Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οριζόντιος ή κάθετος ο διαχωρισμός των status στο bdsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 7 Νοεμβρίου 2016.

  1. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Διαφωνω στα του εντος bdsm.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Βρίσκομαι στον βδσμ χώρο συνειδητά από το 2000. Τότε υπήρχε το IRC. Πολύ αυστηροί κανόνες και πρωτόκολλα ακόμα και για να βρίσκεσαι σε κάποια κανάλια βδσμ.
    Μπαίνοντας είχα δηλώσει με ένα "^" βασει κανονισμων πως δεν είμαι ούτε υ ούτε Κ. Λειτουργούσα αυθόρμητα ως Τοπ μια και οι μέχρι τότε πραγματικές μου και απολαυστικότατες εμπειρίες ήταν με φετιχιστές και μαζοχιστές. Και βέβαια κοιτώντας τι οριζόταν ως υποτακτικό και πως φέρονταν οι πλέιστες υ, είπα σίγουρα εγώ υ δεν είμαι.

    Κάποια στιγμή μπαίνοντας σε κάποιο Gor κανάλι, ως panther girl, διότι είχα αρχίσει να διαβάζω Νορμαν και για το Γκορ γενικότερα και είδα κάτι προσφιλες στην γενική του φιλοσοφία, μου έγινε "forced collaring" και το ψευδώνυμο μου μετατράπηκε από Lara σε lara, οι αντιδράσεις στα ανοιχτά κανάλια ήταν απίστευτες.

    Ακόμα και Κ που μου μιλούσαν ως ισότιμη μέχρι τότε, άρχισαν να φέρονται με υποτίμηση.
    Ξαφνικά ήταν λες και εξαφανίστηκα ως προσωπικότητα για τους πολλούς.

    Η προκατάληψη ήταν απίστευτη.

    Αυτό απλά σαν μια κατάθεση εμπειρίας, έχω πολλά να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί από τότε μέχρι σήμερα είμαι ενεργά στον αγώνα για την κατάρριψη τέτοιων διαχωρισμών. Και θέλω να πιστεύω πως έβαλα ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία 16 χρόνια.

    Θα επανέλθω.
    @brenda μου εξαιρετικό θέμα.
     
  3. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    @lara[E-p] ,(ακόμη και στο νίκ σου τώρα κρατάς μια νότα από τότε), είναι μεγάλη η διαφορά στο τότε με το τώρα και το μεγαλύτερο μέρος αυτής ήταν οι κανόνες. Φερόμασταν σύμφωνα με τους κανόνες.

    Μην ξεχνάμε ότι τα κανάλια αυτά οδήγησαν στα φόρουμ τώρα.

    ( DaRkNiGhT used to know as op to #sadomazo and #bdsm.gr )
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Λιανότερο το ερώτημα δεν γίνεται στο τρίτο παράθεμα, αλλά στο εισαγωγικό πόστ , απ ' όπου τα πρώτα δύο παραθέματα, ζητούσες άλλο πράγμα, την διερεύνηση της "εσωτερικής" αξιολόγησης των δύο βασικών κατευθύνσεων, και των στάτους που περικλείουν η κάθε μία.

    Η προσωπική μου κρίση για τους ανθρώπους προφανώς δεν έχει να κάνει με το όποιο στάτους δηλώνουν, όποιας κατεύθυνσης και αν είναι αυτό.
    Είναι ηλίου φαεινότερο δηλαδή , πως θα ήμουν τουλάχιστον ανόητος αν θεωρούσα την @angel42 π.χ ανώτερη της @lara[E-p] επειδή η μιά δηλώνει αφέντρα και η άλλη σκλάβα ή την @lara[E-p] ανώτερη της @elfcat που δηλώνει υποτακτική.

    Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, δεν τίθεται θέμα ηθικής η ποιοτικής αξιολόγησης των στάτους , πάλι προφανώς. Η όποια κατάταξη τους αφορά τα επίπεδα εξουσίας που περικλείουν η παραχωρούν.
     
