Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ας το κρατήσουμε αυτό πλζ. Για χάρη μου. Πριτι πλζ
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    <3
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω εκείνον τον παλαμά, εκείνον τον παπαδιαμάντη, παράλογοι άνθρωποι, δεν γράψαν ένα λεξικό.
    κακοποιούν τον κόσμο με γραμματολογία.  
     
    Last edited: 7 Νοεμβρίου 2016
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Mουχρίτσα Σοπενάουερ,
    καριόλη Μακιαβέλι
    άχρηστε Κάρολε Σαγκάν
    στης γκλάβας το τσιγκέλι
    όλους ωρέ σας έβαλε
    ο Μπάτμαν στο βαρέλι...
    Γιέα...
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Ωχ, ακόμη με τον Γκόθαμ ασχολείστε? Να, βλέπετε τελικά πως παίζει το έργο? Αντί να ασχολούμαστε με την ουσία ενός τόσο ενδιαφέροντος θέματος που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ τώρα, ασχολούμαστε με ανοησίες, κυριολεκτικά.
    Αυτό όμως είναι και το φόρουμ που μάς (τους) αξίζει προφανώς.
    No wonder...
    Ήμουνα νια και γέρασα, πφχρρρ... 

    Κι επειδή μεγαλώνω και δεν μου αξίζουν οι αφορισμοί, (όπως δεν μου αξίζει να κακοποιούνται τα μάτια μου και η αντιληπτική μου ικανότητα, αλλά τεσπά), θέλω να πω και δυό λογάκια πάνω στο προς συζήτηση θέμα.
    Η υποκρισία γενικά περισσεύει. Και στον χώρο και παντού. Ειδικά στον χώρο όμως γίνονται ενίοτε σημεία και τέρατα, πολύ μετά τα όρια της κακοποίησης και ενώ απλώνεται το σούσουρο υπόκωφα, ουδείς παίρνει ανοιχτά και ξεκάθαρα θέση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όχι στο φόρουμ, με τα εύκολα τσιτάτα και τις ανέξοδες απόψεις, αλλά στην ζωή, εκεί έξω, που γυναίκες και άνδρες κακοποιούνται βάναυσα, στο όνομα ενός bdsm, που κακοποιείται κι αυτό μαζί με τους ανθρώπους που το κακο-χρησιμοποιούν.
    Σαφώς και είναι εκτός ορίων, σαφώς και δεν έχει να κάνει με το πραγματικό bdsm, σαφώς και συμβαίνει όμως. Και κάποιοι εξ΄υμών το ξέρουν πολύ καλά ότι συμβαίνει και μακάρι να είναι μεμονωμένα περιστατικά, είναι δυστυχώς επαναλαμβανόμενα τα μοτίβα και οφείλουμε όλοι να τα καταδικάζουμε, όχι μόνο δημόσια και ανώνυμα, αλλά ιδιωτικά και επώνυμα, γιατί οι πραγματικοί άνθρωποι που υφίστανται πραγματική κακοποίηση, επ' ονόματι του όποιου bdsm έχουν ανάγκη την στήριξή μας, αρκεί όταν κοινοποιούν τις δυσάρεστες εμπειρίες τους να μην αντιμετωπίζουν χλεύη, δυσπιστία και ''κουκουλώματα''.
    Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι το bdsm είναι εδώ για να εκτονώσουν τα χαμερπή τους ένστικτα, να πληγώσουν με πρόθεση και καθόλου συναινετικά, πρέπει να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα από όλους εμάς και τώρα και στο διηνεκές.
    Σε ότι αφορά την σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό κάποιων, για μένα τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Σε μία σχέση οριοθετημένα συναινετικής βίας -οποιασδήποτε μορφής- ο,τιδήποτε δεν συμπεριλαμβάνεται στην αρχική ή σε μετέπειτα συμφωνία, αποτελεί κακοποίηση και ουδεμία περαιτέρω διευκρίνιση δε νομίζω ότι χρειάζεται σε νοήμονες ενήλικες με iq άνω του 90 (άμα λέω πολύ, διορθώστε με, απλά λαμβάνω υπόψη ένα μέσο κοινό παράγοντα ευφυίας). 
    Ας μην μιλάμε άλλο πια γι αυτό όμως, γιατί έχουμε δώσει αξία σε απόψεις και πρόσωπα που δεν έχουν επί της ουσίας καμία υπόσταση, είναι ανάξια λόγου και διαλόγου.
    Αυτοπροσδιορίζομαι ως σαδομαζοχίστρια, η σχέση μου με τον σωματικό πόνο είναι πολύ καλή, γνωρίζω όμως ότι στον χώρο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν τον γουστάρουν, ούτε να τον προκαλούν, ούτε να τον υφίστανται. True story. Δεν είναι όμως κυρίως εκεί το πρόβλημα.
    Τα όρια στον σαδομαζοχισμό είναι προσυμφωνημένα, προκαθορισμένα και δεν πρέπει να ξεπερνιούνται. Σαφώς και ονομάζεται κακοποίηση ο,τιδήποτε ξεπερνά τα όρια των συμφωνιών και της συναίνεσης. Πολλές φορές, για μένα είναι θέμα πρόθεσης. Είναι διαφορετικό το ξύλο που πέφτει κατά την διάρκεια ενός session, με αυτό που πέφτει κατά την διάρκεια ενός καβγά, ακόμη και στο ίδιο ζευγάρι ανθρώπων. Για μένα είναι εντελώς ξεκάθαρο και απλό, ότι μπορεί το ένα βράδυ να έχει πέσει το ξύλο της αρκούδας και να το έχουν απολαύσει εξίσου όλοι οι εμπλεκόμενοι και το επόμενο πρωί στα πλαίσια ενός εξω-bdsmικού καβγά να πέσει μία (μπουνιά, γροθιά, αγκωνιά, δεν έχει σημασία) ή πολλές, που να συνιστούν κακοποίηση και να χρήζουν νομικών ή άλλων ενεργειών. Εκεί μπερδεύονται κάποιοι και θολώνουν την κρίση και την στάση τους θαρρώ. Ωστόσο για μένα ανήκει στα αυτονόητα. Ελπίζω μόνο να μην είμαι κομμάτι της μειοψηφίας, θα ήθελα να είναι αυτονόητο για όλους τους νοήμονες ενήλικες που ασχολούνται με το bdsm. Μακάρι να μην είναι ευσεβής ο πόθος μου!

