Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Multi Bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

  1. Iagos

    Iagos Contributor

    Είσαι θεός

    Σε ευχαριστώ μου έφτιαξες την μέρα
     
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Πέρασαν έξι σελίδες για να αποκρυσταλλωθεί το αρχικό ερώτημα.

    Και η συμβολή σας @margarita_nikolayevna ήταν πολύτιμή σε αυτό.

    Στην διαπίστωση σας όσον αφορά την Γερμανίδα νοσταλγό του βλαμμένου Χίτλερ και στην μαχήτρια της Χεζμπολάχ ή της Φατάχ θα σας απαντούσα πως όχι δεν θα σχετιζόμουν. Με μαχήτρια των βουνών του Κομπάνι ή με ένοπλη Μεξικάνα φρουρό του Ζαπατίστικου Απελευθερωτικού Στρατού EZLN πολύ ευχαρίστως.

    Για εμένα το σημαντικό είναι να μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τον άνθρωπο από τον φασίστα. Δύσκολο αρχικά επειδή υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και στα δυο είδη και μπερδεύεσαι στην αρχή τουλάχιστον, να κανείς τον διαχωρισμό. Ο φασίστας καμώνεται τον άνθρωπο και ρίχνει αιθαλομίχλη για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του ανθρωποφάγου. Και ενίοτε τα καταφέρνει.

    Αλλά όπως μας λέει και ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις «όποιος δεν αναγνωρίζει το πρόσωπο του τέρατος σημαίνει πως έχει αρχίσει να του μοιάζει».

    Ο Ιονέσκο στον «Ρινόκερο» καταδεικνύει με αριστοτεχνικό τρόπο πόσο εύκολα μια κοινωνία ανθρώπων μπορεί να μεταμορφωθεί σε κοινωνία βλαμμένων όταν εκλείπει η συνείδηση.

    Άνθρωπος για εμένα καλείται εκείνος που αναγνωρίζει πως δεν είναι φύση αλλά «υπέρ-φύση». Ο άνθρωπος είναι ο παραβάτης των νόμων που η φύση επιτάσσει. Οι θρησκείες το γνωρίζουν καλά αυτό και σε τρομάζουν με την "αιώνια καταδίκη της παραβατικότητας". Και εξηγούμαι. Η φύση για τα θηλαστικά ορίζει την συνουσία ως μια διαδικασία για την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του είδους. Για αυτό και μόνο για αυτό τα θηλαστικά έχουν γεννητικά όργανα. Ο άνθρωπος υπερβαίνει την νόρμα. Αδιαφορεί για την φυσική αποστολή των γεννητικών του οργάνων και μετατρέπει την συνουσία για τεκνοποίηση σε ηδονική διαδικασία. Σε καύλα. Δεν γαμιέται με τους άλλους ανθρώπους για να κάνει παιδιά. Έχει μια άλλη άποψη για την συνεύρεση. Και την άποψη του, την παρέχει η δυνατότητα του να σκέφτεται και μέσα από την σκέψη του να ορίζει πώς εκείνος αντιλαμβάνεται την ζωή του και να μην είναι 'ένας «δούλος» φυσικών επιταγών.

    Με βάση τα παραπάνω η όποια αναφορά στο τι νοείται ως φυσικό ή όχι είναι άστοχη και εμποδίζει την ανθρώπινη σκέψη να προχωρήσει. Με βάση τα παραπάνω για παράδειγμα, το επιχείρημα των ομοφοβικών πως δεν είναι φυσικό να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι είναι για τον κάλαθο των αχρήστων μαζί με τους ομοφοβικούς φορείς της.

    Ο άνθρωπος είναι ηδονιστής. Και ως ηδονιστής υπερβαίνει κάθε φυσική νόρμα που του επιτάσσει να είναι ένα κοινό θηλαστικό.

    Μόνο τον θάνατο δεν μπορεί να υπερβεί ο άνθρωπος αλλά και εκεί έχει την δυνατότητα να τον καθορίσει, πριν από τον φυσικό του θάνατο. Ακόμα και μπροστά στον θάνατο ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να είναι παραβάτης και να δώσει τέλος στην ζωή του πριν η φύση το αποφασίσει.

