγώ δε θα πνιγόμουνα ποτέ.»
    • «Είμαι βουνίσιος, και βρίσκω τον πνιγμό σου ενδιαφέρον φαινόμενο. Συνέχισε ελεύθερα.»
    • «Χτες σχεδόν έσπασα το δάχτυλο του ποδιού μου. Έχω πιο σημαντικά προβλήματα από τον πνιγμό σου.»
    • «Σου αξίζει.»
    Κι αν πνίγεσαι και οι κοντινοί σου άνθρωποι κάνουν ή λένε κάποιο από τα παραπάνω, τότε μάλλον κάνεις κακές παρέες. Ελπίζω να καταφέρεις να επιπλεύσεις και να απομακρυνθείς από τέτοια άτομα.

    (Είναι ίσως λίγο λυπηρό το ότι έχω βιώσει όλες αυτές τις αντιδράσεις στα πλαίσια των δικών μου διάφορων «πνιγμών»)

    Επεξήγηση: το κείμενο δεν έχει να κάνει με αλληλοβοήθεια. Έχει να κάνει με την αποδοχή και επιβεβαίωση του τραύματος του άλλου όταν αυτό είναι ηλίου φαεινότερο, ή όταν το άλλο άτομο μας λέει ότι το βιώνει. Μπορεί σε μας η πηγή του τραύματος να είναι αδιάφορη ή ασήμαντη, αλλά το τραύμα είναι τραύμα. Κάποιος για τον οποίο νοιάζεσαι είναι καταρρακωμένος. Το πρώτο βήμα είναι να δεχτείς ότι είναι έτσι, και να του κάνεις φανερό ότι το δέχεσαι. Αυτός είναι ο πυρήνας της υποστήριξης. Όλα τα άλλα βήματα μπορούν να περιμένουν.

    Πηγή: Αλληγορικός Πνιγμός: Πρώτες Βοήθειες
    Προτροπή: Διαβάστε και τα υπόλοιπα του: Vincula's Writing , κάποτε είχαμε τη χαρά να τον διαβάζουμε κι από δω...


    .............
    Το δικό μου σχόλιο:
    Η νηματοθέτρια δέχτηκε ως αντίδραση, στην επίκληση της για βοήθεια, όλα σχεδόν τα bullets των don'ts.
    Η δική μου ελπίδα μου είναι κάποιος να βρέθηκε να την αρπάξει από τα μαλλιά και να την έχει βγάλει ήδη έξω από το πρόβλημα και μαζί μ αυτό έξω από το φόρουμ.
    Δυστυχώς ο φόβος μου είναι πως απλώς "πνίγηκε"... παραμένοντας μέσα σ αυτό που μας εξέθεσε (αφού δεν είχε δύναμη να βγει από μόνη της -ναι συμβαίνει...) που, από τα στοιχεία που μας παρουσίασε, δεν φάνηκε να ήταν τίποτα άλλο από κακοποίηση σε μια τοξική σχέση...

    [και λάθος να κάνω στην εκτίμηση της συγκεκριμένης περίπτωσης, το κείμενο του Vincula παραμένει εξαιρετικό και χρήσιμο για όλους μας.]
     
  2. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @soutzoukakia

    Μίλησε η Αννούλα για κακοποίηση;
     
  3. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Η δική μου ανάγνωση αυτό διαβάζει.
    Σε μια σχέση που ο ένας σύρεται από επιθυμία, έρωτα, καψούρα, εξάρτηση, όπως θέλεις πες το, από τον άλλον, να υποστεί πράγματα σε μια γκάμα από "δεν θέλω" έως "με αηδιάζουν", εγώ το λέω κακοποίηση.
    Και ναι, κάποιοι και πέφτουν σε τέτοιες σχέσεις και επίσης δεν μπορούν να βγουν.
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Όλα τα παραπάνω είναι θέμα άποψης. Συμφωνώ και ταυτόχρονα διαφωνώ με τα περισσότερα ( ακραία μορφή "σχιζοφρένειας" ). Μάλλον εξαρτάται απ' το ενδιαφέρον που θα έτρεφα για κάποιον/α ( και ίσως όχι μόνο εγώ ).
    Θα φανώ κυνικός, αλλά να περιμένεις βοήθεια απ' ένα τσούρμο αγνώστων ( που δεν θα ήταν παράλογο, αν για χάρη σου δεν τους καιγόταν καρφάκι ), μάλλον είναι ουτοπικό. Αν βέβαια την όποια βοήθεια στ' αλήθεια θα την περίμενες.
    * Γι' αποφυγή παρεξηγήσεως, η όποια χρήση του δευτέρου ενικού είναι σαν σχήμα λόγου.

