Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    True.

    Κακοποιούνται τα μυαλά & τα μάτια μας.
     
  2. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Η αυτομαστιγωση ειναι ποινικη? Χαχα
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ας υποθέσουμε μία υποτακτική που αποδέχεται ένα πακέτο που περιέχει 7 πράγματα που χρειάζεται και που θεωρεί απαραίτητα και 3 τα οποία της είναι δύσκολο έως αδιανόητο να τα εκλάβει ως ευχάριστα ή επιθυμητά επειδή εξ'αρχης η αποδοχή του συνόλου του πακέτου από τον κυριαρχικό της είναι αδιαπραγμάτευτη.

    Ας υποθέσουμε ότι στην πορεία και τα 7 καλά και τα 3 κακά του πακέτου γίνονται ακόμη καλύτερα και χειρότερα αντίστοιχα με αποτέλεσμα παρόλα που τα κακά πλέον της μαυρίζουν την ψυχή και αρχίζουν σε ένα βαθμό να έχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία της, είναι τόσο ευχάριστα τα καλά που επιμένει να θέλει να δέχεται το πακέτο. Μέχρι την στιγμή που η ζημιά μέσα της είναι τέτοια που έχει χαθεί και η αξία των καλών και η σχέση αναγκαία τελειώνει.

    Κατα την γνώμη σου σε τέτοιες περίπτωσεις της συναίνεσης( ή θέλησης) σε μη επιθυμητή κακοποίηση αναιρείται η έννοια της κακοποίησης και αν όχι αυτό που μετράει περισσότερο είναι η συναίνεση ή η κακοποίηση?

    Επίσης το πολύ κοινό φαινόμενο του πρέπει να κατεβάσω μισό μπουκάλι Stolichnaya για να δεχθώ με ευχαρίστηση αυτά που πρόκειται να μου κάνεις γιατί αλλιώς με ακέραιη συνείδηση και λογική δεν πρόκειται να σου επέτρεπα να μου τα κάνεις(και όταν φύγει το αλκοόλ θα με φαν οι τύψεις και οι ενοχές) πως σου φαίνεται ?
     
  4. VicTor

    VicTor Regular Member

    Το συναινετική κακοποίηση είναι σαν να λέμε Η μή ύπαρξη της ανυπαρξίας.

    Αν η συζήτηση ήταν video  
     

  5. Πρωτον, αυτα που βγαζεις απο το μυαλο σου ερχονται σε πληρη αντιδιαστολη με την πραγματικοτητα αφου η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ξεκαθαρα λεει οτι σωματικη κακοποιηση σημαινει κακωση λογω βιας, ανεξαρτητα απο την συναινεση ή οχι. Αυτο που λες εσυ αποτελει μια εντελως διαστρεβλωμενη αντιληψη της πραγματικοτητας. Και επειδη δυστυχως βλεπω ενδειξεις ομαδικης παρακρουσης, θα βαλω τα πραγματα στη θεση τους και οσοι εχουν ελαχιστη αντιληψη της πραγματικοτητας οφειλουν να ζητησουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ οχι επειδη μου επιτεθηκαν αλλα επειδη ο εγωισμος τους τυφλωσε και τους οδηγησε σε ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.




    https://el.wikipedia.org/wiki/Ερωτικός_σαδομαζοχισμός



    Ο όρος "σαδισμός" χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη Γαλλική ιατρική βιβλιογραφία των αρχών του 19ου αιώνα σε συνδυασμό με τα γραπτά του Μαρκήσιου ντε Σαντ, τα οποία περιείχαν σκηνές βίας με σκοπό τον ερωτισμό. Τα γραπτά του Krafft-Ebing (1886/1965) επίσης (Psychopathia Sexualis) αποτελούν αποτελούν κλασσική πηγή ανεύρεσης υλικού για τον σεξουαλικό σαδισμό. Περιγράφει ότι η αίσθηση σεξουαλικής ευχαρίστησης παράγεται με πράξεις κακοποίησης ή τιμωρίας του ερωτικού αντικειμένου από ζώα ή ανθρώπους και συνίσταται από μία αρχική επιθυμία να πονέσει, να πληγώσει ή ακόμα και να καταστρέψει το σεξουαλικό αντικείμενο, ώστε να επιτευχθεί η σεξουαλική ευχαρίστηση. Άλλοι συγγραφείς δίνουν έμφαση στην έννοια του πόνου ως κύριο στοιχείο του σαδισμού.