    Ο φασίστας προσπαθεί να δώσει φυσικά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο. Να του προσδώσει χαρακτηριστικά που ανακόπτουν την όποια προσπάθεια του για υπέρβαση. Θα πουλήσει θεό, ηθική, έθνος, καθαρό αίμα, ομοφοβία, ρατσισμό, μισαλλοδοξία. Θα θεωρήσει και θα προσπαθήσει να διαδώσει ως φυσικές επιταγές πολλά από τα παραπάνω. Όταν ακούς πολύ φύση κράτα και μικρό καλάθι σύνκαυλε. Πίσω από το φυσικό κρύβεται ένας μικρός ή μεγάλος φασίστας.

    Οι θρησκείες και οι πιστοί τους επωάζουν τον φασισμό. Και αυτό γιατί καταστέλλουν μέσα από την ηθική τον ηδονισμό. Προτρέπουν τους πιστούς να συνουσιάζονται με συγκεκριμένο τρόπο και για συγκεκριμένο λόγο. Την τεκνοποίηση δηλαδή. Και θεωρούν ως μη φυσικό ότι είναι έξω από την εντολή του θεού-φύση.

    Και μπορεί στον δυτικό κόσμο ο διαφωτισμός να έφερε στην επιφάνεια την αναγκαιότητα για το τέλος του θεού, αλλά ακόμα και σήμερα εκατομμύρια πιστοί του καθολικισμού θεωρούν πως είναι αμαρτία, ενάντια στην φύση και τις επιταγές της, να φοράς προφυλακτικό. Και παρακαλούν να δουν τον Πάπα επιτέλους να ευλογεί το προφυλακτικό γιατί δεν αντέχουν να μεγαλώνουν τόσα κουτσούβελα ή να πεθαίνουν από μεταδιδόμενες ασθένειες.

    Και εμείς οι ηδονιστές με αγωνία περιμένουμε την ημέρα εκείνη που ο Πάπας θα βγει στο Βατικανό κρατώντας μια φουσκωμένη καπότα και θα την ευλογεί. Θα είμαστε από κάτω και θα γελάμε με το θέαμα του Ποντίφικα.

    Στο Ισλάμ τα πράγματα είναι χειρότερα βέβαια, δεν το συζητώ. Αλλά και το Ισλάμ θρησκεία είναι. Και οι θρησκείες επωάζουν τον φασισμό.

    Όμως εδώ σύνκαυλοι υποτίθεται πως βρισκόμαστε σε έναν ηδονιστικό ιστότοπο όπου πλανάται εντός μας το γέλιο του Πάνα και το πνεύμα του Ντε Σαντ.

    Ο Ντε Σαντ έδειξε από την μια τον φασίστα, και την ηθική του και από την άλλη τις άπειρες δυνατότητες που έχει η ηδονή.

    Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο κείμενο από τον διάλογο του Ντε Σαντ με τον ιερέα.

    Ο Ντε Σαντ γκρεμίζει κάθε σχέση του άνθρωπου με την φύση του και την ηθική που ο θεός του επιβάλλει και μέσα από το έργο του αναδύεται ο υπερβατικός ηδονικός άνθρωπος.

    Εκείνος που το μόνο που χρειάζεται είναι την βακχεία για να υπάρξει. Όχι την θρησκεία, όχι την ηθική, όχι το αίμα, το έθνος και την φυλή.

    Είναι τραγικό να μην αναφέρεται ο ελευθεριακός ηδονισμός που ο Ντε Σαντ φέρνει στην επιφάνεια σε ένα φόρουμ σαδομαζοχιστών.

    Αλλά θα μου πείτε τώρα που να διαβάζουμε Ντε Σαντ…. Υπάρχει ο σεξιστικός καπιταλισμός που φροντίζει για την σαδομαζοχιστική μας εκπαίδευση μέσα από φτηνιάρικες και χαμηλής αισθητικής τσόντες.

    Η ηδονή είναι η υπέρβαση. Η ηθική είναι βαρίδι.

    Με βάση τα παραπάνω και σε σχέση με το αρχικό μου ερώτημα επαναλαμβάνω για μια φορά την θέση μου

    Ζήστε ανήθικα σύνκαυλοι...

