Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΑΠΟΔΈΣΜΕΥΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Illustration, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016.

  1. Εάν υπάρχουν τέτοια άτομα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
     
  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Τίποτε δεν αποκλείεται και όλοι έχουμε τον ρόλο μας στη τροφική αλυσίδα χαχα.
    Τεσπα, πολλές φορές ανάμεσα στις προθέσεις, τις επιθυμίες και τις πράξεις ( πόσο μάλλον την πραγματικότητα ) υπάρχει τουλάχιστον ρωγμή, αν όχι χάσμα.
    Αν φτάνουν οι πρώτες, για να γίνει κάτι ως δια μαγείας διαφορετικό, πάω ειλικρινά πάσο.

    Απ' την μια ζητώ αποδέσμευση - και απαιτώ ο άλλος να μην μου την αρνηθεί -. Και απ' την άλλη απλά ανακοινώνω στον άλλο, ότι αποχωρώ απ' την όποια σχέση.
    Στα δικά μου τα μάτια είναι μόνο θέμα τύπων και όχι ουσίας.
    Αφού και ο άλλος αποδέσμευση να μην μου την έδινε, πάλι θα έπαιρνα το καπελάκι μου, που να χτυπιόταν κάτω σαν το χταπόδι.
    Τουλάχιστον αυτός πιστεύω εγώ, ότι θα ήταν ο κανόνας ( με τις όποιες εξαιρέσεις του βέβαια ).
    Άρα, αν η ουσία θα ήταν η ίδια ? " Μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ", η απάντηση που δίνω εγώ σε μένα.

    * Τι είδους εξουσία είναι κείνη στην οποία ο εξουσιάζων, δεν θα είχε άλλη επιλογή απ' το να συμμορφωθεί - ή για να το " μαλακώσω ", να πρέπει να ικανοποίησει ένα - σ' ένα οποιοδήποτε αίτημα του εξουσιαζομένου, όσο σημαντικό κι αν ήταν αυτό?

    Κι αυτή η ερώτηση μου ρητορική είναι.  
     
    Last edited: 21 Σεπτεμβρίου 2016
  3. gaby

    gaby Guest

    Υπάρχουν κυρίως τέτοιες καταστάσεις σε σχέσεις που έχουν απονεκρωθεί και όμως χρονίζουν. Για τα πρόσωπα και τι χρειάζονται, τόνωςη ηθικού, προφανώς, δεν έχω γνώμη.

    Στη συζήτηση αυτή, τα επιχειρήματα κατά της αποδέσμευσης με βοήθησαν να καταλάβω το νόημά της σε μια BDSM σχέση. Είναι ότι ναι μεν δεν επιθυμώ να υπάρχει πια σχέση, δεν ζητώ κάτι από τον Κ και δεν του διατίθεμαι πια, αναγνωρίζω όμως και τιμώ το είδος της σχέσης που υπήρξε και τον άνθρωπο ως Κ ανεξαρτήτως αν δεν μας πήγε πολύ καλά και ναυάγησε η σχέση.
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Εισέρχεσθε σε πολύ προσωπικά θέματα και δεν μπορώ να απαντήσω λυπάμαι

    Επιτρέψτε μου ως κομμάτι μιας σχέσης να λέω ότι λέω με πλήρη γνώση

    Μείνετε στο "εμπιστοσύνη" μόνο αυτό μπορώ να πω

    Ευχαριστώ
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ουδεμία τέτοια πρόθεση, σας διαβεβαιώνω.

    Ωστόσο κύριε Iagos για το γενικό concept του ζητούμενου ας μη παραλείψουμε ότι αφενός έχουμε να κάνουμε με γυναίκες (οιστρογόνα, περίπλοκος συναισθηματισμός και λειτουργία, περίεργη λογική, βαρετά μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια) και αφετέρου έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες σχέσεις. Έρχεται η ώρα πολλές φορές που δεν αντέχεις τον εαυτό σου, ποιο συμβόλαιο και πρωτόκολλο θα ήταν εκείνο που θα σε ανάγκαζε να δεχθείς τον άλλο εκείνες τις στιγμές?
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Αυτο με τα οιστρογονα το έχω δει αγαπητέ και σε μια τοποθέτηση βουλευτου το 1928 αν δεν απατώμαι που το χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα για να μην ψηφίζουν οι γυναίκες

    Τίποτε δεν έχει αλλάξει τελικά από το 1928

    Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα για να αποδειξουμε την αδυναμία των γυναικών

    Θα το βρω και θα το αναρτήσω

    Ακριβώς η ίδια επιχηρηματολογια

    Έχω πέσει τα ανάσκελα και γελάω

    Μεσαίωνας. .... Τα ύστερα του κόσμου τι διαβάζω;


    Δικό σας μάστορα

    http://www.mixanitouxronou.gr/otan-i-ellinides-den-mporousan-na-psif/
     
    Last edited: 22 Σεπτεμβρίου 2016
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @AuroraBorealis @Iagos

    Με το συμπάθειο δηλαδής και με το μπαρδόν...
    Αφού αυτό που εξ όσων αντελήβην (χικ) συνομολογειτε/αι είναι πως τα άρρενα δεν σακουλεύονται τση γιεναίκες να 'ουμ ρε παιδί μου σ' λέω, προς τι αι ερμηνείαι και τα σχόλια και τα ΦΕΚ..?
    Άλλοι την σακουλεύονται έτσινες, άλλοι αλλιώνανες, δεν πάει σταδιάλα, στικ του γιορ φακτς, μια χαρά είναι...
    Είναι οι καιροί για πουτσομαχίες? Να μας πάρουν και τα φλόκια? Και μόλις βγήκα κι απ' το μπάνιο?
    Δεν λέει ρε, δεν λέει...
     
