Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρωτοβουλία από το υ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Guruni, στις 7 Ιουνίου 2016.

  1. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Για τα θέματα υγείας η μεταγενέστερη τιμωρία επειδή το υ πήρε την πρωτοβουλία, κατά την άποψη μου δεν είναι δείκτης Καπποσύνης, αλλά μαλθα(Κ)ίας.
    Και αναφέρομαι σε σημαντικά ζητήματα που χρήζουν - ακόμη και άμεσης - αντιδράσεως. Τα περί σκευασμάτων ( και λοιπών παρεμφερών ) που ξεχάστηκαν, δεν τ' ακουμπώ καν.
    Αφού μόνο σαν θέμα συζητήσεως - δη σοβαρής - σε μένα κάνουν πέρα απ' ανούσιο, γκροτέσκο και φαρσοκωμωδία.
    Ως προς τα ζητήματα που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για τον/την Κ ή τόσο για το Κ, όσο και για το υ, εξαρτάται απ' το πότε θ' ανέκυπταν ή αν ήταν φυσικά παρόντες και οι δυο.
    Καθώς και αν το Κ θα είχε τις αναγκαίες δεξιότητες ( ακόμη και την απαραίτητη διαύγεια ), για να τ' αντιμετωπίσει από μόνο του.
    Αν ήταν εμφανές στο υ, ότι το Κ σε μια δεδομένη χρονική συγκυρία, δεν θα κατάφερνε να τα βγάλει πέρα μόνο του. Η λήψη πρωτοβουλίας από μέρους του - πάντα ξανά για μένα - θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη ( και σίγουρα "αιτία" επιβράβευσης και όχι ψόγου ). Αν θα υπήρχε κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση για περιπτώσεις του είδους?
    Μάλλον θα υπήρχε κυρίως το προσυμφωνημένο/συζητημένο "ελεύθερο" από μεριάς Κ συνδυασμένο με την πιθανολογούμενη ικανότητα του υ να λάβει πρωτοβουλίες, όταν είναι αναγκαίο.
    Κάποιος/α ή το "έχει" ή όχι και θεωρώ ότι είναι ένα από κείνα τα στοιχεία, που δεν γίνεται να περάσει ( ή να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ) με κανένα είδος εκπαιδεύσεως.

    Τεσπα, να το ξαναπώ/κάνω ηχώ κι εγώ. Θεωρητικά το Κ είναι ανεξάρτητο ον, βαστάει γερά στα πόδια του, του αρέσει να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις σχετικά με το παραμικρό που θα τ' αφορούσε. Αλλά ούτε Θεός/α είναι, ούτε είναι δείγμα Καπποσύνης ( και αυτό ) να κωφεύει μονίμως. Κάποιες φορές, σε κάποια πράγματα, ένα υ μπορεί να ξέρει/γνωρίζει καλύτερα/περισσότερα απ' ένα Κ. Σε κείνες τις ξανά υποθετικά σε "δύσκολες" περιστάσεις αν μη τι άλλο είναι ηλιθιότητα το Κ, τουλάχιστον να μην ακούσει ότι θα είχε να του/της πει το υ.
    Ηγέτης δεν είναι μόνο εκείνος που "μπαίνει μπροστά", αλλά και κείνος που ξέρει πότε να κάνει "πίσω". Καθώς και κείνος που εκτός απ' το να οργανώνει τους "συνεργάτες/υφισταμένους" του, ξέρει πότε τόσο να ζητά την γνώμη ( ακόμη και την συμβουλή τους ), όσο και να μην στραγγαλίζει τελείως την λήψη πρωτοβουλιών από μέρους τους.

    Υ.Γ.

    Ότι καλύτερο για την υγεία σου... 
     
    Last edited: 8 Ιουνίου 2016
  2. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    ευχαριστώ πολύ.
     
