Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. Πιο δυσκολο ειναι το face to face απο το on-line, στην πραγματικοτητα...
     
  2. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Ζητείται Μάστερ να με κακοποιησει,να του τραβήξω μια μήνυση μετά,γιατί μου λείπουν κάτι "ψιλα".
    Ή "ψηλα"
    Ή "ψυλλα"
     
  3. tithon

    tithon Contributor


    από τη μειονεκτική(!) θέση του κωφού θα διευκρινίσω, για άλλη μια φορά, οτι δεν διαπίστωσα προσπάθεια χλευασμού καμμιάς άποψης για τον απλό λόγο οτι δεν διατυπώθηκε ποτέ άποψη. διατυπώθηκαν κατ' επανάληψιν αποσπασματικές, επιφανειακές και ασύνδετες, συχνά αλληλοαναιρούμενες αναφορές σε συνοπτικούς ορισμούς και αυθαίρετες ή βεβιασμένες συνδέσεις μονού βήματος. θα σε παρακαλέσω να μην ισοπεδώνεις και να μην εξομοιώνεις τις προσεγγίσεις μου -μαζί και άλλων- με ολοκληρωτικά διαφορετικούς τρόπους σκέψης, με τρόπους προεφηβικούς ή δυσλειτουργικούς.

    επι της ουσίας:
    ισχυρίζεστε οτι "το βδσμ εμπεριέχει πρακτικές που μπορεί να προκαλούν κακοποίηση, συναινετική μεν, κακοποίηση ( = άσκηση σωματικής βίας που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση κακώσεων , σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ) δε."

    θα ισχυριστώ ότι:
    1. το βδσμ μπορεί να εμπεριέχει πρακτικές που προκαλούν εκχυμώσεις, μώλωπες, εγκαύματα, άλλες κακώσεις.
    2. το βδσμ δεν εμπεριεχει υποχρεωτικά πρακτικες που προκαλουν εκχυμωσεις, μώλωπες, εγκαυματα, άλλες κακώσεις.
    3. το βδσμ μπορει να εξασκειται με παραλληλη καταναλωση αλκοολ ή νικοτίνης για παραδειγμα
    4. το βδσμ δεν εξασκειται υποχρεωτικα με παραλληλη καταναλωση αλκοολ ή νικοτίνης.
    5. το βδσμ μπορει να εξασκειται, εγγυημένα, με τετράωρη πλήρη ακινητοποίηση χωρις ίχνος μώλωπα, εκχυμώσεως κλπ
    6. το βδσμ μπορει να εξασκειται με προκληση ισχυρου ή οξύτατου πόνου χωρις μώλωπες ή εκχυμώσεις
    7. το βδσμ δεν εμπεριεχει υποχρεωτικα προκληση σωματικου πόνου.
    8. το βδσμ δεν εμπεριεχει υποχρεωτικα πρόκληση ψυχικού πόνου, συχνά εμπεριέχει απάλυνση ή και λύτρωση.

    παράλληλα:
    1. το άλμα εις ύψος εμπεριέχει εκχυμώσεις, μώλωπες κι άλλες μυϊκές κ σκελετικές κακώσεις.
    2. η χειρουργική εμπεριέχει πρόκληση βαρύτατων κακώσεων.
    3. η επαγγελματική οδήγηση προκαλεί σοβαρες σκελετικές κακώσεις.

    επανέρχομαι:
    «το βδσμ εμπεριέχει πρακτικές που μπορεί να προκαλούν κακοποίηση, συναινετική μεν, κακοποίηση ( = άσκηση σωματικής βίας που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση κακώσεων , σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ) δε.»