  8. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Εκείνο που το διάλεξες επειδή πιστεύεις μέσα σου αυτό που πρεσβέύει. Εκείνο που έχει ουσία, βάθος για εσένα γιατί το έχεις ταυτίσει με την ίδια τη σχέση, τον άνθρωπο, την δική Σ/σας προσπάθεια ( ο καθένας με τον τρόπο του, και με την 'λογική' και θέση του) αλλά μαζί. Αυτό.

    Και ναι..υπάρχουν στιγμές που δεν είσαι σίγουρος για τίποτα, που όχι απλά δεν αντέχεις έσένα αλλά και τίποτα γύρω σου, και ναι είναι ανθρώπινο και θα γίνουν χοντρά λάθη και διπλοσκέψεις και ένα σωρό. Αλλά αν έχεις κάνει μια επιλογή, για εσένα και το πως σχετίζεσαι και καλύτερα..πως θα σχετισθείς ειδικά με αυτό το άτομο, ακόμη και αν αποφασίσεις να σταματήσεις να.., θα σου βγεί απο μόνο του, στο τέλος, να τιμήσεις αυτή σου την επιλογή. Με τα όποια σκαμπανεβάσματα στο ενδιάμεσο.

    Αυτό πιστεύω εγώ, και νοιώθω για εμένα. Σορρυ που χώθηκα.
     
    Last edited: 22 Σεπτεμβρίου 2016
  9. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Υπάρχουν περιπτώσεις M/s όπου ο σκλάβος δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει αποδέσμευση, το έχει απεμπολήσει συναινετικά, είτε στην αρχή, είτε στην πορεία της σχέσης. Είναι το λεγόμενο consensual non-consent (συναινετική μη-συναίνεση). Σε τέτοιες περιπτώσεις το SSC αντικαθίσταται από το RACK. Ζόρικα πράγματα, για πάρα πολύ λίγους...
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Καλά έκανες και χώθηκες, συζήτηση κάνουμε, κάθε γνώμη θα μπορούσε να είναι μία πολύτιμη προσθήκη άσχετα με το ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί.

    Από όσα είπες κράτησα αυτές τις δύο προτάσεις σου τις οποίες θεωρώ την βάση για όλα τα άλλα.
    Αναφέρεσαι σε αυτό που πιστεύεις μέσα σου σε αυτό που έχει ουσία, που έχει βάθος.
    Αν με ρωτούσες τι είναι αυτά που πίστευα και τι είναι αυτά που έχουν ουσία και βάθος έως τώρα θα σου ζητούσα να διευκρινήσεις για ποια περίοδο της ζωής μου ενδιαφέρεσαι να σου πω.
    Όταν για πρώτη φορά άκουσα το the curse της Anges Obel πίστεψα ότι ανακάλυψα ένα τραγούδι που ποτέ δεν θα βαρεθώ να ακούω, που πάντα θα μου προξενεί ρίγος παρόλα που ήταν πάντα τόσο έξω από τα ακουστικά μου πρότυπα. Αυτή που μου πρότεινε να το ακούσω πίστευε ακριβώς τα ίδια. Τώρα που έψαξα το λινγκ πάτησα το pause μόλις ξεκίνησε, παρόλα που κάποτε μου ήταν τόσα πολλά.
    Δεν ξέρω αν μπορείς να συνδυάσεις τα δύο παραπάνω και προφανώς δεν μπορώ να ξέρω αν ποτέ έχεις αλλάξει πιστεύω και βάθη και ουσίες ή θα τα αλλάξεις ποτέ. Ότι έγραψα πρεσβεύει την γνώμη και τις εμπειρίες μου και μόνο.

    Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος ποτέ να κρατήσει κάτι για πάντα δικό του βασιζόμενος στην αξία που βρίσκει αυτό το κάτι σε αυτόν και στην μεταξύ τους σχέση ή σε κάποιο συμβόλαιο ή στην εμπιστοσύνη που θα μπορούσε να δημιουργήσει.
    Νομίζω ότι δικό σου για πάντα μπορείς να κρατήσεις κάτι μονάχα αν το 'φυλακίσεις' για πάντα δημιουργώντας διαχρονικές και άρρηκτες εξαρτήσεις ή αν το ΄προγραμματίσεις΄ πάντα να σε ψάχνει. Πράγματα τα οποία δεν θεωρώ σωστά.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Εγώ πάλι πιστεύω ότι δικό σου ''για πάντα'', εντός ή εκτός bdsm, είναι μόνο αυτό που είναι απόλυτα ελεύθερο, όμως πάντα γυρίζει οικειοθελώς πίσω σε σένα. Αυτό ξέρετε, δεν αποκτάται εύκολα, ούτε κατ΄εντολήν. Κι αν συμβεί στην ζωή κάποιου, δύσκολα επαναλαμβάνεται.
    Είναι σχέσεις σπάνιες, που δεν τις βλέπουμε γύρω μας, ειδικά σε βάθος χρόνου. Ευσεβείς πόθοι για πολλούς.
     
