Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πολιτικοκοινωνική ιδεολογία και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

  1. gaby

    gaby Guest

    Για να μη θυμηθώ ποιοι απαγορεύουν τον αυνανισμό  

    Μήπως να το πάρουμε απόφαση πως οι οργανωμένοι θεσμοί, πχ κράτος, στρατός, εκπαίδευση, δικαιοσύνη κλπ δεν εκτιμούν ιδιαίτερα το BDSM; Υπόθεση SM Rechter, μόνο σε μένα θυμίζει κάτι ο δικαστής που έχασε με δικαστική απόφαση τη σύνταξή του επειδή σύχναζε, μετά της συζύγου του, σε dungeons της μικρής τους πόλης;
     
  2. libra

    libra Regular Member

    Προφανως τα θελε ο κωλος του!
     
  3. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Γενικα μιλωντας υπαρχουν αρκετων ειδων διαφορετικων βαθυτερων κινητρων προδιαθεσεις προς το Κυριαρχειν.

    Θα απομονωσω δυο:

    - Του Δεσποτη,

    - Του Διδασκαλου.

    Και τα δυο μπορουν να γινουν στην πραξη εξισου ωμα, καταπιεστικα και ολοκληρωτικα.

    Επειδη ομως ξεκινουν απο τελειως διαφορετικη αφετηρια και με τελειως διαφορετικο σκοπο απεναντι στον κυριαρχουμενο,
    το δευτερο χωρα πολυ περισσοτερες και απροσδοκητες με την πρωτη ματια ιδιοσυγκρασιες.
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Καταλαβαίνω το πρόβλημα όταν μια πολιτικοκοινωνική ιδεολογία (όπως τη θέτει το νήμα) είναι εμποτισμένη με πουριτανική ηθική (π.χ. μια συντηρητική δεξιά ιδεολογία που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο τις χρηστές ηθικές αξίες και, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει και πολιτικές θέσεις όπως την ελευθερία της αγοράς). Αλλά δεν καταλαβαίνω πως μια μια πολιτικοκοινωνική ιδεολογία (οχι ηθική ιδεολογία) επιβάλλει ερωτικές συμπεριφορές. Για να μείνω στο χώρο της δεξιάς, δεν καταλαβαίνω γιατί ένας νεοφιλελεύθερος (που θέλει να κυριαρχούν οι κανόνες της αγοράς με ένα ελάχιστο κράτος) δε μπορεί κάλλιστα να είναι φανερά ομοφυλόφιλος ή bdsmερ. Το πρόβλημα με την αριστερά δεν είναι η ιδεολογία. Η αριστερά γέννησε τα πιο κοινωνικά-φιλελεύθερα κινήματα στο δυτικό κόσμο. Το πρόβλημα είναι πως οι παλιοί αριστεροί με τον εμφύλιο και τους διωγμούς υιοθέτησαν μια άκρως πουριτανική ηθική. Αν κάποιοι αριστεροί έχουν πρόβλημα με το bdsm ας μην ανατρέξουν στα κείμενα του Μαρξ αλλά ας σκεφτούν με τι ηθικές αξίες τους μεγάλωσε η οικογένεια τους ή τι ηθικές αξίες προβάλλει (αν ακόμα προβάλλει ηθικές αξίες) ο πολιτικός τους χώρος.

    ΥΓ. Δε θεωρώ πως το θέμα εμπεριέχει πολιτικολογία με την έννοια που το φόρουμ δεν επιτρέπει, ούτε πήρε τέτοιες κατευθύνσεις.
     