  3. Αν και το νήμα μιλάει για πρωτοβουλίες σε ζητήματα υγείας η ζωής και θανάτου.. εγώ να το πιάσω λίγο πιο γενικά..
    Πάντα έπαιρνα πρωτοβουλίες στις σχέσεις μου. Άλλες φορές μου έβγαινε σε καλό άλλες όχι..
    Πιστεύω όμως ότι όσο και Αν το θέλω αυτή η δυναμική μου πλευρά δεν μπορεί να περιοριστει. Αν αισθανθώ ότι πρέπει να κάνω κάτι εκείνη την στιγμή θα το κάνω. Από κει και πέρα απλά Θα αντιμετωπισω τις συνέπειες..
    Αν και πρέπει να είναι χαζό ένα κ που θα τιμωρήσει ένα υ με θάρρος και προσωπικότητα..
     
  4. Lady Nawashi

    Lady Nawashi ...I'll whip your body and kiss your soul...

    Για μένα η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη. Ανησυχώ με το παραμικρό, ειδικά όταν υπάρχουν θέματα υγείας. Ανησυχώ και η ανάγκη μου να φροντίσω βγαίνει στο προσκήνιο, όσο και αν δεν την εκφράζω γιατί ξέρω ότι γίνεται κουραστική. Παρόλο που δεν έχω εντολή περιορισμού αυτής της έκφρασης.
    Από άποψη εκπαίδευσης, θεωρητικά, ο περιορισμός αυτής της ανάγκης εκφρασης φροντίδας. Αυτό φυσικά για μένα δεν συνεπάγεται ότι το υ θα μάθει να νοιάζεται λιγότερο. Ας μην ξεχνάμε τους ανθρώπους πάνω απ τους "ρόλους", ας μου επιτραπεί η έκφραση.
    Απλά, ίσως περιορίσει τον παρορμητισμο του υ να δράσει άμεσα σε τέτοιες καταστάσεις.
    Και πάλι ωστόσο δεν νομίζω ότι υπάρχει υ στον κόσμο που να νοιάζεται τον Κύριο ή την Κυρία του /της κλπ και να μην αντιδράσει ενστικτωδως σε τέτοιες καταστάσεις.
    Ακόμη και να έχει ρητή εντολή. Ακόμη και να μην μου έχει επισημανθεί εκ των προτέρων ότι θα τιμωρηθω αν παραβώ την εντολή, και πάλι θα δεχόμουν την όποια τιμωρία και για να δώσω ένα ακραίο παράδειγμα, ακόμη και σε βαθμό αποδεσμευσης.
    Όσο εγωιστικό και να ακουστεί, δεν θα άντεχα αν πάθαινε κάτι ο Κύριος μου. Όχι γιατί θα είχα τύψεις μα γιατί θα βρισκόταν σε κίνδυνο η ζωή του Ανθρώπου μου.
    Αν επρόκειτο για ζητήματα λιγότερο σοβαρά, ναι θα εκτελούσα την εντολή του. Αλλά πώς κρίνεις την σοβαρότητα τέτοιων θεμάτων;
     
    Last edited: 31 Αυγούστου 2016
  5. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    οτι δλδ αν δεν πάρει πρωτοβουλία, που γι αυτό είναι σε ντι/ες εξ' αρχής και όχι σε κάποια άλλη σχέση, σημαίνει δεν έχει θάρρος και προσωπικότητα; και ο Κ είναι χαζός που δεν το εκτιμά.

    Καμια μέρα θα κάτσω να γράψω τι χρειάζεται πραγματικά θάρρος..αλλά τέλοσπαντων.. τζαστ έλεος.
    Κατα τα άλλα..οι ''κακοί'' του μπι ντι ες εμ που όλο τους το θέμα είναι να χωρέσουν τον κόσμο σε κουτάκια..όχι αυτό εδώ..που είμαστε σε μπι ντι ες εμ φόρουμ και ακόμα έχουμε και βλέπουμε απόψεις όπως αυτή γραμμένες για τα υ και τα σ. Λυπάμαι απλά.
     
  6. Και εγώ λυπάμαι που δεν θες Να καταλάβεις ότι και το bottom στην κατηγορία υ το βάζουμε.
     