    Γίνετε ηδονικοί παραβάτες του "κανονικού"

    Iagos

     
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2016
  3. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Δηλώνω λάτρης του οθωμανικού τρόπου σχετίζεσθαι και βάζω ενα μεγάλο λάικ στις οθωμανικές πρακτικές σχετίζεσθαι  
    Ας ξεστραβωθούν κάποιοι να δουν -τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή- και όλα τα αλλα μετά, θα τους φαίνονται απλές οδοντόκρεμες. Κάθε μερα απόγευμα στην τηλεόραση τα δωρεάν σεμινάρια  

    Διότι αγαπητοί μου, τελικά, ο τρόπος ζωής του -Σούλη-, είναι εφικτός, δεν ειναι μια ουτοπία  
    Ω Σουλη εσύ, δάσκαλε και σουπερσταρ  , μας άνοιξες τα μάτια.

    Για τα λοιπά ερωτήματα, ας κάνει ο καθένας ότι θέλει, λέω ναι στο μιξ και ματς για όσους θέλουν και δεν θα απέκλεια μόνο και μόνο λόγω καταγωγής.
    Δυσκολίες θα υπήρχαν, οι διαφορές των λαων στην πράξη είναι τεράστιες, αλλά γνωστό, ότι μια μερίδα βδσμερ γουστάρουν να βασανίζονται  , ενα τσικ πιοτερο.
    Καλή σας διασκέδαση  

     
     
  4. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Αλέθουν και πολτοποιούν σχεδόν τα πάντα και δουλεύουν ακούραστα, μέχρι να στουμπώσουν. Τώρα, αν αυτό που θα βγάλουν δεν θα ήταν του γούστου μας, δεν έχουν κανένα φταίξιμο.
    Εκείνες απλά πολτοποιούν κι αλέθουν "χαρούμενα κι ωραία". Η επιλογή του μηχανήματος δική σας - καθώς και των υλικών με τα οποία θα τις ταΐσετε -.

       

    Υ.Γ.

    Αναμένω με ειλικρινή περιέργεια ν' ανοίξει ο/η οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε νήματα με θέματα: BDSM και αντάρτικο πόλης, BDSM και βιοκαύσιμα, η επιρροή του BDSM στη ζώνη του Oort, Επαναστατικές bdsmικές μέθοδοι νανοχειρουργικής, Πως το BDSM θα μας σώσει απ' την λιμοκτονία, BDSM και ανάσταση των εξαφανισμένων ζωικών ειδών.
    Και κάποιο καινούριο που θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα θρησκευτικά/βιβλικά/μεταφυσικά νήματα, όπως:

    - To μυστήριο του Stonehedge και η μεταφορά των λίθων απ' τα βάθη της Ανατολίας με την χρήση μουσικής που έβγαινε απ' τα μαστίγια Κυριάρχων Κελτών Δρυΐδων.
    - Μήπως ο Νώε ήταν switch?
    - Οι ποδολάγνοι ταοϊστές μοναχοί της Βιρμανίας.
    - Η συνάντηση του Castaneda με τον Lavey σε event όπου είχαν πάει, τραβώντας τον "Αετό" και το "Κτήνος" απ' τα λουράκια τους.
    Και πως κατάφεραν, να τα υποτάξουν με την πρακτική των 19 σφηνών στα ρουθούνια.

    * Εντάξει, είπα να ξαναγράψω καμιά μαλθακία και σίγουρα τελείως άσχετη με το bdsm. Θα είχα κι άλλα να γράψω, αλλά στου κουφού την πόρτα...
    Και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί να προσπαθήσω να χαλάσω την παραμύθα του εκάστοτε κουφού?
    Όσο περισσότερο "χαίρεται", τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να ξεκουφάνει και τους άλλους, χτυπώντας τα τσουμπλέκια του πάνω στις δικές τους πόρτες.
    Αφού μάλλον ποιος/α λίγο, ποιος/α πολύ, αρκετοί/ες ( δεν γνωρίζω ακριβές νούμερο και δεν μου καίγεται καρφάκι να το μάθω ) ζούμε ο/η καθένας/καθεμία την δική μας παραμύθα.  
     
