Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εχουν Οι Κυριαρχοι δικαιωμα να τιμωρουν?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Marqui, στις 4 Αυγούστου 2006.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Διαφωνώ εκ πεποιθήσεως και εξ εμπειρίας με αυτό  
    Δεν θεωρώ ότι ο άνθρωπος είναι έρμαιο. Και ακόμη και όταν φαίνεται να είναι, είναι επιλογή του, γιατί αυτό βρίσκει καλύτερο ή προτιμότερο για τους δικούς του λόγους.
    Βέβαια, να προσθέσω ότι φυσικά και θεωρώ ότι έχουμε να παλέψουμε με πολλές αντίπαλες δυνάμεις όπως πχ κάποιες φυσικές μας ενορμήσεις, η κούραση, ο φόβος, οι πράξεις και οι επιθυμίες των άλλων. Και είναι δύσκολες μάχες αυτές πολύ.
     
  2. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ναι συνηθως ελεγχουμε και καθε μερα εχουμε τον ελεγχο αλλα ειναι ψευδαισθηση με την εννοια πχ αυριο μπορει να επιλεξω να παω ιαπωνια κι εκει να τυχει εκεινη τη μερα που θα παω να γινει σεισμος και να πεθανω (κουφια η ωρα) δεν το ελεγχω...δε μπορω να ελεγξω.ουσιαστικα τα οσα κανουμε και γινονται ειναι επειδη μας επιτρεπεται απο μια αλλη δυναμη,της φυσης,της στιγμης κλπ....
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ναι κατανοητή η θέση  
    Σχετικά με το πρώτο κομμάτι, πιστεύω πως αν κάνω κάτι, αν συμβαίνει κάτι και μετά ανατραπεί από κάποιους παράγοντες, δεν σημαίνει ότι μέχρι τη στιγμή που ανετράπη ήταν ψευδαίσθηση.  
    Σχετικά με το παράδειγμα με το σεισμό (πετυχημένο και διαφωτιστικό για μένα για το τι εννοείς "έλεγχος"   ), ναι δεν μπορώ να επηρεάσω (αυτή τη λέξη θα έβαζα εγώ) τα στοιχεία της φύσης, δεν μπορώ να αποτρέψω μια θεομηνία. Ίσως μπορώ να προστατευτώ ως ένα βαθμό με την πρόληψη (πχ αντισεισμικά έργα). Είναι κάτι πιο μεγάλο από μένα η φύση και έξω από τις δυνάμεις μου να το δαμάσω πλήρως.
    Έχω έλεγχο των δικών μου πράξεων όμως, των δικών μου ενεργειών, των πραγμάτων που μπορώ να επηρεάσω για τη δική μου ζωή και τη ζωή των γύρω μου. Και δεν είναι καθόλου λίγα αυτά. Και εν αντιθέσει με μια φυσική καταστροφή π.χ. που συμβαίνει μια στις πολύυυ τόσες, τα πράγματα που μπορώ να επηρεάσω συμβαίνουν συνέχεια και κάθε μέρα και κάθε ώρα και τόσο συχνά και σταθερά που τελικά θα έλεγα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία και ισχύ και επίδραση στη ζωή μου και των άλλων από ένα γεγονός όπως ένας μεγάλος σεισμός  
     
  4. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Θα συμφωνήσω.
    Το είδα αρκετά επιφανειακά προηγουμένως.
     
  5. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    Κατατοπιστικό το παράδειγμα. Ευχαριστώ.
    Βοηθά στην αντίληψη του σκοπού της εκπαίδευσης που καθρεφτίζεται σε βάθος χρόνου.