  5. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Τ' ότι κάποιες στιγμές συμπεριφέρομαι σε κάποια σαν σε σκουπίδι, δεν σημαίνει, ότι και σαν σκουπίδι εσαεί θα την έβλεπα ( ή ότι εκείνη σκουπίδι θα ήταν ).
    Και αν κάποιος θα μπορούσε σε μια υ μου, να φερόταν σαν σε σκουπίδι, εκείνος θα ήμουν μονάχα εγώ και κανείς άλλος.
    Τα όποια πρωτόκολλα/κανόνες θα προέβλεπαν την τεκμαρτή ανωτερότητα των "πανωχεράδων" σε όλους τους υπόλοιπους, με κάθε σεβασμό σ' όποιον θα είχε αντίθετη άποψη, εγώ τα έχω γραμμένα.

    Ότι κάποια θέλησε να μου παραχωρήσει έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου στον όποιο τομέα της ζωής της ( και που εγώ έκρινα αν μου αρκούσε ή όχι ), δεν την κάνει λιγότερη από μένα. Μια κονκάρδα από μόνη της δεν είναι αρκετή, για να μειώσει κανέναν. Αν η σκέψη μου παρά φαίνεται δημοκρατική ή καταπτυστοvanillιάρικη σε κάποιους/ες, δεν λυπάμαι καθόλου.
    Θα είχαμε απλούστατα διαφορετικές θεωρήσεις επί του θέματος.

    Εγώ κάνω - τον ίσως άκυρο - διαχωρισμό ανάμεσα σε υπεροχή και σε ανωτερότητα. Η πρώτη κερδίζεται και στο δικό μου το μυαλό, δεν νιώθει καν την ανάγκη να "συνθλίψει" κανέναν, για να δηλώσει/διατηρήσει την ύπαρξη της.
    Η δεύτερη πολλές φορές είναι αποκύημα φαντασιώσεων και ίσως ποτισμένη με μια γερή δόση αλαζονείας - που όπως συνηθίζω να λέω, είναι η δίδυμη αδερφή της ηλιθιότητας -.

    Κλείνοντας, αν ο/η Κ δεν έχει αντικείμενο, για να εκφράσει πάνω του την όποια Κυριαρχία. Απλά είναι ανύπαρκτος/η σαν Κ.
    Και το ίδιο θα ίσχυε για τον/την υ και την υποταγή. Άρα, ποιο θα ήταν ανώτερο, τ' αυτοκίνητο ή το καύσιμο?
    Το πιάτο ή η σούπα? ( Όπου αυτοκίνητο/βενζίνη/πιάτο/σούπα, βάλτε το status της αρεσκείας σας ).
    Και πείτε μου, ότι θα υπήρχε αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί δίχως καύσιμο ή καύσιμο που θα είχε την οιαδήποτε αξία δίχως κινητήρα. Για να μην ξεχάσω ότι δεν θα ήταν ελάχιστα τ' άτομα, που θ' ανήκαν στους "κατωχεράδες" και το εκπαιδευτικό/μορφωτικό τους επίπεδο - για να μην παραβλέψω την παιδεία τους -, θα ήταν αρκετά υψηλότερα/πλουσιότερα από κείνα πολλών "πανωχεράδων".

    Μιλάμε για βουδουσουμιάρικες υποταγή και Κυριαρχία ή μιλάμε για τις "μεγάλες αδερφές" τους? Γιατί, τις πρώτες και τις δεύτερες αν δεν τις χωρίζει ωκεανός, μάλλον θα τις χώριζε αρχιπέλαγος.

    Ο κάθετος διαχωρισμός ( μια που δόθηκε ο ορισμός του ), για μένα πάντα, δεν είναι ένδειξη νοήμων άνθρωπα.
    Γιατί correctiλες στην άκρη - καθώς και τα όποια ηθικά ή "ηθικά" - δεν χάνει εκείνος, ο οποίος υποβλήθηκε σε βιαστική και ρηχή αξιολόγηση, μα εκείνος που την βιαστική και ρηχή αξιολόγηση την κάνει.

    Τα status είναι "στίγματα", είναι ενδείξεις κάποιων προτιμήσεων ( που μπορεί σε μεγάλο βαθμό, να υποδεικνύουν κάποια δεδομένα. Αλλά που και πάλι από μόνα τους δεν θα έφταναν, για να εξισώσουν/ομολογοποιήσουν τους ανήκοντες τους. ), τίποτ' 'αλλο.  
     
    Last edited: 8 Νοεμβρίου 2016
  6. brenda

    brenda FU very much

    Ξέρεις τι γίνεται αγαπητέ @underherfeet ? Το θέμα δεν είναι ποιοι εφαρμόζουν τον οριζόντιο και ποιοι τον κάθετο διαχωρισμό, αλλά τα κριτήρια για να το κάνουν αυτό. Από μία απλή τοποθέτηση, φαίνεται τι πιστεύει ο καθένας, δεν χρειάζεται να είσαι μάντης ή ενορατικός, είναι συνήθως πασιφανές. Πολλοί στρουθοκαμηλίζουν χωρίς να δίνουν μία ξεκάθαρη απάντηση, άλλοι εκπλήσσονται που η γη γυρίζει, ωστόσο τελικά λίγοι είναι ειλικρινείς ως προς τις απόψεις τους και το αξιακό σύστημα που διέπει τις σχέσεις τους εντός bdsm (όχι ότι το εκτός διαφέρει, αλλά δεν είναι το προς συζήτηση αντικείμενο).

    Λοιπόν, εκτιμώ αυτούς που είναι απόλυτα ειλικρινείς και ξεκάθαροι ως προς τον διαχωρισμό, ακόμη κι αν δεν συμφωνώ με την επιλογή τους, αντίθετα δεν κατανοώ γιατί κάποιοι μασάνε τα λόγια τους, θέλοντας να εκφραστούν μέσω -ήξεις αφήξεις-, για να αποφύγουν να εκφράσουν ξεκάθαρα όχι τόσο το οφθαλμοφανές, όσο τους λόγους που τους έχουν οδηγήσει σε μία τέτοια στάση.
    Για μένα έχει ενδιαφέρον να κατανοήσω γιατί κάποιος θεωρεί ότι ο Χ είναι ανώτερος του Ψ. Όταν ''κυλήσουν'' λίγο οι τοποθετήσεις, θα εκφράσω κι εγώ τις απόψεις μου, τις εμπειρίες μου και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, επαρκώς. Προς το παρόν, έχει ενδιαφέρον πιστεύω, να μελετώ αυτό που λέει ο καθένας, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ με όσα γράφονται.
     
  7. Master1232015

    Master1232015 Don't stop at the top

    Κατά την γνώμη μου οριζόντιος θα πρέπει να είναι ο διαχωρισμός των status και από πουθενά δεν προκύπτει ένας κάθετος διαχωρισμός.

    Οι κυριαρχικού και υποτακτικού τύπου ρόλοι σε όλα τα status προϋποθέτουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι η κυριαρχικότητα έκανε την υποταγή ή το αντίστροφο, πολύ περισσότερο διότι μιλάμε και για μία υποταγή η οποία γίνεται σε καθεστώς ελεύθερης βούλησης.

    Βέβαια είναι γεγονός ότι στον χώρο υπάρχει και ο κάθετος διαχωρισμός προς όφελος των κυριαρχικών ρόλων, κακώς κατά την γνώμη μου.
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ειλικρίνεια, σεβασμός και αποδοχή, απ' όλους ανεξάρτητα του status.
     
  9. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    @brenda
    πιστεύω αν κάποιος ήθελε να ανιχνεύσει πιο ειλικρινείς αντιλήψεις πάνω στα ερωτήματα που θέτεις, θα έβρισκε άφθονο υλικό περιδιαβαίνοντας άλλα νήματα και όχι το δικό σου...
     