  5. libra

    libra Regular Member

    Ξεχασες το βδσμ κ οι 10 μικροι νεγροι
     
  6. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Πιπέρι στα δάχτυλα, ακούς εκεί νέγροι. Δεν είναι politically correct, έγχρωμοι πρέπει να λες. Βέβαια το ζήτημα είναι, ότι και οι λευκοί έγχρωμοι θα ήταν ( αν δεν κάνω λάθος και το λευκό χρώμα θα ήταν ). Μάλλον πρέπει να λέμε οι σκουρόχρωμοι και οι ανοιχτόχρωμοι. Τώρα που θα χώσουμε και τους Ασιάτες και τους ερυθρόδερμους, είναι άλλο ζήτημα αλλά δευτερεύον.
    Το "φλέγον" είναι πως θα φαίνονται τα σημάδια κάτω απ' την μπούρκα. Αν ταιριάζει το τσαντόρ με το κολάρο. Πως να μπινελικώνουμε στη γλώσσα μας κάποιον/α που δεν θα καταλάβαινε γρι και πάραυτα να μην είχαμε την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα ένιωθε ταπεινωμένος/η. Και παν' απ' όλα πόσο ρατσιστικό είναι, να έχουμε γούστα και κριτήρια στην επιλογή του/της σεχουαλικού/ης συντρόφου μας. Γιατί ως γνωστόν, ο μύλος για να είναι καλός, πρέπει να τ' αλέθει όλα. Και αν κάτι δεν του αρέσει, είναι όλα τα - ιστής, -ίστας, - ικός που μας περνούν απ' το μυαλό. Και αναρωτιέμαι, βρε λες το bdsm να ήταν η βάση της θεωρίας του Χάους? Το "άκυρο" που θα έριχνε κάποιος/α σε κάποιον/α αλλοεθνή, δηλαδή να μην ήθελε να τον/την κάνει τραπεζάκι ή να γίνει τραπεζάκι του/της, αν δεν ήθελε να τον/την "σαπακιάσει/σαπακιαστεί από κείνον/η" στο Διακοφτό. Θα προκαλούσε τυφώνα σε κάποια συνοικία του Άρκανσο?

    * Θα ήθελα να γράψω στα σοβαρά, σε πρότερες μου παρεμβάσεις προσπάθησα να το κάνω. Αλλά για τα δικά μου μάτια το θέμα πλάτιασε τόσο πολύ, που κατέληξε μανιφέστο κάποιου "πυρήνα" με βουδουσουμική sauce - έτσι για το θεαθήναι -. Σέβομαι την άποψη τόσο του νηματοθέτη, όσο και άλλων που ξεκάθαρα είναι στους αντίποδες με τον δικό μου τρόπο σκέψης/λειτουργίας. Σέβομαι την λογική ότι όλα είναι πολιτική ( ή θα μπορούσαν να είναι πολιτική "δήλωση" ), άλλο αν δεν την ενστερνίζομαι. Τελικά και όπως λεν οι "φίλοι" μου τα ιταλά ( το ουδέτερο είναι στοργικό, μην πεταχτεί κανείς και με κατηγορήσει για ρατσισμό κλπ κλπ ), η ευκαιρία κάνει τον άνθρωπο κλέφτη. Καλή διασκέδαση κι από μένα και ειλικρινά ζητώ συγνώμη αν το εκτροχίασα ακόμη περισσότερο.  
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2016
  7. libra

    libra Regular Member

    Απο μενα συγχωρεμενος
     
  8. Ενας μαυρος ειχε μια συζητηση με ενα λευκο και του ειπε το εξης: οταν θυμωνεις κοκκινιζεις οταν ζηλευεις πρασινιζεις οταν πεθαινεις γινεσαι μπλαβης. Εγω οταν θυμωνω μενω ιδιος οταν ζηλευω επισης κι οταν πεθαινω ξανα μαυρος ειμαι. Και μετα εμενα λες εγχρωμο;!
    (Κλεμμενο απο αγαπημενο προσωπο που μου τονιζε εκεινη την εποχη κατι)
    Αν θεωρηθει ατοπο ας μου το πειτε να το αφαιρεσω
     
  9. "Και παν' απ' όλα πόσο ρατσιστικό είναι, να έχουμε γούστα και κριτήρια στην επιλογή του/της σεχουαλικού/ης συντρόφου μας."

