Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Ο/Η Κ δεν είναι γκόμενος-α"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Brigitte, στις 9 Νοεμβρίου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. angel42

    angel42 Regular Member

    Προσωπικά προσυπογράφω την έκφραση "Ο/Η Κ δεν είναι γκόμενος/γκόμενα" και της βάζω like όπου την βρω κι όπου την πετύχω...

    Σαφώς και η φράση δεν εννοεί " Ο/Η Κ δεν είναι σύντροφος" γιατί αν ήθελε αυτός που τη διατυπώνει να πει αυτό δε θα έκανε τη χρήση της λέξης γκόμενος για να πει σύντροφος, ό,τι άλλες σηματοδοτήσεις και αν τους δίνουμε μετά. Άλλο σημαίνει γκόμενος άλλο σημαίνει σύντροφος.

    Ως προς το γκόμενος λοιπόν...

    Γκόμενος και γκόμενα είναι υποδηλωτική λέξη συσχετισμού βανίλα. Δεν εξετάζω αν είναι "καλή" ή "κακή" λέξη, θετικά ή αρνητικά φορτισμένη. Θα βρεθούνε και οι υπέρμαχοι του πόσο υποτιμητικό είναι να λες τον άλλον/άλλη γκόμενο/α σου και άλλοι τόσοι να λένε ότι είναι έκφραση τρυφερότητας, χημείας, και ό,τι άλλο. Δε θα μας βοηθήσει να πούμε όμως τι είναι και τι δεν είναι Ο/Η Κ.

    Διότι είναι λέξη που αναφέρεται σε βανίλλα πλαίσιο και συσχετισμό και όχι λέξη δηλωτική σχέσης και βαθμού ελέγχου.

    Είναι άλλο να λες αναζητώ Κ και είναι άλλο να λες αναζητώ γκόμενο... Σε έναν γκόμενο μπορείς να κάνεις σκηνές και τσαλίμια, να τον στήνεις, να τον φλερτάρεις όπως κρίνεις και γουστάρεις, να έχεις πονοκέφαλο και να αποφασίζεις να μην τον δεις εκείνη την ημέρα, μπορεί να του πεις "βαριέμαι να σε δω, δεν έχω όρεξη". Μπορείς να του πεις γάμησε με τώρα... Μπορεί και να τσακώνεσαι μαζί του σα σκυλί, μπορεί και να του ρίξεις και κάνα μπινελίκι, μπορείς, μπορείς, μπορείς...

    Σε έναν/μία Κ δεν μπορείς. Μπορείς μόνο όσα αποφασίζει Εκείνος/Εκείνη ότι μπορείς. Και δεν μπορείς ό,τι αποφασίζει Εκείνος/Εκείνη ότι δεν μπορείς.
    Τι απο τα παραπάνω περιγράφεται με σαφήνεια όταν πει κανείς ο Κ είναι γκόμενος; Τίποτε. Απλά μπουρδουκλωνόμαστε...

    Ο/Η Κ δεν είναι γκόμενοι και γκόμενες μας λοιπόν.

    Το πως από εκεί και πέρα εντός του Κ/υ συσχετίζονται κάποιοι, αν συσχετίζονται και συναισθηματικά ή όχι, αν συσχετίζονται και ερωτικά ή όχι, αν συσχετίζονται ερωτευμένα ή όχι κλπ είναι στα πλαίσια της ιδιαιτερότητας που δομεί το δικό τους Κ/υ. Κ/υ είναι όμως και όχι γκόμενοι...

    Ως προς τη συντροφικότητα τώρα.

    Από τη στιγμή που κανείς συνάπτει D/s ή M/s δηλαδή δομεί κοινή ζωή με έναν άλλον άνθρωπο η συντροφικότητα δεν μπορεί παρά να είναι παρούσα...

    Σε ποιά πράγματα έγκειται και σε ποιά πράγματα εκφράζεται και τί ποιότητες έχει αυτή η συντροφικότητα εντός D/s M/s έχει πάλι να κάνει με την ιδιαιτερότητα της σχέσης και του συσχετισμού των εμπλεκομένων...

    Αλλά είναι συντροφικότητα εντός D/s, M/s.

