Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Ο/Η Κ δεν είναι γκόμενος-α"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Brigitte, στις 9 Νοεμβρίου 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gaby

    gaby Guest

    Δεν βλέπω προς τι η τόση αναστάτωση @Brigitte. Άλλωστε αυτό που είπα είναι ότι είναι το concept BDSM τέτοιο που ο Κ δεν είναι γκόμενος και ούτε μπορεί να είναι και γκόμενος γιατί τότε η γκομενική του πλευρά θα αναιρούσε ουσιαστικά την κυριαρχική. Στο BDSM, που λες, φτάνει κανείς από πολλούς δρόμους. Για κάποιος είναι ένας συμβιβασμός όσον αφορά τον σαδομαζοχισμό για κάποιους άλλους είναι μια υπέρβαση του ως τώρα τρόπου ζωής τους, για άλλους είναι ένα πρόσθετο στοιχείο της σεξουαλικής τους συνήθως ζωής. Αλλά αν θέλει, αν, να κρατήσει το στοιχείο της Κυριαρχίας / υποταγής, τότε ο Κ δεν μπορεί να είναι και γκόμενος. Αν πάλι θέλει παιχνίδι ρόλων, ορισμένες ώρες, όποτε το θέλει, τότε ας μας πει εδώ, θα ήταν ενδιαφέρον για πολλούς, πώς ο γκόμενος γίνεται Κ.

    Με απασχολεί τι γράφεις, εφόσον αναφέρομαι σε αυτό και καμία αιχμή προς πρόσωπα δεν υπήρχε στο "θέλουν να το ζήσουν" υπήρχε μόνο άποψη και μου κάνει εντύπωση το πόσο χρειάζεται να το εξηγήσω γιατί φαίνεται από τις μετέπειτα απαντήσεις σου ότι σε επηρέασε ιδιαίτερα πολύ. Η άποψη είναι πως όταν κάποιος, οποιοσδήποτε, θέλει να ζήσει σχέση BDSM κάνει ορισμένες κυριες επιλογές. Μια από αυτές είναι ότι ο Κ δεν είναι γκόμενος, ακόμα και αν θα μπορούσε να είναι. Γιατί, με μη BDSMικούς όρους, ο γκόμενος κάνει πολλά πράγματα για να αρέσει, για να ευχαριστήσει και αυτό ως στάση ζωής, όχι ως συγκεκριμένες ενέργειες σε συγκεκριμένες στιγμές για συγκεκριμένους λόγους. Γενικά μιλώντας πάντα.

    Στα πολλά "μου" συνήθως ευαισθητοποιείται ο οποιοσδήποτε κάνει ένα είδος BDSM γιατί βγάζουν ιδιοκτησιακότητα και αυτό για πολλούς του χώρου είναι αντικούκου. Γενικότερα δίνει την εντύπωση και μη συνειδητότητας. Το ότι δεν μπορεί να είναι ο Κ τα πάντα όλα ανά πάσα στιγμή, το λέει η προτεραιοποίηση των πραγμάτων στο BDSM ότι δεν είναι τόσο απλό να έρχονται όλοι οι ρόλοι και να έχουν την ίδια βαρύτητα γιατί τότε χάνεται το BDSM και αυτό δεν είναι θέμα πώς ζει κανείς την καθημερινότητά του, είναι θέμα concept.

    Όσον αφορά το "καμία υπόδειξη", αυτά
    μοιάζουν να είναι υπόδειξη στο τί θα κάνει ένας Κ με την κυριαρχικότητά του, την ζώνη του και τα συναισθήματά του ώστε ο … ένας άλλος κόσμος, σαν και τούτον
    να είναι εφικτός.

    Παρενθετικά, μιας που αναφέρεσαι "προσωπικά" σ εσένα, για αυτά που ζητάς, τί δίνεις; Δεν το λέω προσωπικά για σένα, το θέτω ως ευρύτερο προβληματισμό. Διότι παρατηρώ ότι την ευθύνη για να είναι η σχέση D/s αλλά όπως σου αρέσει εσένα D/s την αφήνεις εντελώς στον Κ.