    Εχω ακουσει πολλα παρανοικά πραγματα αλλα αυτο ειναι το κατι αλλο...
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    @Gotham σε θέματα στα οποία είμαι ο νηματοθέτης είσαι ανεπιθύμητος

    @Tenebra_Silente το ίδιο ακριβώς ισχύει και για εσένα

    Παρακαλώ να το σεβαστείτε και οι δύο

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι σίγουρος πως σεβασμό έχετε
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @Gotham αν θέλεις "μαλλιοτράβηγμα", σήμερα έχω λίγο χρόνο και λίγη όρεξη. Αλλά ή θα γίνει στο Ξεχαρβάλιασμα ή ακόμη καλύτερα με πμ ( τα έχω κλειστά αλλά για σένα να τ' ανοίξω ).
    Εδώ - εγώ τουλάχιστον - το έχω παρακάνει. Κλείνοντας - εδώ σίγουρα -, αν δεν είναι παρανοϊκό ( αλλά μάλλον ηλίθιο θα ήταν πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός ), να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους ( σίγουρα όχι μ' ευχάριστο τρόπο, όσο κι αν μας έγραφαν - και καλά θα έκαναν - στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ), επειδή δεν θα "καθόντουσαν" ή δεν θα τα "έριχναν" σ' ότι κινείται και αναπνέει. Δέχομαι την μομφή σου με περισσή ευχαρίστηση. Εγώ το επαναλαμβάνω, η κάθε "ευκαιρία" είναι καλή για να πούμε την μπαλαφάρα μας.
    Και αν δεν μας τυχαίνει, την δημιουργούμε ( ή έτσι νομίζουμε ότι κάνουμε ). Αν σε κάποιον/α δεν αρέσει να "εμπλέκεται" με ξανθές/ους/μελαχρινές/ους/κοκκινομάλλες/ηδες/καστανές/ους ( αν δεν βάλουμε και τις δυο καταλήξεις είμαστε σεξιστές χαχα ), είναι σεξιστής/ρια, ρατσιστής/ρια κλπ κλπ. Αν κάποιος/α προτιμά τους/τις κοντές/ους ή τις/τους ψηλές/ους, όπως τα προηγούμενα ( με την συνοδεία πατατών/ρυζιού ή σκέτα ). Αν κάποιος/α θέλει το γκομενάκι του/της να έχει φράγκα, να είναι άφραγκο, να έχει 500 πτυχία ή να μην έχει βγάλει ούτε το δημοτικό, θα "πεταχτεί" κάποιος/α/οι/ες, που θα είναι του διαφορετικού γούστου και θα τον/την "λούσει". Λες και είναι 1000 % σίγουρο, ότι θα είχε ποτέ το παραμικρό πάρε δώσε μαζί του/της. Είπαμε, ελευθερία λόγου αρκεί να μην είναι διαφορετικός απ' τον δικό μας. Παίρνουμε έννοιες ( εκτός bdsm ) και τις κάνουμε τσίχλα, τις μασάμε, τις "μεταφράζουμε" και τις κολλάμε όπου και όπως μας καϋλώσει. Γούστο και καπέλο μας, αλλά μην απαιτούμε, να το κάνουν και οι υπόλοιποι/ες. Τεσπα, συνεχίζω να γράφω πράγματα που εγώ τουλάχιστον θεωρώ - ακόμη και ηλιθίως - αυτονόητα. Μάλλον θα ήταν αυτονόητα μόνο για μένα. Ένα παραδειγματάκι, να πει κάποιος/α ουστ απ' την χώρα μου - εδώ βάλτε όποιον χαρακτηρισμό γουστάρετε -, είναι ρατσιστικό και για μένα κατάπτυστο. Αν πάντα εκείνος/η ο/η κάποιος/α βρίσει ή ακόμη και βιαιοπραγήσει κατά κάποιου/ας που τα όποια φυλετικά ή πολιτισμικά χαρακτηριστικά του/της, δεν θα ταίριαζαν στα δικά του/της ή γιατί απλά δεν θα του/της άρεσαν, είναι ρατσισμός. Και ξανά για μένα δεν είναι μόνο κατακριτέο αλλά χρήζει και τιμωρίας.

