Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Politically correct: Μήπως το έχουμε παρακάνει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 24 Αυγούστου 2016.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Η πολιτικά ορθή ορολογία χρησιμοποιείται και με ειρωνική διάθεση, φτάνοντας στα όρια του επιτρεπτού μιας «κόσμιας» συμπεριφοράς. Χρησιμοποιείται επίσης υποτιμητικά για να επικριθεί η γλώσσα, ενέργειες ή πολιτικές που θεωρούνται ως υπερβολικά υπολογισμένες ώστε να μην προσβάλλουν ή να φέρουν σε μειονεκτική θέση κάποια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Ο όρος είχε μόνο περιοριορισμένη χρήση πριν από τη δεκαετία του 1990, συνήθως ως ειρωνική αυτο- περιγραφή, αλλά μπήκε σε κανονική χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ο συντηρητικός συγγραφέας Dinesh D' Souza τον χρησιμοποίησε για να κατακρίνει αυτό που έβλεπε ως προσπάθειες της αριστεράς για την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας μέσω γλώσσας, θετικών δράσεων, αντίθεσης στη ομιλία μίσους και αλλαγών στο περιεχόμενο των σχολικών και πανεπιστημιακών προγράμματα σπουδών. Ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου την ίδια περίοδο, ιδιαίτερα σε έντυπα όπως η Daily Mail, μια συντηρητική εφημερίδα που έγινε γνωστή για την έκφραση «τρελή πολιτική ορθότητα" (political correctness gone mad). Μελετητές της πολιτικής αριστεράς έχουν πει ότι συντηρητικοί και φιλελεύθεροι δεξιοί όπως ο D' Souza προώθησαν τον όρο για να αποσπάσουν την προσοχή από ουσιαστικότερα ζητήματα διακρίσεων και ως μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού πολέμου εναντίον του φιλελευθερισμό .

    Έχει επίσης λεχθεί ότι οι συντηρητικοί έχουν τις δικές τους μορφές πολιτικής ορθότητας, το οποίο συνήθως αγνοείται .
    https://el.wikipedia.org/wiki/Πολιτική_ορθότητα


    τι ξέρει τώρα η γουικιπίντια, προφανώς το έχει παρακάνει και αυτή... 
     
  2. Πλεον η πολιτικα ορθη ιδεολογια για τον κοσμο εν γενει ειναι η παγκοσμιοποιηση σε υπερθετικο βαθμο και η... Νεα Θρησκεια της πολυπολιτισμικης δυτικης κοινωνιας...
     
  3. Η ιδια σελιδα αναφερει την κριτικη του Ουμπερτο Εκο στην πολιτικη ορθοτητα και αλλα πολλα και ομορφα....
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Εδώ λέμε να αποτάξουμε τις κάθε λογής θρησκείες από τον σύγχρονο κόσμο και την εξέλιξή του. Ωστόσο, η μονόπλευρη και αποσπασματική θεώρηση των πραγμάτων ποτέ δεν βοήθησε κανέναν, πάλι στις ακρότητες καταλήγεις.
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Να διαβάσεις τα κίτρινα, δεν μπορώ να στα κάνω να αναβοσβήνουν....
     
  6. gaby

    gaby Guest

    συγνώμη κιόλας αν το χαλάω, αλλά ξεκινήσαμε από δω

    με κάποια πεντάχρονα δηλαδή που τους κόλλησαν στερεότυπα πάνω τους, σύμφωνα με την Mirror και έγινε θέμα καταλαβαίνω για το politically correct των στερεοτύπων. Η ερώτηση είναι, μήπως να έμεναν τα πεντάχρονα να παίζουν και να πειραματίζονται όπως και εμείς κάποτε και είναι υπερβολή να τους το κόβει κανείς για λόγους politically correct; Η δε κουβέντα για τον χώρο έγινε κατόπιν του αρχικού ερωτήματος  
     
    Last edited by a moderator: 27 Αυγούστου 2016
  7. Το παραδειγμα που ανεφερες ειναι τοσο ηπιο που αν ερευνησεις σε βαθος μεχρι που φθανει η πολιτικη ορθοτητα, το πιθανοτερο ειναι πως θα τρομαξεις. Και δεν υπερβαλλω καθολου.
     