    Κλείνοντας, αν πνίγεσαι ( ή "πνίγεσαι" ) και ζητάς βοήθεια, αποφεύγεις τα "χέρια" που πάνε να σε χώσουν ακόμη πιο κάτω απ' την επιφάνεια. Αλλά εκείνα που τεντώνονται προς το μέρος σου, τα πιάνεις.
    Δεν κοιτάς τους καρπούς τους, για να δεις αν φορούν ρολόϊ/βραχιόλια, δεν σε νοιάζει αν έχουν τατουάζ ή όχι τα μπράτσα, ούτε έχεις και την απαίτηση η βάρκα στην οποία θα σ' ανέβαζαν, να ήταν, όπως θα την ονειρευόσουν.
    Το μόνο που θα πρεπε να σ' ενδιαφέρει, θα ήταν να μην πνιγείς. Άπαξ και γλιτώσεις το φούντο, σκέφτεσαι τα περαιτέρω.

    Υ.Γ.

    Η Αννούλα "έγραψε" πάντως, να είναι καλά όπου κι αν βρίσκεται, ότι κι αν κάνει. Μας έδωσε κάτι ν' ασχολούμαστε. Μακάρι να ζούσαμε στον τέλειο κόσμο, όπου όλοι/ες θα είχαν τόσο στην καρδιά τους πάντες και το καλό τους.
    Εγώ φαίνεται ότι ζω σ' άλλη πραγματικότητα κι έμαθα πια, ότι και να το ήθελα, όλους δεν μπορώ να τους σώσω ( πόσο μάλλον αν δεν θέλουν να σωθούν ), ούτε καθήκον θα είχα απέναντι στους πάντες.
    Αν γίνεται, δεν τους "παραχώνω", όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή δεν το γουστάρω εγώ.
    Λίγο έως πολύ "νερό" μάλλον δεν την γλιτώνουμε, απ' το να μην το καταπιούμε. Μετά...αργά ή γρήγορα όλοι "φεύγουμε", από τι και πως, θα το δείξει η "νεκροψία".
     