  10. angel42

    angel42 Regular Member

    Δε Μου αρέσουν σε αρσενικά/ θηλυκά και όλα τα άλλα αυτοπροσδιοριζόμενα φύλα ανεξαρτήτως status κι εκεί κάνω κάθετο διαχωρισμό: οι θρησκόλοιπτοι, οι μισογύνηδες, οι ρατσιστές, οι νεοναζήδες, οι γκρινιάρηδες, οι ύπουλοι, οι ψεύτες, οι μεμψίμοιροι, οι τσιγγούνηδες στον καλό λόγο, οι μόνιμα έχοντες κακία στο στόμα τους ειδικά όταν δεν καταθέτουν ούτε ένα προσωπικό βίωμα πουθενά και θα μπορούσα να αραδιάσω αρκετά ακόμα κριτήρια... Είναι τα ίδια για την εκτός όπως και για την εντός bdsm ζωή...

    Θεωρώ ανώτερο έναν Μάστερ που εμπνέει, από έναν που απλώς φέρει τον τίτλο, θεωρώ ανώτερη μία Κυριαρχική που εμπνέει από μία Κ που απλώς φέρει τον τίτλο, θεωρώ ανώτερο έναν/μία υπο που εμπνέει από έναν/μία υπό που απλά φέρει τον τίτλο, θεωρώ ανώτερο έναν/ μία slave που εμπνέει από έναν υπό/μία slave που απλά φέρει τον τίτλο, θεωρώ ανώτερo έναν/μία perv που εμπνέει από έναν/μία perv που απλά φέρει τον τίτλο, θεωρό ανώτερο έναν/μία switch που εμπνέει από έναν/μία switch που απλά φέρει τον τίτλο, θεωρώ ανώτερο έναν/ μία λιμπερτίνο που εμπνέει από έναν/μία λιμπερτίνο που απλά φέρει τον τίτλο, θεωρώ ανώτερο έναν/μία σαδομαζο που εμπνέει από έναν/μία σαδομαζο που απλά φέρει τον τίτλο, και πάει λέγοντας...

    'Εχω να μάθω, να εξελιχθώ και να κερδίσω από το συσχετισμό Μου, ερωτικό, ηδονιστικό ή απλά διαλλεκτικό, φιλικό ή και με όλους τους πιθανούς συνδιασμούς τους από όλους/όλες που εμπνέουν... Θα ήμουν κορόιδο λοιπόν να μην τους αναζητώ όπως θα ήμουν χασομέρισσα να χάνω το χρόνο Μου με όσους/όσες δεν εμπνέουν... Οπότε καθετότατος ο διαχωρισμός δια - στατους - ιακά...

    Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι σε πλείστες τοποθετήσεις στα νήματα που είναι ενδεικτικές τρόπου σκέψης και αντίληψης του κόσμου, υπάρχει διάχυτη υποτίμηση προς τους υποτακτικούς άνδρες, ότι είναι λιγότερο "αρσενικά" από τους "καραμαστεράδες" (μετάφραση "γαμίκουλες") και "κατώτεροι" και από άνδρες και γυναίκες... Σαφώς επίσης ως κάποια που δηλώνει Κυριαρχική γυναίκα, θα φάω κατά καιρούς από ευθεία έως υπόγεια υποτίμιση ότι Είμαι κάτι που δεν υφίσταται (άρνηση αποδοχής ότι υπάρχει γυναικεία Κυριαρχικότητα). Σαφώς επίσης υπάρχει ακόμα το είδος αρσενικών που όσο πιο γρήγορα πάει να κάνει παρέα με τους δεινόσαυρους τόσο καλύτερα που θεωρεί ακόμα στη γκλάβα του "κατώτερο" είδος τη γυναίκα άρα και την υποτακτική γυναίκα (συνήθως αυτή η κατηγορία υποτιμάει γενικώς ότι τοποθετείται εκεί έξω ως "υποτακτικό" ή ως "παθητικό") όπως επίσης και υπάρχει ακόμα το είδος των θηλυκών που σκέφτεται μισογυνικά ή μίσανδρα που κι αυτό ας πάει με τους δεινόσαυρους...΅

    Από εκεί και πέρα, εντός μίας D/s, Μ/ς δηλώνω Ανώτερη από τον υπό Μου. Αλλά αυτό περιγράφει μόνο "θέση". Όχι αξιολογική περιγραφή... Και δεν είναι μάλλον επί του θέματος...

