Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Ίσως μέσα τους απο την άλλη να είναι τόσο βέβαιοι...
    Η υπεράσπιση της αλήθειας, με επιχειρήματα και οχι τσιτάτα, δεν είναι εμμονή, δεν είναι πράξη εξορκισμού του κακού απο μέσα μας.
    Ούτε στο χώρο είμαι χρόνια, ούτε στο φόρουμ...Πιστεύεις οτι θα έμπενα όμως αν διάβαζα αυτό το νήμα, χωρίς να έχει αντιτεθεί κανείς με μανία στα αόριστα λεγόμενα κάποιων?
    Ναι είναι οτι πιο εύκολο να λεμε οτι εμεις εδω δεν κακοποιούμαι και αντε γεια σου εσυ φιλαράκι που κατεβάζεις 32 σελίδες λεξικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Λες και οι λέξεις είναι μόνο οτι δείχνει ενα λεξικό!
    Πάμε σε άλλα νήματα και το παίζουμε open minded και διαφορετικοί απο τους βανιλλα και ερχόμαστε σε ενα τόσο σοβαρό νήμα και παίζουμε με τις λέξεις!!!!

    Όχι καταλήξαμε όλοι σχεδόν οτι εδω δεν κακοποιούμε και δεν κακοποιούμαστε....Το καταλήξαμε (?) σε 52 σελίδες όμως....και ακόμα συνεχίζεται.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Το μόνο που θα πρόσθετα στα παραπάνω,  είναι ότι κάποιες από τις απόψεις που διατυπώνονται σήμερα, διαδικτυακά, στο παρόν φόρουμ, ακόμη και στο παρόν νήμα και δια ζώσης και εν τοις πράγμασι, μέσω της στάσης ζωής κάποιων ανθρώπων, μοιάζουν σα να έχουν ξεπηδήσει από κάποιον σύγχρονο μεσαίωνα, bdsmwise, if you know what I mean.
    Κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσουν διαφορετικά ''ρεύματα'' ωστόσο, διαφωτιστικά και άλλα, αλλιώς με γεια μας που την φάγαμε, όοοολοι εμείς...
    Ο καθένας στο κρεβάτι, στο dungeon και στις σχέσεις του σαφώς και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν μπορεί όμως να τα εντάσσει μέσα σε καμία ''νόρμα'' bdsm, ας αποδεχτούν απλά ότι η ζωή και ο χαρακτήρας τους, τούς παίρνει μπάλα.
    Αρχίζω να αμφισβητώ αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, την ίδια έννοια, τα γραφόμενα κατατείνουν στο αντίθετο.
    Οι συζητήσεις για τα αυτονόητα καταλαμβάνουν πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι και ακόμη και επαρκώς διαπραγματευμένες θεωρητικές έννοιες και ισορροπίες αμφισβητούνται.
    Για να δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα.
    Χωρίς να θέλω να είμαι απαισιόδοξη, θα πω, κάθε πέρσι και καλύτερα, σε ό,τι αφορά τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις ''επικρατούσες'' απόψεις. 
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Την υπεράσπιση του δράματος, θα έλεγα στηρίζουν, οι ορμόνες τους τρελάθηκαν.  
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    "You can call me Susan if it makes you happy"
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σε πολλές συζητήζεις παρατηρώ ότι υπάρχει μια στάση που υιοθετείται δίπλα, και μερικές φορές στη θέση, των όποιων επιχειρημάτων προβάλλει ο συνομιλητής.

    Το "ξέρω γιατί το λες αυτό".

    Είναι μια υπεροπτική, συνειδητά η μη, στάση που δεν ακούει τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται, αλλά προεξοφλεί τα κίνητρα τους. Που προβάλλει, αναπόφευκτα αυθαίρετα, την δικιά της αντίληψη πάνω στην αντίληψη του άλλου, παραβλέποντας και ακυρώνοντας έτσι κάθε διαφορετική θέση.

    Όταν ο συνομιλητής μου, αντί να ακούσει τα επιχειρήματα που προτάσσω, είναι ήδη σίγουρος για την δικιά μου θέση, δεν μένει χώρος για πραγματικό διάλογο. Το "ξέρω γιατί το λες αυτό" είναι αποστομωτικό, δεν ακούει πραγματικά, δεν αναγνωρίζει άλλη ανάλυση. Προσθέτει υστεροβουλία στα δικά μου τα επιχειρήματα, δεν τα λαμβάνει υπόψη γι' αυτό που είναι, όσο τεκμηριωμένα και να είναι.

    Η στάση είναι γνωστή, επαναλαμβάνω, όχι απαραίτητα ή όχι πάντα συνειδητή. Συναντάται σε πολλές παραλλαγές, έχει αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά και τεχνάσματα. Ειρήσθω εν παρόδω: οι αμβλυμένες μορφές ("αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι..." "ίσως το κάνουν γιατί...") δεν είναι παρά ένα σχήμα λόγου, η μείωση, που τίποτα δεν αφαιρεί από την ουσιαστική αποκοπή του συνομιλητή από το διάλογο.