    Last edited: 31 Ιουλίου 2016
  5. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Νομίζω ότι αυτό το νήμα πρέπει να αγνοηθεί από όλους εφόσον η διαχειρίστριά του δεν είναι μαζί μας πλέον και δεν το "ελέγχει" ούτε και μπορεί να είναι χρήσιμο κάπου αφού είχε να κάνει με βίωμά της κι όχι με κάτι αντικειμενικό ώστε να συνεχιστεί η όποια συζήτηση...
    Έλεος αν καθόμαστε όλη τη χρονιά να αναρωτιόμαστε τι την οδήγησε να πει τα όσα είπε και τι κανει ή τι εκανε τελικως και πως θα επρεπε να της ειχανε φερθει εδω και αν υπηρξε η οχι σωστη αντιμετωπιση.
    Οι σελιδες αυτου του νηματος ειναι απειρες κι απειρα ειναι και τα σχολια που πηρε.Δε μπορει κανενας να πει οτι αναμεσα σε αυτα τα σχολια δε βρεθηκαν σωστα ή εστω ενα σωστο που να τη καθοδηγουσε οσο γινοτανε (γιατι κανεις δε γνωριζει τη κατασταση καλυτερα απ την ιδια).
    Πολλοι ομως προσπαθησανε να τη βοηθησουνε εστω και ψυχολογικα,αναμεσα τους και εγω.
    Και ηταν μα το Θεο η τελευταια φορα που το εκανα,γιατι ολο αυτο το νημα οπως εξελιχθηκε με εκανε να σκεφτω οτι απο μακρια μη γνωριζοντας 100% τη κατασταση αλλα και την ιδια,η προθεση σου η καλη να βοηθησεις ισως βγει τελικα καταστροφικη τοσο για την αλλη οσο και για σενα.γιατι απλα ποτε δε ξερεις πως θα τα παρει η αλλη αν ειναι ετσι οπως τα λεει αν εκφραζει σωστα το θεμα της και σε καθοδηγει σε σωστα συμπερασματα ωστε να παρθει σωστη κινηση βοηθειας ή αν παρει σωστα τα οσα της λες κι οχι αλλιως και παει λεγοντας.
    Ειναι επικινδυνο να συμβουλευομαστε και να συμβουλευουμε,απο εδω για εδω.
    Αυτα.
    Έληξε το θεμα.Όχι αλλες ηθικολογιες!!
    Ο,τι εγινε, εγινε παιδια.
    Να ναι καλα το κοριτσακι μας της ευχομαι ο,τι καλυτερο,μακαρι ν ακολουθησε το σωστο για εκεινη και ας συνεχισουμε τις δουλιτσες μας.
    ΥΓ. οποιος εχει κριτικη σωστη,ξεδιαλεγει συμβουλες κι εδω δυστυχως δε γινεται να πιασεις τον αλλο απ τα μαλλια κ φυσικα δε γινεται να περιμενεις καμια ουσιαστικη βοηθεια απο εδω οσο και να το θελουν οι αλλοι ειλικρινα να βοηθησουν.και ποιος ειπε οτι αυτη θα ηταν σωστη βοηθεια;ο καθενας διαβαζει τη περιπτωση της οπως αυτος τη βλεπει.Μια φραση,χιλλιοι τροποι αναγνωσης κι αυτο αποδεικνύει το ποσο σωστα τα πα παραπανω.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Εγώ πάλι θα έλεγα πως για πολλές σκλάβες, αυτό που λες, μόνο κακοποίηση δεν είναι.
    Δεν κάνει ποτέ μια σκλάβα, πράματα που δεν θα έκανε αν δεν ευχαριστούσαν τον Κύριο? Δεν κάνει ποτέ μια σκλάβα πράματα που την αηδιάζουν? Δεν υπάρχουν σκλάβες που σέρνονται, κι απο επιθυμία κι από έρωτα κι από εξάρτηση?
     
  7. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Μια σκλάβα ναι! Μια vanilla όχι!
    Μια σκλάβα, αν έχει κάτι μάθει καλά, είναι να ερωτικοποιεί κάθε τι που προέρχεται από τον αφέντη της. Κι αυτό μέσα από μια επίπονη, συχνά και μακρόχρονη, εκπαίδευση με δεδομένη και αδιασάλευτη την εμπιστοσύνη.

    @lara[E-p] στο παρελθόν έχουν ανοιχτεί νήματα και έχει ξαναειπωθεί η άποψη, με την οποία τελικά συμφωνώ, πως μια bdsm σχέση που στηρίζεται και ξεκινά από την επιθυμία ή τον έρωτα για τον άλλον, και καθόλου από τις πραγματικές επιθυμίες και ανάγκες και των δυο για τον τύπο της σχέσης, δύσκολα γλυτώνει από το να είναι κακοποιητική.
    Νομίζω πως εδώ είχαμε ένα τέτοιο καθαρό παράδειγμα.
     
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Η Αννούλα είναι 28, ό χ ι 12, έλεος δλδ. Δε πάμε καλά... Plus βαριέμαι.  
     
  9. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    η αννουλα ειπε πως ειναι 28 αλλα δεν το ξερεις αυτο ... εκτος και αν την ξερεις προσωπικα  
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δεν με ενδιαφέρει.
     
  11. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    τοτε το γραφεις για πραγματα για τα οποια και δεν σε ενδιαφερουν και δεν ξερεις αν ειναι σωστα .... βαριεσαι δες καμια ταινια διαβασε κανενα βιβλιο  
     
  12. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Τ'ο'παμε βρε @Madeleine Rk εμείς είμαστε coool!!!
    κι επιπλέον μεγάλα παιδιά καθώς επίσης και δεν ερωτευόμαστε...
    γνωστά!