    Από την άλλη πλευρά, το να θέλεις να δεις γραμμένο κάτι για να είσαι σίγουρη ότι το είπε και κάποιος άλλος πλην εσού και εμού είναι μάλλον σχολαστικισμός, όχι; Όπως σου είπα και πιο πριν προκύπτει από το D/s του BDSM. Εσένα, αν δεν σου αρέσει, μην το δέχεσαι, δεν χάλασε ο κόσμος. Είναι κοινή λογική, όχι δογματισμός. Από την άλλη πλευρά, ρίξε ματιούλα στο "εναλλακτικό" που περιγράφεις. Σκέψου ότι μπορεί πολλοί εδώ μέσα να το έχουν ξεπεράσει για δέκα χιλιάδες λόγους. Να μην τους ενδιαφέρει. Να μην τους καλύπτει. Να γνώρισαν τον άνθρωπο της ζωής τους, που συμβαίνει να είναι ο Αφέντης τους ή η σκλάβα τους, τελείως διαφορετικά. Σε παρτούζα βρε αδελφέ. Καταλαβαίνεις πόσο πολύ περιοριστικό είναι το πρότυπό σου, εσύ που φωνάζεις και ειρωνεύεσαι, λες και με ήξερες και πέρσι, ότι σου επιβάλω άποψη, ότι είμαι δογματική, ότι ποιος το λέει, ότι δεν θα σου πώ εγώ τί να κάνεις, λες και είχα καμία όρεξη, και όλα αυτά τα εφηβικά που ούτε παίζουν και για να είμαι ειλικρινής, τα ακούω βερεσέ και όταν ακούγονται από μη εφήβους και εκτός σπιτιού τους ηχούν απολύτως φτηνιάρικα και εκθέτουν αποκλειστικά αυτό που έχει στην ψυχούλα του όποιος τα λέει;

    Αυτό είναι μια απλή παρουσίαση των προσωπικών σου αναγκών. Δικαίωμά σου και κανένα θέμα, άλλωστε το πόσο στενούς ορίζοντες έχεις φαίνεται και από το πώς παρουσιάζεις την εξέλιξη μιας BDSM σχέσης, δηλαδή πόσο κοσμοπόλιταν πια;

    Είναι και πάρα πολλά άλλα πράγματα η γλώσσα. Μπερναρντ Σω, Τσόμσκυ, Βιττγκενσταιν, Λακάν, Φρόϋντ για να αναφέρω μερικούς χωρίς ιεραρχική σειρά.

    Ξέρεις κάτι Τένεμπρα; Ο καθένας μιλάει για αυτό που τον απασχολεί. Σπάνια βλέπω ποστ σου που να μην αναφέρεσαι στη "μαρκίζα" άρα κρίνω ότι σε απασχολεί τόσο πολύ.

    Για μένα BDSM ίσον και καταταλαιπωρημένος σαδομαζοχισμός, ως απάντηση στους αστερίσκους σου. Πειράζει πολύ;  
     
  2. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Για τους υπολοιπους ποσως μ' ενδιαφερει να σου πω την αληθεια μου. Αλλα εφοσον μου απευθυνονται οφειλω ν' απαντησω αναλογως.  
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Μη στηρίζεστε τόσο σε αυτο το μέσο, βλ. φόρουμ. Θα χαθείτε και χαθούμε στη μετάφραση μας.
    Καλές γιορτές ρε παιδιά και του χρόνου γεια χαρά.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Νήμα άνοιξες όπου έθετες ένα θέμα. Αν δεν πήγαν οι απαντήσεις όπως ήθελες…  

    Συμβουλή: Get a life and Merry Christmas
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.
    Αν είχες ανοιχτά τα μηνύματα θα σου μιλούσα εκεί για να καταλάβεις.
     
  6. Dimitra L

    Dimitra L New Member

    Ολα ειναι δυνατα αν υπαρχει θεληση κι απ τις δυο πλευρες. Οι σχεσεις βασιζονται στις αναγκες των ατομων.
    Αν και θα προτιμουσα τη λεξη"συντροφος" απο το "γκομενος".
    Η συντροφικοτητα ειναι συχνα μια αναγκη των ανθρωπων και θα μπορουσε να συνδιαστει με το ενδιαφερον τους για το χωρο bdsm.
     
     
  7. Brigitte

    Brigitte Contributor

    @gaby εχω καταλαβει οτι εισαι εξυπνη γυναικα..μη μου παριστανεις τη χαζη ρωτωντας το παραπανω.
    Δεν ειπε κανεις οτι ο γκομενος γινεται Κ. Αυτο που πολλοι ειπαμε σε αυτο το νημα ειναι οτι ενας Κ μπορει να ειναι ΚΑΙ αυτο μαζι με πολλα πολλα αλλα και αυτο δεν αναιρει την Κυριαρχικοτητα του. Εξηγησε μου, στο ξαναζηταω με επιχειρηματα αυτη τη φορα ποιο ειναι το προβλημα. Αν ειναι προσωπικη σου αποψη κανενα προβλημα, κι αλλοι εξεφρασαν την ιδια αποψη με εσενα. Και αλλοι ομως συμφωνησαν με το δικο μου σκεπτικο. Μην προσπαθεις να πασαρεις την αποψη σου ως δογμα και μονη αληθεια.


