Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Χωρίς φωτο με κώλο αυτά τα ποστ δεν γίνονται δεκτά, α μα πχια...
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Όχι εξ ορισμού. Ο ορισμός λέει άλλα. Από την υποκειμενική σου αντίληψη. Άποψή σου και ως τέτοια γίνεται αποδεκτή. Αλλά δεν είναι κάτι δεδομένο για όλους. Αμέσως αμέσως, αν ο αποδέκτης του σαδισμού του Κ δεν είναι σε κατάσταση suffering αλλά bliss, τότε ο συλλογισμός σου μένει χωρίς αντικείμενο.
     
  3. Τι θα πει αυτο; Κι αν ειναι σε κατασταση subspace μετα απο πολυ ισχυρο πυγοραπισμα μηπως παλι δεν θα εχει υποστει σωματικη κακοποιηση;

    Δηλαδη εαν εσυ μαστιγωθεις, μελανιασεις, ματωσεις κτλ κτλ. το σωμα σου δεν εχει υποστει δερματικη κακοποιηση; Η συναινεση δεν αναιρει την κακοποιηση δερματικου ιστου (για παραδειγμα) και αυτο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αποψη μου, ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Κύριες μεταφράσεις
    Greek English
    κακοποιώ abuse
    mistreat
    molest

    Πες μου τωρα οτι δεν ειναι ..... mistreatment το να καψεις το δερμα ή να το μελανιασεις, για να τα δω ολα πια εδω!!!!!!!!!!!!!!
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Καταλαβαίνεις @Gotham ό,τι βρίσκεσαι σε βδσμ φόρουμ;! Σώνει κ ντε να μας επιβάλλεις την αποψάρα σ, πες την πιο ήρεμα, αν και πραγματικά γτ να συνδέεται η κακοποίηση με το BDSM, δε το καταλαβαίνω.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Σου λέω το εξής πολύ απλό, δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κανέναν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η BDSM εμπειρία του ήταν "suffering". Ό,τι και να λες. Από κει και πέρα, συνέχισε να προκαλείς μόνος σου, δεν θα πάρω άλλο  
     
  6. Ποτε δεν ειπα οτι η κακοποιηση συνδεεται μονο με το bdsm. Ορισμενοι (οχι ολοι ευτυχως) επαθαν υστερια και ειπαν οτι στο bdsm δεν υπαρχει κακοποιηση!!! Αυτο ειναι το εξοργιστικο.

    Και μαλιστα οταν καποιος που ξερει ελληνικα, καταλαβαινει οτι σωματικος σαδισμος δεν υφισταται καν χωρις καποιου ειδους κακοποιηση.

    κακοποίηση η [kakopíisi] Ο33 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του κακοποιώ. 1. άσκηση σωματικής βίας που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση κακώσεων.

    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=κακοποίηση&dq=


    κάκωση η [kákosi] Ο33 : σωματική βλάβη που προκαλείται με βίαιο τρόπο ή με απότομες κινήσεις· τραυματισμός, συνήθ. ελαφρός: Tο θύμα έφερε κακώσεις σε όλο το σώμα. Kακώσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού.

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ... ειναι τοσο δυκολο να γινουν αντιληπτα;

    Δεν καταλαβα δηλαδη γιατι εχετε φαει τετοιο σκαλωμα και δεν θελετε να παραδεχτειτε οτι στην ελληνικη γλωσσα, το μαστιγωμα = κακοποιηση. Μελανιασμα = κακοποιηση.

    Δεν ειναι θεμα συμφωνιας με ΕΜΕΝΑ αλλα με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ των λεξεων.
     
  7. Δεν θα αλλαξουν τα ελληνικα λεξικα επειδη 10 ατομα αποφασισαν οτι δεν τους αρεσει η πραγματικοτητα... Απεδειξα αυτα που λεω οτι ισχυουν.
     
  8. @Gotham η πραγματικοτητα του καθενος ειναι διαφορετικη και η εννοια των λεξεων ακομα και στη καθημερινοτητα δεν τις εννοουμε παντα κυριολεκτικα.
    Ειδαλλως ολοι θα ημασταν κυριολεκτικα νεκροι απο τα μαργαριταρια της ζωης.
     
  9. Δεν μπορει να υπαρξει ανθρωπινη επικοινωνια (και αποδειχτηκε περιτρανα σε αυτο το νημα) εαν ο καθε ενας προσδιδει διαφορετικο νοημα στην ιδια λεξη. Γι αυτο αναγκαζομαι να παραπεμψω σε λεξικο... Οι λεξεις εχουν ενα προσυμφωνημενο νοημα διοτι αλλιως δε γινεται. Αλλιως εγω θα λεω μαυρο κι εσυ θα καταλαβαινεις πρασινο και η gaby πορτοκαλι.... Γινεται ετσι να επικοινωνησουν δυο ανθρωποι; Ασφαλως οχι.

    Οποιος εχει διαφορετικη αποψη, ας τυπωσει δικο του λεξικο και ας το διανειμει στους αλλους. Μεχρι τοτε ισχυει αυτο που ξερει ολος ο κοσμος.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @Gotham , all

    Είμαστε φόρουμ εναλλακτικού ερωτισμού, ποιος σου είπε ό,τι είμαστε κακοποιημένες/οι εδώ τριγύρω; Καλύτερα να μιλήσουν κάποιοι με βιώματα και εμπειρίες στο BDSM κι όχι να υποθέτουμε και να φτιάχνουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

    Κανένας δεν εξαναγκάζει κανέναν και στην τελική όλα για την καύλα μας τα κάνουμε.
     
  11. Θα σου προτεινα να ξαναδιαβασεις μια μικρη αναφορα που εγραψα σ αυτο που ο κοσμος διαφωνει μαζι σου
     
  12. Επειδη ακριβως εχω βιωματα κι εγω που ξεκινουν πριν... δεκαετιες διοτι δεν ειμαι 20 ετων ξερεις.....

    Ειναι παραλογο και αδιανοητο να πω ψεμματα οτι η λεξη κακοποιηση δεν αφορα κακωσεις με συναινεση. Ειναι απλως αναληθες.

    Και τι εννοεις οταν λες οτι "ειμαστε κακοποιημενες"? Το λες, λες και ειναι ντροπη να πεις οτι σου αρεσει για παραδειγμα η συναινετικη σωματικη κακοποιηση. Αν ειναι δυνατον. Ιατρικα ετσι λεγεται, τι να κανω τωρα; Τι φοβία ειναι αυτη επιτελους; Να σου θυμισω αναλογο νημα οπου μιλουν για τραυματικες παιδικες εμπειριες (ναι, παιδικη κακοποιηση) ορισμενα μελη; Προς τι η ανασφαλεια;

    Ενα φορουμ bdsm δεν πρεπει να φοβαται ουτε να εχει ταμπου.