Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οριζόντιος ή κάθετος ο διαχωρισμός των status στο bdsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 7 Νοεμβρίου 2016.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Προβληματικό αν και ξεκάθαρο το νήμα, με επιβεβαίωσε για πολλά. Καλή συνέχεια.
    Σγρ δεν ανήκω εδώ.
    Τι ζούμε.
     
  2. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ωχ @brenda πληγές που ανοίγεις. Δυστυχώς όπως τα λες είναι.... και όχι αποκλειστικά στην Ελλάδα.

    Δεδομένης της περιπλοκοτητας του στατους μου ( όχι αυτού που δηλώνω εδώ αυτού που πραγματικά είμαι -- το οποίο συμπτωματικα δεν αναφέρω ποτέ λόγω των αντιδράσεων που εισπραττω) το έχω συναντήσει και ζήσει προσωπικά αυτό που περιγράφεις. Τι να σου πω.. με θυμωνει , με κάνει να γελάω, να τους λυπάμαι λίγο, να κάνει κωλο τούμπες ο σαδιστης μέσα μου από τη χαρά του...

    Ενιγουει. Και αυτό που περιέγραψε η @lara[E-p] ήταν ακριβές.

    Σύντομα να αναφέρω ότι παλιότερα κατά τη διάρκεια ιβεντ ένας και καλά Μ ο οποίος ήταν κάτι σαν αυτό που αναφέρεις θεώρησε απόλυτα αποδεκτό να πιάσει τον κωλο ενός owned slave ακριβώς επειδή ήταν slave άσχετα αν ήταν ιδιοκτησία αλλου...

    Προσωπικά δεν νιώθω καμία ανάγκη διαχωρισμού των στατους εκτός από αυτό που πολύ ωραία περιέγραψε η @angel42 και αυτο με εκφράζει νομίζω απόλυτα.

    Τώρα στα υπόλοιπα ερωτήματα σου σύντομα να πω ότι όχι δεν αντιμετωπίζονται όλα τα στατους το ίδιο. Από ποιους... έχω δει διάφορους συνδυασμούς over the years. Τα σ να σνομπαρουν τα υ, τα υ να κοροϊδεύουν τα σ, τους Μ να υποτιμουν τα υ και τα σ. Δεν θα αναφερθώ καν στον χαμό μεταξύ διαφόρων genders κ sexualities ή s/m.

    Γιατί... ανασφάλεια? Κόμπλεξ? Φόβος? Ίσως ένας συνδυασμός των παραπάνω. Και να σου πω την αλήθεια πάντα θεωρούσα ότι αυτοί οι άνθρωποι έτρωγαν ένα σκαλωμα τύπου: " μα αν εσύ είσαι χ και ψ" τότε τι σημαίνει αυτό για εμένα?!". Αντιδρούσαν πάντα σαν να ένιωθαν ότι η παρουσία του άλλου στατους/προτίμησης τους ματαιωνε (?
     
  3. Prince

    Prince Purple Haze..

    Ύμνος το συγκεκριμένο κομμάτι......
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Έξτρα παρατήρηση και homework. Για να ''σταθείς'' στον χώρο και να μακροημερεύσεις ως Κ, ως υ, ως προσωπικότητα, ως bdsmer, ως ο,τιδήποτε, πρέπει να αναγνωρίζεις τις ανθρώπινες αξίες των ατόμων με τα οποία συναναστρέφεσαι, ερωτικώς ή διαπροσωπικώς. Ή μήπως δεν είναι έτσι?
    Γι΄αυτό λέω ότι δεν αφορά τους παλιούς ή τους νέους, αφορά τις ανθρώπινες ποιότητές τους και μόνον.
    Μαντήλια δεν θα κουνήσω στους αποχωρήσαντες και τις αποχωρήσασες.
    Όρτσα τα πανιά σας καλά μου παιδιά! 
     
  5. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    δεν ειναι ετσι...
     
  6. brenda

    brenda FU very much

    Αν θέλεις, μάς λες και την εμπειρία σου πάνω στο θέμα που σε κάνει να έχεις αυτήν την άποψη. Είμαι όλη μάτια. 
    Το νου σου όμως, μόνο αν θέλεις, δεν θα επιμείνω επ΄ουδενί. 
     
  7. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @brenda : Διευκρίνηση επί του homework. Αναγνωρίζω= δύναμαι να καταλάβω/κατανοήσω ή Αναγνωρίζω = αποδίδω την αξία σε αυτό που έχω κατανοήσει?
     
  8. brenda

    brenda FU very much


    Α. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 1. γνωρίζω, μαθαίνω, αντιλαμβάνομαι, κατανοώ, γνωρίζω καλά |με αιτ. |με απρφ. |με γεν. |με κτγ.μτχ. |με δευτερεύουσα πρόταση |απόλ. |η μτχ. ως ουσ. ὁ γιγνώσκων=αυτός που αντιλαμβάνεται |φρ. ἔγνων=κατάλαβα |φρ. ἔγνως=έχεις δίκιο, μιλάς σωστά 2. αναγνωρίζω μετά από παρατήρηση, διακρίνω, ξεχωρίζω 3. πιστεύω, σχηματίζω γνώμη για κπ. ή για κτ., κρίνω, αποφασίζω
    Β.
    ΠΑΘΗΤΙΚΟ γίνομαι γνωστός, αναγνωρίζομαι |ως ουσ. τὰ γιγνωσκόμενα=αυτά που γίνονται αντιληπτά |ανακοινώνεται, δημοσιοποιείται |δικανικός όρος |κρίνεται ένοχος, καταδικάζεται |για άνθρωπο |μτχ.πρκ. ἐγνωσμένος με ενεργητική σημασία=είμαι αποφασισμένος |τὰ ἐγνωσμένα=οι αποφάσεις


    Θα το συνέδεα λοιπόν με το γιγνώσκω και υπό τις έννοιες Α2, Α3, Β (πρώτη έννοια).
    Please, μην με βάζετε να το κάνω αυτό με τα λεξικά, καθόλου δεν το απολαμβάνω.
    Αποτελεί μη συναινετική υπερανάλυση, παραμεγάλωσα για τέτοια πράγματα, για σάς και μόνο θα κάνω τούτην εδώ την εξαίρεση γιατί μου το ζητήσατε πολύ ευγενικά. 
     