  8. Circe

    Circe Lemon zest

    Μετά από όλα αυτά που διαβάζω στο νήμα αυτό
    Μήπως ήρθε η ώρα να αποκαλώ τον γάτο μου με ενα όνομα που να είναι πολιτικώς ορθό και να πάψω να τον φωνάζω Μαυρούλη;;;
    Πως να τον λέω όμως;
    Εγχρωμούλη @Tenebra_Silente ;
     
  9. Εξυπακουεται αυτο... Ηδη το γνωστο ποιημα Ο Δωδεκαλογος του Γυφτου, του Κωστη Παλαμα, πρεπει επειγοντως να μετονομαστει σε Δωδεκαλογος του Ρομά.
     
  10. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Εγχρωμούλης είναι καλό @Circe, αλλά γάτος δεν είναι και τόσο politically correct.
    Κατοικίδιο ανήκων στην κατηγορία των αιλουροειδών πως σου φαίνεται?

    *Αν είναι ράτσας που αποτελείται από γεωγραφικό προσδιορισμό, εγώ δεν θα τον χρησιμοποιούσα.
    Φύλαγε τα ρούχα σου που λένε χαχα  
     
  11. Circe

    Circe Lemon zest

    Αυτό δεν το σκέφτηκα αν και είναι από τα αγαπημένα μου ποιήματα!
    Σαν να'χεις δίκιο @Gotham μα ο τίτλος του έχει ποτίσει το αίμα μας..
    Και δεν ζει ο Παλαμάς για να το μετονομάσει..
    Θα μου πεις τώρα το ΓΕΣ, το ΓΕΝ πώς ξαναγράφει ανά περιόδους την ιστορία αλλάζοντάς την; Κάπως θα πρέπει να τακτοποιηθεί και αυτό το "ατόπημα" του μεγάλου Έλληνα Ποιητή για να είναι με το σήμερα ασορτί..

    Υ.Γ. Ρομά αποκαλούνται τώρα όλοι οι γύφτοι; Νόμιζα πως είναι η ονομασία μιας φυλής τους.. Σε διαβεβαιώνω ότι κανείς δεν έλεγε την λέξη αυτή σαν βρισιά..
    Και δεν τους λέγαμε ποτέ κατσίβελους.. Αυτή ήταν λέξη "τρυφερή" που καμμιά φορά χρησιμοποιούσαν στα χωριά πιο πολλοί οι γονείς στα μελαχρινά (πιστεύω) παιδιά τους..
     
  12. Circe

    Circe Lemon zest

    Συζητώντας το "Εγχρωμούλης" με τον εαυτό μου και επεξεργάζοντάς το στον ύπνο μου σκέφτηκα πως και αυτό ίσως δεν είναι πολιτικώς ορθό γιατί είναι ονομασία ευγενική μεν, αποικιακή δε! Από την άλλη το "Μαυρούλης" είναι το μόνο όνομα που ακούει!

    Δεν είναι ράτσας @Tenebra_Silente
    Στα σκουπίδια κυριολεκτικά τον βρήκαν μαζί με την αδελφή του

    Θα αφιερώσω την ημέρα σήμερα στην αναζήτηση νέου ονόματος και στην διδασκαλία του Γάτου! Θα ειδοποιήσω επίσης τον Σύλλογο που μου τους έδωσε με συμβόλαιο υιοθεσίας να αλλάξουμε το όνομά του εκεί και να πάψουν να αποκαλούν τους μαύρους γάτους "Μαυρούλης" και "Μαυρούλη" όπως ξέρω ότι κάνουν. Την κτηνίατρό μας για να αλλάξει το όνομά του και στο βιβλίαριο και στο τσιπάκι του.. Πω, πω δουλειές που έχω για να έχω τα μισά από τα ρούχα μου!