Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εχουν Οι Κυριαρχοι δικαιωμα να τιμωρουν?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Marqui, στις 4 Αυγούστου 2006.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Όϊ Παναζά μου. Μακρυά από μένα τα φροϋιδικά!
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Κατα τη γνωμη μου, φυσικα κι εχει το δικαιωμα να τιμωρει, του το δινει ο ιδιος ο υποτακτικος του (απαξ).
    Δηλωνω υποταγη σε καποιον σημαινει του δινω την ευθυνη.
    Δινω την ευθυνη σημαινει, μεταξυ αλλων, αναγνωριζω οτι ο Αλλος ξερει καλυτερα απο μενα να διορθωνει τα δικα μου λαθη.  
     
  3. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ο/η Κυρίαρχος/η έχει πάνω στο υ του/της τα δικαιώματα που αυτός/η ο/η τελευταίος/α του/της αναγνωρίζει, στους τομείς της ζωής του/της που στον/στην Κ θα εκχωρούσε.
    Και όλα τα παραπάνω για όσο καιρό ο/η υ στον/στην Κ του/της θα τα εκχωρούσε. Αν μέσα σ' αυτά θα βρισκόταν και η τιμωρία ( με ή άνευ αιτίας, για σοβαρή αιτία ή ακόμη και για μαλθακίες ), θα ήταν επιλογή του/της Κ πότε να τιμωρήσει/ "τιμωρήσει" και για πιο λόγο. Για μένα όλα ξεκινούν απ' τις πρότερες του πλαισίου διαπραγματεύσεις καθώς και απ' τις μεταγενέστερες αναπροσαρμογές τους. Στο δικό μου bdsm ελάχιστα σημεία δεν χωρούν ποτέ καμία αναθεώρηση και είναι κείνα που αφορούν αποκλειστικά εμένα.
    Ως προς την τιμωρία, συνεχίζω να μην την αντιλαμβάνομαι σαν μέθοδο "εκπαίδευσης/διαπαιδαγώγησης/σωφρονισμού". Πρώτον, γιατί να μάθω σε κάποια, το πως να με ικανοποιεί σε κάποια πραγματάκια, δεν το βλέπω καν σαν εκπαίδευση ( πολύ βαρύγδουπος όρος για τα γούστα μου και ειλικρινά δεν μου λέει τίποτε ). Δεύτερον, γιατί αν κάποια δεν παίρνει από λόγια ( ελάχιστα ή περισσότερα αναλόγως των περιστάσεων ), μάλλον δεν θα καταλάβει ούτε με την βία ( σωματική/ψυχολογική και πάντα εντός κάποιων ορίων ).
    Άρα, ξανά για μένα, θα ήταν απλά σπατάλη χρόνου και ενέργειας, που θα λυνόταν μόνο με την απομάκρυνση εκείνου του ατόμου απ' την ζωή μου.
    Σημαντικός παράγοντας βέβαια θα ήταν, το είδος, η ένταση και η συχνότητα του πιθανολογούμενου παραπτώματος.
    Ως προς το αν ο/η Κ γνωρίζει πάντα καλύτερα, θεωρητικά γνωρίζει καλύτερα τι του/της αρέσει και τι όχι, καθώς και πως να προσπαθούσε τουλάχιστον, να βάλει στη σωστή - για κείνον/η - τροχιά το υ του/της. Επίσης θεωρητικά, με την αυτογνωσία, την αυτοκριτική και την κοινή λογική δεν έχει πάρει διαζύγιο.
    Και γι' άλλη μια φορά θεωρητικά θα γνώριζε πότε θα ήταν προτιμότερο να επιβάλλει "κυρώσεις" ( καθώς και το είδος τους ) ή όχι και τι θα ευελπιστούσε ν' αποκομίσει απ' την πράξη ή παράλειψη ανά την περίπτωση. Ότι θα γνώριζε καλύτερα πάντα και για τα πάντα, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ( αυτό το τελευταίο έτσι το έγραψα, γιατί κάνει chicε. Εκτός κι αν είναι το Θεός, τότε αλλάζουν τα πράγματα ).  