  9. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    για να υπαρχουν αυτοι που λες στον χωρο ακομα, προφανως και δεν χρειαζεται να 'αναγνωρίζεις τις ανθρώπινες αξίες των ατόμων με τα οποία συναναστρέφεσαι, ερωτικώς ή διαπροσωπικώς' για να μακροημερευσεις. Αλλιως ο χωρος θα τους ειχε αποβαλει. Ο χωρος ομως δεν ειναι ενιαιος.
     
  10. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @brenda : Αφού σας ευχαριστήσω για την επεξήγηση, να δηλώσω ότι έχω δυσανεξία στην ανάλυση, συνακόλουθα βδελύσσομαι την υπέρ ανάλυση. Το ερώτημά μου, ως το συνηθίζω άλλωστε, ήταν προβοκατόρικο. Άλλο πράγμα αναγνωρίζω ότι ο απέναντί μου είναι μάλαμα ή τενεκές ξενάγωτος κι άλλο πράγμα αναγνωρίζω και κατά μείζονα λόγο αποδίδω, στον τενεκέ την αξία του χρυσού.
    Για να απαντήσω στο ερώτημά σας, η πρώτη ιδιότητα είναι απολύτως απαραίτητη, εντός και εκτός φορουμ ή/και βδσμ.
    Η δεύτερη όμως εμπίπτει στην κατηγορία "κολοκυθόπιτας" και σαφώς διαφοροποιείται από τον παράγοντα status.
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Προβοκατόρικη μπορεί να είναι και μία ρητορική ερώτηση, θα μου επιτρέψετε να σάς πω πως κάνατε απλά μία κλειστή ερώτηση με μάλτιπλ τσόις, τύπου διαλέξτε το α ή το β.
    Η τεχνική των ανοιχτών και των κλειστών ερωτήσεων δεν μου είναι άγνωστη, την έχω διδαχτεί επαρκώς και είμαι σε θέση να καταλάβω την ουσιώδη διαφορά τους. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι μονόδρομοι, όπως πιθανώς αντιλαμβάνεστε.
    Η νοηματοδότηση δεν μπορεί να είναι μεταξύ των επιλογών που μου δίνετε εσείς, έτσι όπως τις αντιλαμβάνεστε εσείς.
    Η δική μου νοηματοδότηση είναι αυτή που επαρκώς ανέλυσα παραπάνω.
    Φυσικά θα προτιμούσα να επικεντρωθούμε στο βασικό θέμα, αν και απολαμβάνω την προσπάθειά σας να κατευθύνετε την συζήτηση. 
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Τι πασούλα υπέροχη ήταν αυτή αβρέ μου @lizard_ ?
    Θα συμφωνήσω μαζί σου μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο στο ότι ο χώρος δεν είναι επ΄ουδενί ενιαίος, εξ΄ου και οι χαώδεις διαφορές στις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές.
    Σε μία πολύ ωραία συζήτηση χθες το βράδυ, έτερος φίλτατος παρατήρησε για μία ακόμη φορά, αυτό που έχουμε πει πολλάκις σε τούτες δω τις διαδικτυακές συζητήσεις.
    Ο χώρος είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας στην οποία ζούμε και συμφώνησα και μαζί του απόλυτα.
    Οι σεξουαλικές και συμπεριφορικές μας επιλογές δεν αλλοιώνουν ιδιαίτερα τα αποτελέσματα τής παρατήρησης.
    Οι άνθρωποι πάνε κι έρχονται, άλλοι μένουν, άλλοι φεύγουν, το ίδιο ισχύει και για μάς φαντάζομαι, αυτό που μένει είναι μία δυναμική που διαμορφώνεται στον χώρο από τους συμμετέχοντες σε αυτόν.
    Κι επειδή σήμερα είμαστε και αύριο δεν είμαστε, που έλεγε κι η γιαγιά μου, εμένα με απασχολεί το σήμερα.
    Παρατηρώ ότι ωσμώνονται άνθρωποι με διαφορές, ουσιωδέστατες κάποιες φορές και παράγουν μία κοινή συνισταμένη, μέσα στην οποία κινούμαστε όλοι, άρα ο χώρος ορίζεται ΑΠΟ-ΕΩΣ.
    Στο πεδίο αυτό (του από-έως) βρίσκει κανείς τους πάντες και τα πάντα.
    Κάπως όμως θα μπορούσε να οριστεί και ο ζωτικός χώρος μέσα στον οποίο κινούμαστε γιατί διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε για το bdsm εν γένει, αλλά ο καθένας θα νομιμοποιείται να μιλάει για το δικό του bdsm, το δικό του D/s, Μ/s, s/m κτλ κτλ
    Η ανακύκλωση των συζητήσεων δεν ξέρω πόσο βοηθάει τελικά στην εμπέδωση, δεν βλέπω να συμφωνούμε ομόφωνα σχεδόν σε τίποτα, οπότε μάλλον θα πρέπει να χωνέψουμε ότι ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του και δύσκολο θα ομονοήσουμε συνολικά, οπότε το πάμε στο κατά μόνας και στο ανά ομάδες κι ο Βούδας βοηθός.