    Α.
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Θα παίξω τον συνήγορο του devil και θα κάνω υποθέσεις ( αφού γνωρίζω ελάχιστα άτομα του "χώρου" και με γνωρίζω, εννοώ, γνωρίζω αληθινά, όχι απλά ήπια έναν-δέκα καφέδες ή διάβασα ακόμη και άπειρα λόγια τους σε μια οθόνη ).

    Υπόθεση νούμερο 1, αποκλείεται κάποιος να γουστάρει να νιώθει υποδεέστερος κάποιου άλλου?
    Ή να μην το γουστάρει, αλλά για χ,ψ,ω λόγους να τ' αποδέχεται και να μην εναντιώνεται?
    Δηλαδή να ήταν ακόμη και μέρος της ψυχοσύνθεσης του και να μην περιφραζόταν μόνο στα "χωράφια" της όποιας κάϋλας?

    Υπόθεση νούμερο 2, αποκλείεται κάποιος να ταμπουρώνεται πίσω απ' το status του, ευελπιστώντας να κερδίσει πράγματα,
    που αν δεν το είχε κοτσάρει στο κούτελο του, δεν θα τα έβλεπε, ούτε με το κυάλι?
    Και αν κι εφόσον βρίσκει κάποιους, που "θαμπώνονται" ή σκύβουν το κεφάλι, μόνο στο άκουσμα/διάβασμα του "τίτλου" Master/Dom/Mistress/Domme, καλά κάνει και θεωρεί εαυτόν ανώτερο τους? ( Μ' ότι αυτό συνεπάγεται )

    Υπόθεση νούμερο 3, παίζει κάποιος να είναι στ' αλήθεια τόσο ψωνάρα, που να πιστεύει ότι θα ήταν τ' αλάτι/ζάχαρη/καφές/κακάο/μπαχαρικό της γης? ( Αυτή η τελευταία υπόθεση, απ' ότι έχω δει εγώ - και με το έχω δει, εννοώ έχω συναντήσει, όχι απλά ακούσει/διαβάσει -, δεν κοιτάζει status, δεν κοιτάζει φύλο και δεν κάνει διαχωρισμό σε εντός κι εκτός bdsm ζωή ).

    Διπλός **. Μην νομίζετε, ότι είστε πάντα μέσα στα κεφάλια των άλλων - πόσο μάλλον εκείνων που δεν γνωρίζετε -. Γιατί εκεί που πιστεύετε, ότι η πόρτα θα ήταν ορθάνοιχτη, ίσως και να πέσετε σε τοίχο που πάνω του θα ήταν απλά ζωγραφισμένη.
    Τουτέστιν, είναι λογικό να κρίνουμε/αξιολογούμε βάσει των δικών μας βιωμάτων/καρκάλας. Δεν είναι τόσο λογικό, να "ακυρώνουμε" σκέψεις, μόνο επειδή δεν θα σερβίρονταν με τρόπους, που για μας θα ήταν ειλικρινείς.
    Το πιο εύκολο πράγμα είναι να προσπαθούμε να ξετρυπώσουμε προθέσεις σαν τα λαγωνικά την αλεπού. Ψάξε ψάξε, αν θέλουμε, τα πάντα βρίσκουμε. Τώρα, αν τα βρήκαμε στ' αλήθεια ή μονάχα στο μυαλό μας, είναι το κλασικό και κουρασμένο ευαγγέλιο εκείνου του διαφορετικού ιερέα.

    Μακροημερεύετε κι ευημερείτε ( Που έλεγε και ο Σποκ )  
     
    Last edited: 8 Νοεμβρίου 2016
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό είναι διαπίστωση κι ευχολόγιο μαζί 2 σε 1...