    Last edited: 24 Σεπτεμβρίου 2016
  5. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Αυτό είναι ένα θέμα που στριφογυρνούσε στο μυαλό για καιρό.
    Σε κάποια φάση πάτησα τα 35 μου χρόνια ( όταν κυκλοφορούσαν ακόμη στη γη οι δεινόσαυρες ) και ως δια μαγείας σβήστηκε απ' το μυαλό μου.
    Ίσως γιατί την πολιτική και τις ιδεολογίες τα είχα φάει με το κουτάλι απ' τα μικράτα μου, σε σημείο που τα βαρέθηκε η ψυχή μου.
    Με τον τρόπο τουλάχιστον που έβλεπα, ότι πολλοί/ες τ' αντιλαμβανόντουσαν.
    Έφτασα πια στα γεράματα, να βλέπω την κάθε ιδεολογία σαν εργαλείο στρέβλωσης της όποιας πραγματικότητας προς όφελος των κοινωνών της.
    Σαν ένα διαχειριστή καταστάσεων, επιθυμιών, προνομίων που εκ της φύσεως του και όλα τα προαναφερόμενα δεν θα μπορούσε να τα ικανοποιήσει πλήρως και όλους/ες, δεν θα μπορούσε να τους/τις ευχαριστήσει.
    Μετά, είναι κάποια "θεματάκια" που - για μένα πάντα - δεν θα είχε καν νόημα, να τ' ακουμπάει. Ένα απ' αυτά θα ήταν η σεξουαλική/ερωτική σφαίρα του καθενός μας.
    Η όποια ιδεολογία θα είχε την λειτουργία να "ρεγουλάρει" γενικά πλαίσια για μεγαλύτερα ή μικρότερα υποσύνολα και αναφορικά με θέματα, που θεωρητικά πάντα θα είχαν να κάνουν με την διανομή των όποιων κοινών πόρων. Με τρόπο τέτοιο που να περιορίζονταν οι ρίξεις του κοινωνικού ιστού ή οι επιβλαβείς για την ασφάλεια του συμπεριφορές.

    Τεσπα, πριν χαθώ κι άλλο στο ίδιο μου το κεφάλι, για μένα κάλλιστα μπορεί κάποιος να είναι και "έτσι" στην κοινωνική του έκφραση.
    Και ταυτόχρονα να είναι "γιουβέτσι" στην προσωπική του ζωή.
    Δίχως γι' αυτό να είναι ασυνεπής/ανακόλουθος/υποκριτής, πόσο μάλλον σχιζοφρενής.

    Υ.Γ.

    Όποιος/α κατάλαβε τι έγραψα, ας μου πει κι εμένα.
    Γιατί ομολογώ, ότι με ξαναδιάβασα και δεν κατάλαβα κάστανο χαχα.
    Που να το είχα κάνει κι επίτηδες.   
     
    Last edited: 24 Σεπτεμβρίου 2016
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Πολύ μου αρέζουν αι απόψεις...
    Να βάλω κι εγώ άλλο ένα χέρι...
    Here is my two cents contribution..:

    1. Να ένα νήμα στο οποίο έχει επιτευχθεί η κουβέντα για πολιτική και όχι για κόμματα/πτέρυγες/λόμπι/σέχτες/γκρουπούσκουλα...

    2. Από το (1) προκύπτει πως παρά το γεγονός πως όλοι όσοι και όσες σχετίστηκαν κατά κάποιο και οποιοδήποτε τρόπ με αυτό που λέμε πολιτική, σχετίστηκαν από επιφανειακά έως όσο με κομμάτικούς μηχανισμούς, όσοι είχαν μια στοιχειωδώς κριτική σκέψη έρριξαν ένα φάσκελο και αποστασιοποιήθηκαν. Καλύτερα-χειρότερα ή άτσαλα-κομψά, δεν μέλλει, αλλά τεσπά στάθηκαν κριτικά, αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος για την επιλογή τους.

    3. Μερικοί δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Παρατηρώντας τις κομματικές προβολές/ αφηγήματα των κομμάτωνε, πάνε να ερμηνεύσουν από τις προβολές το ζουμί, γεγονός πρακτικά αδύνατον κι ας φαίνεται επιτεύξιμο. Κύρια αιτία είναι η αδυναμία/έλλειψη επαναπροσδιορισμού των στοιχείων της πολιτικής όπως ασκείται σήμερα, διάβαζε διαχείριση πολυκατοικίας.
    Δηλαδής, έχουμε το οξύμωρο οι "εκτελεστές" της πολιτικής να χρησιμοποιούν την επαναπροσδιορισμένη αντίληψη ζητουμένων και εννοιών, που όμως έχουν δημιουργήσει οι πολέμιοί τους. Οι πολέμιοι είναι απασχολημένοι με το να κυττούν την δυναμική πρακτική των άλλωνε, εγκλωβίζοντας την όποια αντίδραση τους στον στενό κορσέ των πρακτικών των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

    4. Σωστά λέει ο @underherfeet για τση παπαριές του φαλακρού τακτικάριου Β.Ι.Λένιν (μη γαμιούστε και τόσο, γιατί γαμιέται και η επανάσταση) κι ας ήταν και αγαπιάρης πανάθεμά τονα.
    Αλλά με τα λόγια του αυτά και κάτι άλλα, γάμησε γενιές σκεπτομένων ανθρώπων που τση μακέλεψαν οι επίγονοί του (αυτός λίγο), στο όνομά του. Αυτοπαγίδευση του κιαρατά, λέγεται δαύτο, μέσω αυτοαναίρεσης μάλιστα, ξαναδιάβαζε "η μαλακία πάει σύννεφο". (Ήταν απολαυστικά κάτι γκρουπούσκουλα που γαμούσαν με "κομματικό" δελτίο άπαξ εβδομαδιαίως στα μπορντέλα της Αθήνας τη δεκαετία του '70, για να μην υπονομεύσουν την επαναστατικότητά τους).