    Ο Karpman (1954), έδωσε έμφαση στην επιθυμία για δύναμη, η οποία προκαλεί το φόβο, το θυμό και την κακοποίηση του θύματος.



    Πρόσφατα επίσημα διαγνωστικά συστήματα προτείνουν ευρύτερη αντίληψη της έννοιας του σαδισμού. Το ICD-10 (WHO, 1992), ορίζει το σαδισμό ως "προτίμηση για σεξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει δέσιμο, πόνο ή κακοποίηση".






    Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη επικράτηση του σεξουαλικού σαδισμού. Οι Kinsey et al (1953), βρήκαν ότι το 3-12% των γυναικών και το 10-20% των ανδρών δείχνουν να διεγείρονται σε σαδομαζοχιστικού τύπου διηγήσεις. Οι Crepault & Couture (1980), μελετώντας άνδρες γενικού πληθυσμού βρήκαν ότι το 15% είχαν φαντασιώσεις κακοποίησης γυναίκας και το 10,7% φαντασιώσεις να χτυπούν γυναίκα. Οι Arndt et al (1985), βρήκαν ότι το ένα τρίτο των γυναικών και το ήμισυ των ανδρών είχαν σεξουαλικές φαντασιώσεις να δένουν τον/την σύντροφό τους, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν αυτές οι συμπεριφορές αφορούν προτίμηση ή απλώς είναι μέρος ενός σεξουαλικού ρεπερτορίου δραστηριοτήτων που συμβαίνουν ενίοτε. Επιπλέον, βρέθηκε ότι το 5% των ανδρών και το 2% των γυναικών ανέφεραν ότι έπαιρναν σεξουαλική ικανοποίηση προκαλώντας πόνο (Hunt, 1974). Tο 10-20% του πορνογραφικού υλικού των περιοδικών αποτελείται από σαδιστικά θέματα (Dietz & Evans, 1982), ενώ αποτελεί παράδοξο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού αυτού αποτελείται από σκηνές με γυναίκες σε κυριαρχικό ρόλο (Weinberg, 1987).


    Ο πόνος ή η κακοποίηση πραγματοποιείται μέσω ποικίλων πράξεων, όπως μαστίγωμα ή γρονθοκτυπήματα. Η χρησιμοποίηση ρόλων όπως κυρίου-σκλάβου ενισχύει την ένταση της κακοποίησης, ενώ συνήθεις είναι οι πρακτικές ποικίλης ένδυσης του υποτακτικού ατόμου, η αντιμετώπισή του σαν ζώο, η ούρηση ή εγκόπριση επάνω του, και η υποχρέωση να πιει τα ούρα.
     
  6. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Όσες φορές και να γράψεις την λέξη κακοποίηση δεν αλλαζει η πραγματικότητα.
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    εκτιμώ όλο και πιο πολύ την κοινότητα που φιλοξενείται σε τούτο το φορουμ.
    η υπομονή σας είναι αξιοθαύμαστη. οι καλές σας προθέσεις ανεξάντλητες.
    το σεβασμό μου.
     
  8. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Μερικοι ταχα μου "πανεπιστημονες" ας κανουν μια αναβαθμιση και να δουν το dsm v
     
  9. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Κατσε ρε φιλεναδα τωρα. Μετα το αξιοπιστο δειγμα των 50 ατομων στο καφε εχει τη γουιλιπιντια. Ειναι ψαγμενος ο νεος!
     
  10. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Το πρόβλημα δεν είναι το δείγμα. Το πρόβλημα είναι τα error bars.
     
  11. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Σερβιρουν καλα μοχιτο εκει ?  
     
  12. Μονο που δεν το εγραψα εγω... Το ICD-10 (WHO, 1992), ορίζει το σαδισμό ως "προτίμηση για σεξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει δέσιμο, πόνο ή κακοποίηση". Κλασικη περιπτωση αρνησης πραγματικοτητας (reality denial στα αγγλικα....). Τι δεν καταλαβαινεις;



    Εσυ πανεπιστημονα μου τι βλεπεις στο dsm v? Για πες μας κι εμας... Το ICD-10 (WHO, 1992), ορίζει το σαδισμό ως "προτίμηση για σεξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει δέσιμο, πόνο ή κακοποίηση". Αυτο ποιος ακριβως το εχει αναιρεσει;

    Ο νεος; Εδω γελαμε. Ουτε στην ηλικια, ουτε στην ενασχοληση μου ειμαι νεος. Μαλλον εσυ εισαι νεος, οχι ηλικιακα ομως... Στο κομματι της ωριμοτητας.