    σημ: το edit έγινε για να τοποθετηθώ επί της ουσίας, όσο μπορώ, όση ουσία έχει μείνει σε μία οποιαδήποτε τοποθέτηση, τόσες σελίδες μετά την έναρξη του νήματος, τόσες άσχετες τοποθετήσεις μετά, δεν ξέρω αν έχει νόημα να επανέλθω ever...
     
    Last edited: 7 Νοεμβρίου 2016
  6. Επειδη οι κανονες του φορουμ εφαρμοζονται μονο σε οσους οι μοντ δεν γουσταρουν για προσωπικους λογους δεν προκειται να απαντησω σε διαφορες ανοησιες διοτι θα σβηστουν τα ποστ μου για χιλιοστη φορα. Ειναι η λεγομενη φασιστοδημοκρατια.
     
  7. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    bdsm είναι η συναίνεση στην κακοποίηση λοιπόν?

    Αν είναι έτσι ή όχιμ να μας δοθεί μία διευκρίνηση από αυτούς που έχουν το φόρα εδώ, να γνωρίζουμε σε τι συμμετέχουμε.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Είτε υπάρχει συναίνεση είτε δεν υπάρχει, είναι κακοποίηση με όρους αντικειμενικούς. Η συναίνεση απλώς άρει ηθικές κυρίως και κάποιες νομικές συνέπειες.

    Αυτό με τις προθέσεις και τη συναίνεση, λίγο να το κοιτάξετε όσοι το επικαλείστε ως επιχείρημα. Ένας φόνος είναι φόνος και θα παραμένει φόνος α ν ε ξ α ρ τ ή τ ω ς πρόθεσης του δράστη ή συναίνεσης του θύματος. Οι προθέσεις του, ο δόλος του, το είδος του δόλου ή τυχόν αμέλεια του, η τυχόν κατάσταση ανάγκης στην οποία βρέθηκε ώστε να προβεί στο φόνο, η αυτοάμυνα, ακόμη και τυχόν συναίνεση του θύματος,κλπ κλπ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ την πράξη του- απλώς περιορίζουν ή άρουν τις νομικές συνέπειες της πράξης του, όχι όμως τι συνέπειες της πράξης του. Όποιες και να ήταν οι προθέσεις είτε υπήρξε συναίνεση είτε όχι, αυτό που μένει αναλλοίωτο είναι η αφαίρεση της ζωής του άλλου, γεγονός αντικειμενικό. Και αυτό δεν αλλάζει, δεν παίρνεται πίσω. Ο άλλος δεν θα ξαναζωντανέψει.

    Ως εκ τούτου και η κακοποίηση, δεν εξαρτάται από προθέσεις,συμφωνίες και συναινέσεις. Είναι γεγονός αντικειμενικό. Απλώς κάποιοι άνθρωποι για δικούς τους λόγους, αντλούν ηδονή και απόλαυση από αυτήν. Σε μεγάλο βαθμό έχουν μάλλον πάρει ή θα έπρεπε να έχουν πάρει διαζύγιο με την επικρατούσα ηθική και έτσι δεν έχουν ούτε ενοχές γι όσα πράττουν ούτε ότι είναι θύματα για όσα υφίστανται. Και επειδή αρέσκονται να ταλαιπωρούν σώμα ή/και ψυχή είτε άλλων είτε το δικό τους, συνάπτουν σχέσεις όπου συναινούν σε αυτή την κακοποίηση και την ορίζουν.

    Τα παραπάνω είναι μια πολύ γενική τοποθέτηση για το θέμα και είναι βέβαιο ότι ανοίγονται πολλές διαδρομές προς διερεύνηση.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Ανακυκλώνεται η ασυνεννοησία, μπλέξαμε και τον φόνο στην κακοποίηση, ειλικρινά δεν κατανοώ τον λόγο, εγώ νόμιζα ότι εδώ συζητάμε για την κακοποίηση και την συναίνεση στο bdsm, δεν το προσεγγίζουμε το θέμα ούτε λεξιλογικά, ούτε νομικά, για να μην πλατειάσω περαιτέρω, θα θυμηθώ μία άλλη παρεμφερή συζήτηση, μιας και όλα ανακυκλώνονται εδώ μέσα, σε ένα όχι και τόσο οικολογικό πλαίσιο.

    Δεν έχω να προσθέσω ούτε μία λέξη στην παραπάνω τοποθέτηση, συμφωνώ μέχρι τελείας.
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τα είδατε με τα μάτια σας ή απλά φήμες; πολλά λέγονται απλά αμφιβάλλω αν είναι αλήθεια.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Το είδα με τα μάτια μου εκ των υστέρων. Αρκεί? Ή μήπως πρέπει να ήμουν και μπροστά την ώρα που γινόταν?
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Μάλιστα. Δίνετε βήμα στο να μας κατηγορούν οι άσχετοι και να συνεχίζεται, όπως φαίνεται στα νήματα το παράλογο, PLUS να μας κοτσάρουν τους ''ειδικούς'' και να μας κοιτάνε σαν αρρωστάκια. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό.