Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. newentry

    newentry απλά ρώτα

    Δεν κάθισα να τα διαβάσω όλα, αλλά από όσα διάβασα βλέπω ότι παντού και όλα προσπαθούμε να τα αναλύουμε τυπολατρικά.
    Ή γουστάρεις κάτι ή δε γουστάρεις. Για μένα, ως νέο στο χώρο, το bdsm δε θέλει πολύ ανάλυση. Έχει να κάνει με την απόλαυση στο σεξ και τα βίτσια του καθενός. Δεν υπάρχει λόγος να κολάμε στις λέξεις, μπερδεύεται στην ανάλυση και χάνεται η έννοια. Γουστάρεις ξύλο; δεν υφίσταται κακοποίηση. Δε γουστάρεις και τις τρως; πάνε κάνε μήνυση ή απλα απομακρύνσου.
     

  2. Εχω ηδη απαντησει σε αυτο. Ελιγμους κανουν αλλοι οχι εγω. Σεξουαλικη κακοποιηση που προκαλειται απο θυτη λεγεται και βιασμος.


    Η σωματικη κακοποιηση μπορει να μην ειναι σεξουαλικη ομως. Το λιωμενο κερι στις πατουσες δεν ειναι σεξουαλικη κακοποιηση αλλα σωματικη και αν προκαλεσει δερματικη κακωση εχουμε αυτοματως πραξη κακοποιησης εαυτου ή κακοποιηση τριτου.


    Ουτε η κακοποιηση ουτε η βια ενεχουν απαραιτητα δολο. Επειδη εσυ εμαθες λαθος δεν φταιει η γλωσσα.
     
  3. @Gotham Προφανως εχεις βιωσει τι εστι κακοποιηση και δεν αναφερομαι στη συναινετικη  
     
  4. newentry

    newentry απλά ρώτα

    Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 308

    Απλή σωματική βλάβη

    1. Όποιος με πρόθεση προξενεί σε άλλον σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Αν η κάκωση ή η βλάβη της υγείας που του προξένησε είναι όλως ελαφρά τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

    2. Η σωματική βλάβη της παρ. 1 δεν είναι άδικη, όταν επιχειρείται με τη συναίνεση του παθόντος και δεν προσκρούει στα χρηστά ήθη.

    3. Ο υπαίτιος της πράξης της παρ. 1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιόν του και που ήταν ιδιαίτερα σκληρή ή βάναυση.


    Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 336

    Βιασμός

    1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου εξαναγκάζει άλλον σε συνουσία ή σε άλλη ασελγή πράξη ή σε ανοχή της τιμωρείται με κάθειρξη.

    2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.




       
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    @dark_lady[Α], @Guruni, @all, βοηθήστε με τον τίτλο:

    Τhe evershifting lexycon
    Dictionaries: mistreat!
    Πενήντα (τι λέω, εκατό) αποχρώσεις της κακοποίησης

    Κάθε συμβουλή/συμβολή καλοδεχούμενη.
     
  6. Δεν θυμαμαι να ειναι αυτο το θεμα μας. Ποτε αλλαξε ο τιτλος του νηματος;
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το νήμα άλλαξε από τότε που μας κοτσάρεις κάθε τρεις κ λίγο το λεξικό, λες κ είμαστε χαζά.
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Εδώ και αρκετες σελιδες πολλοι εδώ σου λενε ότι η προκληση κακωσεων στο σωμα ετσι γενικα δεν είναι κακοποιηση γιατι με αυτόν τον ορισμο και κάθε φορα που εχεις πχ ένα ατύχημα σημαινει ότι υφίστασαι κακοποιηση( από ποιον ?). Για να μην ξεχασουμε και τα ελληνικα κακοποιω σημαινει κανω κακο σε καποιον. Κακοποιούμαι όταν υφίσταμαι κακοποιηση από καποιον. Κακοποιηση η πραξη που καποιος προκαλει κακο σε καποιον άλλο. Πιο απλα δεν μπορω! Δεν γινεται να υποστηριζεις ότι το βδσμ περιεχει κακοποιηση αλλα οι βδσμικες σχεσεις δεν είναι κακοποιητικες επειδή υπαρχει συναινεση(είναι οξυμωρο). Και μαλιστα το προχωρας και στα αθλήματα. Δηλαδη οσοι κανουν πολεμικες τεχνες κακοποιούνται. Αυτό που επισης δεν καταλαβαίνω είναι γιατι επιμενεις να δεχτούμε ολοι τον συγκεκριμενο ορισμο. Στην τελικη αν εσυ θεωρεις ότι κακοποιεις ή κακοποιησαι και σε φτιαχνει αυτό γιατι δηλαδή πρεπει ολοι να ενστερνιστούμε την αποψη σου?
     
  9. Συναινεση vs κακοποιηση ηταν ο τιτλος τελευταια φορα που το ελεγξα. Οχι βρειτε ορισμους στο ιντερνετ για τη κακοποιηση.
    Αλλα στην απορια μου δεν απαντησες
     
  10. Δεν ειναι θεμα χαζομαρας αλλα εγωισμου. Οταν στην ουσια λες οτι δεν σε ενδιαφερει η σημασια μιας λεξης γιατι ετσι σου γουσταρει...
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    οτι προσμένεις αυθεντική ερμηνεία του καζαντζάκη στο στάδιο της κατανόησης εννοιών μέσω λεξικού με ξεπερνάει.
     
  12. Πλακα κανεις τωρα. Οταν επιμενεις σε κατι που δεν ισχυει καποιος πρεπει να διορθωσει τα κακως κειμενα. Προφανως θα ψαξω στο ιντερνετ για να βρω στοιχεια. Τι θες να κανω; Να σου ταχυδρομησω τα λεξικα σπιτι σου για να μου πεις μετα οτι εχω δικιο;