    Επιμένω, δεν κατηγορώ άτομα, επισημαίνω μια στάση που δεν βοηθάει στην κουβέντα.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Μπαααα..!
    Είναι γεγονός πως υπάρχουν χρονικές περίοδοι που φαίνεται να έχουν ένα κάποιο χαρακτήρα, ας πούμε φιλελεύθερο ή συντηρητικότερο.
    Αυτά που αφήνουν μέχρι την επόμενη "κορυφή" είναι ελάχιστα στην πραγματικότητα, θα το λέγαμε ταχύτητα ευρύτερης κοινωνικής αφομοίωσης.
    Ας πούμε επί βασιλείας του τρελοΙάκωβου (αν θυμάμαι καλά) η Αγγλία ήταν παράδεισος ελευθεριότητας και παρτούζας, επι Ελισάβετ από την τσίτα ούτε να χαμογελάσουν δεν τολμούσαν και φτου στα επόμενα από την αρχή.
    Σε όλα τα πράματα ισχύει καθολικά και ανεξαιρέτως ο νόμος του Παρέτο, οπότε δεν τίθεται καν θέμα έκπληξης.
    Τα μυαλά που εξελίσσονται χρειάζεται να το κατανοήσουν για να υπάρχουν, αλλιώς θα τα φάει η μαρμάγκα...
    Για να το βοηθήσω να πω πως ζούμε σε μιαν εποχή που φαινομενικά η αφομοίωση πάει πολύ-πολύ αργά, απότοκο γεγονός άλλων αιτίων που εκφεύγουν του παρόντος, όπως κι αν ακούγεται αυτό...
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    το δυσκολεύεις πολύ, είναι η αλήθεια.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ίσως!
     

    Επειδή "αναρωτιέμαι και ίσως" έχω γράψει εγώ, αλλά επειδή δεν έχει quote και δεν γράφεις πως σε μένα απευθύνονται, είπα να ρωτήσω αντί να υποθέσω, μεγάλα παιδιά είμαστε, αν σε μένα απευθύνονται τα σχόλια σου.
    Αν απευθύνονται σε μένα, να το συζητήσουμε ευχαρίστως, αν όχι δεν με αφορούν  

    Συνυπογράφω. Αν και ειλικρινά αρχίζω να αναρωτιέμαι αν εγώ έχω πρόβλημα έκφρασης ή απλά όταν κάποιος θέλει σώνει και καλά να δει "εχθρό" ότι και να γραφτεί που δεν ευλογάει απόλυτα και σε όλα την άποψη του, θα διαβάσει ότι θέλει και θα διαγνώσει και ότι θέλει.
     
  9. brenda

    brenda FU very much

  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Κι εμένα μου φαίνεται πιο παράξενο το πρώτο. Στην εποχή μας. Που η υποκειμενική μετωνυμία είναι τόσο εύκολη και τόσο ανακουφιστική. Αλλά τί να πεις; Βίτσια είναι αυτά...

    Για το συγκεκριμενο νήμα και μόνον, έχω να σας ρωτήσω: ποιοί κατά τη γνώμη σας εισάγουν στη ρητορική το "κακό, το άρρωστο και το προβληματικό";

    Αυτοί που λένε, "ναι, το βδσμ ίσως έχει και κακοποιητικές πρακτικές αλλά εγώ τις αποδέχομαι, μου αρέσουν, τις απολαμβάνω και ίσως και να τις χρειάζομαι αλλά τις εξασκώ πάντα συγγνωστά με νουνεχείς ομόφρονες ενήλικες και είμαστε όλοι μια χαρά";

    Ή αυτοί που λένε, "όχι, μη, τζιζ κακό, όταν με μαστιγώνουν, με εξευτελίζουν, μου καίνε τσιγάρα στο σώμα και με μπουφλίζουν, δεν κακοποιούν το σώμα μου ή/και την ψυχή μου αφού η κακοποίηση του σώματος ή/και της ψυχής, έστω και τοπικά, είναι κάτι κακό, άρρωστο και προβληματικό και δεν μπορώ να επιτρέψω να πλησιάσει καν το ιερό βδσμ μου;"

    Αν κάποιος σας πει ότι αυτά που κάνετε είναι "κακά, άρρωστα και προβληματικά", αν σας ενδιαφέρει η γνώμη αυτού του κάποιου, ζητήστε του να σας φέρει το λεξικό ή την πηγή απ΄όπου αντλεί τα συμπεράσματά του. Και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

    Τέλος, γιατί εκπλαγήκατε που είχατε την αντιμετώπιση που είχατε στο θέμα με το ράψιμο αιδοίου; Εχει το φόρουμ διαφορετικά κριτήρια εγγραφής από το φβ; Οχι. Οπότε;
    Πάλι καλά να λέτε.

    Οσο για τον "σκληρό σαδιστή" που περιγράψατε, αν θέλει ας έρθει να μας τα πει. Κάποια μέλη θα τον συμμεριστούν, κάποια όχι. Αν θέλει να τον αποδεχτούν ό λ ο ι, ας πάει να πει ένα ποίημα στο νηπιαγωγείο του.
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Από μία έως τρεις σοκολάτες υγείας, 70% και άνω...