Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. gaby

    gaby Guest

    Απόψεις σου @Gotham, απόψεις σου και τίποτα παραπάνω. Αν είχες μεταφέρει σωστά το άρθρο της Καραμανώλη θα βλέπαμε όλοι ότι καμία σχέση δεν έχει εξ ορισμού το BDSM με την κακοποίηση.
     
  2. Εγω δινω πηγες για αυτα που λεω. Το οτι οριζεται ως κακοποιηση το λενε ειδικοι και το bdsm ειναι κακοποιηση με συναινεση, δηλαδη εκλογικευμενη ως ενα βαθμο. Η τελευταια πηγη που παραθεσα απανταει σε ολα οσα ειπες.
     
  3. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    το επόμενο θα είναι από το cosmopolitan ... φυλαχτείτε..
     
  4. Πως γινεται να ειναι δικη μου αποψη κατι που αντιγραφω απο σοβαρες πηγες; Εσυ απο την αλλη παραθετεις ΜΟΝΟ γνωμη χωρις την απαραιτητη τεκμηριωση οπως και ΟΛΟΙ εδω σε αυτο το νημα.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Διάβασα το άρθρο της Καραμανώλη @Gotham και δεν το μετέφερες σωστά, όπως δεν μεταφέρεις σωστά και τα του DSM.
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Δλδ η γνώμη μας δε μετράει, η δική σου είναι σωστή ενώ των υπολοίπων, όχι; Είναι κουραστικό.
     
  7. Δε μου μοιαζει για κοσμοπολιταν... Συνεχισε να εκτιθεσαι.

    ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

    Ορισμός έμφυλης βίας

    Κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, τη σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στη δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.*

    (*)Πηγή: Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών -4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών = Κοσμοπολιταν;



    Μορφές βίας

    Σωματική βία

    Γελοιοποίηση του σώματος του άλλου, γροθιές, σπρώξιμο, χαστούκι, τσιμπήματα, δάγκωμα, χτυπήματα με τα χέρια ή άλλα αντικείμενα, απόπειρα στραγγαλισμού, καταναγκαστική ακινησία, δέσιμο, κάψιμο, εγκατάλειψη σε επικίνδυνο μέρος, άρνηση βοήθειας (σε αρρώστια/τραυματισμό), επίθεση με όπλο, φόνος

    Σεξουαλική βία

    Εξαναγκασμός σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση, σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας ή σε δημόσιο χώρο, βιασμός μέσα ή έξω από μια σχέση, καταναγκαστική πορνεία (trafficking)

    Ψυχολογική / Λεκτική βία

    Απειλές, προσβολές, βρισιές, συνεχής κακόβουλη κριτική, υποτίμηση, γελοιοποίηση, δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρόμου, κτητικότητα και κοινωνική/ φυσική απομόνωση, έλεγχος των κινήσεων, επίρριψη ευθυνών, αποστέρηση εκτίμησης/ στοργής ως μορφή τιμωρίας, καταστροφή προσωπικών ειδών και αντικειμένων του σπιτιού.
     
  8. Τι δεν μετεφερα σωστα ακριβως; Αυτα που μετεφερα υπερκαλυπτουν το θεμα μας. Τιποτα απο οσα ΔΕΝ εγραψα, δεν αναιρει κατι...
     
  9. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp


    από αυτό που μεταφέρεις με κοπτοραπτική, αντιγράφω..

    • Η σεξουαλική κακοποίηση περιλαμβάνει την έκθεση ή τη συμμετοχή σε συμπεριφορές σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς την προσωπική βούληση με στόχο τη σεξουαλική διέγερση ή ευχαρίστηση κάποιου άλλου.
     
  10. Ουτε η δικη μου γνωμη μετραει εαν δεν ειναι εμπεριστατωμενη και με συγκεκριμενη εγκυρη πηγη. Η διαφορα μας ειναι οτι εγω παραθετω ΠΗΓΕΣ που θεωρουνται εγκυρες. Οι υπολοιποι δεν τεκμηριωσαν τιποτε απολυτως.
     
  11. Αυτο ειναι ο ορισμος του βιασμου ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ εν γενει. Το βδσμ = σαδισμος δεν περιλαμβανει απαραιτητα και σεξ.
    Ειναι ασχετο με αυτο που λες.
     
  12. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    δεν το γράφω εγώ το γράφει η

    Καραμανώλη στη πηγή που έδωσες ΕΣΥ!

    http://www.psyxotherapeia.gr/arthra-genikhs-thematologias/kakopoihsh.html