    Τωρα πραγματικα με την πρωτη προταση σου υποτιμας τη νοημοσυνη μου και θα σου συνιστουσα να μην το κανεις αν θες να κανουμε διαλογο, αλλιως απο την πλευρα μου κλεινει εδω η κουβεντα. Δεν δεχομαι τετοιους συνομιλητες.
    Στη συνεχεια συνεχιζεις με τα δογματα σου οποτε θα σε παραπεμψω στη σελιδα 1 και θα σου απαντησω αυτο:

    Για 'μενα λοιπον η λεξη γκομενος δε σημαινει αυτα που σημαινει για 'σενα. Αλλιως χρησιμοποιηθηκε και επεξηγηθηκε πολλακις στην πορεια του νηματος. Διαβασε τα.

    Δεν ειπε κανεις οτι ο Κ ειναι ολα αυτα την ιδια στιγμη. Υπαρχουν προτεραιοτητες συμφωνω. Για 'μενα π.χ. ειναι πρωτα απ' ολα ο συντοφος μου, ο "ανθρωπος" μου. Αυτο εχει τη μεγαλυτερη βαρυτητα για 'μενα και οχι αυτο δεν αποτελει καταδικη για κανενα bdsm.

    Eχμ..δε σε αφορα μηπως?


    @gaby ειλικρινα λυπαμαι για αυτο το επιπεδο που παρουσιαζεις εδω. Μου εισαι παντελως αδιαφορη και εσυ και η ζωη σου και ζησε την οπως θελεις. Το ιδιο θα κανω και 'γω, ναι?
    Την κατηγορια των ανθρωπων που αναφερεις την εβαλα στη δευτερη θεση των περιπτωσεων που εγραψα και ειπα οτι ειναι κατι που εμενα δεν ενδιαφερει.

    Αφου ειναι ετσι γιατι σ' ενδιαφερει τοσο πολυ να κανεις διαλογο μαζι μου? Αν ειναι ετσι θα επρεπε να μη λαμβανεις υποψιν οσα γραφω. Αρα για να κανεις τοσες απεγνωσμενες προσπαθειες να με διαψευσεις, μηπως δεν ειναι ετσι τελικα?

    Σ' ευχαριστω πολυ. Αν σεβοσουν τη θεση σου σε αυτο το φορουμ θα περιμενα κατι καλυτερο. Δεν πειραζει, σ' αφηνω να ντροπιαζεσαι μονη σου και σε λυπαμαι. Εγω εχω και ζωη και θα εχω και πολυ καλα Χριστουγεννα, ευχομαι και σε 'σενα το ιδιο αν και ο καθενας παιρνει τελικα αυτο που του αξιζει.  
     
  8. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Δεν πειραζει, σ' ευχαριστω πολυ, καταλαβα.  
     
  9. Brigitte

    Brigitte Contributor

    Δε στηριζομαι σε κανενα φορουμ σε διαβεβαιω. Επισης, καλες γιορτες.  
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Δεν έχω λόγο να δέχομαι βαριές κουβέντες από οποιονδήποτε ή από σένα @Brigitte, μάλιστα για μια άποψη που εξέφρασα με επιχειρήματα.

    Επειδή δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το προσωπικό από το γενικό και επειδή αποφεύγεις να απαντάς επί της ουσίας, η συζήτηση μαζί σου γίνεται ανούσια οπότε θα μου επιτρέψεις να σταματήσω τον διάλογο μαζί σου.
     
  11. Brigitte

    Brigitte Contributor

    χαχαχα...ηταν εντελως γενικα οσα εγραψες (ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ)! Ειναι εκει και φαινονται αρκει να μην τα σβησεις ή τα κανεις εντιτ.
    Ανουσια ηταν εξαρχης η συζητηση μαζι σου αν και η θεση σου εδω μεσα προδιαθετει για το αντιθετο. Τα κινητρα που την ξεκινησες ειναι παραπανω απο ξεκαθαρα.

    ΥΓ. Ποιος διαλογος?
     
  12. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    " " " Εποικοδομητικοί διάλογοι " " " ( τα τριπλά εισαγωγικά για να δώσω έμφαση και στις δυο λέξεις ), για πολλοστή φορά ( αυτό δεν χρειάζεται εισαγωγικά ).

    Άλλο ένα μουσικό διάλειμμα...



    Άϊντε και Καλά Χριστούγεννα σ' όλους. Εύχομαι να μην μαλλιοτραβηχτεί κανείς για το αν εορτάζονται την 25η Δεκεμβρίου ή κάποια άλλη μέρα.
    Ή αν η γαλοπούλα πρέπει να γεμίζεται ή όχι. Βέβαια, παίζει και η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα να μην είναι αληθινή γαλοπούλα, αν δεν έχει γέμιση.   

     
    Last edited: 7 Δεκεμβρίου 2016
Thread Status:
Not open for further replies.