    -το βδσμ εμπεριέχει πρακτικές που μπορεί να προκαλούν κακώσεις, λέω εγώ.
    -το βδσμ μπορεί να διολισθήσει σε κακοποίηση παραδέχομαι.
    -η εκπαίδευση στο τεννις μπορεί να διολισθήσει σε κακοποίηση, επίσης.
    - (λίστα προς συμπλήρωση)

    γιατί, όμως, και σε ποιές περιπτώσεις το βδσμ μπορεί να διολισθήσει σε κακοποίηση;
    πρόχειρα, και χωρίς να φιλοδοξώ πληρότητα, παραθέτω:
    α' ανάγκη εκτόνωσης σωρευμένης μη διαχειρίσιμης πίεσης, διοχέτευσής της σε τρίτον.
    β' ανάγκη διοχέτευσης μη διαχειρίσιμης επιθετικότητας.
    γ' ανάγκη εγκόλπωσης ρόλου θύτη
    δ' ανάγκη εγκόλπωσης ρόλου θύματος
    ε' ανάγκη θυματοποίησης
    ς' δυσφορία ιδίου χαρακτηριστικού
    ζ' ενοχικότητα

    οι παραπάνω εξι, όχι πολυ σπάνιες, περιπτώσεις, προκαλούν είτε επιζητούν κακοποίηση, φαινομενική ή και αληθινή κάποτε. αυτο συμβαίνει εντός ή εκτός πλαισιου βδσμ. δεν σχετίζεται με το βδσμ. μπορεί να συνυπάρξουν με το βδσμ όπως μπορεί να συνυπάρξει με το βδσμ και η οπαδική καφρίλα, για παράδειγμα. μπορουν είτε να συνυπάρχουν είτε να μη συνυπάρχουν. δεν έχουν ούτε αμφίδρομη ούτε μονόδρομη συσχέτιση. δεν αλληλοκαθορίζονται. δεν αλληλοπροϋποτίθενται.

    επιφανειακά, κάποιος μπορεί να συσχετίσει. τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι ευπρόσληπτα. αν δω μια μελανιά στο μέτωπο πιθανότατα θα σκεφτώ αμέσως «καποιος τν χτύπησε».

    επιφανειακά και πρόχειρα:
    διαβάζω «άσκηση σωματικής βίας που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση κακώσεων» συνοδευόμενο απο επίκληση της αυθεντίας του ΑΠΘ. αναρωτιέμαι: πώς είναι δυνατόν κάποιος μετά την παιδική ηλικία να υποθέσει οτι σημασία και έννοια ταυτίζονται; πώς κ γιατί ενσωματώνει στην ανάλυσή του οτι τα λεξικά περιγράφουν έννοιες αντί όρους; πώς αγνοεί οτι υπάρχουν, για παραδειγμα, και εγκυκλοπαίδειες και αρκείται στην συνοπτική σημασιοδότηση του λεξικού; επιστήμες υπάρχουν; αποτελέσματα επεξεργασιών υπάρχουν; κεκτημένο υφίσταται; ανακαλύπτουμε τον τροχό κάθε χρόνο ή κάθε νέα σελήνη;

    πλην της σχολαστικής λεξικογραφικής αυθεντίας κάποιου συντάκτη του ΑΠΘ, άλλες αυθεντίες, δικαστικές για παράδειγμα, αναγνώρισαν κακοποίηση στη στέρηση τροφής, χωρίς τη διαπίστωση της παραμικρής κάκωσης από χρήση βίας, πολυ μακρυά απ το συνοπτικό λεξικογραφικό ορισμό του ΑΠΘ. είτε θα διαπιστώσουμε τη διένεξη μεταξύ των αυθεντιών (sic) ή θα υποχρεωθούμε να προβούμε σε επεξεργασία. όσοι μπορούμε.

    οι λέξεις: κακοποίηση, κάκωση, κακουχία, κακομεταχείριση, κακότροπος, κακούργος, κατσαρίδα, καρδιολόγος, κασίδης, παρ' ότι αρχίζουν όλες απο «κα» και γειτονεύουν στα λεξικά, δεν έχουν υποχρεωτικά συγγενείς εννοιολογικές ερμηνείες. απλά λέω.
     
    Last edited: 26 Οκτωβρίου 2016
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Τα πιο πολλά από αυτά που άντεξα να διαβάσω με κακοποίησαν βάναυσα διανοητικά... Ας πρόσεχα..!
    Αλλά μερικά ειναι για σεμινάριο..!
     
