Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    @Gotham ,εχεις έναν ορισμο που λεει ότι κακοποιηση είναι η προκληση κακωσεων στο σωμα ( χωρις να εξετάζεται προθεση κτλ ). Με βαση αυτό υποστηριζεις ότι το βδσμ εξατιας του αποτελέσματος των πρακτικών που χρησιμοποιούνται περιεχει εξ ορισμου την κακοποιηση . Αυτό όμως σημαινει ότι εδώ μεσα ειμαστε ολοι θυτες και θυματα που συναπτουν κακοποιητικες σχεσεις. Συμφωνεις μ αυτό ?
     
  2. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    για προσεξε καλα!
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Βούτυρο στο ψωμί του.  

     

  4. Οχι φυσικα. Ημουν ξεκαθαρος και το επανελαβα περιπου πεντε δισεκατομμυρια φορες. Η σχεση bdsm οριζεται ως μια σχεση που περιλαμβανει εκτος των αλλων και συναινετικες πραξεις που προκαλουν σωματικη κακοποιηση διχως ομως να εχουμε κακοβουλο θυτη ή αθωο θυμα εφοσον η συναινεση ειναι συνειδητη. Η διαφορα ειναι πως λογω συναινεσης και ηδονης, σε κανονικες συνθηκες bdsm σχεσης δεν υφισταται ψυχικη κακοποιηση. Σε ο,τι αφορα το σωμα ομως η κακοποιηση του μεσα σε λογικα πλαισια δεν ειναι ανεπιθυμητη απο τους συμμετεχοντες και ετσι προκαλειται χωρις προβληματα ιασης. Οι δερματικοι ιστοι αναπλαθονται. Το ιδιο συμβαινει π.χ. με τις πολεμικες τεχνες. Υπαρχει συναινεση για την κακοποιηση του σωματος, δηλαδη η προκληση κακωσεων και τραυματισμων ειναι μεσα στο προγραμμα και το γνωριζουν απο πριν οτι θα συμβουν.
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Κακοποίηση

    Κακό + Ποιώ

    Κάνω κάτι κακό σε κάποιον άλλον ή στον εαυτό μου.

    Ποιητής του κακού ο δόλιος άνθρωπος ....

    Αυτά τα ολίγα

    Και παρόλο ανθέλλην ελληνικά γνωρίζω.....

    Ευχαριστώ
     
  6. Οι μονοι κοινως αποδεκτοι ορισμοι ειναι αυτοι των λεξικων οι οποιοι και σε ακυρωνουν.
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Επειδή συμφωνώ με αυτό τον ορισμό, θα παρέμβω,
    έχω αναδημοσιεύσει ήδη την άποψη της elfcat, σε αντίστοιχο νήμα, με την οποία συντάσσομαι , που πιστεύω πως απαντά στην απορία σου:

    elfcat said:
    Απάντηση: Κακοποίηση

    Κατά την άποψή μου, η πρόκληση βλάβης σε άλλον είναι προφανώς κακοποίηση, η συναίνεση μεταξύ ενηλίκων με σώας τα φρένα σε αυτήν δεν άρει τον χαρακτήρα της πράξη ως τέτοιας, άρει μόνο τις ηθικές συνέπειες και πιθανόν κάποιες από τις νομικές.

    ο θύτης και το θύμα είναι λέξεις ηθικά φορτισμένες, η κάκωση αντίθετα, ομόρριζη της κακοποιήσης, ιατρικός όρος...
     
  8. Επισης ποιητης κακου μπορει να ειναι και καλος ανθρωπος που κανει κακο εξ ατυχηματος και ουχί εκ προθεσεως.
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Αγαπητέ όταν φτάσεις στο παρακάτω επίπεδο γραφής ευχαρίστως να συνομιλησουμε...

    Έως τότε δεν βρίσκω τον λόγο να εκπέσω

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Η-αποκάλυψη-του-Ιωάννη.36060/page-3
     
  10. Απο οτι φαινεται δεν ειμαι ο μοναδικος ορθολογιστης εδω μεσα. Καλο αυτο...
     