    Σε κάθε περίπτωση, περί ορέξεως Κυριαρχυποταγόπιτα, ο/η Κ που θέλει να τιμωρεί ( ή να "τιμωρεί" ) όποτε του/της "καϋλώσει" ( δηλαδή εξηγώντας ή όχι τα πως και τα γιατί ), θα βρει το κατάλληλο για κείνον/η υ ( δηλαδή που θα ήθελε απ' τον/την Κ του/της, να το τιμωρεί όποτε του/της καπνίσει ) και θα περνούν φίνα.
    Ο/η Κ που δεν γουστάρει να τιμωρεί ( ή να "τιμωρεί" ) ή που δεν θα θεωρούσε εαυτόν "υπέρλαμπρο" και πάντα αναμμένο "φάρο", που θα φώτιζε τα "σκοτάδια" του/της υ και σ' οτιδήποτε θ' αφορούσε αυτό το τελευταίο, θα βρει το κατάλληλο για κείνον/η υ και θα περνούν φίνα.
    Άπειροι οι συνδυασμοί, άπειρα τ' αποτελέσματα, για όλους/ες έχει ο μπαξές, όλοι/ες έχουν το μερίδιο τους στην ευθύνη ( πόσο μάλλον για θέματα που θ' αφορούσαν κυρίως τους εαυτούς τους. Εκεί για μένα η ευθύνη είναι αποκλειστική δουλειά του καθενός μας. Σε κάποια πράγματα δεν υπάρχει μετατόπιση των ευθυνών, όσο κι αν μας άρεσε, να το σκεφτόμαστε.
    Αφού τα όποια αρνητικά αποτελέσματα των επιλογών μας, την δική μας πλάτη θα βάραιναν κυρίως. Και τότε, ποιος/α θα έφταιγε περισσότερο ή λιγότερο, μάλλον δεν θα είχε καμία αξία ).
     
    Last edited: 24 Αυγούστου 2016
  4. Soraya

    Soraya Guest

     
    πάνω σε αυτή την πολύ όμορφη τοποθέτηση (παρεμπιπτόντως ευχαριστώ πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας)
    θα ήθελα να ρωτήσω
    ποιες είναι οι αφορμές για τις οποίες θα τιμωρούσατε;
    ποια είναι η κατάλληλη τιμωρία όσον αφορά τα προαναφερθέντα της @margarita_nikolayevna ?

    η ερώτηση μου απευθύνεται σε όλους
     
     
    Last edited by a moderator: 24 Αυγούστου 2016
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    Το "τιμωρείν" δεν είναι δικαίωμα, είναι de facto πλεονέκτημα .
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @lexy: εν προκειμένω de jure, από τη στιγμή που ο τύπος της σχέσης είναι αυτό που το κάνει αποδεκτό, de facto θα ήταν σε vanila σχέση με άτυπο D/s.

    Για τον ίδιο λόγο το ερώτημα του τίτλου του νήματος είναι κατ' ουσίαν άτοπο.
     
  7. lexy

    lexy .ti.va.

    @MasterJp
    αντιλαμβάνομαι ως de jure την ευθύνη της απόφασης. Η χρήση (ή μη ) του πλεονεκτήματος της τιμωρίας, δεν επιβάλλεται μα εφαρμόζεται.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @lexy : η "χρήση", ανεξαρτήτως του αντικειμένου της, μπορεί είτε να επιλεγεί είτε να επιβληθεί, η εφαρμογή της χρήσης μπορεί να επιφέρει αποτέλεσμα δεν μπορεί όμως να αποτελεί αίτιο.

    Η ευθύνη της απόφασης, αν αναφέρεστε στην απόφαση σύναψης σχέσης αυτής της μορφής, αφορά στην αναγνώριση του δικαίου που θα επιβάλει το de jure, όχι στο ίδιο. Αν πάλι, αναφέρεστε στην απόφαση της επιβολής της τιμωρίας (aka επιλογή) από πλευράς Κ, τότε αναφέρεστε στη χρήση του δικαιώματος που de jure αυτό διαθέτει.

    Σε κάθε περίπτωση, βρίσκω ενδιαφέρουσα και ίσως ενδεικτική την αντίληψή σας πως η τιμωρία αποτελεί πλεονέκτημα, και δη de facto, του Κ, πρωτίστως γιατί αυτό το αποστασιοποιεί από τα "εκ θέσεως" δικαιώματα και το τοποθετεί στα "εκ φύσεως".
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ως γνωστόν, μια εικόνα 1.000 (ενίοτε και 10.000) λέξεις
     
     
  10. lexy

    lexy .ti.va.

    Σκέφτομαι πως θα "έτρωγα" τις διπλές αν είχα τόσο κακά γράμματα και τόσο θυμωμενοαλλαζονικομπράτικο ύφος  
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @lexy: Θεωρείστε πως βρίσκεστε δίπλα στην είσοδο και καταφθάνουν οι καλεσμένοι και αναρωτηθείτε για την διάρκεια του ύφους. Συμφωνώ ως προς τα γράμματα, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα αυτού 'που προτείνουν.
     
  12. lexy

    lexy .ti.va.

    @MasterJp
    διάρκειας μερικών δευτερολέπτων. De facto