    Να πει όμως κάποιος/α, ότι ρε αδερφέ δεν γουστάρω να πηδηχθώ ή να βουδουσουμιάσω μ' έναν/μια Άραβα/Σκανδιναβό/Εσκιμώο κουλουπου κουλουπου, γιατί έτσι ή γιουβέτσι, είναι γούστο και καπέλο του/της, πως να το κάνουμε. Παπάδες στα καρύδια του/της θ' ανέβουμε? Εγώ παπάδες στα δικά μου δεν τα γούσταρα ποτέ και προσπαθώ, να μην ανεβαίνω ούτε σε κείνα των άλλων. Αν θέλω να κάνω καθαρή πολιτική κουβέντα ( γιατί τις "αιχμές" μου καθώς και το στίγμα μου, δυστυχώς, τις έχω πετάξει και το έχω δώσει κι εγώ εδώ πέρα ), μάλλον την κάνω αλλού και όχι σε μια ιστοσελίδα σεχουαλικού περιεχομένου. Γιατί και να ήθελα ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ιδιώτης ( υπό την μορφή του idiot που δεν ασχολείται καθόλου με τα κοινά ), δεν θα είχε κανένα νόημα, όχι εδώ μέσα τουλάχιστον. Ούτε πιστεύω ότι το μαστίγιο, το flogger, ο πέοντας, το γουνί, τα φετίχ και όποιο άλλο βουδουσουμικό ή "παρελκόμενο" του, θα είχε σχέση με κάποια πράγματα. Τώρα, αν διέκρινα "μανιφέστα", γιατί δεν ήταν μόνο ένα αλλά πολλά και το είπα, ζμπαθάτε με. Δώστε μου τις κατευθυντήριες για να ξαναβρώ τον σωστό δρόμο, βουρ στα "αγνά χεράκια" του όποιου "Καθοδηγητή" και μην ανησυχείτε για το κόκκινο, το μαύρο, το πράσινο ή όποιο χρώμα του "βιβλίου" που θα προσπαθούσε να μου σφηνώσει στο κεφάλι. Γιατί πια και αχρωματοψία έχω και λοβοτομή μου την έχω κάνει από μόνος προ πολλού.

    Edit : Είπαμε να ερμηνεύουμε τους άλλους, όπως μας βολεύει. Αλλά σ' όλα υπάρχει ένα όριο.
    Δεν σου λέω, να ξαναδιαβάσεις την φράση μου που quotαρες. Δεν έχει κανένα νόημα.
    Ως προς την "συζήτηση", άσ' την καλύτερα, χάσιμο χρόνου θα ήταν και για τους δυο μας.  
     
    Last edited: 20 Σεπτεμβρίου 2016
  12. SAP

    SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

    Θυμηθηκα τωρα ενα εξαιρετικο αρθρο που διαβασα καποια στιγμη... ελεγε οτι οι ανθρωποι γενικα ειναι παντοτε στερεοτυπικα προδιαθετιμενοι αρνητικα απεναντι σε οτιδηποτε διαφερει εντονα απ αυτους. Τεινουν μαλιστα να μισουν αυτο που διαφερει τελειως απο αυτους.

    Στο σημειο αυτο το αρθρο ομως εκανε εναν εξαιρετικο διαχωρισμο. Υπαρχουν ανθρωποι που μισουν αλλους ανθρωπους για χαρακτηριστικα που δεν εχουν επιλεξει. Κι υπαρχουν κι ανθρωποι που μισουν αλλους για τα χαρακτηριστικα εκεινα που επιλεγουν.

    Παραδειγμα. Σε μισω επειδη εχεις γαλαζια ματια. Σε μισω επειδη επιλεγεις να αγκαλιαζεις μονο ανθρωπους με γαλαζια ματια.

    Η διακριση φανταζομαι ειναι διακριτη.

    Μιας κι ο δρομος για να ξεφυγουμε απ το μισος ειναι δυσβατος ας κανουμε εστω μια πρωτη στροφη κι ας περιοριστουμε να μισουμε τους αλλους για τις επιλογες που δεν μας εκφραζουν κι οχι για το πώς, πού και πότε γεννηθηκαν.