    5. Οι δυναμικά αποστασιοποιημένοι παραμένουν μπλοκέ, για δικούς τους λόγους. Κύριος λόγος είναι η δυσκολία επίλυσης του προβλήματος πως από το καθημερινό πάμε στο γενικό, σε τακτικό πλαίσιο. Δύσκολο.
     
  7. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    υποθετικο ερωτημα... αν ηθελε να σε εχει ιδιοκτησια με συμβολαιο, και το συμβολαιο να μην ηταν τυπου ριτουαλιστικ καβλω-play, να το εννοουσε πραγματικα, θα εβρισκες οτι αντιφασκει?
     
  8. gaby

    gaby Guest

    @margarita_nikolayevna για μια ακόμα φορά χτύπησες νεύρο  

    Απασχολεί αντίστροφα και τους υποτακτικούς, εκεί όμως το κεντρικό θέμα είναι κατά πόσο ο υποτακτικός αισθάνεται καλά να επιτρέψει στον εαυτό του την ανακούφιση ότι είναι εκτός πεδίου ελέγχου του Κ. Δεν λέω γοητευτικό είναι, εκπληρωτικό είναι, καβλωτικό, υπέροχο κλπ, αλλά δεν μπορεί άνθρωπος να σιτίζεται καθημερινά και μόνιμα με λιωμένη σοκολάτα, χρειάζεται και λίγο να ξεφεύγει, ε αυτό είναι η καθημερινή ζωή εκτός πλαισίου D/s για το υ, μια ανακούφιση την οποία τα ενοχικά υ δύσκολα επιτρέπουν στον εαυτό τους.

    Μπορεί να προκαλεί θεμελιώδη δυσφορία στον κάθε συνειδητοποιημένο Κ-άνθρωπο, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας. Επειδή αυτό που κάνει στο κατά οποιονδήποτε τρόπο ταίρι του όταν ασκεί Κυριαρχία και επιβάλλει έλεγχο αντί να αναφέρεται γενικά στην "αγάπη" όπως προστάζει η κοινωνία, άπτεται του πυρήνα της αλληλεπίδρασής του με τον ερωτικό 'Αλλο. Και αυτό που κάνει είναι "βαρύ". Γι αυτό και τα τόσα "στρογγυλέματα" της Κυριαρχίας που κατά καιρούς διαβάζουμε στις αιτιολογήσεις της. Γιατί αλλιώς θα ήταν ίσως αφόρητη για τον φέροντα.

    Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για το πιο βαθύ και ουσιαστικό θέμα προς συζήτηση που άπτεται του BDSM ή του σαδομαζοχισμού του καθενός και πώς τον βιώνει ως "φορέας". Στην αρχή μου φάνηκε για επιφανειακό ή για Κ-νεούδια, δεν είναι διόλου έτσι όμως - μπορώ να επεκταθώ τόσο διαλεκτικά όσο και βιωματικά.
     
  9. lotus

    lotus Silence

    Αν θυμάμαι καλά για την επικινδυνότητα σε συνάφεια με τα απωθημένα υπάρχει νήμα στο οποίο έχει αναλυθεί πολύ το θεματάκι...
    Παρόλα αυτά δεν παίζει ρόλο η όποια πεποίθηση έχει ο άλλος (κοινωνικοπολιτικοθρησκευτική ιδεολογία) στον να εμπλακείς μαζί του σε προσωπικό επίπεδο (bdsm ή όχι) αν έρχεται σε σύγκρουση με τη δική σου?
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  11. gaby

    gaby Guest

    Εξαρτάται από την διαχείριση της διαφοράς αυτής που κάνει ο Κ εντός της σχέσης, αλλά και έξω από αυτό θα έλεγα ότι είναι ένα από τα θέματα ταιριάσματος ή μη ταιριάσματος δύο ανθρώπων που θέλουν να σχετιστούν. Άλλοι μπορεί αυτήν την διαφορά να την εγκολπώνονται θετικά και να την απολαμβάνουν, άλλοι μπορεί να γίνονται κεραμιδαριό εξαιτίας της και άλλοι να μην κάνουν καν σχέση για έναν τέτοιο λόγο.