  5. Επειδη υποννοεις εμενα.... ή και εμενα....
    Περα απο τα αποκυηματα της φαντασιας σου που ειναι αναξια λογου, το λεξικο Κριαρα ερμηνευει το κακοποιω ως βλαπτω. Μολις βρεις επιχειρημα που συνηγορει στο οτι τα χτυπηματα δεν βλαπτουν το σωμα (ασχετα με το ποσο στιγμιαια ή βραχυπροθεσμη ειναι αυτη η βλαβη) ενημερωσε κι εμας. Μεχρι τοτε θα ισχυει οτι το κακοποιω σημαινει βλαπτω.... με ή χωρις συναινεση.

    Εγω (και αρκετοι αλλοι που δεν το εγραψαν δημοσιως) απο την πλευρα μου ειδα μια προεφηβικη "επιχειρηματολογια" που προσπαθει να αρνηθει οτι ο ηλιος βγαινει απο την ανατολη και φυσικα ειδα(με) χλευασμο που δεν κατευθυνοταν προς μια αποψη αλλα προς ενα ατομο (ad hominem). Οπως ισως εχεις ακουστα, ad hominem χλευασμοι αποδεικνυουν και ανωριμοτητα και αδυναμια αρθρωσης μιας λογικης ανταπαντησης.
     
  6. http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=135458

    Εδω π.χ. μαθαινουμε οτι η (γλωσσικη) κακοποιηση δεν απαιτει δολο.... Η ιδεα οτι η λεξη κακοποιηση ενεχει αναγκαστικα και δολο ειναι εμπνευση μελων του φορουμ για να καλυψουν κατι αλλο ισως (?) Οπως και να χει, νομιζω οτι ο κ. Μπαμπινιωτης μαλλον ξερει να μιλησει σωστα ελληνικα οποτε δεν θα μιλουσε για γλωσσικη κακοποιηση εαν αυτη επρεπε οπωσδηποτε να ενεχει και δολο, οπως λενε καποιοι οτι ειναι απαιτουμενο στην περιπτωση της σωματικης κακοποιησης (οχι απαραιτητα σεξουαλικης....).

    Αλλη μια ενδειξη οτι η λεξη κακοποιηση αφορα το αποτελεσμα μιας πραξης (κακο ποιον) και οχι την προθεση κατα την τελεση μιας πραξης.
     
    Last edited: 26 Οκτωβρίου 2016
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    @Gotham

    Όλη μέρα με σένα θα ασχολούμαστε;  

    We don't give a fuck! Την επόμενη φορά που θα μας μιλήσεις και θα μας τρίψεις στα μούτρα ό,τι πρέπει να ωριμάσει το μυαλό μας, σε παρακαλώ πλ φρόντισε να μην γίνεσαι Douchebag, το πιασες; Εφόσον δεν έχεις δυνατά επιχειρήματα, δέξου την κριτική και σταμάτα.
     
  8. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Η έκφραση ad hominem "αποδεικνυει και ανωριμοτητα και αδυναμια αρθρωσης μιας λογικης ανταπαντησης", όπως λες, και είναι ακριβώς αυτό που εσύ έκανες, σου θυμίζω:

    Όταν χλευάζεις άτομο γιατί έχει ρόλο sub, αντί να πιαστείς με τα όποια επιχειρήματά του, αυτό αποδεικνύει όλα όσα εσύ είπες ότι αποδεικνύει. ΟΕΔ, ψάξτο.
     
  9. Αυτο που ΕΣΥ πρεπει να ψαξεις ειναι γιατι αδυνατεις να καταλαβεις την διαφορα μεταξυ σοβαρου και χιουμοριστικου Post.
     
  10. Δυνατα επιχειρηματα εχει οποιος εχει δυνατες πηγες, οχι οποιος αερολογει....
    Με αγαπη, Γκοθαμ.
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Πες την άποψή σου για το BDSM, χωρίς πηγές, δύσκολο;
     
  12. Σε καφενειακο επιπεδο δεν χρειαζονται πηγες... Σε μη καφενειακο, ειναι απαραιτητες. Προτιμω το μη καφενειακο επιπεδο, στην συγκεκριμενη περιπτωση.