    Οπότε επανέρχομαι στην αρχική τοποθέτηση ότι Ο/Η Κ δεν είναι γκόμενος/γκόμενα και ότι καλό είναι κανείς να ξέρει αν αναζητάει Κ ή γκόμενο/γκόμενα.

    Δεν είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Είναι όμως σαφώς διαφορετικά πράγματα.

    Α.
     
  2. tithon

    tithon Contributor


    απ' τον φετιχισμό παράγεται το δευτερογενές φετιχιστικό
    κατ' αναλογίαν:
    απ τη λεξιλαγνεία παράγεται το δευτερογενές λεξιλαγνικό

    το πρόβλημα το περιέγραψες άριστα: οι λέξεις δεν αποκτούν περιεχόμενο μέσα απ' το γκουγκλ
    ούτε η λέξη γκόμενος ούτε η λέξη κακοποίηση είναι απλές και γνωστές, έχουν τελείως διαφορετικά φορτία για κάθε χρήστη τους, παραχθέντα από βιωματικές ή χρηστικές εμπειρίες, από φιλοσοφικές, ιδεολογικές, πολιτικές ή κοινωνικές αντιλήψεις κι εναν σωρό άλλους παράγοντες. αυτό αφορά όλες τις λέξεις, θα μπορούσε να πει κανείς. για τις συγκεκριμένες έχει γίνει ολοφάνερο και στο φορουμ οτι περιγράφουν διαφορετικά περιεχόμενα για διαφορετικές ομάδες ανθρώπων (ενδεχομένως και ατόμων).
    το φαινόμενο που παρουσιάζεται τελευταία, να επιχειρείται ο καθορισμός του περιεχόμενου απ το λεξικό είναι ισοπεδωτική απογύμνωση, είναι η έκφραση στο πεδίο της γλώσσας του γενικευμένου φαινομένου της μηχανιστικής μαζικοποιήσης, της επιφανειακότητας, της ευκολίας. μερικοί το ονομάζουν και παγκοσμιοποίηση, πριν αιώνες το έλεγαν οικουμενισμό, δεν είμαι σίγουρος για την ευστοχία της ερμηνείας.
    τα λεξικά δεν καθορίζουν το περιεχόμενο των λέξεων, ανέκαθεν κατέγραφαν, διαπίστωναν δηλαδη εκ των υστέρων τη χρήση μιας λέξης και το περιεχόμενο που συνήθως σ αυτην αποδίδεται μέχρι τησ τιγμή της καταγραφής. το περιεχόμενο εξελίσσεται ή αλλάζει, υποκείμενο σε ποικίλες πιέσεις, ακόμη και μαρκετίστικες. η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη σε οτι αφορά λέξεις που περιγράφουν αντικείμενα. η καρέκλα είναι ενα λίγο πολύ συνηθισμένο κι εύκολο στην κατανόηση πράγμα, αν και το εύρος απ το σκαμνάκι με πλάτη ως την καρέκλα λουδοβίκου 14ου είναι μεγάλο και μπορει ακόμη κι εκει να διαπιστωθεί οτι δυο ανθρωποι έχουν διαφορετικο χαρακτηριστικο προφιλ στο μυαλο τους για την λέξη καρέκλα. στις λέξεις που περιγράφουν εννοιες τα πράγματα γινονται απείρως πιο περίπλοκα. στον καθορισμο του προφιλ συμμετεχουν θεωρησεις, ιδεολογίες, ιδεολογήματα, ερμηνείες κλπ. η μετατροπή μιας λεξης σε φετιχ, με άκαμπτο περιεχόμενο, μη δυνάμενο να επεξεργαστεί ή έστω να αναλυθεί ως προς τα φορτία της, αλλά μόνο να αναφερθεί σε ένα γενικό και αμετακίνητο ορισμό, μπορεί να είναι ενδεικτικό μιας αντίληψης ή και μιας ανάγκης. επιδέχεται ερμηνειών το γεγονός καθ αυτό.
     