  11. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ποσο μ αρεσουν τετοιες αναλυσεις χωρις σκοπο 
    Το καιμε τελειως,γινονται μαθηματα γλωσσας απο ελληνες προς ελληνες και υπαρχουν και διαφωνιες περι καθολικων ορισμων 
    Αμπελοφιλοσοφικες κουβεντες λοιπον του τυπου γιατι ειναι ετσι,τι σημαινει ακριβως και γιατι σημαινει αυτο και τι εννοειται με αυτο και τι πιστευεις μ αυτο και λοιπα.Η σπεσιαλιτε μου...Ας ριξω κι εγω ενα καρβουνο παραπανω στο μπαρμπεκιου.
    Ολοι ξερουμε τι σημαινει κακοποιηση,αλλά δε μπορω να πω κακοποιηση αμα δωσω χαστουκια στον αλλον ή τον μελανιασω,αμα πηγαινε γυρευοντας και ποσο μαλλον αμα βλεπω οτι το θελει κατα βαθος και καθεται κιολας χωρις φοβο απλως επειδη ετσι θελει κι ετσι ειναι.κακοποιηση συναινετικη;δε ξερω αν λεγεται ετσι αλλά ουτε με νοιαζει.Δε μπορουμε να τα τσουβαλιασουμε ολα σε ενα κουτακι.Και ειμαι βανιλια οποτε δεν ειναι οτι θιγομαι και δε θελω να παραδεχτω τους ορους.Απλως ο ενας το παει πολυ κυριολεκτικα με την εννοια κ τον ορισμο,μου θυμιζει την ατακα στη ταινια κιτρινα γαντια.-Στο τραπεζι κατσανε; -Οχι,στις καρεκλες.Πως να το εξηγησω αλλιως;ειναι σα να εχω εναν υπολογιστη κι αυτος να κανει μαθηματικες πραξεις ενω εγω περαν αυτων κανω και άλλα ως ανθρωπινος εγκεφαλος.Σε πολυπλοκες πραξεις το πσ θα με νικησει αλλά σε έννοιες νικαω εγω,γιατι μπορω να κανω συνδυασμους απειρους,κι αυτο κολλαει και κανει λαθη λογω αυτης της ελλειψης.Κατι τετοιο γινεται.
    Δηλαδη φανταστειτε αυτο,χτυπαω το τυπο πανω στο σεξ και γουσταρει και ζηταει πιο δυνατα.Αυτο μπορει να ειπωθει ως κακοποιηση;να τρεξει στο τμημα κ να πει αστυνομε η ταδε με βαραει αλλά μ αρεσει.Τι θα του πει;θα μου κανει μηνυση ή θα τον στειλει σπιτι του;Αφου δε θα αντιμετωπιστει το ιδιο με το περιστατικο του διπλανου που ξυλοκοπηθηκε στο μαγαζι του στη διαρκεια μιας ληστειας πχ,τοτε δεν μπορει να ειπωθει ως κακοποιηση.Καταλαβαινετε που το παω;
     
  12. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    H κάκωση είναι ιατρικός όρος, δεκτή ως περιγραφή μιας σωματικής κατάστασης, και ως εκ τούτου ουδέτερη. Μια μελανιά είναι μια μελανιά είναι μια μελανιά, θα έλεγε η Stein. Σύμφωνοι μέχρι εδώ.

    Η κακοποίηση όμως είναι άλλο πράγμα.

    Κοινή ρίζα δεν σημαίνει ότι οι παράγωγες λέξεις θα έχουν και την ίδια έννοια. Θα ήταν σαν να ισχυρίζομαι ότι το ρήμα "προκαλώ κάκωση" είναι "κακιώνω" ή "κακίζω". Το δεύτερο σκέλος της λέξεις αλλιώνει την σημασία του όλου: "κακοποιώ" σημαίνει "προκαλώ κακό σε κάποιον", όχι κακώσεις. Λεξικό; Λεξικό. wiktionary, διαβάστε. Το νόημα είναι ξεκάθαρο και από το υπόλοιπο του λήμματος.

    Τέλος, "κακοποίηση" δεν είναι ιατρικός όρος, είναι νομικός όρος. Περιέχει βία. Η βία είναι έξωθεν επιβεβλημένη, δεν έχει συγκατάθεση από το θύτη, δεν υπάρχει συναίνεση.
     
    Last edited: 25 Οκτωβρίου 2016