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Φοβούμαι ότι για μία ακόμη φορά με έχετε παρεξηγήσει αγαπητέ κύριε Iagos, και είναι κρίμα γιατί προκαλούμε εντάσεις και off topic ροή σε ένα νήμα που τα πάει πολύ καλά έως τώρα.

    Αλλά αφού φτάσαμε έως εδώ παρακαλείσθε όπως μου επιτρέψατε λίγο off topic κείμενο προς χάριν μιας προσπάθειας επίλυσης της παρεξηγήσεως από μεριάς μου.

    Βρίσκω εντελώς λάθος την συγκεκριμένη τοποθέτηση του συγκεκριμένου βουλευτή ακόμη και στην εποχή που έγινε αφενός γιατί προήλθε από το στόμα βουλευτή και αφετέρου γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα έπρεπε να ψηφίζει, όχι μόνο οι γυναίκες.

    Επίσης δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ οιστρογόνα ή κάτι παρόμοιο για να αποδείξω αδυναμία των γυναικών. Δεν είναι απόδειξη, είναι γνώμη κάποιων η οποία είναι σεβαστή όπως οφείλει να είναι σύμφωνα με τα trends των καιρών αλλά κατα την γνώμη μου λάθος.
    Αν ήθελα να συζητήσω σοβαρά για κάτι τέτοιο θα αναφερόμουν στα επιτεύγματα του ανδρικού φύλου έναντι του γυναικείου την τελευταία 20ετία και στις επιδόσεις των ανδρών έναντι των γυναικών σε όλα τα αγωνίσματα σε όλους τους ολυμπιακούς αγώνες για τους οποίους υπάρχουν καταγεγραμμένα αποτελέσματα. Μιας και το έφερε η συζήτηση, αναρωτιέμαι κύριε Iagos δεν σας φαίνεται κάπως σεξιστικό εν έτη 2016 να αγωνίζονται οι άνδρες αθλητές μόνο μεταξύ τους και ξεχωριστά από τις γυναίκες ?

    Και προς αποφυγήν εκ νέου παρεξηγήσεως, όυτε με θεωρώ ανώτερο από κάθε γυναίκα επειδή γεννήθηκα άντρας, πραγματικά θαυμάζω τις εξυπνότερες/πιο μορφωμένες/που παράγουν περισσότερα κτλ κτλ από εμένα γυναίκες ούτε είμαι κατά τις ισότητας του εναντίου είμαι υπέρ των ίσων ευκαιριών χωρίς διάκριση.

    Χαίρομαι που σας χάρισα ένα τέτοιο γέλιο αλλά ανησυχώ που χρειάστηκε να πέσετε ανάσκελα λόγω της έντασης αυτού. Ξέρετε στην ηλικία σας τέτοιες εντάσεις μπορεί να αποβούν μοιραίες και ίσως να μην έχετε προβλέψει στο πρωτόκολλο σας μια τέτοια εξέλιξη. Θα ήταν καλή ευκαιρία ίσως να εξετάσετε κάποια τέτοια προσθήκη αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

    Και μιλώντας για πρωτόκολλα είναι μια απορία που την έχω μεγάλη εδώ και καιρό. Αν μου επιτρέπεται φυσικά, ειδάλλως παρακαλώ όπως αγνοήσατε την ερώτηση μου.
    Όσο αφορά τα κοινωνικοπολιτικά και το avatar σας παρατηρώ μια σταθερή αντιεξουσιαστική έκφραση από μέρους σας την οποία υποστηρίζετε κατα περιόδους με θαυμαστό στόμφο. Την ίδια στιγμή όσο αφορά τον μικρόκοσμο σας απαιτείτε έναν άκριτο σεβασμό στην κυριαρχία και την εξουσία που απορρέει από τον κυριαρχικό ρόλο που έχετε αναθέσει στον εαυτό σας, δεν σας αρκεί η εμπιστοσύνη της συντρόφου σας χρειάζεται και τύποις νομοτελειακή δέσμευση δια μέσου πρωτοκόλλου που φέρει στο τέλος του υπογραφές.
    Τούτο δείχνει σχήμα οξύμωρο αν όχι αντινομία στο δικό μου φτωχό μυαλό.

    Ποια ακριβώς είναι η σχέση σας με την έννοια της εξουσίας κύριε Iagos ?

    Κατα τα άλλα κύριε Iagos αν αφαιρούσα το λήμμα οιστρογόνα από την απάντηση μου θα κάνατε τον κόπο να τοποθετηθείτε επί της γνώμης μου?
     
    Last edited: 23 Σεπτεμβρίου 2016