  3. Brigitte

    Brigitte Contributor


    Η λεξη γκομενος του τιτλου του νηματος χρησιμοποιηθηκε απο αυτον που την εγραψε σε αλλο νημα για να περιγραψει καποιον που δειχνει ενδιαφερον για την σεξουαλικη ικανοποιηση αυτου με τον οποιο σχετιζεται.
    Αν αυτος που δειχνει αυτο το ενδιαφερον ονομαζεται γκομενος, τοτε ναι ο Κ μου ειναι και γκομενος μου (συμφωνα με τον ανθρωπο που την πρωτοχρησιμοποιησε) και εγω προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα να το πω. Δεν μου χαλαει κατι, δεν μου τσαλακωνει καποια εικονα, δεν μου αλλαζει την αποψη που εχω για τον Κ μου.

    Εγω, οπως ξεκαθαρισα στο #8 στη σελιδα 1, καποιον που νοιαζεται για τη σεξουαλικη μου ικανοποιηση τον αντιλαμβανομαι σαν συντροφο μου, οχι ως γκομενο μου, αλλα και η αλλη λεξη δεν με προσβαλλει, ουτε εμενα, ουτε τον αλλο. Απο τις λεξεις προσβαλλεται αυτος που δεν ειναι σιγουρος για το τί ειναι.

    Συνεχιζοντας το παραπανω σκεπτικο, καποιος που λειτουργει σαν συντροφος μου, καποιος που νοιαζεται για τα δικα μου συναισθηματα-την ικανοποιηση μου, μπορει να τα κανει ολα αυτα απο μια θεση ελεγχου του εαυτου μου και της σχεσης μας? Ή ολο αυτο ειναι αδυνατο να γινει? Για πολλοστη φορα αυτο ειναι το νοημα του νηματος.

    Κατα τ' αλλα ευχαριστω για την τοποθετηση.
     
    Last edited: 10 Νοεμβρίου 2016
  4. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    μπορεί να είναι και γκόμενος/γκομενα

    ειναι το και που κάνει την διαφορά.
     
  5. Brigitte

    Brigitte Contributor

    * Τωρα πως γινεται οι περισσοτεροι να καταλαβαν το θεμα του νηματος με τη μια και καποιοι να κανουν τις δικες τους μεταφρασεις αυτο ειναι ενα μυστηριο..no surprises though.. 
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Εξαρτάται ποιον Κ , έχεις απέναντι σου.

    Δε σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, απλά όταν μιλάμε για Κ και εννοούμε κάτι άλλο γτ έτσι μας βολεύει, οκ πάω πάσο, τι να πω.
     
  7. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    Κάνε ένα edit το αρχικό σου ποστ με όλες τις διευκρινήσεις.

    Δεν είναι θέμα αντίληψης. Αλλά άποψης. Απλώς τυχαίνει να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι και μόνο.
     
  8. Amelie

    Amelie Guest

    Για ακόμη μια φορά βλέπουμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος!
    Και βλέπω τις αναλύσεις των λεξικών να έρχονται!!   
    Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη ότι η λέξη γκομενος έχει μια αρνητική ή μειωτική αίσθηση.
    Από την άλλη πλευρά όμως, αντιλαμβάνομαι το λόγο χρήσης της στο νήμα. Και στην ουσία δεν είναι λάθος.
    Αν με την λέξη γκομενος εννοείται ο ποθητός νομίζω ότι ότι ο Κ είναι και ποθητός από την υ του. Ή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αν θέλετε.
    Ο Κ που είναι κοντά στην υ του και δεν την χρησιμοποιεί απλά και μόνο (και μην μου πείτε ότι αυτό δεν γίνεται ποτέ, γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις) δεν έχει και την μορφή συντρόφου;
    Αν η υ αρρωστήσει, ο Κ την αφήνει στην μοίρα της;
    Αν η υ έχει κάποιο πρόβλημα που είναι ο Κ της;
    Για μένα, ο σωστός Κ είναι δίπλα της σε κάθε φάση. Ελέγχει κάθε επίπεδο της ζωής της, περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα την συμφωνία μεταξύ τους.
    Γιατί για μένα ο Κ είναι οι κολώνες στην ύπαρξη της υ. Και χωρίς κολώνες κανένα οικοδόμημα δεν στέκεται!!
     
  9. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Μολις επιβεβαιωσες αυτο που ειπα πριν περι μεταφρασεων. Thanks  
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ρε συ δε θα παίξω, ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει.-
     
  11. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Exactly.  
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Ναι, απέχει το πως βλέπουμε το BDSM.
     
Thread Status:
Not open for further replies.