  7. Εκτός και Αν θες να μου πεις ότι το T/b δεν είναι στα πλαίσια του bdsm. Και ότι ένας τοπ δεν θεωρείται κ. Που όταν λέμε κ εννούμε κυρίαρχος.
     
  8. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Φυσικά και ανήκει στο μπι ντι ες εμ και προσωπικά σέβομαι το Τ/μπ και το θεωρώ και ο,τι πιο απολαυστικό, γιατί για να καλύψεις κενά σου βάζεις λόγια στο στόμα μου; Δεν θα κάτσω όμως να βαφτίσω το Τ/μπ, Ντι/ες γιατι με βολεύει, ή για να γράφω πιο γρήγορα. Εχει καταντήσει ..κάτι περισσότερο απο γελοίο σε κάθε νήμα επι πόσους μήνες να σου εξηγούνται απο πόσα άτομα τα ίδια πράγματα. Είναι ασέβεια να το παίζεις πως δεν καταλαβαίνεις.
    Ποιοι; οταν γράφουν υ εννοούν μπότομ; Ποιοί; και αν γίνεται αυτό..πόσα μπλεξίματα δημιουργεί στον διάλογο; Αλλο υ άλλο μποτομ, άλλα ισχύουν για υ άλλα για μπότομ με το τσουβάλιασμα ..τι κερδίζεται; αλαλουμ
    ποιος το λέει αυτό; οχι οταν λέμε Κ δεν εννοούμε και Τοπ. Αν εσύ μετά απο τόσο καιρό που είσαι εδώ, τόσα που έχεις διαβάσει και τόσες φορές που με κάθε καλή προθεση σου έχουν εξηγήσει βολευεσαι να λές Κ τα παντα όλα..δεκτό αλλα μην μου παρεξηγείσαι μετά που δεν καταλαβαίνω τι λες ή που έρχομαι να πω οτι δεν ισχύει..Οταν τα λες ο,τι να ναι..ο,τι να ναι θα καταλαβαίνουν και οι συνομιλητές σου.
     
  9. Άρα το bottom δεν είναι υ, και ο τοπ δεν είναι κ. Δεκτό.
    Εγώ προσωπικά δεν Ειπα ποτέ ότι κάνω ούτε D/s ούτε M/s.ούτε ιστορία ούτε φιλοσοφία το έπαιξα ποτε.
    Πάντα μιλώντας για μένα λέω όσα λέω. Είναι προσωπική άποψη και φροντίζω να το τονίζω συνέχεια.

    Κλείνοντας και δεν θα επιμείνω αλλο. Πίστεψε με οποίος ενδιαφέρεται για τον χώρο διαβάζει ενημερώνεται φιλτράρει. Κρατάει αυτά που του ταιριάζουν. Αν θεωρείς ότι θα καταλάβει τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι και θα πάρει τον λάθος δρόμο από Τα γραφόμενα μιας σοκολάτας τι να πω..
     
    Last edited by a moderator: 2 Σεπτεμβρίου 2016
  10. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    όλα τα παραπάνω είναι δικά σου θέματα και πικρίες και δεν με αφορούν. Εγώ δεν είδα πουθενά γραμμένο για μποτομ ή για σενα. Είδα να λες ο,τι ο Κ που δεν εκτιμά το θάρρος , που παραπάνω τάυτισες με το αν ενα υ παίρνει πρωτοβουλίες, είναι χαζός. Αυτό έγραψες, σε αυτό απάντησα.

    Και φτάνουμε στο ίδιο. Γράφε τι θες να πεις, να σου απαντούν πάνω σε αυτό. Απλά. Καλή συνέχεια.
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    To bottom έχει προσωπικότητα και θάρρος ενώ το υ και το σ, όχι;
     
  12. [/QUOTE]

    Αν αυτό το κείμενο δεν είναι ξεκάθαρα προσωπική άποψη... τότε Ναι.. ζητάω ταπεινά συγνώμη που γενικευσα!!!!!!!!!!!