Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Δε με λες φυσικη β γυμνασιου ξεχασες? Η κινηση ειναι εννοια σχετικη. Απο τι εξαρταται? Απο το παρατηρητη. Τωρα μετεφερε το μοντελο αυτο εδω κ θα καταλαβεις.
     
  2. ΕΣΥ πρεπει να προσπαθησεις να δεχτεις τις λεξεις που δεν σου αρεσουν. Σωματικη κακωση = κακοποιηση. Η προθεση και η συναινεση δεν εχουν καμια απολυτως σημασια σε ο,τι αφορα το λημμα αυτο. Ξεκαθαρα πραγματα.

    Κακωση ξερεις τι σημαινει; Προφανως οχι. Ακομα και το μελανιασμα απο το μαστιγωμα λεγεται κακωση στην ιατρικη. Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις, απορω ωρες ωρες...
     
  3. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Να σαι καλά μου έφτιαξες το απόγευμα!
     
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Εσυ να μη μιλάς! Και να μην πιάνεις τη φυσική στο στόμα σου.... αμέσως!!
    Δε μεταφέρω τίποτα. Μοντέλα 9-5 δευτέρα παρασκευή και τώρα καφέ.

    Φιλιά πανταχωθεν
     
  5. κάκωση η [kákosi] Ο33 : σωματική βλάβη που προκαλείται με βίαιο τρόπο ή με απότομες κινήσεις· τραυματισμός, συνήθ. ελαφρός: Tο θύμα έφερε κακώσεις σε όλο το σώμα. Kακώσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Kρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
    [λόγ. < αρχ. κάκω(σις) -ση].
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Η "συναινετική κακοποίηση" είναι ένα οξύμωρο που δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Χώρια που αναιρεί τελείως το εναρκτήριο ποστ της @estelwen To BDSM και ο σαδομαζοχισμός έχουν πολύ πιο σύνθετους και περιεκτικούς ορισμούς που εξηγούν πολλά πράγματα. Επικίνδυνο είναι να μπαίνει κανείς στο BDSM φανταζόμενος ότι είναι και καλά κακοποίηση. Αν γίνει κακοποίηση το βασικό που υπάρχει είναι η ΕΞΟΔΟΣ από αυτό και γρήγορα αλλά τότε δεν είναι BDSM.
     
  7. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ωραία, ας αφήσουμς τις λέξεις..για ακόμη μια φορά εδώ μέσα και ας πιάσουμς τις έννοιες σταράτα, γιατί εκεί είναι το θέμα.

    Η κάκωση του σώματος ή της ψυχής, αν γίνεται με συναίνεση και εν γνώση των μελών και τους προκαλεί σεξουαλική ευφορία και γενικά δημιουργεί μια σχέση που στο σύνολο της ( δεν πιάνω τα μεμονωμένα γεγονότα, πχ σήμερα με χτύπησε τόσο που πονούσα να κουνήσω το πόδι μου) είναι αυτό που επιθυμούν τα μέλη και τους κάνει όσο   μπορεί συνολικά να σε κάνει μια ανθρώπινη σχέση με τα απς εντ νταουνς της, τότε αυτή η " κάκωση-κακοποιητική" σχέση είναι επιτρεπτή και αποδεκτή και εκφράζεται δομημένα νέσω του bdsm.

    Η κάκωση του σώματος ή της ψυχής, αν γίνεται με δόλιο, εκφοβιστικό,καταναγκαστικό ( στο σύνολο της) τρόπο, χωρίς συνειδητή συναίνεση ( έστω και σε αρχικά στάδια, για να πιάσω και αυτούς που λένε ""πόσο συνειδητοποιημένος μπορεί να είναι κάποιος κτλ κτλ"") που το αποτέλεσμα της, τουλάχιστον και έστω για το ένα μέλος της σχέσης δεν προσφέρει σεξουαλική ευφορία, χαρά, κάτι θετικό τελοσπάντων και που το σύνολο της σχέσης είναι ένας εξαναγκασμός που πραγματικά βλάπτει, τότε έχουμε μια περίπτωση μη επιτρεπτή και μη αποδεκτή.

    Δεν θες να την πεις κακοποιήση; φαιν! Πως θες να την λέμε; να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Αλλά όταν αναφερόμαστε σε αυτή τη λέξη θα ξέρουμε οτι δεν έχει χώρο ( κανονικά, άσχετα τι προβλήματα μπορεί να έχει ο κάθενας και τι συμβαίνει στον κόσμο) σε κανένα bdsm, σε καμία σχέση γενικά. Και δεν πρέπει να την αποδεχόμαστε.
     
  8. MΙλησα για σωματικη και οχι για ψυχικη κακοποιηση. Δεν υπαρχει ουδεμια ορθολογικη, ιατρικη προσεγγιση που να ισχυριζεται οτι το ματωμα και το μελανιασμα που προκαλειται απο σαδομαζοχιστικες πρακτικες ΔΕΝ αποτελουν σωματικη κακοποιηση. Το οτι ειναι επιθυμητη, δεν αλλαζει οτι μιλαμε για καποιας μορφης κακωση/τραυματισμο. Πες μου εσυ ποιον ορισμο θελεις να δωσεις στο αποτελεσμα του πυγοραπισματους για παραδειγμα. Χαδι; Δε νομιζω...

    Δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου ως προς την ουσια.
     
  9. Το BDSM δεν ειναι ουτε οι 50 αποχρωσεις του Γκρι, ουτε ο ρομαντισμος του Φρανσις Φορντ Κοπολα, ουτε και η κακοποιηση του Σχιζοφρενη Δολοφονου με το Πριονι. Ειναι ομως μια πρακτικη που αναποφευκτα θα επιφερει σωματικη κακοποιηση ακομη κι αν αυτη ειναι ελαφρια. Γιατι να μη λεμε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη; Η ωραιοποιηση και "ρομαντικοποιηση" της πραγματικοτητας ειναι λαθος. Δεν προσπαθω να τρομαξω ουτε να αποθαρρυνω καποιον/α. Πρεπει ομως να ξερουμε τι κανουμε... και τι λεμε.
     
  10. Maverick

    Maverick Good guy to a fault.

    @Guruni Δλδ αν εγώ βλέπω ένα αεροπλάνο από το έδαφος να πετάει τότε αυτό κινείται ενώ αν είμαι μέσα στο αεροπλάνο όταν πετάει δεν κινείται ;

    @gaby Το εναρκτήριο ποστ της @estelwen ήταν "Strap on και γυναικεία Κυριαρχία" αν δεν κάνω λάθος. Και κάποια στιγμή άνοιξες αυτό το νήμα γιατί όπως είπες
    Πάνω σε αυτό γίνεται όλη η συζήτηση. Και ελπίζω κανείς να μην έχει μπει στο βδσμ πιστεύοντας ότι θα μπορεί να κακοποιεί. Εξάλλου αυτός που θέλει να κακοποιήσει δεν ζητάει την άδεια από αυτόν/ην που θα κακοποιήσει.

    @kinsha no onna Είναι όπως το λες. Η κάκωση-κακοποίηση σε μια βδσμ σχέση είναι και επιτρεπτή και αποδεκτή. Και αναμενόμενη θα προσθέσω εγω. Μπορούμε να την ονομάσουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να της αλλάξουμε έννοια. Είναι αυτό που είναι. Αν ο/η άλλος/η το ζητάει και το θέλει είναι οκ και μπράβο τους, αν ο/η άλλος/η δεν το ζητάει και ή ούτε το θέλει αλλά συμβαίνει είναι κάκιστο ηθικά, κοινωνικά και νομικά κολάσιμο και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

    Και για να μην αντιγράφω των άλλων τα λόγια μόνο να πω τούτο. Να μην βάζουμε την βδσμ φύση μας σημαία και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. "Το να χτυπάω κάποιον/α δεν είναι κακοποίηση γιατί είναι στα πλαίσια βδσμ." Κακοποίηση είναι απλά το απολαμβάνουν όλοι οι συμμετέχοντες. Αρκεί να είναι ενηλικές.
     
  11. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    @Maverick προσωπικά δεν θεωρώ οτι η λέξη κακοποίηση είναι αυτό που περιγράφει τις όποιες κακώσεις μπορεί να δεχτεί κάποιος μέσα σε μια bdsm σχέση, σε παρακαλώ μην προσπαθείς να μεταφράσεις το τι είπα, αν δεν το κατάλαβες σίγουρα γιατί τωρα μοιάζει σαν να είπα κάτι που, διαφωνώ. :-(

    Προσπάθησα γαμώτο, να εξηγήσω τις έννοιες πίσω απο το σκάλωμα των λέξεων. Παρόλα αυτά συνεχίζετε να παίρνετε μια λέξη "κακοποίηση" που έχει αρνητικό πρόσημο για να περιγράψετε κάτι που δεν είναι αρνητικό. Και κάποιος που θα μπει να διαβάσει, και ως "μέσος άνθρωπος" θα καταλάβει την κακοποίηση ως κάτι αρνητικό, θα θεωρήσει οτι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν κάτι εναλλακτικό, το θεωρούν αρνητικό.

    Είναι οκ όλο αυτό που γίνεται; επειδή κάποιοι σκαλώνουν και επιμένουν κιόλας; ενώ επανειλημμένα τους εξηγείται κάτι; και ακόμη και όταν γίνεται μια προσπάθεια να πάμε beyond words, ξαναγυρίζουμε εκεί;

    I give up
     
  12. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    ΕΓΩ προσπαθω σκληρά να αποδεχτώ τις λέξεις που δεν μου αρέσουν. Επίσης θα αποδεχτώ οτι είμαι και ανώμαλη που είμαι εδώ με βάση τον ορισμό της λέξης "ανώμαλος"!!!!!!    
    Καλό απόγευμα να έχετε..... Το δικό μου πάντως μου το φτιάξατε